Baba Korkusu

O kadar da okudum empati yaptım manas destanı gibi de yazmış zaten bu kadar edilgen bir tipin böyle kolay teklifler alması da bir garip düşününce.

Allah aşkına bırakın şu leş insanları. Yüzlerini görmeyin, cenazelerine bile gitmeyin

Çok üzüldüm. Sizin yaşınızdan itibaren aynı şiddette çok uzun süre anne ve baba şiddeti yaşamış ve aralıklı olarak psikologlara taşınmış biri olarak toksik ebeveynler , mutlu olma yanılsaması adlı bana tavsiye edilen iki kitabı ben de size tavsiye edeyim. Onlarla ilişkinizi çok minimuma indirin ve iyi ve düzgün birinine de aklinizi ve kalbinizi acın. Tüm erkekler babanızın modelinde olmak zorunda değil. Umarım kolay atlatırsınız

Yazılanların hepsini okudum. Destek olan, yardımcı olan, gönlünde iyilik taşıyan, gerçekten (!) objektif olabilen herkese yürekten teşekkür ederim. Dediklerinizle beraber hayatıma daha düzgün bir yol vermeye çalışacağım.
Buraya fazla girmek istemedim, çünkü kötülük her yerde olduğu gibi burada da kol geziyor. İhtiyacım olduğu anda, sırf kendi küçük dünyalarındaki standartlaşmış kriterlere uymadığım için beni yalancı çobanlıkla suçlayanlar, siteye erişimimi engelleyenler, yardımcı olmak isteyenlerle arama girenler, yazdığımı doğru okuyamayanlar olduğu için zaten dipte olduğum bir dönemde daha da sinirlerimi bozmak istemedim.
Bu mesajımın buraya kadar olan kısmı yardımcı olanlar içindi, tekrar minnetle teşekkür ederim. O günden beri bir şeyleri kafamda çözmeye çalışıyorum, umarım zamanla doğru tavrı bulabilirim.
Kalanı da az önce bahsettiğim güzel yürekli (!) arkadaşlara gelsin. "3 gün aynı şekilde uyumuş" diyen kişi lütfen bir daha okusun, nerede var böyle bir cümle? İkide bir "Ben de bu işlerin içindeyim" diye kendini ortaya çıkarmaya çalışan arkadaşlar da oldu :) Madem bu kadar içindesiniz, Tübitak ve XBox kelimelerinden ne mühendisi olduğumu anlayamamış ve hala ne meslek yaptığımı sormuşsunuz :) Siz boş verin benim derdimi, takılmayın :)
Ömrümün yarısını uyumuşum gibi gösterince, yazdıklarımı çarpıtınca, yarayla alan edince hayatınızda nasıl bir tatmin yaşadığınızı merak ediyorum. Evet, bu olayın olduğu sene 1 + sonraki sene, lise son 1 + geçen sene 1 = 3 sene boyunca elimden geldiğince uyudum ki hayatımdan uzaklaşayım. Ve evet buna rağmen bunca şey başardım :) Soruna değil de başardıklarıma takılmanızın asıl sebebi ne olabilir? Hiç düşündünüz mü? Ben size direkt cevabı söyleyeyim. Burada sizin algılayamadığınız, sizin kafa yapınıza, küçük dünyanıza uymadığı için kendinizi koskoca forumun yargı profili gibi gösterip insanlarla dalga geçmek yerine bir şeyler yaparsanız, siz de başarabilirsiniz, neden olmasın.. Sizin aksinize ben size sonuna kadar bunun için içimden destek olacağım :)
Camdaki kız diyenlere bir haberim olacak... Camdaki kızın temeli de yaşanmış bir olay... Tabi meslekte senelerini geçirmiş Gülseren Budayıcıoğlu da sizin için yalan değilse...
