Evden Kovuldum

Herhangi bir sebeple ne olursa olsun bi anne bir çocuğunun para getiremiyor diye haklı olduğunu düşünürsem mi empati yapacağım? Bunun haklı bir sebebi yoktur. Anne ve yavrusu vardır. İnsan doğurduğu canlıyı para getiremiyor diye evden kovarsa bunun beresinde haklılık vardır? Siz empatiyi fazla kaçırmışsınız.

Siz okuduğunuzu anlıyor musunuz ?
Benim yorumum böyle naz olmaz , ben anneme böyle davranmam diyen birineydi ..Annenin hatalı olduğunu söyleyen yorumlari yapan benim zaten afyonunuz patlamadi herhalde daha

ben anneme böyle yapmam hiç👍🏼 Kapı çarpmak falan bana garip geldi. Kızım bana öyle davransa üzülürüm. Naz değil bence bu. Yada ben Naz nedir bilmiyorum 🤷‍♀️
Olay sadece kapı çarpmakta değil üstelik.
Kimin annesi söylenmiyor ki? Kimin annesi şunu yap bunu yap demiyor ki? Hepimizin annesi diyor. Ancak hiçbirimiz "kapat çeneni artık ruh hastası" demiyoruzdur eminim, biz annemize bu dili kullanıyorsak onlarda bize defol git der tabi. Ne diyecek aayy kuzucum, aaayy yavrucum mu diyecek. Ha annenin üslubu ve tavrı kötü, buna birşey söyleyemem ancak kızı da ona böyle davranmamalı.

Son düzenleme:
Her şeyi geçtim de daha fazla sigortasız çalışmayın. Babanızdan yetim maaşı da kesilmesin yok çeyiz paramı da alayım derken yıllarınız boşuna gitmiş ama hala gençsiniz ve geç değil.

Sigortalı işe girin ,çalışın. İlerde kendi emeğinizle emekli olursunız.Devlet artık yetim maaşını kaldırdık dese yaşlılığınızda sıkıntı yaşarsınız.Kendiniz için emeğinizle bişiler yapmaya çalışın.

Nişanlınıza gelince..6 ay daha kredim vardı, onu ödeyince evlenecektik demişsiniz.Bunun kararını kendiniz mi verdiniz yoksa nişanlınızla birlikte mi? Eğer birlikte karar verdiyseniz ve sırf bu borç para sebebiyle sizinle hemen evlenmiyorsa o adamda iş yok demektir.İlerde numaradan boşanalım, babanın yetim maaşını da al demeyeceği ne malum.Evlilikte senin benim borcum olmaz.Şu an zor durumda olduğunuzu biliyor,nikahı hemen kıyabilirdi.Sırf o 6 aylık borcu düşündüğünden böyleyse direkt ayrıl derim yol yakınken.

İşe gir,paranı kazan ve para biriktir. O zaman ayrı eve çıkar düzenini kurarsın.Ben olsam kovulsam da evden gitmezdim sanırım. Beni doğurduysan zor anımda da mecbur bana destek olacaksın der odamda takılmaya devam ederdim.Anne kız arasında oluyor saçmasapan çekişmeler.Özellikle anne cahilse bir o kadar daha zor (okumuş cahiller dahil).Nişanlın da adam değil.Sonsuza dek burda kalabilirsin demekle olmuyor .Git kıy nikahını,kalan borcu da öde sevdiğinin..Bunu da yapamıosan kendine adam deme bi zahmet.

Anneniz annem gibi. Aldatıldı baba bile diyemeyecim o adam tarafindan hemde annemin akrabasiyla hala aynı kafa. Avukatı gibi birde bizi sucluyor yetemedik kadına yaranamadik. Çocukluğumdan beri o adamdan gördüğüm şiddet okuyamamam hep engel olmaları şimdi annemin bizi sevmediğini ve dusunmedigini anlıyorum. Bazen böyle oluyo işte kim ister ama ben evliyim okuyamadım şimdi okuyorum kendi hayatıma bakıyorum çok yıpratıyor ama saygıda kusurda hiç etmedim. Ama artık benden de önemli değiller

Benim teyzem de ananeme ev işlerinde yardım etmez, yardımcıları var ama yemeği Ananem yapar mesela teyzem bütün gün makyaj yapar süslenir kıyafet alır alısverıs yapar Gezer tozar kendi ayrı evi var ama yemek vs hazır diye ananeme çöktü dedem vefat ettiğinden beri. Neyse, bir ev işine yardımcı olmamakla sinirli tavırlı cay koymakla bu laflar hak edilmez. Söylediği her şey ayrı ayrı cok agır. Cok daha kötü bir evlat olabilirdin yani teyzem gibi olsan demek ki annen intihar ederdi herhalde. Ayrıca bu temizlik yapmamakla alakalı bir şey değil bence annenin normal olduğunu düşünmüyorum:/ kusıra bakma ama öyle. Sen ne yaparsan yap yaranamazsın böyle bir insana ayrıca daha dakikasında kediyi verecek birini bulmasına da aşırı sasırdım demek ki hep kafasında varmış evden kovayım dusuncesı. Ne biçim anneler var ya

İstediği kadar iş yapmasın kızına kapatma demek, cüzdanından para çalmak, kuruşuna kadar hesap tutmak, S***** G** (Defol) deyip evden kovmak doğru mudur? Bu iğrençlikleri yapana kadar “yoruluyorum, lütfen iş paylaşımı yapalım akşam yemekleri sen yap sabah kahvaltıyı ben hazırlayayım” tarzı yapıcı konuşmalar ne güne duruyor?
Aynen öyle yahu . empati yapılacak bir şey var da biz mi göremiyoruz acaba???

