Neredesiniz şuan ? Babanız bir anlık sinirle evden kovmuştur. Paranız yok geliriniz yok siniri geçince arar ya da siz arayın. Babalar böyle bir anlık sinirle istediğini yapar söyler falan ama dayanamaz çabucak pişman olur
Çok uzuldum ve sinirlendim; kendi inancını size dayatmaya çalışıyorsa oturup kendi inancını sorgulasin babanız.
İş bulup ayrılın evden.
Bnce sizi korkutmaya sindirmeye çalışıyor. Tekrar kapanmanız için film yapıyor. Eğer Dndar bir babaysa evden kovamaz yani başına daha kötüleri geleceğini bilir ..Evdeyim hâlâ maalesef, gidecek bi yerim yok. Bi anlık sinir değil, günlerdir anneme diyormuş zaten de annem bana belli etmiyormuş. Biraz önce şiddetli tartıştık, ben bağırıp çağırdım daha doğrusu. Sonra yanıma geldi, "bağırmana gerek yok, güzel güzel ayrılabiliriz" dedi. Sakinlikle alınmış bi karar yani. Böyle daha mutlu olacağımı düşünüyormuş.
Bazı şeyleri zoraki yapmanın bir manası yoktur, bunu babanıza ; yakınlarınızda din görevlisi yahut babanızın sözünü dinleyeceği birileri varsa güzel bir dille anlatsın.
Kendi İçimizden gelmedikten sonra; babamız için örtünsek ne yazar , hacca gitsek ne yazar ?
Benim bir arkadaşım vardı, babası camii görevlisiydi. sabah namazı için babası kızı uyandırdığında, kız yalandan yüzünü başını ıslatıp abdest alıp, namaz kılma numarası yapıyorum diye bize anlatırdı. Esasında Ne kadar acı bir durum...ve kalpten inanmanın ne kadar uzağında.
Siz şimdi kızgınlık anında babanızla sakın mücadele etmeyin , evinizden kesinlikle ayrılmayın , babanızın gözünden de uzak durun şimdilik .
Ve bu konuda yetkin bir kişi ile bu konuda babanızı görüştürmeye çalışın muhakkak...
Allah yardımcınız olsun , babanıza anlayış ve hoşgörü versin insallah
Bnce sizi korkutmaya sindirmeye çalışıyor. Tekrar kapanmanız için film yapıyor. Eğer Dndar bir babaysa evden kovamaz yani başına daha kötüleri geleceğini bilir ..
Gözden çıkardıysa size ve kararlarınıza saygı duymayan babanın yanında kalmayın madem. 29 yazındasınız Gayette ayaklarınızın üstünde durursunuz. Hem yurt dışındasınız imkanlarınız buradan iyi olmalı.. hayatınızı yaşayın dünyada kaç kere gelicez.Bugün gözden çıkardığını hissettim. İçi soğumuş belli. Ölsem umrunda olmaz. Bi yabancıyla konuşur gibiydi. Daha önce de kovulmuştum ama bu sakinlikle verilmiş net bi karar.
Gözden çıkardıysa size ve kararlarınıza saygı duymayan babanın yanında kalmayın madem. 29 yazındasınız Gayette ayaklarınızın üstünde durursunuz. Hem yurt dışındasınız imkanlarınız buradan iyi olmalı.. hayatınızı yaşayın dünyada kaç kere gelicez.
Tabii ki keşke böyle olmasa idi ama olan olmuş. Şuan ev tutacak yada otelde kalacak kadar biriminiz var ise düşünmezden çıkın evden. ya da seni evinde idare edecek tanıdığın arkadaşın varsa işini gücünü yoluna koyana kadar kalabilirseniz çok iyi olur. hem annenizde size destek olur.zaten ayaklarının üzerinde babanızın tek bir maddi yardımı olmadan durabilirsiniz konuşmayın görüşmeyin. Ama hiç paranız yok ise şuan gidebilecek yeriniz babanızdan müsaade isteyen belli bir süre. Bir anlık öfke ile çıkmayın evden yarının neler getireceğini kimse bilemez ..Peki bundan sonra nasıl davranmalıyım? Eğer ki kendi başımın çaresine bakabilirsem babamla bi daha konuşmak, görüşmek istemiyorum. Bu doğru olur mu? Sanki bundan sonra hiç bir işim rast gitmezmiş gibi geliyor. Hep kötülüğümü istermiş gibi. Negatif dugularla doluyorum böyle düşününce de. Keşke böyle olmasaydı
Almanyada yasiyorsaniz bi siginma yere gidin derum, gecici olarak bi düzgün is bulana kadar issizlik icin maas veriliyor ama almanya disinda bi ülkelerde bu fikrim yok ne yazikki babaniz böyle olmasi üzücü verici ama eminim ki film yapiyodurMerhaba hanımlar, 29 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Muhafazakar bi ailede büyüdüm. Dini içerikli konular yasak biliyorum ama durumu anlayabilmeniz için bu kadar da olsa bahsetmeliyim. Umarım kural ihlali yapmıyorumdur.
İki hafta önce başımı açtım. 3 yıldır aklımdaydı, bir türlü cesaret edemiyordum. Babam biraz tepki gösterir, sonra kabullenir diye düşünmüştüm ama maalesef olmadı. "Madem benim inancımı beğenmiyorsun, o zaman benim yanımda kalmanın da bi anlamı yok" dedi bugün. Sorun şu ki, kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bi gelirim yok, bunu kendisi de çok iyi biliyor buna rağmen yine de kovuldum. Beynim durmuş durumda, bu kadar çabuk vazgeçilmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Koskoca bi çaresizlik. Ne yapayım, bundan sonra nasıl davranayım? Lütfen bana bi akıl verin.
Din konusunda bilgili ise peygamber kendisine en aşağılık davranışları sergileyenlere bile nezaketle karşılık verdiğini , karşımızdaki ne denli kötü olursa olsun, kötülükle muamele etmeye , cezasını kendi başıza kesmeye kalkmaya hakkımız olmadığını da bilirdiDin konusunda çok cahil bi insan değil. Zoraki yapmanın bi faydası olmayacağının farkında. Böyle bi karar vermiş olmamı gururuna yediremiyor. Çevresi tarafından da muhafazakâr tanınan birisi. X in kızı nasıl başını açar derler derdinde. Elalem kaygısıyla evladını silmek kolayına geliyor.
hayır kesinlikle böyle bir şey yapmayın kardeşimPeki bundan sonra nasıl davranmalıyım? Eğer ki kendi başımın çaresine bakabilirsem babamla bi daha konuşmak, görüşmek istemiyorum. Bu doğru olur mu? Sanki bundan sonra hiç bir işim rast gitmezmiş gibi geliyor. Hep kötülüğümü istermiş gibi. Negatif dugularla doluyorum böyle düşününce de. Keşke böyle olmasaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?