• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba kelimesi size ne anlatıyor?

küçükken nefret edip sevmek arasında arafta kaldıgım,büyüdügümde ise uzakta olmamız hasebiyle özledigim bir insan..

Şimdi seviyor muyum ?

Evet.

İyi bir baba mıydı peki ?

Hayır..

Benim babam iyi mi kötü mü bilmiyorum kızlar :) Özeti bu .

Bazen cok kizsam da yaslandigini gormenin canimi yaktigi adam,

60 yaşında tonton bir dede artik babam benim icin, ne yapsa hosgordugum, alttan aldigim... tipki cocukken benim yaramazliklarimi hosgordugu gibi.

16 yasindayken gece yarisi arabasini calip bir sokak gidemeden agaca tosladigimda ilk ve son tokadimi yedigim, bir araba benden kiymetliymis, nefret ediyorum senden diye yuzune cemkirdigim, gunler sonra boynuma sarilip sana bisey olsa ben ölürdum diye aglayan, boylece ilk gozyaslarini gordugum adam.

Biz kucukken ofkesini de sevgisini de gostere gostere yasadi, hic dusunmedi kirilirlar mi, incinirler mi diye, ama simdi insulin ignelerini bile yanimizda yapmiyor ki uzulmesinler diye.
Onun da cok hatasi oldu, benim de, belki 30 yasima kadar anlamadik birbirimizi, cok kirdik, cok uzduk, ama hep cok sevdik.
Omru uzun olsun, cani sag olsun da varsin kirsin, kussun, ne olursa olsun daha uzun yillar yanimda olsun dedigim tek adam.

Babacım ben çok üzülüyorum. Her zamanki gibi yine tadımız kaçtı. Belki kendi kendine söylüyorsundur düşünüyorsundur huzursuz olduğunu bu atışmanın ardından ben sana hiçbi zaman bunu istiyorum şunu istiyorum demedim lükse düşkünlüğüm olmadı herkesin cebinde kredi kartı bütün arkadaşlarımın altında arabası varken baba bende istiyorum demedim sana. Diyipte kızım durumumuz müsait değil dediğinde peki babacım dedim yükümlü tutmadım seni çünkü sen bana kredi kartı yerine sevgini verdin araba yerine açıkça konuşabileceğim bir arkadaş verdin en pahalı telefon yerine seni seviyorum dedin bunlar hepsinden daha pahalı daha güzeldi benim için. Hatalar yaptım kavga ettik üstünü kapattık bilipte birbirimize yine açmadık hataları. Seni görmesem bile her ağladığımda suçlasam bile seni çok seviyorum. Yarın bi gün belki bi çocuğum olduğunda ozaman anlıcaz ne kadar kopuk olduğumuzu. Hasret olduğumuzu. En başından bugüne kadar hep bi vicdan azabı var içimde çektiğim anneme hak versem sana yaptığım haksızlık içimi kemiriyor sana sana hak versem anneme yaptığım haksızlık bu sefer içimi kemiriyor. Bu duyguları hiç atamadım içimden. Yarın annemin doğum günü ben bugün pasta aldım ona akşam üçümüz keseriz diye keşke öyle kalkıp gitmeseydin. Yazık şimdi ağlıyo ve ben yine ikinize hak veriyorum. Beni dünyaya getiren insanlar sizi sevmemezlik edemem sizde beni ama ne olursa olsun bukadar hayatının dışında kalmayı bende hak etmiyorum. Belki çok uzun zaman sonra birbirimizi bir babadan bir kızdan mahrum ettiğimizi farkettiğimizde tıpkı hataları orttuğumuz gibi bu pişmanlığıda örteriz. Ben ozamanda seni çok seviyor olurum zaten. İnşallah beni kötü durumların içerisine atıp gitmezsin yatın bigun aç insanlar gibi arkadandan mala mülke büyüdüğüm eve sahip çıkmaya çalışan aciz biri haline getirmezsin. Ama ben seni ozamanda çok seviyor olurum şimdiki gibi. Teraviyede git sen eskiden hiç kaçırmazdın benim içinde dua et.

bu da benim kızımın gözyaşları içinde akşam babasına yazdığı mesaj.
İnanın hiçbir şey diyemedim. Kıyamam ben kuzuya :( çok duygulandım..

artık büyüdü genç kız oldu ama çok depresyonlar yaşadı. atlattı inşAllah ya da artık belli etmiyor özlediğini.
ne diyim şu mübarek günlerde, Allah evlatlarını erteleyen herkesin yüreğine evlat sevgisi versin.

