- 19 Kasım 2014
- 2.971
- 2.973
Evden gitmem ona konfor alanı oluşturur artık daha beynimle düşünüyorum zaten yıllardır her işini kolaylaştırdım bir de kurduğum düzeni ona mı bırakayım gitsin kendisine sıfırdan bir düzen kursun çalışıyorum işim var aylık kazancım da kötü değil hatta ek iş de yapabilirim ekonomik anlamda bir sıkıntım olduğu için değil aylarca ilmek ilmek kurduğum yeri ona bırakmak istemediğim için evden gitmemböyle bir hödüke ne yemek yaparim ne cay demlerim ne ayni evde yasarim. Ilk olarak o evden git. Bu nasil birsey ya sen 10 yilini ver derdini kahrini cek sonra ben mutlu degilim oh ne güzel dünya. Hemen cikardim o evden is bulurdum yoluma bakardim buna hizmet etmezdim zikkim yesin pislik
adam birirni bulmuş gönlünü eğliyor, durumları yokluyor. devam ederse sizi postalayacak . ama tam güvenemiyor onada . yada ekonomik durumlar el vermiyor. sizi silmiş kafadan . sadece mecburuyetler varNerden başlasam nasıl anlaşılır anlatsam bilemiyorum ama sabır gösterip okuyanlara teşekkür ederim 10 yıllık evliyim ve burada okuduğum boşanma konularından birini de benim yazacağım hiç aklıma gelmezdi
10 yıl boyunca eğlenceli kendimce mutlu olduğumu düşündüğüm sevgili saygılı bir birlikteliğim vardı bu süreçte her evlilikte olduğu gibi küsüp barışan ama sonunda orta yolu bulan bir çifttik yaklaşık 1,5 sene önce tüm düzenimizi bırakıp eşimin iş değişikliği nedeniyle farklı bir şehre yaşamaya geldik. Ve evliliğimizin son 3 yılında da tüp bebek süreçleriyle tabiri caiz ise boğuştuk.
Bu sene tatilde eşim kendinde bir değişim olduğunu artık eskisi gibi olmadığını bana karşı tutkusunun bittiğini ve bu evliliğe devam edip etmeme konusunda net olmadığını söyledi. Ben tabi geçici bir süreç olarak düşündüm ve belli de bunu görmezden gelmek işime geldi
Sonra Kasım ayında son tedavi sürecim için başladığımda emin misin devam etmeyebilir evliliğimiz gibi sözler sarfetti ben tabi tek odak noktam bu tedavi süreci olduğu için yine sustum ve karşılık vermeden sürecime devam ettim son aşamada sağlıklı bir embriyo oluştu transfer edeceklermiş diye mesaj attığımda benim fikrimin bir önemi yok mu ben is-te-mi-yo-rum dedi evet aynen böyle yazdı. Bu benim için bir şok oluşturdu sonra eve geldik tutkusunun olmadığını ilk aşık olduğu zamanki gibi olmadığını evliliğin monotonlaştığını söyleyip durdu. Bunlar zaten kırıcıydı ve ben benim çocuk sahibi olmam için hep beni ertelemesinin öfkesini belirten ve beni yarı yolda bıraktığı için onu affetmeceğimle dolu cümleler kustum kendisine çok sinirlenmiştim. Karşımda beni istemediğini söyleyen bir adam ve benim de elimde her koşulda şu 10 yılda yanında olmak destek olmak için harcadığım zaman vardı. Şehir değişikliğini bile onun isteği içim kabul etmiş ailemden uzağa taşınmıştım. Son 1,5 ayımızı gerek mesaj gerek yüzyüze hesaplaşarak geçirdik ve bugün artık sanıyorum durumu kabullendim.
Şimdi önümüzdeki dönem için kendimi hazırlamak istiyorum ama maalesef ev konusunda net bir fikri yok ve o süreçte aynı ortamı paylaşmamız gerekiyor akşam hiçbirşey olmamış gibi yemek yapıyorum beraber yiyoruz çay içiyoruz sanki iki ev arkadaşı gibi ayrı odalarda uyuyoruz
Gelecek için sen de hemen evlenirsin ha gibi geyikler yapılıyor. Espri yapıp oturup gülüyoruz(şaka gibi) bu arada doktorumla konuştum yumurta dondurma işlemi yaptırıcam 37 yaşındayım dedim çok iyi düşünmüşsün diyor.
