• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla anlaşamıyoruz, evden ayrılsam pişman olur muyum?

Merhaba hanımlar, biraz endişeliyim, korkuyorum. Konu açıp fikir almak istedim. 29 yaşındayım, yurtdışında yaşıyorum. Babamla inanç ayrılıkları yaşıyoruz son birkaç yıldır. Bu da aramızda hep bi huzursuzluk ve gerginliğe sebep oluyor. Hatta zaman zaman tartışıyoruz. En son başımı açma kararı verince evden kovdu. "Beni, inançlarımı beğenmiyorsun madem, kendi hayatını yaşa" diyerek.

Şimdi sular biraz duruldu ama ilk tartışmada kovuluyorum hemen. Daha önce de birkaç kez olmuştu bu, gururuma dokunuyor artık. Bu evde fazlalık gibi hissediyorum kendimi. Ailesine çok düşkün bir insanim, evden işe işten eve bi hayatım var. Hergun evde olmaktan, akşamları beraber çay içip tv izlemekten hiç sıkılmıyorum. Acaba aileme bağımlı mıyım? diye düşünmeye başladım. Evden bu sebeple ayrılınca da arada hep bi tatsızlık olacak farkındayım.

Bir süredir evlere bakıyorum, yakınlarda bitane buldum, haftasonu kira kontratıni imzalayacağım. Dün babama bu konuyu açtım, yine saydı sayistirdi. "Ben sana git ya da kal demiyorum, kendin bilirsin, nasıl istiyorsan öyle yap. Ben seni kovmuyorum ama bizimle mutlu olmadığını bildiğim icin sana kolaylık sağlıyorum. Son yaptıklarının hiç birini doğru bulmuyorum, desteklemiyorum. Seninle dışarı çıkıp, seni bu halde yanımda gezdirmem. Zaten geriye ne kaldı da bunun bir aşağısı kötü yola düşmektir" gibi şeyler söyledi. Ben böyle konular açılınca karşısında çok konuşamıyorum, ağlıyorum genelde.

Sabah işe giderken de anneme, gitmesin kalsın evde demis. Bu seferde kal dediği halde gidersem yine suçlu olucam, inat ediyormusum gibi.

Yeni bir iş kurdum ve şu an düzenli bir gelirim yok, çok zor durumda kalırsam devlet desteğine basvururum diye düşünüyorum ama yine de çok korkuyorum herşeyden. Maddi sıkıntı yaşamaktan, başka sebeple birilerine muhtaç olmaktan, evimi aile ortamımi özlemekten. Daha önce hiç böyle büyük kararlar almadım, cok korkuyorum pişman olmaktan.

Sizce ne yapayım? Siz olsanız ne yapardınız?
30 yasina gelmissiniz inanc farki bile olmasa bu yasta aileyle yasamak zor. Siz zaten hic gecinemiyorsunuz hep bir huzursuzluk.. bence ayri eve cikin ama su an degil. Babaniz kalsin demis, sizin de maddi durumunuz uygun degilmis. Bir sure islerinizi yoluna koyun, bu arada babanizi bu fikre alistirin. Evden tatsizlik olmadan, baglariniz kopmadan, iyilikle ayrilin.

Senelerce baskı yaptı annem "kapan"diye.Kapanmadım.Bir gün geldi,Kuran-Kerim'i okudum,sorguladım,tefekkür ettim ve "ben kapanacağım"dedim.Şimdi ailem istese "açıl"diye Allah'ın izniyle açılmam.Çünkü ailem sadece "kapan" dedi.O baş örtüsünün,kapanmanın anlamını bana öğretmedi.Şimdi ise o benim inancımın gereği.Bir anlam var.Aileler maalesef bunu anlamıyor ve çocuklarına da anlatamıyor...Bu hayattaki her şey için gerekli...

30 yasina gelmissiniz inanc farki bile olmasa bu yasta aileyle yasamak zor. Siz zaten hic gecinemiyorsunuz hep bir huzursuzluk.. bence ayri eve cikin ama su an degil. Babaniz kalsin demis, sizin de maddi durumunuz uygun degilmis. Bir sure islerinizi yoluna koyun, bu arada babanizi bu fikre alistirin. Evden tatsizlik olmadan, baglariniz kopmadan, iyilikle ayrilin.

Tam olaylar duruldu diyorum babamın tekrar gitsin bu evden dedigini duyuyorum. Söylediği sözler de ağır geliyor. Çok yoruldum artık bu gelgitler yüzünden, burada da ev hadi deyince bulunmuyor. Bu hem iş yerime yakın (iş yerim babamlara da çok uzak değil) hem de fiyatı uygun, içime sindi o yüzden bu kadar kararsız kaldım. Kalsam da gitsem de her türlü pişman olacakmışim gibi.