Olay sadece kapı çarpmakta değil üstelik.
Kimin annesi söylenmiyor ki? Kimin annesi şunu yap bunu yap demiyor ki? Hepimizin annesi diyor. Ancak hiçbirimiz "kapat çeneni artık ruh hastası" demiyoruzdur eminim, biz annemize bu dili kullanıyorsak onlarda bize defol git der tabi. Ne diyecek aayy kuzucum, aaayy yavrucum mu diyecek. Ha annenin üslubu ve tavrı kötü, buna birşey söyleyemem ancak kızı da ona böyle davranmamalı.
Annenin aevgisi saygısı olmadığı yerde bırakın kızında saygısı olmasın. İkisi sadece ev arkadaşı gibi farkettiyseniz anne kız gibi değiller.

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.
Annenız bence hasta.Bakın bende boşandım geldım sizi anlıorum.Benımde babam hasta .Ev alacagım ama hep alacagım evler cok kotu ıcı yapısız dıorumkı bunca yıllık bırıkımımı Kötü eve mı vereyım.O yuzden sabredıorum cok tepem atarsa alacagım mecbur.Bır destekcım olsa .Tek başımayım .Odamdan cıkamıorum her sey suc oluo .ama babam hasta benım gercekten.Sizin annenızde normal deıl.Ayrıca ceyız parası almak ıcın aktıf yetım aylıgı alma sartınız var.Evlenmeden 2 ay once fln ısten cıkabılırsınız.Yanı calışmıyor durumdayken Aktif yetım aylıgı alırken evlenmenız gerekıyor.Dugununuze ne kadar car?Yanı çalışabılırsınız onemlı olan nıkah kıymadan once yetım aylıgınızın bağlanması

Ben olsam bodrum katı ucuz veya tek oda bir ev mi olur veya öğrenci yurdu mu olur ucuz bir yerde kalır,gerekirse makarna ekmek yer ne anneme ,ne annenme ne de özellikle nisanlimda olsa elin adamına yerleşmezdim.Siz de nişanlaniz da olsa daha aileye bile girmemiş birine yaslanmışsınız.Benim bu hayatta öğrendiğim en önemli şeylerden biri kimseye minnet etmeden yaşamak.Çünkü ailen bile olsa senden karşılık bekliyor zamanı geldiğinde.Azıcık aşım kaygısız başım.Girin bir işe ,yaşınız genç belki 3 belki 4 yılda o çeyiz parasını çıkarırsınız.Sanırım nisanliniz ile sorunlarınız var adam sizi muhtaç biri gibi görecek ve bu zayıflığınızi hayatınız ,evliliginiz boyunca kullanacak,her tartışmanizda başa kakacak.Belki ilerde sizinle gerçekten evlenmek isteyecek birini bulacaksınız.Adam sizi gerçekten sevse borcunuzu v.s hiçbirşeyi görmez,bu zor durumunuzu anlar ve hemen evlenirdi.Başka bir adamın evinde sığıntı gibi yaşamaktan iyidir.Ha annenizin ha nisanlinizin evinde yaşamışsınız ,bence ikisi de aynı yine başkasına yaslanmışsiniz.Bir şey değişmemiş.Yakin zamanada nisanlinizla da aynı kavgalari yapacaksınız.Hayat böyle maalesef,karşılıksız,bedava hiç bir şey yok.Artık kendi ayaklarınızın üzerinde durma vakti gelmiş hatta geçmiş bile.Zararın neresinden dönerseniz kârdır.Bir de kimse de size bakmak zorunda değil,kocaman kadınsınız.Kimseye muhtaç olmadan yaşamak en guzeli.Yolunuz açık olsun.

İnsan evladını rızkı yok diye para getirmiyor diye kızar mı? Evlat parayla kıyaslanacak bir şey mi? Umarım buna veren siz ilerde çocuğunuza bu zihniyette davranmazsınız.
Ben öyle mi yazdım, mesajımdan naısl öyle anlam çıkarttınız.😴

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.
Annemle birbirimizi yerdik bekarken. Git dedimi gitmem burası babamın evi Sen kendi babanın evine git derdim. O da kovardı yani.zamanla bitiyor. O da üzgündür. Psikolojisi bozultur belki senden çıkarıyordur bütün acılarını