İş yerindeki sorunları konuşup ah vah ediyoruz.
Eve geç gelirsem bunu sorguluyor araban yoktu nerdeydin diyor seni ilgilendirmez dediğimde ama daha evliyiz sonuçta diyor. Ben sormuyorum bile. Gelen tüm mesajlarımı merak ediyor. Prensim yazan ismini değiştirdim diye trip atıyor ama düğünüm olursa altın al gel diyor.
Daha ne avukata gittik ne dava açtık bu arada şu 1 aylık süreçte tekrar deneyelim dedim hep beni reddetti. Şimdi benim de hevesim kaçtı hatta bugün böyle dedim ama dönüp devam etsek ben sana asla güvenemem artık benim yanımda arkamda olduğuna inancım kalmadı dedim. Aileme söyledim durumu terapiler aldım tek derdim kendimi sağlıklı ve sağlam tutmak şu an.
Peki şu an niye yazıyorum merak ediyorum sevgili kardeşlerim bu durumu yaşayan, şu durumda benim göremediğimi gören var mı bakış açımı değiştirmek için danışıyorum sabır gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
ozaman evden at boyle ayni evde ben yapamazdim. Bu yüzsüz evdende gitmez sen söylemeden.Evden gitmem ona konfor alanı oluşturur artık daha beynimle düşünüyorum zaten yıllardır her işini kolaylaştırdım bir de kurduğum düzeni ona mı bırakayım gitsin kendisine sıfırdan bir düzen kursun çalışıyorum işim var aylık kazancım da kötü değil hatta ek iş de yapabilirim ekonomik anlamda bir sıkıntım olduğu için değil aylarca ilmek ilmek kurduğum yeri ona bırakmak istemediğim için evden gitmem
Onca yıl emek ver.Evden gitmem ona konfor alanı oluşturur artık daha beynimle düşünüyorum zaten yıllardır her işini kolaylaştırdım bir de kurduğum düzeni ona mı bırakayım gitsin kendisine sıfırdan bir düzen kursun çalışıyorum işim var aylık kazancım da kötü değil hatta ek iş de yapabilirim ekonomik anlamda bir sıkıntım olduğu için değil aylarca ilmek ilmek kurduğum yeri ona bırakmak istemediğim için evden gitmem
Gençliğinde çok kız arkadaşı olmayan erkeklerde aldatma eğilimi daha fazla. Çünkü hayatı kaçırmış hissediyorlar. Merak ediyorlar diğer kadınları. Ellerine az para geçince de böyle saçma sapan dışarıya göz dikiyorlar. Kendinizi kötü hissetmeyin. Yaşınız geç değil. İnsanlar 35 yaşında evlenmeye başlıyor artık. Evlilik yaşı ve anne olma yaşı her geçen gün ilerliyor. Bilim de gelişiyor. Zamanım çöp oldu diye düşünmeyin hayat doğrusal bir çizgi değil ki. Kötü tecrübeler de hayatın akışının bir parçası.Neden olmasın gençlik döneminde öyle çok kız arkadaşı olan sosyal olan bir adam değilmiş şu an biraz kariyer sahibi parasal ihtiyacı yok yeni çalıştığı yer de çevresinde hep genç çocuklar geç ergenliğini yaşıyor.
Ne olursa olsun hiçbiri kabul edilir değil ama
Anlasmali bosanirken de adam kabul ederse odemeyi anlasma sartlarina da tazminat bedeli yazilabiliyor. Tabi ki tazminat ve tum haklarini almali. Hatta bu kadar yili cop eden adam aslinda tum sartlari kabul edip herseyi birakip gitmeli.Tazminat almalı diyorım bende.
Adamın kusurlu davranışları var.
O yüzden böyle söylüyorum.
Diğer türlü tazminat alamaz
Çok haklısınız bazen her işte bir hayır oluyor o zaman yıkılmıştım ama olumlu olsa daha çok yıkılırmışım. Allah herkesin kalbindekini kendine versin.Onca yıl emek ver.