Baban kalsin gitmesin demis.Gonlu gitmeni istemiyor.
Bence babanla görüş ayrılığı dışında bir sorunun yok gibi görünüyor..Ailenle de mutluymuymussun.Araniz kötü olmadıkça ayrı eve çıkma bence.Herkes sevmez yalnizligi.Tekrar yol ayrımına girerseniz ozaman düşünürsünüz.Alisacaktir zamanla.

Konunu okumadım ama senin yerinde olsam keyfim ve kafam rahat değilse o evden cikarim. Zaten gelmişim 29 uma kimseye hesap veremem bu saatten sonra. Günler geciyor gerçekten

Babanızın bu lafı hiç hoş değil gerçekten bizim saçımız açık diye bizi yetiştiren aileler kötü aileler mi biz kötü insanlar mıyız? Ben olsam ayrılırım direk.

Aslında o kadar genellemiyor, ben sonradan açıldığım icin kabullenemiyor. Bi insan hayatı boyunca açıktır o başka ama sen yıllarca muhafazakar yaşayıp, günahını sevabını bilip nasıl acilabiliyorsun diye kızıyor. Kendi irademle kapanmadim, sen istedin bende itiraz edemedim diyorum. Bu benim görevim şimdi olsa yine aynısını yaparım diyo

Her tartismada evden kovuyormus, eee siz de 29 yasindasiniz agiriniza gitmesi normal.
15 yasinda cocuk degilsiniz ki evden kacip kotu yola dusesiniz.
Mahalle baskisi yurtdisinda da mi var, saskinim. Istemiyorsaniz acilin, sadece babaniz laf eder toplumun gerisi umursamaz Turkiye'deki aile baskisiyla kapanmis kadinlara gore daha sanslisiniz.

Her tartismada evden kovuyormus, eee siz de 29 yasindasiniz agiriniza gitmesi normal.
15 yasinda cocuk degilsiniz ki evden kacip kotu yola dusesiniz.
Mahalle baskisi yurtdisinda da mi var, saskinim. Istemiyorsaniz acilin, sadece babaniz laf eder toplumun gerisi umursamaz Turkiye'deki aile baskisiyla kapanmis kadinlara gore daha sanslisiniz.

Maalesef mahalle baskısı burda da yaşanıyor. Çok fazla tanıdık akraba var. Babam isin dini boyutundan daha cok elalem ne der kaygısı yaşıyor, yakın akrabalarimizin onu benim yüzümden yargilamasindan çekiniyor. Bundan sonra kime ne diyecekmis, sen önce kendi kızına bak derlerse verecek cevabı yokmuş

Senelerce baskı yaptı annem "kapan"diye.Kapanmadım.Bir gün geldi,Kuran-Kerim'i okudum,sorguladım,tefekkür ettim ve "ben kapanacağım"dedim.Şimdi ailem istese "açıl"diye Allah'ın izniyle açılmam.Çünkü ailem sadece "kapan" dedi.O baş örtüsünün,kapanmanın anlamını bana öğretmedi.Şimdi ise o benim inancımın gereği.Bir anlam var.Aileler maalesef bunu anlamıyor ve çocuklarına da anlatamıyor...Bu hayattaki her şey için gerekli...

ne güzel Allahım hayırlı etsin.. bende kendi istegimle kapandım. Allah herkese nasip etsin.

baban aslında biraz uslup yanlıslıgı olsada kendince seni korumaya calısmıs.

Babanızın size çok değer verdiğini ama bunu yanlış ifade ettiğini görüyorum.
"Burda mutlu değilsin o yüzden bir şey demiyorum" diyen bir baba çok da dar kafalı sayılmaz, "söyle gitmesin" diyen bir baba size kıyamıyor ve endişe ediyor demektir.
Babalar çocuklarını canından çok sever ama bazen istemeden hırpalar
Yani bu onun yapısı. İdare edemez misiniz?

