Evden Kovuldum

Bana ben senin arkandayım yanındayım her zaman sonsuza kadar burda kalabilirsin diyor. Kredimin bitmesini bekleyecektik otomatik çekiliyor maaştan. 6 ay sonraydı yani normalde nikah. Şimdi nikahı yapsam o parayı benim ödemem gerekiyor maaşım kesilince ödeyemem. Nişanlıma da öde diyemem. Çeyiz parası nikahtan 3 ay sonra yatıyor evet nikah lazım. Yani öyle ortada kaldım ki bir bavul bir de kediyle gittim adama. Rezillik
Kredini kocan olacak adam ödeyebilir. Sen de onun kredisini ödeyebilirdin karısı olarak. Böyle hesaplara girişiyorsanız evlenmeyin bence.

Nişanlımı aradım geldi aldı beni kedim, küçük bir valizim ve 5 kuruş parasız bir halde. Kendi evi var onun. Evli gibi yaşamak istemediğimi söyledim. Burada kal zamanla her şey yoluna girer olmadı daha sonra nikah kıyarız dedi. Ben ondan ayrı eve çıkana kadar düzenimi kurana kadar müsade istedim bi süre kalıcam diye. Ev arkadaşı gibi olalım dedim. Evli hayatı yaşamak istemiyorum nikah olmadan uzun süre kalamam dedim. Ne kadar güvenebilirim ki? Bundan bi süre sonra evlenmiyorum git demeyeceği ne malum? O yüzden böyle birşey sundum. İşe giricem direk. Para biriktireceğim. Kimseye güvenemiyorum kendi annem bile evden kovdu sonuçta. Düşünemiyorum doğruyu yanlışı
28 yasımdasınız meden çalışmıyorsunuz?
Annenine anne demeye dilim varmıyor kedinin bile rızkını kesmeye çalışan bi kadın...
Cidden daha öncesi var mı bu durumun sadece anlık laf dalaşından olamaz bu kadarı

Maaş yok diye anne kızgın.
Maalesef bazı anneler böyle, kimi zaman haklılar da yetişkin çocuklara bakmak zorunda değiller..
Siz evlenin bence nişanlanızla çok uzatmayın.
Evlenince annenin saygısı da artar böyle bir gerçek var maalesef 😤 evlenince birden büyümüş görüyorlar yetişkin olduğunu fark ediyorlar.

Öneri, annenize hakaret etmeyin
Kediyi sevin kimseye bırakmayın ☹️

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.
Bence annenizin psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Yanlız bırakıp giderseniz annenizin başına bir şey gelirse vicdan azabi çekersiniz. Hareketleri hic normal değil ama sonuçta anneniz. Annenize söyleseniz asla psikolojik yardımı kabul etmez belli. Bence siz bu durumu bir uzmana gidip anlatıp çözüm bulun annenize yardim edin.

Ne biçim anne bu yahu? Annen ruh hastası ve çıkarcı, herkes anne olamıyor bu ne iğrenç bir davranış anneye yakışmayan!

Teşekkür ederim öncelikle.. başınız sağ olsun.. annemin emekli maaşı var kendine özel. Babamla ölmeden evvel boşandıkları için de maaştan payı yok. Kendi emekli parasıyla geçiniyor yani. Ablam da evli olduğu için tek bana yatıyor para şuanda. 1800 civarı. Krediye kesiliyor işte. Evlenirken 2 yıllık tutar da 40bin yapıyor. Ama iş konusunda haklısınız. Resmen yıllardır çeyiz parası, yetim maaşı kesilmesin diyerek sigortalı bir yerde çalışmadım evlenirsem ortada kalmayım diye. Yanlış yaptım sanırım
Nisanlsinizla bu durumu gorusun. Ben istediğim isi bulurken yuksek lisans suresince nisanlima ki 2 hafta falan olmustu nisanlanali evlenelim dedim durumu açıkladım ben ise giderim para pek umrumda degildi o an. Biz sgk girisinden bir gun once nikah yaptik ayni gun sgk ya gidip ceyiz parasi başvurusu yaptik ertesi gun ise basladim ben. Bir yandan işinize bakin zsten birbirinizden eminseniz eğer isi bulunca o sürecii hizlandirirsiniz. Hem paradan hem zamandan olmaz duzeninizi kurarsınız

Ev babadan kaldıysa eger sıze ev sızınde hakkınız oluyor kovamaz yok ananeden falan kaldıysa tamam annenın evı ama miras olunca cocuga pay dortte uc dıye bılıyorum dogru mu emın degılım. Annenden cok senın evın. Madem öyle ac davayı hakkını ıste evı satısa cıkar bu ne bıcım anne gıcık oldum

Şimdi farkettim anne baba boşanmış ev annenın sanırım o zaman ben olsam hemen nıkah kıyar ceyız paramı alır. Esyalı bır daıre tutar bır ıse gırerdım.

