• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba kelimesi size ne anlatıyor?

Nişanlıyım canım. Bende aynı şekilde hayatımı, hayallerimi her şeyimi yıktı döktü. Ne diyeyim Allah'a havale ettim.
Bu arada iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Aynı duaları sizin için diliyorum.
Gündemde nasip kısmet yok gerci ama bazen evlensem onu bile burnumdan getirecekmis gibi geliyor evli ablalarım var babam hala annemi aldatıyor insan hic dusunmez mi yarın oburgun duyulur kızlarımın gururu onuru incinir belkide evlilikleri tehlikeye girer

Ben 7 yasimdan bu yana ozlemini cekiyorum 23 yil oldu kaybedeli en kucuk kardesim 6 aylik kundaltaydu sukurler olsun annem bisi bugunlere getirdi babasizlik zor ama kiz cocuklarini guclu yapiyor tum babalarimizin babalar gunu kutlu olsun bende annemin babalar gununu kutladim ;)

"hiçbir şey"...
evet cevabı hiçbir şey ifade etmiyor.senin dediğin gibi ölmüş olsa daha iyiydi. yaşayıp ta ilgilenmemesi falan...
ama bu benim sorunum değil sonuçta. beni istemeyeni ben de istemem. kendi kaybediyor

Hayattayken bizden devamlı su, kumanda gibi isteklerde bulunup bazen yemekten bile kaldırdığı için,
düşüncesizlikleri ve sorumsuzluklarıyla annemi yorduğu yıprattığı için çok kızdığım, hatta varlığının çok da bir anlam
ifade etmediğini sandığım adam.. Kaybedince anladım değerini.. 5 yıldır yok.
Olsa da her birimizden hizmet beklese..Ama annemi daha çok yaşatsa mesela..
Yormasa, hastalığını, sinirini haksız bir şekilde evden çıkarmasa..
Günün anlamı yok benim için.

Allah annemize uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin.

İlk Aşkım. Tüm sıkıntılarda arkamda duran anneme eşime karşı bile hep beni savunup destek olan. Arkadaşım, sırdaşım, güven kaynağım. Iyi günümde kötü günümde beni hiç yalnız bırakmayan. Evlendikten sonra değerini daha iyi anladığım hazinem. Kokusu sakinleştiren. Kucağı huzur veren erkeğim.

İlk Aşkım. Tüm sıkıntılarda arkamda duran anneme eşime karşı bile hep beni savunup destek olan. Arkadaşım, sırdaşım, güven kaynağım. Iyi günümde kötü günümde beni hiç yalnız bırakmayan. Evlendikten sonra değerini daha iyi anladığım hazinem. Kokusu sakinleştiren. Kucağı huzur veren erkeğim.
Ne güzel. Maşallah :nazar::nazar::nazar:

Hayattayken bizden devamlı su, kumanda gibi isteklerde bulunup bazen yemekten bile kaldırdığı için,
düşüncesizlikleri ve sorumsuzluklarıyla annemi yorduğu yıprattığı için çok kızdığım, hatta varlığının çok da bir anlam
ifade etmediğini sandığım adam.. Kaybedince anladım değerini.. 5 yıldır yok.
Olsa da her birimizden hizmet beklese..Ama annemi daha çok yaşatsa mesela..
Yormasa, hastalığını, sinirini haksız bir şekilde evden çıkarmasa..
Günün anlamı yok benim için.

Allah annemize uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin.
Basınız sağ olsun. Annenize sağlıklı, mutlu günler dilerim.

Gündemde nasip kısmet yok gerci ama bazen evlensem onu bile burnumdan getirecekmis gibi geliyor evli ablalarım var babam hala annemi aldatıyor insan hic dusunmez mi yarın oburgun duyulur kızlarımın gururu onuru incinir belkide evlilikleri tehlikeye girer
Benimde burnumdan getirecek biliyorum bi isteği yoksa görüşmüyor zaten. Allah yardımcınız olsun. Çok düşüncesizler çoook...

Babacım ben çok üzülüyorum. Her zamanki gibi yine tadımız kaçtı. Belki kendi kendine söylüyorsundur düşünüyorsundur huzursuz olduğunu bu atışmanın ardından ben sana hiçbi zaman bunu istiyorum şunu istiyorum demedim lükse düşkünlüğüm olmadı herkesin cebinde kredi kartı bütün arkadaşlarımın altında arabası varken baba bende istiyorum demedim sana. Diyipte kızım durumumuz müsait değil dediğinde peki babacım dedim yükümlü tutmadım seni çünkü sen bana kredi kartı yerine sevgini verdin araba yerine açıkça konuşabileceğim bir arkadaş verdin en pahalı telefon yerine seni seviyorum dedin bunlar hepsinden daha pahalı daha güzeldi benim için. Hatalar yaptım kavga ettik üstünü kapattık bilipte birbirimize yine açmadık hataları. Seni görmesem bile her ağladığımda suçlasam bile seni çok seviyorum. Yarın bi gün belki bi çocuğum olduğunda ozaman anlıcaz ne kadar kopuk olduğumuzu. Hasret olduğumuzu. En başından bugüne kadar hep bi vicdan azabı var içimde çektiğim anneme hak versem sana yaptığım haksızlık içimi kemiriyor sana sana hak versem anneme yaptığım haksızlık bu sefer içimi kemiriyor. Bu duyguları hiç atamadım içimden. Yarın annemin doğum günü ben bugün pasta aldım ona akşam üçümüz keseriz diye keşke öyle kalkıp gitmeseydin. Yazık şimdi ağlıyo ve ben yine ikinize hak veriyorum. Beni dünyaya getiren insanlar sizi sevmemezlik edemem sizde beni ama ne olursa olsun bukadar hayatının dışında kalmayı bende hak etmiyorum. Belki çok uzun zaman sonra birbirimizi bir babadan bir kızdan mahrum ettiğimizi farkettiğimizde tıpkı hataları orttuğumuz gibi bu pişmanlığıda örteriz. Ben ozamanda seni çok seviyor olurum zaten. İnşallah beni kötü durumların içerisine atıp gitmezsin yatın bigun aç insanlar gibi arkadandan mala mülke büyüdüğüm eve sahip çıkmaya çalışan aciz biri haline getirmezsin. Ama ben seni ozamanda çok seviyor olurum şimdiki gibi. Teraviyede git sen eskiden hiç kaçırmazdın benim içinde dua et.