"Kazandığın paranın özgüveni yok sende" demek ne demek gerçekten anlamadım. Çok para kazanınca gelişen özgüvenle, ailenize ya da sevdiklerinize asilik mi yapıyorsunuz ya da olması gerekenin bu olduğuna mı inanıyorsunuz? Gerçekten çözemedim ne demek istenildiğini... Ama eğer böyle bir şey ise minnet duygunuz yok demektir, kusura bakılmasın. Bugüne kadar yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş, hastayken uykusuz beklemiş insanlar bu kişiler. Anlaşamamak, zıtlaşmak, çarpışmak başka bir durum. Karıştırılmasını doğru bulmuyorum, zaten o yüzden bu haldeyim. Tabi ki herkes önce kendini koruyacak ama kendinizi korurken başkalarının canını yakıp yakmadığınızı kontrol etmiyor musunuz siz? Ben kimsenin canı yanmadan bu sorunu çözmek istiyorum. Sorunlara ya çözüm düşüncesiyle yaklaşırsınız ya da son noktaya kadar görmezden gelir veya idare edersiniz. Ben birincisini yapamadığım için bu yaşıma kadar ikinci yolla devam ettim. Siz olsanız başka bir şey yapabilirdiniz, ama bu saygısızlık yapmanızın hoş karşılandığı anlamına gelmiyor. Toplum içinde yaşıyorsunuz, hatırlatmaya ihtiyaç duydum.
Sosyal deney diyenler, sosyal deney böyle bir şey değil. Fiziken topluma açık bir yerde (*), gelişen farklı durumlara karşı insanların verdiği anlık hareket ve tepkileri (*) toplayan ve bunların sonuçlarını analiz eden, bu çıktıyla da genel bir yargıya varılan deneyler sosyal deneylerdir. Burası buna uygun bir yer değil, klavye başında herkes ülkeyi kurtarır, ama önemli olan icraat değil mi :)
Sadece lütfen artık şunu bir alışkınlık edinin. Bir şey okudunuz ve bu size uymadı mı? İnanmadınız mı? Tamam, tarayıcının en üstünde solda, sol ok var, ona tıklayıp başka bir sohbete bakabilirsiniz. Ama size uymadığı için terbiyesizlik yapamazsınız, saygısızlık yapamazsınız, attığınız mesaj sayısı sizin bu sitedeki gücünüz değil, lütfen farkına varın. Hepimiz kendi hayatlarını yaşayan, kendi dertlerine çözüm arayan insanlarız. Sırf size farklı veya inandırıcı gelmediği için ahkam kestiğiniz, dalga geçtiğiniz hayatlar da birer hayat ve unutmayın her inançta, her kültürde olan bir şey var ki yaptığın bir gün başına gelir düşüncesi. Buraya bir cümleye tutunmak için gelenler, sırf sizin kötücül düşünceleriniz veya tavırlarınız yüzünden daha kötü olabilir ve gözden akan bir damla yaşta eğer sizin sebebiniz olursa, bunu elbet ödersiniz. Ama bu dünyada sınanırsınız, ama öbür dünyada... Bunu yazma amacım da bu. Buraya gerçekten ihtiyacı olan insanlara kötü davranıp kendiniz rahatlatıyor olabilirsiniz, ama onların canını daha fazla yakıyorsunuz ve bu sizi hiçbir durumda iyi insan yapmaz. Benim zor zamanımda yaptığınız bu abesle iştigal tavırları umarım burada başka bir kişiye daha yapmazsınız.
Şimdi doğru söylediğim için yine şikayet edebilirsiniz. Bunu alıntılayıp benimle polemiğe girmeye çalışabilirsiniz. Ama bundan sonra buraya bir daha girmeyi düşünmüyorum, çünkü burada tutup ayağa kaldıranlar var ama bir tarafta da bir kaç kişi derdin içine iyice parazit yapıyor ve benim bunlara ayıracak son vaktimdi bu. Bir kişi daha etkilenmesin diye uyarmak istedim. Çok şükür ben anlamam gerekeni yardımcı olanlardan anladım, benim için kafiydi. Umarım siz de ne demek istediğimi anlar, bu saçma tavırlara devam etmek yerine bu dünyaya iyi bir şeyler katabilirsiniz.
İstisnasız hepiniz için iyi günler diliyorum...

