Ayrı eve çıkarsam bana or..u derlermiş...

dertli_simge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
116
32
Merhaba kızlar, bir aradan sonra tekrar forumdayım, belki eski depresif konularımı hatırlarsınız İlk konu açtığımda 28 yaşımdaydım, şimdi 30 oldum Hala bekarım, ayrıldığım sözlüm ise nişanlandı yakında düğünü var. İkimizin de hataları oldu ama onun ahı tuttu işte.. Ama biliyor musunuz içim acıdan uyuştu gibi artık, kırık kanatlarımla önüme doğru bakmaya çalışıyorum. Tabi bu süreçte ailemle de tartışmalar yaşadım. Klasik muhafazakar fazla korumacı ailem var. Ezik ve pasif kişiliğimde katkıları oldu sağolsunlar. Ben "siz bana baskı yaptınız, erkeklerle gezme diye üstüme geldiniz ezik oldum. Üniversiteyi ot gibi ilişki yürütmek bilmeden bitirdim, sözlümle ilişkimde hatalar yaptım" diye sızlanırken ailemin cevabı, içimi yakan, ciğerimi delen cevabı şu oldu: ((

-eee, çıksaydın üniversitede erkeklerle, biz başında mıydık???

Şok oldum kızlar. Zamanında baskı yapan ailem mükemmel bir çelişki örneği gösterdi. E madem yapsaydın dicektiniz niye bana baskı uyguladınız, niye ezik yaptınız beni ? Kızlar artık ben 30 yaşındayım ve çok geç oldu biliyorum. Ama aklım yeni başıma geldi. Şunu gördüm ki bu hayatta ailen bile olsa seni senin kadar içten düşünen candan düşünen kimse olamaz, ailen bile kendini düşürür ve sıyırır sonra sen kendini azabınla başbaşa bırakırlar

Ben de artık kendim için birşeyler yapmak istedim kızlar. Ayrı eve çıkma arzusu var içimde, küçük olsun benim olsun. Akşam eve geldiğimde hesaba çekilmeler bitsin, annem odamdaki eşyaları kafasına göre oraya buraya koymasın, küçük olsun benim olsun, bir de kedi alayım seveyim onu.. Bu da benim küçük hayalim ( Ki param da var, 21'imden beri çalışıyorum, zorlasan ev bile alabilirim hatta.. Mevzuyu geçen anneme açtım, sert bir tepki verdi.. Tabi ezik olunca böyle olması normal. ( Annem "ayrı eve çıkarsan evlenme şansın söner, hayatta evlenemezsin." dedi. Eee dedim yani? Ben geçmişim evlenmekten kısmetim de yok zaten olmuşum 30. Sonra dedi ki "amcangiller dayıngiller ne der? dedikodunu ederler, orospu oldu derler." İsyan ettim, 30'uma gelmişim hala mı onlara göre yaşıcam dedim ama muhafazakar korumacı ailede böyle, modern bir ailede farklı olurdu Benim hiç arkadaşım yok, annem bunu da söyledi, biriyle çıksan hadi neyse de arkadaşın da yok dedi. Ama en canımı yakan lafı şu oldu: "ben senin niyetini biliyorum sen ayrı evde serbest yaşamak peşindesin." Erkeklerle cinsellik yaşamak istediğimi ima etmesi en çok canımı yakan lafı oldu. Tabi 30'unda bakireyim ya, yuvam olsun isteyemem, tek derdim cinselliktir ((( En çok dalga geçilen şey değlmi zaten 30 yaşında bakire kadın..