bu da benim kızımın gözyaşları içinde akşam babasına yazdığı mesaj.

Babacım ben çok üzülüyorum. Her zamanki gibi yine tadımız kaçtı. Belki kendi kendine söylüyorsundur düşünüyorsundur huzursuz olduğunu bu atışmanın ardından ben sana hiçbi zaman bunu istiyorum şunu istiyorum demedim lükse düşkünlüğüm olmadı herkesin cebinde kredi kartı bütün arkadaşlarımın altında arabası varken baba bende istiyorum demedim sana. Diyipte kızım durumumuz müsait değil dediğinde peki babacım dedim yükümlü tutmadım seni çünkü sen bana kredi kartı yerine sevgini verdin araba yerine açıkça konuşabileceğim bir arkadaş verdin en pahalı telefon yerine seni seviyorum dedin bunlar hepsinden daha pahalı daha güzeldi benim için. Hatalar yaptım kavga ettik üstünü kapattık bilipte birbirimize yine açmadık hataları. Seni görmesem bile her ağladığımda suçlasam bile seni çok seviyorum. Yarın bi gün belki bi çocuğum olduğunda ozaman anlıcaz ne kadar kopuk olduğumuzu. Hasret olduğumuzu. En başından bugüne kadar hep bi vicdan azabı var içimde çektiğim anneme hak versem sana yaptığım haksızlık içimi kemiriyor sana sana hak versem anneme yaptığım haksızlık bu sefer içimi kemiriyor. Bu duyguları hiç atamadım içimden. Yarın annemin doğum günü ben bugün pasta aldım ona akşam üçümüz keseriz diye keşke öyle kalkıp gitmeseydin. Yazık şimdi ağlıyo ve ben yine ikinize hak veriyorum. Beni dünyaya getiren insanlar sizi sevmemezlik edemem sizde beni ama ne olursa olsun bukadar hayatının dışında kalmayı bende hak etmiyorum. Belki çok uzun zaman sonra birbirimizi bir babadan bir kızdan mahrum ettiğimizi farkettiğimizde tıpkı hataları orttuğumuz gibi bu pişmanlığıda örteriz. Ben ozamanda seni çok seviyor olurum zaten. İnşallah beni kötü durumların içerisine atıp gitmezsin yatın bigun aç insanlar gibi arkadandan mala mülke büyüdüğüm eve sahip çıkmaya çalışan aciz biri haline getirmezsin. Ama ben seni ozamanda çok seviyor olurum şimdiki gibi. Teraviyede git sen eskiden hiç kaçırmazdın benim içinde dua et.

bu da benim kızımın gözyaşları içinde akşam babasına yazdığı mesaj.

allah yardımcınız olsun. çocuğu bir pedagog a götürün bence

fedakarlık.tüm konularda sonsuna kadar.
saflık.kötü niyeti göremiyecek kadar.
anlayış.ben aşığım evlencem derken istemese de tamam diyecek kadar.
sahip çıkma.9 ay sonra baba ben boşanıyorum dediğimde kapım sana ardına kadar açık diyecek kadar.
cebindeki son parayı bize harçlık diye verip bütün gün dağda bayırda çalışıp aç kaldığını bilirim.
ben 10 aylıkken babanem anneme eziyet ediyo bizi aç bırakıyo diye annesini dövdüğünü bilirim.hiç acımadan hem de.çünkü annemi seviyor.ilk eşini de babanem göndermiş 6 aylık evliyken.
gülmekten patlayana kadar şaban filmi izler.ve anlatır.her repliği senaristten daha iyi bilir. :)
bişey dendiğinde kalbimi kırıyosun diye açıkça belli eder ama çok garip bi yüz ifadesi vardır.şaka yaptım pampa üzülme derim hemen :)
bi gün aramasam niye bizi aramıyo bişey mi dedim bana mı darıldı diye dert edinir.dün kardeşim aramamış üzülmüş.hemen kardeşime ara dedi.nasıl sevindi :)
para pul umrunda olmaz.yer içer gezer.bugün bulduk bugün yeriz yarın soğan ekmek yeriz.hiç de gocunmayız :)
allah yokluğunu aratmasın.uzun ömürler versin.
yetişme tarzımdan mı mizacımdan mı bilmiyorum babama bunları söyleyemem.açık olamam ama yazabilirim.bu yüzden bazen iyi ki edebiyat okumuşum,biraz da olsa yazarak kendimi rahatlatıyorum diyorum.

Aslında en guzel ifade eden cümle olmus gercekten yetim kalmaktan daha acı yasayan bir baba var ama hayatta bir babanız yok

Yasamayan bilmez
Vakti gelince ölüyor .İnsanlar öldüğü için ağladığını zannediyor sense yaşayamadıklarına ağlıyorsun. Böyle işte bendeki " baba" tanımı.

Back