Evlat vermek için maddi manevi yıpran.
Paşam sıkıldım deyip herşeyi bir anda yok etsin.
Dik dur canım üzüleceksin elbette ama ona hiçbirşeyi hissettirme.
Evden gitmeyeceksin tabiki kendisi s.ktrsin gitsin.
Gez toz bakımını yap kendi yemeğini yap ye zıkkım yesin oda.
Kusura bakma canım üzüldüm ve sinirlendim ama her şerde vardır bir hayr derler demekki rabbim evladı boşuna vermemiş bu adam çocuk olsa da aynı haltı yiyecekti.
En azından şimdi seni ona bağlayan bir durumun yok.
Ya çok konuşulduğundan mıdır ya da buradaki kıymetli arkadaşlarımın gözümü açtığından mıdır zerre umrumda değil artık hayatında biri olup olmadığı ben bundan sonra keyfime bakıcam. Avukatla konuştum her türlü yapılması gerekeni yapıcaz bugün kendisine de söyledim akşam.adam birirni bulmuş gönlünü eğliyor, durumları yokluyor. devam ederse sizi postalayacak . ama tam güvenemiyor onada . yada ekonomik durumlar el vermiyor. sizi silmiş kafadan . sadece mecburuyetler var
Biliydim beyle olacahını... Beyefendi sorumluluk almaya gelmiyor. Derdi buydu aslında evet, boşanmak değil. Bekledi ki çok istediğiniz çocuk için bile yalvarır hale gelin, bütün sorumluluğunu üstünüze alacağınızı bilse nazla niyazla kabul eder. Sizi terbiye etmeye kalktı, bi tarafında patladı. Kavranması ondan.Ya çok konuşulduğundan mıdır ya da buradaki kıymetli arkadaşlarımın gözümü açtığından mıdır zerre umrumda değil artık hayatında biri olup olmadığı ben bundan sonra keyfime bakıcam. Avukatla konuştum her türlü yapılması gerekeni yapıcaz bugün kendisine de söyledim akşam.
Tuhaf bir şekilde tüm gün evde peşimde dolandı gel oturma odasında oturalım neden ayrı duruyorsun demeye başladı, böyle iyiyim dedim. mutfağa geçtim kendimce çerezimi dizimi açtım oturuyorum, geldi neden buradasın dedi keyif yapıyorum sakıncası yoksa dedim.
Tüm arkadaşlarıma aileme söyledim resmen kuş kadar hafifim bitti ve ben artık özgürüm
Çok tuhaf gerçekten ilk defa onu böyle görüyorum. Tek başıma keyif almamdan o kadar rahatsız ki.Biliydim beyle olacahını... Beyefendi sorumluluk almaya gelmiyor. Derdi buydu aslında evet, boşanmak değil. Bekledi ki çok istediğiniz çocuk için bile yalvarır hale gelin, bütün sorumluluğunu üstünüze alacağınızı bilse nazla niyazla kabul eder. Sizi terbiye etmeye kalktı, bi tarafında patladı. Kavranması ondan.
Kanmayın zaten. Amacı hala aynı.Çok tuhaf gerçekten ilk defa onu böyle görüyorum. Tek başıma keyif almamdan o kadar rahatsız ki.
Ama işte beni bitirdikten sonra neye yarar. Şu an duygularım yokoldu sadece sözleri var beynimde artık hayatımızda mucizeler bile olsa onu kabul edemem uydu yörüngeden ayrıldı
Herkese çok teşekkür ederim kadınların sırtı yere gelmez müthiş bir destekleme mekanizmamız varKanmayın zaten. Amacı hala aynı.
Eşiniz ciddi psikolojik problem yaşıyor konu sahibi sizin onun bı taraflarinizi kaldirmaniza çok alışmış daha yalvarır bu adam size ama değişir mi asla . Siz çocuğu yapın daha çok kudurur çünkü iyice elinin altında olursunuz . Otuz yedi yaşında olmanıza rağmen çok az mı erkekle tanıştınızÇok tuhaf gerçekten ilk defa onu böyle görüyorum. Tek başıma keyif almamdan o kadar rahatsız ki.
