Ayrı eve çıkarsam bana or..u derlermiş...

Bnde calisiyorum.Ayri evde tek basimayim.kim ne derse desin.İsterse hakkimda annem.babam.bile yanlis dusunsun şahit olarakbana Allah yeter

ben de öyle düşünüyorum, ama bekar olduğuma üzüldüğümü bilip zayıf yerimden vuruyorlar. "erkekler ayrı evde tek yaşayan kadına iyi gözle bakmaz, öyle bir kadınla evlenmez" diyorlar. yani kim olduğu meçhul gelecekteki bir kişiyi şimdiden düşünmem lazım geliyor onlara göre, ki olacağı da şüpheli, ben 30'a geldim ve evlenme beklentim kalmadı da anlatamıyorum.

Olmazsin merak etme. Aile bu öyle bir kalemde silinmez. Seni vazgeçirmek için her yolu deneyeceklerdir. Bu oltaya gelme.

Kendine güven lütfen..

Öyle bir adamla evlenen kadina yaziklar olsun zaten. Hadsizin teki cikip bu lafi edecek diye hayatini ona göre şekillendirecek kadına da yazik..

30 yaşındasın ve ayrı yaşamak, hayatı öğrenmek tanımak bilmek en doğal hakkın. Banada karşı çıkmışlardı ama ben ne yaptım biliyor musun onları dinlemedim tamam anne babaya itaat etmek lazım ama oda bir yere kadar. Çıktım kendime 1+1 ev tuttum. Küçücük.. Ailemle küs kaldım ama barıştık sonra. Sözleniyorum görüldüğü gibi evliliğide etkilemiyor. Zaten öyle sığ düşünene birisi ile evlenme. Hayatını dayına amcana göre mi yaşacakmışsın. Bir sürü insan var ayrı eve çıkan. Ne alaka ya.

İmkanın varsa madem ev al sonrası zaten gelir ama dimdik durman lazım eşyalarını toplarsın kararlılığını gorurler gider evine yerlesirsin hayallerini gerceklestırırsın.
Bi arkadasda demiş aynısına katılıyorum ılerde evi tutsaydın bizmi engel olduk derler oyuzden artık yaşa hayatını

canım ben istemez miyim sanıyorsun? ama kısmetim yok sıfır lanet olsun ki öyle çirkin değilim hoş bulanlar onu ama evden işe işten eve, çevrem yok, ailem sağolsun pek müsaade de etmezler, dilediğim gibi ortamlara da giremiyorum.. eski sözlüm evlenecek ve nasıl canım yanıyor anlatamam. benim ona yanlışlarım oldu kabul, ama onun da oldu. kavga esnasında "ya..ak kafalı, a..na kodu..mun karısı, or..pu" dedi bana, hatta elini kaldırdı vurmadı ama kaldırdı. bile bile lades diyemedim gurursuzca yapışamadım şimdi bazen yapışsaydım diyorum.. noldu o buldu birini evleniyor ve ben yalnızım, onun ahı tuttu işte (((

Oyyy boşver arkadasim onun bunun lafiyla yasama.bnm sevgilim de var evime gelmez ama disarida gorusurum bir kaç kişi sevgilin gelip gidiyor mu diyecek soracak oldu da burunlarindan geldim.Öyle bile olsa kimseyi ilgilendirmez.Evlenme beklentim kalmadi deme ne var yasinda.Bnm kuzenim de 31 yasinda evlendi (kiz) yani olağan artik herkes geç evleniyor.Okuldu isti derken.evlilik bu devirde 30 yaslarda ideal

Cnm kismetim kapali yazmissin ."ya latif" galiba belki bir sayisi vardi zikrederken kismet acilmasi içinmiş.bak istersen bi netten emin.olamadim

Aileniz ve siz ayrı telden çalıyorsunuz, onları ikna etmenin kolay olacağını sanmıyorum. Kaldı ki ikna etmek nedir? Gelmişsiniz 30 yaşınıza, ekonomik özgürlüğünüz de var. Siz ne bakıyorsunuz x şunu der y bunu der laflarına? Bulun kendinize bir ev, ben ev tuttum bundan sonra ayrı yaşayacağım. Bu kadar. 18 yaşında olsanız anlarım da kimsenin karışabileceği bir yaşta değilsiniz bence. Kurun düzeninizi, hayırlısıyla zamanı geldiğinde yuva da kurarsınız.

yazınızda süreklı 30um 30oldum 30a geldim gibişeyler yazmıssınız 30 yaş geç degilki bukadar karamsar olmayın sankı 50 olmussunuzda evlenmemısnsz gibi konusmussnz hayat okdar garip ki bıkaç ayda karsınıza biri çıkar bı bakmıssnz 6ay sonra evlisiniz..duyuyoruz görüyoruz..

evet yaştan dolayı karamsarlık var... bir de yetiştirilme tarzımdan dolayı 20'li yaşlarımı gerektiği gibi yaşayamadım, hep ezik sinik bir köşede.. valla bu konuda ailemi suçluyorum, çok sindirdiler beni 10 yaşındayken "bu kız neden konuşmuyor" diyen akrabalara "onun zeka yaşı 3" diyen bir baba düşünün.. ortaokulda onur kırıcı lakap takılan kızına evin içinde o lakapla hitap eden bir baba düşünün (( ve bunun gibi bir sürü olay. hayat tecrübem olmadığından bu yaşa bomboş gelmiş gibi hissediyorum, sanki hiçbirşey yaşamadım.. ki 20 yaşımda da böyleydim yaşlı görüyordum kendimi.. yaşlar hep ayıp sandım, yaşımdan hep utandım (((

ee tmm geçti onlar ,artık 20 değilsin,bir daha olamazsın,biraz daha beklersen 30 da kaçacak ...O yüzden dik dur ,evi döşe haydı eyvallah de çık...

