• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba kelimesi size ne anlatıyor?

Babasına aşık bir kız olarak hayatımın anlamı diyebilirim, öyle ki annem ile babam kavga ettiğinde bile babama kıyamam , hep onun tarafını tutarım annem de kızar bana ama öyle ne yapayım , ayrıldığım erkek arkadaşımı bile babama benzetmişlerdi ben farkında bile değildim , babama benzediği için o kadar aşık olup sevmişim meğer , Allah uzun ömürler versin , bir gün vadesi dolup vefat edecek o zaman canımın yarısı gidecek maalesef napıcam bilemiyorum.
Bilemiyorum ne yaparız ama ben hep dua ediyorum Allah bana annemin ve kardeşimin yokluğunu göstermesin diye...

Baba ya babanin ustune biri sevilir mu canim o benim bgun ayni zamanda dogum gunu de iyiki benim babam o ben ne zaman sıkıntı ya girsem hemen yanimda ne derdim olsa bilir cozer hemen elimi biseye uzatsam bilirumki babam var o oldukca herseyim olur benim hep arkamda sirtimi yasladigiim duvarim aldigim nefesum oksijenim herseyim. Canim babam benim.

Benzer hayatları yasadığımız bir arkadaşım bir gün bana demişti ki ben artık yavaş yavaş babamı anlıyorum sende 30 una gelince anlayacaksın 27 yimdeyim ama hala anlamıyorum 30a geldigimdede ne yazık ki anlayabilecegimi dusunmuyorum
Annemi sadece bir kere aldatmış olsa hakvermezdim tabiki ama en azından belki zaten sevmiyordu seytana uydu aklı karıştı falan derdim ama annemi aldattığı kadınların haddi hesabı yok en son kız kardesim telefonunda bi resim bulmustu kız 23-24 yaşlarında kızından küçük bu adamın yaptıklarını nasıl anlarım aklim almıyor 2 kızı evli torun torba sahibi insan hicmi dusunmez benim yüzümden cocuklarımın evliligi zarar gorur diye dusunuyorumda ya evlenirsem ve kocam olacak kisi onun yaptıklarını öğrenirse ne yaparım

Gerçek baba görünce imreniyorum.. Keşke doğa mekanizması olsa sorumsuz sevgisiz erkekler üreyemese.. Evladı için çırpınan kucağına alıp seven kızım diye ağlayan babalar görünce gözlerim doluyor. Yalnız değilsin yani konu sahibi.

Karşısında her gün ölüyorum, sorsan çok seviyor çok hak veriyor ama kılını bile kıpırdatmıyor..Annem de aynı şekilde.. ve ben ikisinden de vazgeçtim, gitmek için gerisayımdayım...Bu sene sadece öfke geliyor aklıma baba deyince

Evet kızlar bugün babalar günü. Her yerde kızların babalarıyla resimlerini, onlar için yazdıkları güzel sözleri okuyorum.
Normal günlerde değilde özel günlerde baba yokluğu çok kötü hissettiriyor.
Mezuniyet, ilk iş günün, doğum günün, istenme, düğün, babalar günü... Hiçbir önemli günümde yok. Böyle zamanlarda keşke ölmüş olsaydı diyorum. En azından öldüğü için yanımda olamıyor yoksa hep arkamda olurdu diyebilirdim.
Neyse yine duygulandım işte. Nette 2 tane yazı buldum içimi döküp sizinle paylaşmak istedim.
Duygularima tercuman olmussun sanki canim. Simdiye kadar hicbir seyde destegini goremedigim, benim de duygularimin kisavasi benimde bir hayatimin oldugunu her zaman es gecmis, 22 yil sonra ilk kez kendi hayatimla ilgili bir karar vermek istedigimde de sorgusuz sualsiz tek kalemde silip atmis bir babaya sahibim ne yazik ki. Dedigin gibi eger ölmüş olsaydi en azindan öldüğü icin yanimda yok diyebilirdim.
Etrafimdaki herkes simdi evladin olacak bi olsun da toruna dayanamaz diyor. Kim demis dayanamaz diye evladini tek kalemde silip atmis, evladinin verdigi karardan surekli pisman olmasini yani evladini hayatinin mahvolmasini dort gozle bekleyen bi adam torun deyince mi yumusayacak, laf iste. :stop:

Gecmiste hoş seyler yaşatmadı izleri derin yinede kin gutmuyorum cunku beni sevdiğini biliyorum beni gordu ,benim icin cabaladi ,duzeldi

birbirimize sevgimizi acik acık soyleyip gostermezdik ama nadiren sarılmalarımız olurdu iste o tamamlardi

Cogu zaman anlaşamazdık sanırım "birbirimize cok benzemedigimiz icin " cok tartisirdik

:)) Bazen üzerdi ama bir baskasi üzecek olsa canini okurdu
Simdi evlendim baska bir sehirdeyim her ziyarete gidip sarildigimda herkesten farkli hissettirir hala kendini ..

Babasının kızı

Baba...
Boşluk sadece boşluk..

Ramazanları, bayramları sevmem ben. Her iftar sofrasında tabakları annemin suratına çarptığı gelir aklıma. Oruçlu halde kapının önune koyardı bizi, iki gün aç susuz oruç tuttuğumu bilirim.

Küçüktüm... Bayram günü odada annemin çığlıkları geliyordu, ben ise kulaklarımı tıkayıp camdan baktım sadece...

Ablamı elektriğe verdiğinde.. O kadını arayıp " bak senın için evi ne hale getirdim" demesi üzerine babalıktan alıkoydum onu.. Sağlık Ocağı'ndan buz aküsü dilendim, yenen dayağın acısı hafiflesin diye.

Bir o... uğruna terketti bizi, üzüntüden sütüm kesildi, ememedi kuzum beni. Yavruma da zararı olmuş insan.

Nefret ! Sadece nefret! Pişman, sürünüyo haberini almayı umutla beklediğim insan.

Baba...
Boşluk sadece boşluk..

Ramazanları, bayramları sevmem ben. Her iftar sofrasında tabakları annemin suratına çarptığı gelir aklıma. Oruçlu halde kapının önune koyardı bizi, iki gün aç susuz oruç tuttuğumu bilirim.

Küçüktüm... Bayram günü odada annemin çığlıkları geliyordu, ben ise kulaklarımı tıkayıp camdan baktım sadece...

Ablamı elektriğe verdiğinde.. O kadını arayıp " bak senın için evi ne hale getirdim" demesi üzerine babalıktan alıkoydum onu.. Sağlık Ocağı'ndan buz aküsü dilendim, yenen dayağın acısı hafiflesin diye.

Bir o... uğruna terketti bizi, üzüntüden sütüm kesildi, ememedi kuzum beni. Yavruma da zararı olmuş insan.

Nefret ! Sadece nefret! Pişman, sürünüyo haberini almayı umutla beklediğim insan.
Baba degil insan demeye bin sahit lazım sizinkini okuyunca kendi babamınki hic geldi gozume

Baba degil insan demeye bin sahit lazım sizinkini okuyunca kendi babamınki hic geldi gozume
Nefretim o kadar büyük ki. Evlat olarak değer görmedik, her gece yatağa girdiğimde kulaklarımı tıkardım annemin çığlıkları ile uyanmayayım diye.

Sorsalar çok severdi bizi. Iki yıl önce çekti gitti büyük aşkına, aradığımda aldığım cevap " beni rahatsız etmeyin" oldu.

Çocukluğumun, gençliğimin katili o. Allah Islah etsin.

Nefretim o kadar büyük ki. Evlat olarak değer görmedik, her gece yatağa girdiğimde kulaklarımı tıkardım annemin çığlıkları ile uyanmayayım diye.

Sorsalar çok severdi bizi. Iki yıl önce çekti gitti büyük aşkına, aradığımda aldığım cevap " beni rahatsız etmeyin" oldu.