Ama işte beni bitirdikten sonra neye yarar. Şu an duygularım yokoldu sadece sözleri var beynimde artık hayatımızda mucizeler bile olsa onu kabul edemem uydu yörüngeden ayrıldı
Şöyle üniversite bitti o zaman olmamıştı erkek arkadaşım, sonra doktoraya başladım bir sene içinde eşimle tanıştım sonrasında 14 senedir beraberiz uzun soluklu çok şey paylaştığım tek insan diyebilirim. Kendimi en karmaşık bulmacada bulmuşum bir anda kolay bir adam değildi hiçbir zaman ben de buna adapte olmuşumEşiniz ciddi psikolojik problem yaşıyor konu sahibi sizin onun bı taraflarinizi kaldirmaniza çok alışmış daha yalvarır bu adam size ama değişir mi asla . Siz çocuğu yapın daha çok kudurur çünkü iyice elinin altında olursunuz . Otuz yedi yaşında olmanıza rağmen çok az mı erkekle tanıştınız
Aynen böyle düşünüyorum artık ona nasıl güvenirim ben de şu süreçte değiştim bir daha o boyundurağa giremem hayatımı tek başıma sürdürebilirimIlk sayfayi okudum sadece. Lutfen ayaklarina kapansa bile aklini celmesine izin verme. Bosan bu adamdan.
37 yasindasin yeniden evlenip anne olabilirsin, aile kurabilirsin.
Bu adamla simdi devam etsen 5 sene sonra seni terk etmeyecegi ne malum? Daha fazla hayatindan calmasina izin verme.
Ya bu kolay bir adam olmak değil bu gerçekten klasik yetişmemiş erkek tribi . Bu adam çok kolay tahmin edilebilir bir tip . Ben sizi hıc üzmek istemiyorum o tedavi sürecini yaşamış biri olarak duygusal olmanızı da anlıyorum . Tek tavsiyem bir terapi almanız yani size müthiş psikolojik şiddet uyguluyor. Kaybetmekten korkmaniz için düğünümde altın takarsın falan diyor. Sizin acı çekmeniz ona zevk veriyor çünkü bırakmamanizi bağımlı olmanızı istiyor. Siz ilgili kesince peşinizde dolanacak daha da ilgilenmezseniz hırsından iyice kuduracakŞöyle üniversite bitti o zaman olmamıştı erkek arkadaşım, sonra doktoraya başladım bir sene içinde eşimle tanıştım sonrasında 14 senedir beraberiz uzun soluklu çok şey paylaştığım tek insan diyebilirim. Kendimi en karmaşık bulmacada bulmuşum bir anda kolay bir adam değildi hiçbir zaman ben de buna adapte olmuşum
Çok güçlü ve akıllı bir kadınsın. Uzun bir ilişkinin bitmesi elbette zaman zaman acı, öfke vb duygulara sebep olacaktır. Psikolojik desteğine devam et. Herşeyden önemlisi kendine hak ettiğin sevgi ve saygıyı ver. Hak ettiğin hayatı yaşaman dileğiyle.Aynen böyle düşünüyorum artık ona nasıl güvenirim ben de şu süreçte değiştim bir daha o boyundurağa giremem hayatımı tek başıma sürdürebilirim
Kesinlikle durum bu şu an bana mesaj atıyor trendyolda birşey beğenmiş de alsa mıymış benim fikrimi merak etmiş ben bilemem al kendin dedim.Ya bu kolay bir adam olmak değil bu gerçekten klasik yetişmemiş erkek tribi . Bu adam çok kolay tahmin edilebilir bir tip . Ben sizi hıc üzmek istemiyorum o tedavi sürecini yaşamış biri olarak duygusal olmanızı da anlıyorum . Tek tavsiyem bir terapi almanız yani size müthiş psikolojik şiddet uyguluyor. Kaybetmekten korkmaniz için düğünümde altın takarsın falan diyor. Sizin acı çekmeniz ona zevk veriyor çünkü bırakmamanizi bağımlı olmanızı istiyor. Siz ilgili kesince peşinizde dolanacak daha da ilgilenmezseniz hırsından iyice kuduracak