Yazdıklarınızın her paragrafı

Yazdıklarınızın her paragrafında ayrı şoklar yaşadım 🥺 annenizşn kafası baya bi karışmış normal psikoloji ile yapılacak denecek şeyler değil bunlar.. Bu şekilde onla aynı evde yaşamak ne kadar doğru olur bilemedim.. Sizi istemediği net.. Ama bilemiyorum ki bir anlık sinirle saçma sapan şeyler yapıp sonra unutan yani birşey olmamış gibi davranan insanlar var eğer anneniz öyle biri değilse tabi ki de anneanneniz en doğru seçim olacaktır.. Daha sonra bir iş bulup ordan da minik size yetecek kadar kendi hayatınızı kurabilirsiniz.. Ne diyeyim şaştım kaldım anneniz olmasa daha az şaşırırdım ama anneniz nasıl yaaaa 🙄

Evet.. neden paramı aldın diye sorduğumda bana sen masaya bırakmışsın dedi. Odamdan almış o da. Ama bırakmadım cüzdanımdaydı ayrıca odamda olsa da yani bırakmış bile olsam girip almaya hakkı var mı? Beni evden kovamazsın paramı da alamazsın dedim. Bana senin zeka yaşın 10. 200lira için kötü annemi oldum. Eve dön. Senden utanıyorum rezil ettin davranışların yüzünden herkese beni. Gidip sevgilinde kalmak için bahane arıyorsun dedi. Döner miydiniz?
dönmezdim ama tercih ettiğin yol evlilik değil meslek edinmek olurdu sonrasında evlilik gelirdi.. anne borcun mu varmış derken de şunu kastettim insan evladına verdiği parayı neden borç sayar evladın sonuçta.. ne borcu yani yeterince vermişsin habersiz almış bu yüzden evet git ama önce meslek sahibi ol ondan sonra git

Şu an napıyorsun kimde kalıyorsun iyi misin bari😔

Merhaba güncelleme yapmak istedim..
Annem beni arayıp ağladı ve özür diledi evine dön dedi sinirle birbirimize bağırdık dedi.. bir de kuzenimden duyduğuma göre ben gittiğimden beri hasta olmuş, 2 gün kalkamamış yataktan. Ben de kıyamadım barıştık.
Ama bu olay bana başka bir şey öğretti. Bir çeşit testti bu ama annemle benim aramda değil, nişanlımla benim için bir testmiş.
Şuan evimdeyim ve iş bakıyorum..
Tek isteğim kendime bir ev tutup düzenimi kurmak.. hepinize çok teşekkür ederim

Merhaba güncelleme yapmak istedim..
Annem beni arayıp ağladı ve özür diledi evine dön dedi sinirle birbirimize bağırdık dedi.. bir de kuzenimden duyduğuma göre ben gittiğimden beri hasta olmuş, 2 gün kalkamamış yataktan. Ben de kıyamadım barıştık.
Ama bu olay bana başka bir şey öğretti. Bir çeşit testti bu ama annemle benim aramda değil, nişanlımla benim için bir testmiş.
Şuan evimdeyim ve iş bakıyorum..
Tek isteğim kendime bir ev tutup düzenimi kurmak.. hepinize çok teşekkür ederim

Annenizin hatasını anlamasına çok sevindim. Ama nisanlinizla test olayını anlamadım, olumlu bişey mi olumsuz bişey mi?

İki kız arkadaşım var, yanlarına bir kadın arkadaş daha alıp eve çıktılar. Kişi başı 400 filan verip evin kirasını ve faturalarını ödüyorlar. Kendi masraflarını da çalışarak çıkarıyorlar. Bu şekilde kişi paylaşımlı ev arkadaşı arayanlar var. Çeyiz parasını boşver. Sen bir işe gir. Vasıfsız da olsa bir yerde başla. Yanlış anlama ama şu bildiğimiz her yerdeki marketlerde kasiyer olarak bile çalışsan 2.500 den aşağı almıyorsun yani asgari ücret. Şuanki gelirin bunun altında mı üstünde mi? Böyle bir evde yaşamaktansa paylaşımlı bir evde kendi paranı kazanır hatta belki üç beş para bile koyarsın. Ama bence sen o evde devam edeceksin gibi geliyor. Sen de annene ağzına geleni söylüyorsun, annen de sana söylüyor. Kırk bin lira çeyiz parası hiç duymadım bu kadar çok veriyor mu devlet?

Nişanlımı aradım geldi aldı beni kedim, küçük bir valizim ve 5 kuruş parasız bir halde. Kendi evi var onun. Evli gibi yaşamak istemediğimi söyledim. Burada kal zamanla her şey yoluna girer olmadı daha sonra nikah kıyarız dedi. Ben ondan ayrı eve çıkana kadar düzenimi kurana kadar müsade istedim bi süre kalıcam diye. Ev arkadaşı gibi olalım dedim. Evli hayatı yaşamak istemiyorum nikah olmadan uzun süre kalamam dedim. Ne kadar güvenebilirim ki? Bundan bi süre sonra evlenmiyorum git demeyeceği ne malum? O yüzden böyle birşey sundum. İşe giricem direk. Para biriktireceğim. Kimseye güvenemiyorum kendi annem bile evden kovdu sonuçta. Düşünemiyorum doğruyu yanlışı
Adamla aynı evde kalma. Sakın kalma.

X