Annen normal değil ama sende pek normal değilsin gibi. Süpürgeyi açtı diye yaptığın haraket bi garip yani. Tabi önceside vardır bunların. Çözüm nişanlıya gitmek değil de anneanneye gitmekti bence.
Kuzum anneye de trıp atmayacaksak kime naz yapıcaz? Sabah annem kahvaltı hazırlarken ses cıkardı ben de uff bı uyutmadınız dedım o da denıze gıdelım dedı hava serın dedım hep bır bahanen var dedı bana dısarı cıkmamak ıcın, ben de soylene soylene kalktım, banyoya gıderken kapıyı carptım. Elınde tepsı ile odama geldı ac kalma kızım dedı ben de anneme tatlı yapıcam sımdı cunku sekerı var ve ozel şeyler yemesı gerekıyor. Anne kız arasında olur böyle seyler ama hemen barısılır.

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.
Vallahi saskinlikla okudum. Anneniz çok gergin bence ıyı degıl onu bı psıkologa götürmelısiniz

Kuzum anneye de trıp atmayacaksak kime naz yapıcaz? Sabah annem kahvaltı hazırlarken ses cıkardı ben de uff bı uyutmadınız dedım o da denıze gıdelım dedı hava serın dedım hep bır bahanen var dedı bana dısarı cıkmamak ıcın, ben de soylene soylene kalktım, banyoya gıderken kapıyı carptım. Elınde tepsı ile odama geldı ac kalma kızım dedı ben de anneme tatlı yapıcam sımdı cunku sekerı var ve ozel şeyler yemesı gerekıyor. Anne kız arasında olur böyle seyler ama hemen barısılır.
ben anneme böyle yapmam hiç👍🏼 Kapı çarpmak falan bana garip geldi. Kızım bana öyle davransa üzülürüm. Naz değil bence bu. Yada ben Naz nedir bilmiyorum 🤷‍♀️

Maaş yok diye anne kızgın.
Maalesef bazı anneler böyle, kimi zaman haklılar da yetişkin çocuklara bakmak zorunda değiller..
Siz evlenin bence nişanlanızla çok uzatmayın.
Evlenince annenin saygısı da artar böyle bir gerçek var maalesef 😤 evlenince birden büyümüş görüyorlar yetişkin olduğunu fark ediyorlar.

Öneri, annenize hakaret etmeyin
Kediyi sevin kimseye bırakmayın ☹️
İnsan evladını rızkı yok diye para getirmiyor diye kızar mı? Evlat parayla kıyaslanacak bir şey mi? Umarım buna veren siz ilerde çocuğunuza bu zihniyette davranmazsınız.

ben anneme böyle yapmam hiç👍🏼 Kapı çarpmak falan bana garip geldi. Kızım bana öyle davransa üzülürüm. Naz değil bence bu. Yada ben Naz nedir bilmiyorum 🤷‍♀️

Herkesi kendi pencerenize göre değerlendirmeyi bıraktığınız zaman empati yapabilirsiniz sanırım ...

Bekarsınız-Annenizle aynı evdesiniz ve annenizden parayı borç olarak almanız,annenizin size verdiği parayı borç olarak vermesi,hele bide cüzdanınızdan size sormadan borç olarak verdiği parasını alması :KK43:
(bu bi aile olmadığınızın ispatı)!

Herkesi kendi pencerenize göre değerlendirmeyi bıraktığınız zaman empati yapabilirsiniz sanırım ...
Herhangi bir sebeple ne olursa olsun bi anne bir çocuğunun para getiremiyor diye haklı olduğunu düşünürsem mi empati yapacağım? Bunun haklı bir sebebi yoktur. Anne ve yavrusu vardır. İnsan doğurduğu canlıyı para getiremiyor diye evden kovarsa bunun beresinde haklılık vardır? Siz empatiyi fazla kaçırmışsınız.

Bekarsınız-Annenizle aynı evdesiniz ve annenizden parayı borç olarak almanız,annenizin size verdiği parayı borç olarak vermesi,hele bide cüzdanınızdan size sormadan borç olarak verdiği parasını alması :KK43:
(bu bi aile olmadığınızın ispatı)!
Bir evlat annesinden borç alır mı ya? El mi bu? Hem de gün sayıyor borcu vermek için
Annenden alırsın öesela sen de yoktur öbür gün sen annene verirsin bir harcama için böyle böyle para mevzusu olmaz. Kadın utanmasa senet imzalatıcak herhalde.

Eksik anlatıyorsunuz gibi geldi. Sanki evin çoğu işini ve kahvaltı ve yemekleri anneniz yapıyor hep. Öyle bir şey varsa ben de kızarım. Ben iş yaparken eşim yan gelip yatsa ina da kizarım mesela. Onun dışında annenizin ağzı bozuk ama sizin de az degol. Hem kadın iş yaparken trip atıp başlatan sizsiniz. Anne haklı demiyorum ama siz de kesinlikle haklı değilsiniz. Neden hep anneye laf söylenmiş anlamadım.
İstediği kadar iş yapmasın kızına kapatma demek, cüzdanından para çalmak, kuruşuna kadar hesap tutmak, S***** G** (Defol) deyip evden kovmak doğru mudur? Bu iğrençlikleri yapana kadar “yoruluyorum, lütfen iş paylaşımı yapalım akşam yemekleri sen yap sabah kahvaltıyı ben hazırlayayım” tarzı yapıcı konuşmalar ne güne duruyor?

X