Ayrı eve çıkarsam bana or..u derlermiş...

yaa bırhafta önce ankaradaydm ozman açmış olsaydn bu konuyu buluşup sana sarılmak isterdimm erkeklerin onun bunun düşüncesini önemseme sen kendi hayatına bak birdefa özgürlüğü tadınca belki sen onları istemezsinbüyük şehirdesn annem şöyle dıyo dayım böyle düşünür diye takma artık insanların konuşckları hiç bitmezki..sen suan evli mutlu olsanda onlar hep konuşur..hakkında hayrlısı olun inşallah çok mutlu olursun

teşekkür ederim canım inşallah.. zaten gençlik gitmiş bitmiş, bari diyorum özgürlüğü tadayım daha fazla yaşlanmadan.. hiçbirşey yapamıyorum, plan yapamıyorum, devamlı kendimi anlatma çabasında olmaktan yoruldum bittim tükendim artık.. haftasonu atlayıp şehir dışına çıkmak istesem 1000 soru gelir, sonra caydırma çabaları: "bak tecavze uğrarsın" yetti da, yetti artık !! ölmemden filan bu kadar korkmuyorlar, yeter ki tecavüze uğramıyım

30 yaşımda evli ve çocuklu bir bayanım üniversite mezunu yum. Çalışma hayatında yeri geldi herkesin titrediği patrona kafa tuttum. Gerektiğinde yer mevki şu bı farketmez çatır çatır sorarım hesabımı. Bana yapmak istemediğim şeyi yaptıramaz ne ailem ne eşim. Ki benim anne babam da çok mutasıp ailedir.

Ama iş ayrı yaşamaya gelince ne olursa olsun ailemle yaşama taraftarı yım. Ve şimdi annemle yaşasam eminim 5 dk geciksem hesap sorar. Bence aileniz sizi sömğrmüyorsa ki 21 9 yılda ev alacak parayı toplayabildiğinize göre maddi açıdan sömürülmüyorsunız. Kesinlikle aileniz ile yaşayın. 30 yaş nedir allah aşkına günümüz şartlarında. Çok normal bir yaş. Evde kalmış psikolojisini atın bir üzerinizden. Hiç anne babaya siz erkek arkadaş için bana izin vermediniz denir mi ya. Buda çok garip geldi bana.

( En çok dalga geçilen şey değlmi zaten 30 yaşında bakire kadın.. Kim dalga gecıyorsa kendıne baksın,sen de aılenı suclu bulma bu konuda ıyı olanı yapmıssın hata yapmamıssın baskıdan korkarak da olsa boswer..ama ısın garantıyse en dogal hakkın ayrı eve cıkmaktır bence hıc durma ve kendı hayatını kur..

Zaten anormal olan işe girdikten, belli bir maddi güce ulaştıktan sonra aileyle yaşamak.

Aileniz ne derse desin. Madem evlenmek istiyorsunuz, ayrı eve müstakbel eşin tepkisinden önce şunu düşünün: Kim 30 yaşında kendi kararlarını alamayan bir insanla evlenmek ister?

Ayri eve cikmakla birgünde hayatiniz degismeyecek..
Ailenizi sucluyorsunuz ama suc birazda kendinizde bence. Kimse size baski uygulayamaz siz kabul etmedikce. Kendinizi sevin, sosyal olun özgüven kazanin arkadas edinin..bunlari ailenizle yasarkende hayata gecirebilirsiniz. Aileyi suclamak elinize birsey gecmez..verdiginiz kararlar yaptiniz seyler sizin seciminizdi. Eger hatalariniz var ise veya kompleksleriniz vs ozaman kendinize dönüp o noktalar üzerinde düsünp ders cikarmak lazim..baskasina mutsuzlugumuzu yüklemek ve onun bunun yüzünden böyleyim demek kolaydir ve yanlisdir.
Ama ayri eve cikmak istiyorsaniz cikin tabiki.. bu hayat sizin hayatiniz bunun farkina varsaniz ve ona göre durus sergileseniz iyi olur artik.. ayrica bu mutsuzlukla es bulmayin..mutlulugu ilk önce kendinizde kesfedin..
Hakkinizda hayirlisi olsun

Calisan okumuş birisin.Eğer hayatına olumsuz etkileri oluyorsa anne baba da olsa dinlemeyeceksin ben bunu bilir bunu söylerim. Kaç yasina gelmis insansin neden hala anne rahminde gibi yasamaya devam ediyorsun bir birey ol artik. Takma kimseyi cik kendi evine, kafana gore yaşa. Bu hayat senin bunu unutma. Hayat bazi seyleri hayal etmek için fazla kisa o yüzden hayalinde ne varsa kimseyi dinlemeden gerceklestir..

psikolojinin daha da pert olmaması için ayrı eve çık.
amannn evlensen de evlenmesen de annenin evinde de kendi evinde de dedikodu olcak zaten
herkesin hayatı kendıne. neden takıyorsun onları ?

