Baba Korkusu

Ne olur kusuruma bakmayın, belli ki zor durumdasınız, Allah selamet versin, feraha çıkarsın inşallah.
Ben sizin ne eğitimi aldığınızı bile anlamadım ücra bir yerde kız kuran kursu, sonra iki yıllık üniversite derken bu kariyer basamakları nasıl yığıldı önünüze? Birçoğumuz üniversite okudu, çok başarılı olanlarımız da var, hocaların toplanıp bir öğrenciyi arayıp da aramıza dön dediğini ilk kez işitiyorum. Ya da Tübitaktan Amerikadan gelen teklifler vs vs. İnanmadığım için özür mü dilemeliyim bilemedim, çok garip bir konu.

Ah canım ah inan ben de berbat bir evde büyüdüm diz alti etek giyip okula gittiğim halde annem bacaklarını niye açtın orospu mu olacaksın demişti senin bekaret mevzunun kadar ağır suçlaması duydum yıllarca.. ama 22 yaşında rest çektim annem mezun olunca kal burada diye diller döktü yıllarca anne hakkı baba hakkı dedim her istediklerini yaptım kukla oldum ama ya benim hakkım ya evlat hakkı? Çok mütevazi olma kendini düşün bu kadar toksik bir aileye fazla iyi evlat olmuşsun bize ayrılık çok iyi geldi büyüdüğümü ispatladım kusselerde gönül koysalar da kendi bildiğimi okudum 29 yaşındayım en ufak hakaretlerde orada dur dedim yıllarca duydukları yetmişti çünkü... sen sınırlarını hiç cizmemissin bak neler başarmışsın ama hala anne hakkı baba hakkı diye kendi hakkını kendi ozsaygini ayaklar altına almışsın ana da olsa baba da olsa 33 yaşında ki kadına kimse hakaret edemez kimse engelleyemez bende anneyim analık geleceğini inşa etmektir evladını onu özgür kılmaktır ayaklarini yere sapasağlam bastirmaktir ben annem gibi olmayı secmedim secmeyeceğim sen de artık bu hayatı seçme küçükken seçme şansın yoktu ama artık yeter! Sütümü helal etmiyorum derse süt Allahin emri onun nimeti o soracak o bilecek de! Babalık hakkı derse ya evlat hakkı bizim aramızda Allah hakem de de de ve cik artık o evden lutfen

Bunu bende bir sorguladım ama bazı insanlar gerçekten çok kısmetli benim bir arkadaşta var böyle onun önüne yıgilıyor inan ki ben çalışıp didinirken ki bu arkadaşta kendini kariyere vermiş belli baya dolu bir kişilik sanırım

Allah askina bu ana babanin neyine sukret diyecegiz? İnsan degiller bir de anne baba olmaya kalkmislar. Bu ne korkuncluktur bekaret testi bolumunde benim karnima agri girdi. Uzak durun su insanlardan.

Allah yardimcin olsun kolay degil yaşadiklarin ama okuduklarimda eksik taşlar var,bişeyler ya anlatilmamis ya abartilmiş oturtamadim bi turlu.

Allah yardımcınız olsun gerçekten ben okurken dayanamadım siz senelerce nasıl dayanmışsınız

Yahu bence dizi film senaryosu bu resmen. eğer gerçekse böyle insanlara akıl erdiremiyorum. küçükken öyle alışıp yetişmiş olabilirsin ama anlatacak kadar olayların farkındaysan neden hala tıpış tıpış o eve gidiyosun günlerce kalmak için. madem kendi hayatını kazanacak gücün var okuyup çalişabiliyosun kendi evin var ne akla hizmet daha olacakları bile bile kalmaya gidiyosun. resti çekip telefonu değştirmek çokmu zor. mecburmusun onlara. yada görmediginde özleminden yanıp tutuşuyonmu hiçbiri değil. bence bu ızdırap ona keyif veriyo ki kendi ayaklarıyla aile bahanesiyle gidiyo. aklı fikri yerinde herşeyi tam para kazanan biri mantıklı düşünüp o eve adımını atmaz arayıp sormaz. onlar anne baba değil bir insann tanımadıgı insana bile davranamazken anne baba diye hürmet etme zorunlulugumu var. acizmiisiniz mecburmusunuz. ay sinirlendim ya

Bu kadar eğitimli bir insan iki kara cahilin her dediğini niye yapıyor ki? Neden arayıp her şeyi haber veriyorsunuz? Siz sorarsanız karisirlar. Sizinki anne babaya nankörlük değil de sanki şey gibi... hani İnsan sadece Allah'a kul olmalı, siz onlara da kul köle olmuş gibisiniz. Allah'in verdiği biricik canı, bedeni, aklı heba etmişsiniz. Bir hesap sorulursa burdan sorulur herhalde.

