Ayrı eve çıkarsam bana or..u derlermiş...

Kızlar Merhaba,

Sizle bişi paylaşmak istiyorum çok canım sıkkın. Henüz ikinci defa görüştüğüm erkek arkadaşım beni sahilde yürürken ellerimi boynuna sardı, bırak dedim sonra sarıldım başımı omzuna yasladım. sonra birden beni havaya kaldırdı kucağına aldı ve kendi cinsel organı bana değdi( hissettim acaba bişi olur mu. içim içimi yiyor..

Kızlar sorum saçma olabilir ama istemediğim bişi yaptığı için kendimi berbat hissediyorum. kızıyorum. neden izin verdin diye ama bir anlık oldu. işe bile gitmedim. kafama çok taktım bu olayı...

Ne pmalıyım?

Boyle or*spuluga can kurban.

Ozgurlugunuz icin gerekirse insanlarin gozunde or*spu olun.

30 yas evde kalmislik degildir bakin bu dusuncenizde bile ailenizin mahalle baskisini size yansitmasinin ornegi var.

Siz ozgur olmadikca psikolojiniz aydinlanmayacak ve iliskileriniz de dogru gitmeyecek. Dogru kafayla dogru adimlar atmaniz icin kesinlikleeee ozgur olmalisiniz....

Yasasin ozgurluuk !

Her aile kabul etmez demek istedim tabi ki edenler de var istisna olarak
İnsanlar böyle yazınca ben kendimi çok istisna bi ortamda yaşıyo gibi hissediyorum kişisel almayın

Daha 4 gün oldu yeni mezun bi arkadaşın ev tutmasına yardımcı olduk. Yalnız başına yaşıyacak, ailesi farklı bi şehirde. Hayır ailesiyle de tanıştık kızlarına yardıma geldiler. Annesi başörtülü bi kadın, karı koca hacca gitmişler falan.

Yani mevzu muhafazakarlık da değil demek ki doğrudan.

aileniz sizi sizden bile fazla düşünür..evet söyleyiş tarzları farklı olabilir ama ömrümüz boyunca hiç karşılık beklemeden bizi koruyan ve seven birtek ailemizdir..ayrı ev tutmak ayrı masraf sonuçta..siz bence biraz sosyalleşin kendinize bol bol arkadaş edinin..

Bugune kadar onlari dinlemissiniz su halinizden memnun degilsiniz peki neden hala devam ediyorsunuz?
Bundan bes alti sene sonra, eve cikmama izin vermediniz diye sitem ettiginizde "ciksaydin, ne yapacaktik sanki" benzeri bi cevap alirsaniz nasil hissedeceksiniz?

Aile şehir dışında olunca iş imkanı da olmayınca o çevrede mecbur izin veriyolar git ayaklarının üzerinde dur diye, ama ailesiyle o evde kalıyoken ve çalışıyoken ben ayrı yaşamak istiyorum düşüncesine normal bakılmıyo malesef

Bence de sosyal çevre edinin,turlara gezilere katılın yeni insanlarla tanışın, aileden bişey derlerse ben 30 yaşındayım die o zaman diyin ailenize

Anne babalar çocuğun dünyaya gelmesinde birer vesileler. Çocuğu yaptık ama ayrı bir bedeni ayrı bir ruhu zihni arzu ve istekleri var diye düşünmüyorlar ne yazıkki.
Bu çerçeve dahilinde bir ev ortamı oluşabilse idi belki siz bugün bu sıkıntıyı yaşamayacaktınız. Yaşınız otuz olmuş maşallah allah hayırlı uzun ömürler versin. Ama aile tarafından hala yetişkin bir birey olarak görülmüyorsunuz. Bunda aile faktörü büyük bir etken ama sizinde pasifliğinizin etkisi yok değil. Yani karşışıklı konuşarak zaman zaman bazı şeylere onları alıştırarak kendi özgürlük alanınızı oluşturmalıydınız. Şimdi küt diye böyle bir durumla karşı karşıya kalınca kabul etmemeleri normal. Çünkü bu kız bu yaşına kadar bizim çizdiğimiz çizginin pek dışına çıkmadı ne oluyoorr yaa! demişlerdir. Ailenizinde onaylayacağı şekilde kendi evinizi kurun bence. Gerçekten zor oluyor bu türlü herşeyiniz çatışıyor. Huzursuzluk ve mutsuzluk oluyor sonrada.
Sanki ayrı bir eviniz olduğunda aile bağınızı kopartıp atıyormuşda evlatları değilmişsiniz gibi tepkileri aynı şeyleri Birçoğumuz yaşıyoruz. Sabırlı ve mantıklı olun inş kararınıza saygı gösterecekleri zaman gelir. Kokaylıklar diliyorum.

Koca bi maaaaalesef de benden o zaman.

Aslında benim verdiğim örnekte ailenin olduğu şehirdeyken deayrı evde kalıyormuş zaten kız.

O zamanki ögrenci eviymiş 3 kız. "Üniversitesi eve yakın olmasına rağmen imkanımız da varken ayrı eve cıksın, ev idare etmeyi öğrensin dedik" diye anlattı kızın annesi.

Ki bence çok doğru, sonra sudan çıkmış balığa dönüyo insanlar. Baksanıza 30 yaşında bi kadına güvenmiyo annesi, sen ev tutamazsın seni kandırırlar da ne demek? Yetiştirdiğin insana güvenmiyosan sorun sende de degil mi be kadın? Kızına biraz alan tanısaydın da o da ayakları üstünde dursaydı denmeyecek de ne denecek o anneye?

