Ayrı eve çıkarsam bana or..u derlermiş...

Bana göre kadınlar sadece evlenmek için evlenmemeli ve belirli bir yaştan sonra aileden ayrı yaşamalı. Türkiye'de evden ayrılabilmenin tek bahanesi evlilik ya da şehir dışında okul. Bana göre aileyi de kırmadan farklı bahanelerle evden ayrılıp sorumluluk almaya bakın. Kırmadan kelimesini de özellikle söylüyorum.

evde kalmış 30 olmuş evlenememiş sözlerine bakmayın.bunlar bizim uydurduğumuz kalıplar eğer mutlu olacaksanız ki çalışıyorsunuz ayrı eve çıkın ama bunu ailenizi kırmadan yapım evlere bakmaya onlarla gidin ne derlerse kulaklarınız kapatın hayattayken kıymetlerini bilmek lazım ölümlü dünya inanın sonra üzülürsünüz ev tutsanız bile karşı çıkacak gibi değiller gönüllerini yaparsınız

konularınızı okudum sizi çok merak ediyorum açıkcası 7 ay olmus konuyu acalı

Saçmalamayın hanımefendi. Kendi yolunuzu çizmek istemeniz normal. Muhafazakar insanla ailen bile olsa yaşamak zor. 30 yaşınızda okullu bir insansınız. Düzeninizi kurun. Kendi yolunuzu çizin.

Siz kabuğunuzu kırıp bir birey olduğunuzu göstermediğiniz sürece 50 yaşına da gelseniz bu himayeliği normal karşılar çevre, ben de ünim bittiktrn sonra ailemin yaşadığı yere dönmek istemedim ama mecbur döndüm hergün kavga gürültü bastıramadılar beni git işini de evini de kendin bul naparsan yap dediler başta gittim herşeyimi kurdum düzenimi oturttum sonra da ailem bana ben ailemin yanına gittim geldim gurur duydular benimle hayatımı düzenimi başarılarımı gördükçe, sonra da evlendim buna engel bi durum tabi ki değil hatta bence insan ilişkilerinizi de etkilediğinden bu bastırılmış durumunuz asıl evliliğe bu engel olur emin olum, evlenseniz de mutsuz olma ihtimaliniz olur

X