Tam olaylar duruldu diyorum babamın tekrar gitsin bu evden dedigini duyuyorum. Söylediği sözler de ağır geliyor. Çok yoruldum artık bu gelgitler yüzünden, burada da ev hadi deyince bulunmuyor. Bu hem iş yerime yakın (iş yerim babamlara da çok uzak değil) hem de fiyatı uygun, içime sindi o yüzden bu kadar kararsız kaldım. Kalsam da gitsem de her türlü pişman olacakmışim gibi.
Belli ki babaniz o anki sinirle git diyor. Sizin acinzdan kirici oldugunun farkindayim ama babanizin gercek istegi bu degil anladigim kadariyla. O evi tutar ve tasinirsaniz her ne kadar ev ailenize yakin olsa da onlarin rizasini almadiginiz icin baglariniz kopabilir. Ayrica maddi olarak siz de hazir degilmissiniz. Bence acele etmeyin. Elbet yine uygun bir ev bulursunuz. Tabi bunu babanizin kovarken bir ofkeyle davrandigi ve sonra pisman oldugu varsayimiyla soyluyorum cunku benzer kavgalari cok yakinimdan taniyorum.

Belli ki babaniz o anki sinirle git diyor. Sizin acinzdan kirici oldugunun farkindayim ama babanizin gercek istegi bu degil anladigim kadariyla. O evi tutar ve tasinirsaniz her ne kadar ev ailenize yakin olsa da onlarin rizasini almadiginiz icin baglariniz kopabilir. Ayrica maddi olarak siz de hazir degilmissiniz. Bence acele etmeyin. Elbet yine uygun bir ev bulursunuz. Tabi bunu babanizin kovarken bir ofkeyle davrandigi ve sonra pisman oldugu varsayimiyla soyluyorum cunku benzer kavgalari cok yakinimdan taniyorum.

O kadar işittiğim laftan sonra kalmak benim için çok zor olsa da sanırım dediğiniz gibi biraz daha ertelemeliyim. Böyle gidersem herşey daha kötü olacak ve hayatım boyunca pişman olacagim belki.

Dün bu sebeple konuyu açtım ama ağır sözler isittim. Sonuçta o seçimlerim yüzünden beni kovuyor, ben de gitmek zorunda kalıyorum. Bu rızalarıni alarak nasıl olur hiç bilmiyorum. Evden gitmek istesem zaten yapmıştım bunu defalarca, niye kovuyor, bana bu evde fazlalık gibi hissettiriyor, gururumu kırıyor bunu anlamıyorum. Şimdi benim için gitmekte zor kalmakta :KK43:
Yazdıklarından babanın gerçekten gitmeni istemediğini anlıyorum.onun da kendine göre haklı sebepleri var aslında ama yöntemi yanlış ve sana ağır geliyor.
Ani çıkışlar yapma ve biraz suyuna git. Orta yol bulursunuz inşAllah.
Evlilik konusunda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama zaten küçük değil. Bi süre sonra birini sevip evlenip çıkabilirsin.
Kurtulmak için evlen demiyorum sakın yanlış anlama. Sadece biraz daha sabret bence.

Bu şekilde sürekli huzursuzluk yaşamaktansa yalnız yaşamak daha iyidir.
Hem yaş gereği de artık büyüklere bağımlı olmak dönemi geçmiş ve insan her şeyden alınıp zoruna gidebilir.

Ben de konuyu açan üniversite öğrencisi sandım. 29 yaşındaki kadın bunu sormamalı bile bence. Babanız koskoca kadının hayatına müdahale mi etmeye çalışıyor, ne ayıp.

Maalesef mahalle baskısı burda da yaşanıyor. Çok fazla tanıdık akraba var. Babam isin dini boyutundan daha cok elalem ne der kaygısı yaşıyor, yakın akrabalarimizin onu benim yüzümden yargilamasindan çekiniyor. Bundan sonra kime ne diyecekmis, sen önce kendi kızına bak derlerse verecek cevabı yokmuş

Kendisi kimsenin çocuğu hakkında ileri geri konuşmazsa kimseden "sen önce kendi kızına bak" cevabını duymaz. O mahalle baskısına elinde meşaleyle koşanlardan biri de babanız demek ki. Böyle bir korkusu olduğuna göre...

Ben sizin yerinizde olsam maddi hesabımı iyi yapar ve direkt ayrı eve çıkardım.
Ben de 29 yaşındayım, ailemle yaşıyorum, ama kimse bir şeyime karışmıyor. Hayatımla ilgili tek bir şeye karışsalar yarın çantamı toplar çıkarım evden. Kendi hayatınızın iplerini elinize alın. Nasıl giyinmeniz, nasıl yaşamanız gerektiği sadece sizi ilgilendirir.

Maddi olarak tek başına yasamayı kaldırabileceksen ayrı eve çok derim
Maddi olarak kendimi idare edebilecek durumda değilim henüz. Bağları tamamen koparmamak ve işimi biraz ilerletmek için taşınma fikrini ertelemek zorunda kaldım ama o kadar laf işittikten sonra böyle de mutlu değilim :(

Back