Babam evden kovdu, ne yapmalıyım?

Güzellikle ayrılabiliriz ne ya? Sanki arkadaşından ayrılıyor. İnsan evladını sırf kendi isteklerini yapınca mı sever nasıl dar bir mantık. Ben olsaydım napardım bilmiyorum ama istenmediğim yerde kalamazdım çok zor. Tamam kal dese bile insan kendini kötü hisseder kendi evimmiş gibi gelmezdi bana

Birikmiş paranız ya da arkadaşlarınız yok mı destek olacak. En kötü bir kuruma gidin ve durumu anlatın. Yaşınız oldukça büyük bence gayet iyi bir fırsat kaçın fırsatını bulmuşken.

İslam hoşgörü dinidir ve zorlama yoktur. Babanız bundan nasiplenmemis. Size de dinen evlenene kadar bakmak zorunda, madem bu kadar dindar bunu da bilsin. Bence bu konuda bilgili biri babanızla konuşsun. Baktınız ki dönmüyor yapacak bir şey yok. Neyseki yurtdisindasiniz ortada kalmazsınız

Pekı kapanırken de ailenın baskısıyla mi kapanmıstın ? Senin yerine babanı mı cehenneme alacaklarmıs neden bu kadar tepki anlamadım ? Herkesın aklı ve hür iradesı var. Kımsenın senın dış görünüşüne müdahale etmeye hakkı yok. Umarım gerı adım atmazsın canım. Basını açtı diye sokağa atmak da nasıl bit babalık anlayısıdır. Insanlar çocuklarının ne hatalarını ne yanlıslarını kabul edip bağrına basıyor. Benım de evlatlarım var ölmediğm sürece her kararlarında arkalarındayım , yanlıs da yapacaklar hataya da düşecekler ama ben yine arkalarında olacağım. Senın babanda büyük bir sıkıntı var cok büyük Allah kurtarsın senı canım.

Dinde zorlama yoktur..
Babanız caydırmaya çalışıyor kesinlikle.
Çok zor bir durum içindesiniz. Ama bence bir kaç gün ayrı kalın. Bir arkadaş ya da akrabanız varsa ona gidin yoksa da bir sığınma evine başvurun..

Dinine bağlıysa bilmesi lazım bizim dinimizde zorlama yok onun isteğiyle kapanman ne ona sevap ne sana hatta zorladığı için günaha giriyo ayrıca evladı sokağa atmak da inancına uyuyosa bilemedim
Bişey dicem ama neyse yeterince din konuştum ban yemeyeyim

Konuş ben senin yüzünü yere eğmedim utanılcak bişey yapmadım her kararına saygı duydum ama sen bana saygı duymadın evden kovuyosun tamam gidiyorum ama gidersem de bidaha dönnem de ki blöf olarak değil ciddi ciddi konuşun zaten size saygı duyulmayan bi evde yaşamaktansa bakarsınız başınızın çaresine çoluk çocuk yok bi kalacak yer bi lokma ekmek çalışır kazanırsın benden 2 yaş büyüksün güven kendine

Babasını dolandıran bi kuzenim var, o bile hiç birşey olmamış gibi görüşüyor babasıyla. Annem bunlardan bahsedince "o farklı bu farklı, o babasıyla inanç farklılığı mı yaşıyor?" Diyo.
Evden gitsin konusu ilk açıldığında, "kız başına nereye gitsin, kızım giderse bende giderim" demişti annem. "Gidersen git" dedi onada. Evde huzursuzluğa sebep olduğum için de çok üzülüyorum.

İki hafta oldu ben açılalı. Zaten bu durumu babama annem iletmişti. Ben tek kelime etmeye cesaret edemedim. İlk duyduğunda çok sinirlenmiş. İki gün gözüne gözükmedim, üçüncü gün benim gelmemi beklemiş. Bana geldi sarıldı, hatta "açıl gitsin, bu zamana kadar kapandık da ne oldu" gibisinden şakaya vurdu olayı. Ama iki haftadır hala olayı sindiremeyip annemle konuşuyormuş. "Ben sarıldım diye herşey düzeldi mu yani, ben görünce huzursuz oluyorum. Madem böyle inanıyor, benim inancımı beğenmiyor, kendi hayatına baksın, ne o huzursuz olsun ne ben. Ben kovmadan gitsin evden diyormuş." Böyle olunca kovmak olmuyo mu ben anlamadım. Sonra da zaten ben konuşunca çok sinirlendim, olaylar daha da büyüdü.

Akrabalarınız varsa bir süre oraya yerleşip kendinize iş bulup ayrılabilirsiniz.
Yaşınız zaten müsait.
O sizin tercihlerinize saygı duyuyorsa siz de gayet kendi ayakları üzerinde dik durabilirsiniz.
Hayat ve seçimler sizin. Kimseyi memnun etmek için kendinize saygısızlık yapmayın.

Zorla bişey yaptıran insanlardan nefret ediyorum kendi istediğin gibi yaşa

tutup kolunuzdan sokağa atacak hali yok. bence kararınızın arkasında durun ve iş bakmaya başlayın. 29 yaşında zaten kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyor olmanız lazım.

Maalesef, üzüldüğüm konu bu zaten. 29 yaşındayım ve hala kendime yetemiyorum. Bi iş kurdum iki ay önce ve kendi evime çıkmak için yoluna girmesini bekliyordum.

Birikmiş paranız ya da arkadaşlarınız yok mı destek olacak. En kötü bir kuruma gidin ve durumu anlatın. Yaşınız oldukça büyük bence gayet iyi bir fırsat kaçın fırsatını bulmuşken.

İşten eve evden işe yaşıyorum. Ailemden başka kimse yok şu an doğru dürüst görüştüğüm. Bunu kendisi de biliyor. Sanki ben çok çok farklı bi hayat yaşamak derdindeymişim gibi, "madem bizi beğenmiyor, inandığımız gibi yaşamak istemiyor, gitsin istediği hayatı yaşasın" diyormuş anneme. Bu basit konuyu bu kadar büyütmesine inanamıyorum.

Babanız dinde zorlama olmadığını bilmiyor mu ?

Kendi isteğinize mi kapanmıştınız ?

13 yaşındaydım bana "Büyüdün artık başını kapatman gerek" dediğinde. İtiraz bile edemeden kapandım. Hep söz dinleyen bi evlat olmaya çalıştım hayatım boyunca, önceliğim hep ailemdi.

13 yaşındaydım bana "Büyüdün artık başını kapatman gerek" dediğinde. İtiraz bile edemeden kapandım. Hep söz dinleyen bi evlat olmaya çalıştım hayatım boyunca, önceliğim hep ailemdi.
Hata yapmışsın.
Ama asıl Hatay'ı baban yapmış.
Dinde zorlama yok ki zâten zorlama olursa soğursun.
İş bulup çslış. Ve gerekiyorsa da evden ayrıl kendi ayakların üzerinde dur.

Onun derdi elalem ne der bence. "Allah mı emrediyor, sen mi emrediyorsun. Baskıyla kapanınca bi sevabı olmayacağını bilmiyor musun? Allah'lik yapıyorsun. Niye bu sebeple evden kovuyorsun" dediğimde "Ben Allah'lik yapmıyorum sen şeytanlık taslıyorsun" diyor bana.

Babanızın sizin kapalı olmanızı isteme sebebi sizi korumak amacıyla olsaydı, sizi evden kovmazdı.... Bir babanın yapacağı şey değil bu, çok çirkin bir davranış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…