Ev çekip çevirmeyi evlenince mi öğrenecek bu insanlar?

Ay sorular sorular işte. Biz ancak oturup maalesef diyebiliyoruz.

henüz 23 yaşındayım ve 6 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum ilk başlarda kızıyordum aileme beni yalnız bıraktıkları için ama artık kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum. size de kendi evinize çıkmanızı tavsiye ederim. bazı şeylerle kendi başınıza mücadele etmeye ve bir süre sonra başarmaya başlayacaksınız ve kendinize güveniniz yerine gelecek. bir süre sonra o pasif yetiştirilmiş haliniz kaybolacak. siz kendi kendinize yetmeye başladığınız da ailenizin sizin üzerinizdeki olumsuz söylemleri ortadan kalkacaktır ya da en azından siz kendinize güveneceğiniz için başkalarının sizin hakkınızda ileri geri konuşmasına taviz vermeyeceksiniz. umarım yardımcı olabilmişimdir=)

30 yaşındaki kadın neden geç kalmış olsun ki bence fikirlerinizin arkasında durun onu yapmak istediğinizde yapın ne derlerse desinler insan evladını atamaz elbet yine yanınızda olacaklardır akrabaya göre yaşayacak haliniz yok yanii akrabalar hep birşeyler söyler zaten ev almak istiyorsan al hayat senin hayatın ..

Ben 20 yaşındayım. İstanbul'da büyüdüm. Kadıköy'e ilk gittiğimde 18 yaşındaydım. Karakter olarak pasiftim dışarı çıkmak gezip tozmak gibi bir isteğim yoktu. Ama babam öyle bir babadır ki hep arkamda durdu. Arkadaşlarımın iyisini kötüsünü anlatır seçimi bana bırakırdı. Hiç baskı görmedim yani. Şu an üniversitede sevgilimle evdeyiz. "İrem or*spu oldu" diyen diyebilecek tek bir insan bile yok etrafımda babam sayesinde. Eğer bu şekilde olmasaydı da ben bu noktada olurdum. İnsanların ne düşündüğü ne söylediği umrumda bile değil. 30 yaşındasın koskoca bir bireysin. Kendi kararlarını kendin verebilirsin. "Anne ben eve çıkmayı düşünüyorum" demek yerine "anne ben eve çıkıyorum" demen gerekir. Tuhaf olan yalnız olman değil ailenle olman bence. Kendini bu kadar ezdirme. En değerli sensin, insanların saçma düşünceleri değil.

Zaten üniversite zamanlarınızda anladığım kadarıyla onların gölgesinde yaşadığınız için çok üzülmüş pişman olmuşsunuz.Şimdiyse 30 yaşındasınız ve hala onların gölgesi altındasınız.Tabiki anne baba kutsaldır ama bu böyle gitmez çünkü siz 30 yaşında bağımsız bir kadınsınız.Kendi hayatınızı yaşayın ve kimseyi umursamayın.Kim ne derse desin.Sizin yaşınızda kendi evi olan bir bayan neden evlenemesin bu gayet normal bir şey

Bu kompleksler senin yetiştirilme tarzınla ilintili ama bunu aşabilirsin.tabiki istişare çok önemli,ailenin fikrini almak tecrübeli birilerine danışmak önemli ama sen bişeye karar verip arkasında duramıyorsan kimse senin Kararlı olduguna bunu hayata geçirebileceğine inanmaz.bende evlenmeden ailemin yanından çıkmak istemem ama sen karar verdiysen ve kesin kez istiyorsan bunu hakaret etmeden dile getirmen Şart.yok dayı ne der amca ne der bla bla..zaten onlar hep bişey derler senin Yaşında ne varmış 30 geç bi yaş değil.sen bu psikolojiyle evlenirsen mutlu olmazsın tatlım,çünkü kendi değerini bilmen Lazım önce.önce kendini sev sonra seni seven elbette bulunur

evlenmezsin evde kaldın derler nişanlanırsın anlaşamazsın nişanı atarsın sende bi haltlar var derler hadi evlendin diyelim velev ki boşandın anında dul derler herkes o.pu gözüyle bakmaya başlar sonra talibin olur dul haliyle kuyruk salladı derler yine adın o.puya çıkar bekar kalırsın sen bir haltlar karıştırdın ondan evlenmedin der yine o.pu yaftasını yapıştırırlar ayrı eve çıksan yine aynı ...anlayacağın konu sahibesi dostum türkiyede o.pu olmamak elde değil

evlenmezsin evde kaldın derler nişanlanırsın anlaşamazsın nişanı atarsın sende bi haltlar var derler hadi evlendin diyelim velev ki boşandın anında dul derler herkes o.pu gözüyle bakmaya başlar sonra talibin olur dul haliyle kuyruk salladı derler yine adın o.puya çıkar bekar kalırsın sen bir haltlar karıştırdın ondan evlenmedin der yine o.pu yaftasını yapıştırırlar ayrı eve çıksan yine aynı ...anlayacağın konu sahibesi dostum türkiyede o.pu olmamak elde değil

şu ana kadar dinledinde ne oldu el ne derse desin çık ayrı eve
bence bir ev ara tut ben evi tuttum bu saatten sonra kimseye hesap vermem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…