Sadece ayrı eve çıktın diye "o....u" diyecek insan ya da öyle görecek insan varsın desin, varsın görsün. Sanki dil bi tek onlarda var. Söz konusu saçmalamaksa, konuşmaksa bunu en aptalı olsa da dili olan herkes yapabilir. Mesela edebe uygun davranmak, marifet dili korumak...
Her neyse bazı insanlar her zaman konuşacaklardır. O ağzının şirazesi kaymış insanlar mesele değil de arada aile olunca işte...
Öncelikle hakkında hayırlısı nasılsa onun olmasını temenni ediyorum.
Anladığım kadarıyla şimdi mutsuzsun. Bir de ayrı eve çık da öyle dene. Mutsuz olursan çok değişen bir şey olmaz ama aklında da kalmamış olur.
Sessizce hazırlığını yap ve ayrı eve çık. Çıkınca ailen ne derse desin bağını kopartma. Onların sabrını zorlamalarına karşı, isteğinin olmasıyla avut kendini. Şimdiden mutluluğuna vesile olmasını dilerim.

bende 2 ay oncesıne kdr ayrı ev actım kendıme ,
bı sureden sonra bıkıyor ınsan bunalıyor dayanamıyorsun bnm aılemde senınkıler gıbı
ayrıca kımse sana o..pu dıyemez kımsenın haddı degıl

hiç dinleme yaş 30. mesleğin var. çık ayrı eve. senin eşyaların senin düzenin. kedinide al.:)
ohh . inan keyfi çok güzel.
imza yalnız yaşayan oky:)

madem sana bu kdr karışma hakkı görüyolar vaktinde evlendirselermiş seni. hayatını çizselermiş. hem kendin bulsaydın banane diyip hem de yolunu çizmeye çalışınca önüne engel koyamazlar.
bu arada bence yaşın evlenmek için geç değil önüne çıkan fırsatları değerlendir

30 yaşındası diye niye kendini sanki 50 yaşındaymışsın gibi kalıba sokuyorsun ki, 30 öyle çok büyütülecek bir yaş değil, şimdi herkes geç evleniyor, bu arada bence ayrı ev düşünmek yerine önce kendinize ev alın,durumunuz varmış, siz fazla negatifsinizi sanırımı biraz pozitif olun, sanki dünya yıkılmış altında kalmışsınız, yaşınız öyle çok büyütülecek bir yaş değil abartmyın

30 yaşında üniversite mezunu bir genç kızın ufku vizyonu bu mudur?Hayatta ki tek eziklik erkek arkadaş olmaması,evlenememek midir.Ya da bunlar eziklik midir?30 yaş nedir ki.Hiç başka hedeflerin,kariyer planların,hayallerin yok mu?Sen arkadaşım yok diyorsun.Yalnız bir evde ne yapacaksın.

Ailenin her dediğini kafana takma.Evlensen de ,çoluk çocuk sahibi olsan da,anne baba hep anne babalık yapacak.Kendi fikirlerini söyleyecek.Bu hepimiz için geçerli.Sosyal bir çevre edin.Uğraşların olsun.Kısmet seni gelir bulur.Herşey Allah tan.

Ne kadar çok "ezik" kelimesini kullanmışsınız. Onca cümlenin, kelimenin içinde tek aklımda kalan şey bu kelime oldu.
Siz kendinizi böyle kabullenmişsiniz. Size sizden başka kimsenin faydasının olacağını sanmıyorum.
Üzüldüm adınıza...

Sizi cok iyi anliyorum.Geleneksel ve egitimsiz insanlarin kafasi ne yazikki fazla dar oluyo deismez dusunceleri.
Ama sıkıldık artik ya. Kadin yaparsa o... olur kadin motor olur kasar olur.
Eğitimlilerinde aynı merak etmeyin. Söz konusu kadın olunca hepsinin zihniyeti aynı.Anne babanızda olsa.

Derler, diyeceklerdir de. Fakat insanlar biz ne kadar önemsersek o kadar hayatımızdalar.
Siz hayatınızı bir çizgiye oturtacaksanız bunu insanların gönlüne göre yapmayacaksınız, söz konusu anne babanız bile olsa.

Bunlar ne biçim laflar, bu nasıl bi kendinden ümidi kesmişlik? Az silkenenin, derin bi nefes alın, bi kendinize gelin.

Öncelikle şu ben 30 oldum, hayatım bitti, eziğim zırhının arkasından bi çıkıyorsunuz. Bu algıyı yaratan da kendi üstüne yapıştıran da sizsiniz.

Aileniz hakkında kötü bi şey söylemek istemiyorum ama bazen çıldırmamak elde değil. Çocuklarını hayattan koparan, onların etrafına duvarlar ören, her adım atmak istediklerinde destek olacaklarına bi çelme takan bi de üstüne "Aa niye kırmadın ki kabuğunu, e kırsaydın?!" diye kendini işin içinden sıyıran insanlardan gerçekten nefret ediyorum. Bahane de hep aynı, biz muhafazakar insanlarız

Neyse ailenizi bi kenara bırakıyorum, ilk 30 yılınıza yeterince katkıları(!) olmuş zaten.

Birincisi şu 30 yaş algısını bi değiştirin. 30 yaş hayatın bittiği değil başladığı yaştır daha bi durun. Bakmayın siz o 30unda bekar yok bakire diye boş boş konuşanlara. Gerçekten güçlü bi kadın gördüklerinde hepsi kuyruklarını kıstırır bacaklarının arasına saygı ve hayranlık duyarlar hiç merak etmeyin.

Siz şu ev işini bi an evvel hayata geçirmeye bakın. "Orospu" derlermiş, ay ben bi şey dicem de şimdi neyse Şu ana kadar hep başkalarının dediklerine uygun yaşamışsınız da ne olmuş, hayatınızın hangi kısmı güzel geçmiş? Siz degiştirin hayatınızı mutlu olun, onlar ne derlerse desinler ondan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…