Hangi sehirdesiniz

Allah askına onlara en büyük nankörlüğü yap ya nasıl bi sabır sende ki kardeşim? Anan baban da olsa bir yere kadar abi sen doğmadan önce de deliydi bunlar kesin kendi akıl sağlıklarını test ettirip anne baba olsalardı keske bıraksana allah askına yerin de olsam hepsini siler uzaklaşırım

12 Mayıs'ta yazmışsınız sizi merak ettim oncelikle iyimisiniz?yurt dışında 18 yaşından itibaren bireyler özgürdür biliyorsunuz hatta 15 yaşında acemi ehliyet vs alırlar 15 yaşında başlar yani hayattaki duruşları,bizim toplumumuzda aileler kendini kahraman zannediyor ve doğru yaptıklarını düşündükleri şeyin ne derece gereksiz aptalca olduğunu goremiyolar,bunların kuşaklar arası eğitim kültür farklılığından kaynaklandığını dusunmusumdur hep ki öyle,bizleri yükledikleri sorumluluklar çok ağır ,size tavsiyem erkek kardesinizi annenizi ve babanizi bir tarafa bırakıp kendi hayatınıza bakmanız,okadar bastırılmış siniz ki gerçekten evlatlıktan reddetme ihtimaline inanıyorsunuz bu çok enteresan ,33 yaşındasınız kendinizin farkına varın ve hesap vermekten vazgeçin..siz bireysiniz benliginizi daha fazla curutmeyin ,korkmayın anne baba hakkı ödenmez degil asıl evlat hakkı ödenmez ,ilk olarak evlatlar hesap soracaktır ,bize bilmemiz gerekenleri nasıl ogrettilerse önce onlar hesabıni verecek ..sağlıcakla kalın..

Hiç sıkılmadan okudum. Size diyebileceğim tek şey. 33 yaşınıza gelmişsiniz artık kendiniz için iyi olan neyse onu yapın. Çünkü bunca zaman ailenize birşeyleri anlatmak için çok uğraşmış siniz. Biryerden sonrada kendinizi korumalısınız. Allah önünüze çokça fırsatlar çıkarıyor lütfen bunları değerlendirin. Bazen karşımızdaki insanlara değerimizi göstermenin yolu kendi hayat cizgikize sahip çıktığımız göstermektir. Bunu yapinki size saygı duysunlar. Bizler anne babamızın malı değiliz.

Guzel kardesim cok ama cok guclu, ozverili harika bir insansin.. Bunca cilenin icinde hala aileni dusunebilmen inanilmaz. Kismen babadan korkuyu anlattigin sekilde bende yasadim. Lutfen ogretilmis caresizligi kabullenme ve yoluna bak bir sure kusselerde zamanla hersey duzelir. Ve sana tavsiyem Allahin ipine slmslkl saril bol la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil. Azim oku.uyumadan dalana kdar aziz allah seklinde soyle. Ve her icin daraldiginda durmadan estafirullah de. Bir de instagram ve twitterdan matrix_9x (simyaci) hesabini takip edip dediklerini uygula. Dunyan degisecek kizkardesim. Allahin inşirahi ve sonsuz rahmeti seninle olsun. Senin icin dua ettim.

Uzman birinden Bilincalti temizlik terapisi aliniz. Yanlis inanclarini ve degersizlik duygusunu dönüştürünüz. Degersizlik duygusunuz temizlerseniz hayatiniz degisir. Bazi anne babalar cocuklarini köreltmek icin dunyaya getirirler bazilari da yücelterek. Sen 1.secenekteysen düzeltmek senin elinde. Artik 33 yaşina gelmissiniz. Babanizdan korkmanizin manasi yok. Sen sessiz kaldigin ve ezdirdigin icin sana kotu davranmakta ileriye gidiyorlar. Dur demeyi ogreneceksin. Sinirlarini cizmeyi bilmelisin. Gerekirse masaya yumrugunu vuracaksin.