Çocukluklarımızın , genç kızlıklarımızın katili...:KK43:

Sizi o kadar iyi anliyorum ki cok defa uykumdan annemin ciğlıklariyla uyandığım bizim odaya kendini atip kapıyı kapatmaya calıştığına şahit olmusumdur bazen eve telefon gelirdi anneme kocan karımıza kızımıza sarkiyor bir gun cenazesini kapıda bulacaksınız diye bugun resmen cocuklugum satır satır gozumun onunden gecti nekadar kotu seyler yasatmis bize bu adam

yolda yürüyen herkes gibi bir adam. malesef. bir kere bile beni korumadi ezdirdi ona buna. aslinda icimde nefret var. kirilmamin acisi var. herkes baba olmasa keske. lütfen evlenmek istemeyen adamlari zorla evlendirmeyin. cocuklarina yazik. bencil bir babadan ne beklenir.

Sizi o kadar iyi anliyorum ki cok defa uykumdan annemin ciğlıklariyla uyandığım bizim odaya kendini atip kapıyı kapatmaya calıştığına şahit olmusumdur bazen eve telefon gelirdi anneme kocan karımıza kızımıza sarkiyor bir gun cenazesini kapıda bulacaksınız diye bugun resmen cocuklugum satır satır gozumun onunden gecti nekadar kotu seyler yasatmis bize bu adam
Onun kızı olduğum için utandım, kimseden değil, kendimden.

Bir o kadar anneme de kızgınım, buna neden izin verdi? "Sizin için katlandım" inanmıyorum bu lafa, hastalıklı çocuklar yetiştirdi.

Yüz yüze gelmeye cesaretim yok, en son karşılaştığımızda polis çağırdı hakaret var diye.. Hasta o inanıyorum buna, olmayan birseye inanıyor.

Onun kızı olduğum için utandım, kimseden değil, kendimden.

Bir o kadar anneme de kızgınım, buna neden izin verdi? "Sizin için katlandım" inanmıyorum bu lafa, hastalıklı çocuklar yetiştirdi.

Yüz yüze gelmeye cesaretim yok, en son karşılaştığımızda polis çağırdı hakaret var diye.. Hasta o inanıyorum buna, olmayan birseye inanıyor.
Bende çok defa anneme kızmışımdır belki bir iki baş kaldirsan boyle olmazdi diye ama napsın baskaldirsa yine korku yine siddet 5 dayım var bazen diyorum onlar belki anneme sahip cıkıp arkasında dursalardı annemde belki bu kadar savunmasız olmazdı bizde bu halde olmazdık
cocukken ortada birsey yokkken bagırıp cagırıp evi terk edicem bırakip gidicem diye tehditler savururdu cocuk aklıyla onca yaptığını gormezden gelirdik ödumüz kopardı bizi bırakıp giderse naparız diye simdi diyorum keske zamanında bırakıp gitseymiste önemuze baksaymisiz kendi ayaklarımızın ustunde dursaymisiz

Benzer hayatları yasadığımız bir arkadaşım bir gün bana demişti ki ben artık yavaş yavaş babamı anlıyorum sende 30 una gelince anlayacaksın 27 yimdeyim ama hala anlamıyorum 30a geldigimdede ne yazık ki anlayabilecegimi dusunmuyorum
Annemi sadece bir kere aldatmış olsa hakvermezdim tabiki ama en azından belki zaten sevmiyordu seytana uydu aklı karıştı falan derdim ama annemi aldattığı kadınların haddi hesabı yok en son kız kardesim telefonunda bi resim bulmustu kız 23-24 yaşlarında kızından küçük bu adamın yaptıklarını nasıl anlarım aklim almıyor 2 kızı evli torun torba sahibi insan hicmi dusunmez benim yüzümden cocuklarımın evliligi zarar gorur diye dusunuyorumda ya evlenirsem ve kocam olacak kisi onun yaptıklarını öğrenirse ne yaparım
Adamların umurlarında mı? Onlar anca keyfini, uckurunu düşünür...

Back