Bende majör depresyon tedavisi görüyorum,bu rahatsızlık normal durumları bile olduğundan daha trajik değerlendirmeme sebep olabiliyor bazen,karar mekanizmamın ciddi zarar gördüğünü olayları doğru değerlendiremediği düşünüp için çıkamadıgım çok oluyor.Sizde durumu tetikleyen birçok faktör de var tek basınıza bunlarla baş edemezsiniz,ailenizden ihtiyacınız olan desteği görmeniz de mümkün gözükmüyor.Aynı rahatsızlıktan muzdarip biri olarak size diyebileceğim en iyi öneri ailenizde olsa size iyi gelmeyen insanlardan bir müddet uzak durun ben demiyorum ki restler çekip kırıcı sözler söyleyin ama hayat sizin siz hayattan beklentilerinizi doğru belirleyip kararlı davranırsanız insanlar da durmaları gereken yeri zaman içerisinde anlayacaktır

Tamamını okudum. Siz çok güçlü bir kadınsınız ben de zor şeyler yaşadım, intiharı düşündüm ama sizin yaşadıklarınızı yaşamış olsaydım birkaç defa bunu yapmış olurdum. Gerçekten güçlü bir kadınsınız tekrar söylemek istiyorum. Lütfen bu hayatın sizin olduğunun farkına varın. Mesleğiniz var birçok başarınız var bunları değerlendirin evde durmayın. Siz evde oturup tv seyredecek bir insan değilsiniz. Hayat sizin onlar sizi dünyaya getirmiş olabilir ama asla saygı duymamışlar ve böyle insanlardan o güzel sözleri duymanızın imkanı yok. Beklenti olmazsa üzüntü de olmaz. O evden ayrılın, o güzel işlerden birini kabul edip kendinizi gösterin, görmezler zaten de en azından kazandığınız parayla susturun ağızlarını. Sizin yaşadıklarınızı yaşasam (intihar kesinlikle yanlış karar, boş bir insan değilsiniz, çıkış yolunuz çok fazla) çok seneler önce o evi terk etmiş olurdum. Evlatlıktan reddetme konusuna gelince de bence Allah sizin içinizi biliyor niyetinizin güzelliğini görüyor bu yüzden affeder sizi. Aileniz ise bir süre kızar küser ama o evden ayrılıp hayat kurmak reddetmeye sebep değil, o kadar büyük bir hata değil. Size şu an zor gelebilir ama inanın değil. Psikolojik destek almayı bırakmayın, Kitap okumayı bırakmayın(yazım üslubunuzdan zaten okuduğunuzu tahmin ediyorum) bunlar insana iyi gelen şeyler. Bu ülkenin sizin gibi birikimli insanlara ihtiyacı var. HAYATINIZIN 33 YILINI ONLARA VERMİŞSİNİZ BUNDAN SONRASINI KENDİNİZE SAKLAYIN.
İyi haberlerinizi bekliyor olacağım.

Sana diyebileceğim tek şey önce " kendine saygı göster.." Sen kendi kul hakkına da giriyorsun sana zarar vermelerine rağmen hala aman onlar iyi olsun,aman onlar gülsün...

Artık kendinin bir birey olduğunu kabul et ve ruhsal olarakta uç onların bu karanlık zihniyetli hanelerinden...

Sana komple silde denmez ..Cellatına aşık olmuş birine denilecek tek şey herhalde bari mesafeni bil...Ve şu zekanla hayatını yaşa artık...

Farkındamısın bilmiyorum ama..Aman onlara bişi olmasın diyorsun ya...Onlar da birgün ölecek...Herkes gibi....Sen de birgün öleceksin...Onlarda bir kere geldi bu dünyaya sende...O zaman sende hayatının değerini bil artık...

Bı sen değilsin. Bu kadar abartarak hayatın çöp olur

Benim leş ailem de seninkilerden farklı değil. Ben ilk fırsat ta kaçtım. Yıllardır başka sehirdehyim. Çok şükür

Şu cümleniz o kadar çok sey anlatiyor ki beni dışarısı üzmedi kırmadı içerisi yedi bitirdi aklı başinda insansiniz eğitimli kendi ayaklariniz üzerinde durabilecek donanima sahipsiniz bırakin söz de anne baba da olsa bırakın sevgisiz yaşanmaz belli ki anne babanizda sevgi görmemiş ve sizide ac bırakmişlar hic bir cocuk doğmayi tercih etmez anne baba olmak istemeleri onlarin tercihiydi ama yerine getirememisler

Ndkejdks vallahi kırmıyayım dedim ama al benden de o kadar bu kadar da sallanmaz

Çok uzun yazmışsınız. Hepsini okuyamadım. Mühendisim demişsiniz. Benim tanıdığım ne kadar mühendis varsa daha sonuç odaklı, analitik düşünen insanlar. Siz daha sosyalci gibi aşırı detayda boğuluyorsunuz. Anne-babanızla problem yaşıyormuşsunuz ama yaşınız 33. Neden kendi bireysel mutluluğunuza odaklanamıyorsunuz? Neden bu kadar aciZsiniz? Tedavi alıyor musunuz okumadım ama kariyerinizdense buna öncelik verin.

Kusura bakmayın ama sizi çok edilgen buldum. Hadi 15 yaşındaki haliniz neyse de koskoca kadın olmuşken bu eziyetkere ses çıkarmamanız normal değil. Aileniz hasta ama sizi de hasta etmişler, Stockholm sendromu mudur nedir bu haliniz anlamadım ki. Acik tedavi ve aileden tamamen uzaklaşmanız şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…