Profesyonel yardım da alın bence veya yakın güvenilir arkadaşlar bulmaya da bakın, o ayrı eve çıkarsanız bu yaşanmışlıklarınızla zorlukları görünce çabucak, haklılarmış deyip geri dönecekmiş veya kapıdan çıkacak cesareti bulamayacakmışsınız gibi bir his var içimde. Senelerce başka şehirde ayrı evde kaldım ev arkadaşlarımla, toplamda 8 kişiden evlenmeyen kimse yok sanırım, genellemelere kanmayın daha fazla. Hepsi de evlenirken babaevinden çıktılar doğal olarak, düğün yerleri yakında olduğu için. Daha bunun olabilirliğini bilmeyen insanların safsatalarıyla harcayacak bir 30 seneniz daha yoktur herhalde.

ben söylediğiniz kdar ezik oldugunuza inanmıyrm aile tarafından bastırılmış olabilrsnz fakat suan ev alıcak kadar para bırıktrmek ezık olmadığınızın güçlü bı kadın oldugunuzun göstergesi..sakıncası yoksa hangı sehırdesnz söylermsnz..küçük bi şehir değilse hemen hiç durmadan çıkın ayrı eve

Sozlunle ndn ayrildın.

Annenin ufku yok belki ama sende pek yetişkin gibi davranıyorsun sanki. Evlilik hersey değil ki sen önce kendinle barış nacizane tavsiyem

Bence kesinlikle ayrı eve çıkın, ilk zamanlar zorlanacaksınız fakat sonra özgüveniniz çok çok daha fazlalaşacak, ki konuşmalarınız cümleleriniz sizin ezik bi kişiliğe sahip olduğunu asla göstermiyor bence çok olgun bir bayansınız. 30lu yaşlar evlilik için de geç değil hatta ideal yaşlar üstelik, sosyal çevrenizi genişletin evinizde arkadaşlarınızı ağırlayın hayatınızı dilediğiniz gibi şekillendirin. Aileniz tabiki baş tacı, ama hayat sizin hayatınız :))

Ben henüz 21 yaşındayım ama korumacı bi aileye sahibim, sırf onların kanatlarının altından sıyrılmak kendime güvenim gelişsin diye şehir dışında okumayı seçtim iyi ki öyle yapmışım, şimdi de evimizde atanma muhabbeti var, tavrımı şimdiden koydum yaşadığım şehirde olmıcam bunu kabullenin değişmeyecek diye, çünkü 22 yaşında genç güzel bi kız olarak saat akşam 7'den önce evde olunur kuralına uymak istemiyorum. Yaşadıklarınız bana artılar kattı bunu paylaştığınız için de teşekkürler :)

ankara'dayım ben.. arada netten sitelerdeki 1 artı 1'lere falan bakıyorum. herşeyi tek başıma yapmak zorundayım çünkü manevi destek arkadaşım yok ailemin korkutmaları bilinçaltıma işlemiş tabi henüz evleri görmeye gitmeye cesaret edemedim netten bakıyorum, ailemim ima ettiği şey şu ben kafama göre birşey yaparsam emlakçı ofislerinde tecavüze uğruycam ve kimse almicak zaten 30 olmuşum yani utanıyorum bunu söylemeye bile ama erkeklerin bile "bu kız 30 yaşına gelmiş bakire değildir" diye düşündüğüne eminim. "ee simge yok mu sevgili" derkenki o yılışık yavşak mimikleri herşeyi anlatıyor yani ben kendime ettim kendi hayatımın çalınmasına göz yumdum kendi turşumu kendim kurdum.. 30'dan sonra tecavüze uğrasam ne çıkar? annem ben böle deyince çıkmadık candan ümit kesilmez diyor ama hikaye gibi geliyor ya (

teşekkür ederim insanın sosyal hayatı, gezecek arkadaşı, katılacağı aktivite olmayınca para kolay birikiyor

Son düzenleme:
Iste bende boyle dusunuyorum tam.acaba bizdemi gerilik var yoksa ileriyimi goruyoruz bilemedim,ama su gercek toplum olarak 2015 yilinda olsak bile baskici tutucu dedikoducu bir milletiz,hala bazi seyler erkegin elinin kiri kadinin infazina sebep oluyor,bizim toplumda tek basina kadin olarak ayakta kalabilmemiz cok zor cook.bu durum esinden ayrilmis veya esi ölmus kadinlara daha toleransli oldugu gibi bekar hic bir kadinin daha zor sartlara maruz kaldiginida ortaya koyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…