Babasına aşık bir kız olarak hayatımın anlamı diyebilirim, öyle ki annem ile babam kavga ettiğinde bile babama kıyamam , hep onun tarafını tutarım annem de kızar bana ama öyle ne yapayım , ayrıldığım erkek arkadaşımı bile babama benzetmişlerdi ben farkında bile değildim , babama benzediği için o kadar aşık olup sevmişim meğer , Allah uzun ömürler versin , bir gün vadesi dolup vefat edecek o zaman canımın yarısı gidecek maalesef napıcam bilemiyorum.

zamanında anneme karşı hataları olsa da

bize bizi çok sevdiğiniz hep hissettiren

bazen yaptığı hatalara davranışlara kızsam da hiç kıyamadığım çok sevdiğim canım babam.

resimli-babalar-gunu-sozleri13.jpg

aynı şehirdeyken işim-telaşım olduğunu bile bile yanıma gelmeye tenezzül etmeyip, ben onun yanına gitmedim diye facebook'tan bana 's.ktr git' diye mesaj atabilen birisi. :) 3 aydır görüşmüyorum, bayram seyranda annem ısrar etmezse görüşmeyi düşünmüyorum. olursa bir gün düğünümde falan karşılaşırız.

babam olma sebebim arkamda gücünü hissettiğim ve hiç bir zaman kızım var diye üzülmeyen aksine gurur duyan. bir babam var bir tokat bile atmadan kızlarını büyüten arkadaş gibi karşısına alıp dertlerini dinleyen..

60 yaşında tonton bir dede artik babam benim icin, ne yapsa hosgordugum, alttan aldigim... tipki cocukken benim yaramazliklarimi hosgordugu gibi.

16 yasindayken gece yarisi arabasini calip bir sokak gidemeden agaca tosladigimda ilk ve son tokadimi yedigim, bir araba benden kiymetliymis, nefret ediyorum senden diye yuzune cemkirdigim, gunler sonra boynuma sarilip sana bisey olsa ben ölürdum diye aglayan, boylece ilk gozyaslarini gordugum adam.

Biz kucukken ofkesini de sevgisini de gostere gostere yasadi, hic dusunmedi kirilirlar mi, incinirler mi diye, ama simdi insulin ignelerini bile yanimizda yapmiyor ki uzulmesinler diye.
Onun da cok hatasi oldu, benim de, belki 30 yasima kadar anlamadik birbirimizi, cok kirdik, cok uzduk, ama hep cok sevdik.
Omru uzun olsun, cani sag olsun da varsin kirsin, kussun, ne olursa olsun daha uzun yillar yanimda olsun dedigim tek adam.
Okurken imrenerek kıskanarak okudum bide empati yaparak sizin yaptığınızı yapan ben babam napardı diye defalarca kez arkadasları ve kendisinin o arabayı hasata cevirip masrafını bile onlara ödetmedigini hatırlamadan bi güzel döverdi beni belki tek birkere o arabada ölerbilirdi diye düşünmeden işte baba var baba var

bir çiftin çocuğu olduğunda o çocuk ne lise bittiğinde ne üniveriste bittiğinde ne bir iş sahibi olduğunda ne evlendiğinde onun çocuğu olmaktan çıkarmış.ancak dedi olduğunda, çocuğu da baba olduğunda daha anlamlı olurmuş her şey.onlara anlamak için anne baba olmamız şart diye düşnüyorum.

Pek bir şey ifade etmiyor. Doğru düzgün, adam gibi adam babası olanları şanslı bulmakla birlikte, kıymetini bilsinler diyorum.

Bana hayatta insanlari sevmemeyi, iki yuzlu, uckagitci, kufurbaz, alkolik, saldirgan olamayi ogreten, karamsarligiyla insanin dunyasini karartan, bir sirrini veya derdini anlattiginda, seni derdinle vuran bir adam benim babam.

Bana kimseden isitmedigim hakaretleri siralayan, disa iyi gorunen, icersine dusman bir insan.

Aylardir gorusmuyorum

artık büyüdü genç kız oldu ama çok depresyonlar yaşadı. atlattı inşAllah ya da artık belli etmiyor özlediğini.
ne diyim şu mübarek günlerde, Allah evlatlarını erteleyen herkesin yüreğine evlat sevgisi versin.
Amin :( bence artık duyduğu sadece baba sevgisine özlem o kişiye değil.

Back