Okurken kalbim sıkıştı, nefes alamadım. Resmen psikolojik işkence bu.
Uzaklaşın onlardan, yoksa iyileşemezsiniz.
Herkes anne baba olmamalı ama oluyorlar işte.Kim bilir bu dakikada bile ne çocuklar ne eziyetler çekiyordur bir yerlerde. Düşününce çok üzülüyor insan.
Allah yardımcınız olsun.

Ahh ahh öyle oturdu ki içime yaşadıkların.. Allah sabırlar versin sana. Yardımcın olsun yaradan. Yaşadıklarına benzer bir ailede büyüdüm. Tek kaçış yolu olarak evliliği buldum. Çok şükür ki eşimle severek evlendik. Arada kavga gürültü de olsa baba evinde yaşadıklarımı unuttum. 7 yıl oldu evleneli. Ben kendimi bu 7 yılda ancak buldum. Umarım sana yaşattıkları herşeyi zamanla unutur, kendi yolunda Mus mutlu olursun..

Merhaba öncelikle kendinizi ifade edişinize hayran kaldım.Ne yazık ki dünyaya geldiğimiz aileleri seçemiyoruz bende sizin gibi sayılırım babam var ama yok.yok olsaydı belki yok demek daha kolay gelirdi ama bi insan hem var hem yok nasıl olur öğretti hayat.Çok zor dönemler geçirmişsiniz sizin yerinizde bi başkası olsa muhtemelen karşısına çıkan ilk erkekle liseden somra evlenir onu bi kaçış olarak görürdü ama siz zor olanı yapmışsınız ben kendini geliştiren çok güçlü bir kadın gördüm yazdıklarınızda evet aileden gülmeyen çocukların hep bir yanı eksik kalıyor .Evebeyn olmaması gereken insanlar olduğu sürece ne yazık ki bazı çocuklar kendilerini büyütmek zorundalar.Siz kendinize çok güzel anne baba olmuşsunuz.keşke oturup konuşma fırsatı yakalayabilseydim sizinle takdir ettim umarım hayat bundan sonra çok güzel kapılar açar size her konuda korkularınıza set çekecek güzel yürekli bir adam çıkarttır ne bileyim işte herşey çok güzel olsun sizin için gönülden diliyorum :) tavsiye vermeyeceğim bu kadar zorlukla başeden insan kendi yolunu herkesten iyi bulur.

Okursam catlarim okuyani Hamdi beye birakiyorum

Çok üzüldüm be çocuk tek nefeste, göz yaşlarımla okudum.

Burda ara ara yazıyorum Herkes Anne baba olamaz olamaz.. her babayiğit yapamaz onu.

Nefes alamadığında, mutlu olduğunda her anında yaz buraya yanındayım yanındayız.

Elbet bir gün kıymet bilenler etrafına doluşacak sende korkmadan, kalbin ağzında atmadan güzel günler, güzel anlar yaşayacaksın.

Ailen seni okadar ezmiski kimse sana sukret demez hala nasil boyle dusunebiliyorsun? Ayaklari uzerinde durabilen birisin bunu ispatlamissin ailenden uzak dursan zagen paikolojik olarak duzeliceksin bunlar anne baba degilki onlar icin uzulmeye degmez al basini git amerikaya ne yapabilirler hicbisey. Senin yerinde olsam yuzlerine bakmam cenazelerine gitmem hayatima istedigim sekilde devam ederim vicdan yapacak bisey yok onlar sevilecek uzulecek insanlarda degiller yoluna bak onlari dusunme baglarini kopar korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…