Kızlar annemi hoşgörmeye çalışıyorum sonuçta anadır kutsaldır, beni bu yaşa getirdi. Ayrıca babası okutmamış, ilkokul bitirmiş ev hanımı ve ufku vizyonu belli. Ama bu durum ne kadar böyle devam eder? Canım yanıyor, senelerimi kaybettim zaten yeterince, devamlı geçmişin muhasebesini yapmaktan bıktım.. Ev alayım diyorum ona çok karşı çıkmıyorlar ama diyorlar ki "aman kızım babanla git seni kandırırlar." 30 yaşındayım, üniversite bitirdim iş hayatında nelerini gördüm, hıhı beni kandırırlar evet ((

Kızlar uzattım vaktinizi aldım affedin.. Ama o kadar çok dertleşmeye ihtiyacım vardı ki... Doldum ama taşamıyorum işin kötüsü.

Anne baba ne derse desin siz bir şeyi yapmak istediğinizde bir yerden sonra kabullenirler. Sizde şuan gördüğüm şey hala laflarin etkisinde kaliyorsunuz. Siz evi tuttum cikiyorum dediginiz an iki ay kavga ederler uç ay trip yaparlar 4ncu aya nasilsina gelirler..

30 yasina gelmiş bir kadinin evini ayirmasi çok doğal.. Siz kararli olun yeter ki.. Ve kendinize güvenin..

kiraya cikacaginiza gercekten kendi evinizi alin ona karsi degillermis zaten.boylece zamani gelince evinizi de rahatca ayirirsiniz.gonulleri olsun madem ev bakmaya bikac defa babanizi da goturun,onunla baktiginiz evi almakta zorunda degilsiniz,daha sonra baska evlere kendinizde bakarsiniz.
annenizle omrunuzun sonuna kadar konussaniz da sizi anlamayacaktir,arada kusak farki var..egitimli ailelerde evlatlarini tam anlamiyla anlamiyorlar ki..hic nefesinizi tuketmeyin,harekete gecin.ise ev bakmakla baslayin ama bunu onlardan kacis degil de yatirim amacli diye ileri surun,sonra hop kendi hayatinizi kurarsiniz zaten.

işinize yakın bir ev bir de arkadaş bulun, işinize yakın olsun diye taşınıyormuşsunuz bahanesiyle taşının..

ailenizi değiştiremezsiniz alınmayı ve onlarla zıtlaşmayı bırakın..

sevgiler..

Hayat sizin hayatınız. Elbette anne babanızla takışmak, ters düşmek istemezsiniz ama 30 yaşındasınız, nereye kadar onların gölgesi altında yaşayabilirsiniz?

evet işte bunu anlamıyorlar, evlenip gideyim istiyorlar da benim o konuda hiçbir ümidim kalmadı. beni de düşünmüyorlar, tek düşündükleri amcamlar halamlar teyzemler dayımların "simge orospu oldu, ayrı evde cinsel ilişkilere giriyor" diye düşünecek olması.. her ayrı eve giden kadın orospu mu oluyor?

Bence ayri eve cik.
Annen cok gereksiz davraniyor.
Hep pisirik oldugunu ifade ediyor, biraz acil diyor.
Hem seni kandirirlar babanda gelsin diyor.
Baban her yere gelse ne vakit acilma ihtimalin olucakki?
Su an kendinde farkindasinki annen yanarli donerli.
Bi sunu diyor bi bunu diyor: bknz universite.
Sen kendine guveniyorsan kimse bisey diyemez.
Havlar susarlar.

arkadaşım yok maalesef bazı şeyler belli yaşlarda öğreniliyor, keşke pasif yetiştirilmeseydim de edinebilseydim.. çaresiz yalnız çıkacağım.

evet saf ve kolay yönlenebilir bir tarafım var bunu biliyorlar.. ama ben 30 oldum bazı şeylerin farkındayım artık.. annem bana "ayrı eve çıkarsan bu kapıyı unut, bir daha buraya gelemezsin" diyor. blöf olduğunu düşünüyorum, düşünmek istiyorum.. zaten arkadaş sayım koca bir SIFIR iyi kötü bir aile var onlardan da olmak istemiyorum (

Canım kabuktan çıkmayan kelebek uçamaz.. Hayat senin hayatın yaşın da en güzel yaş.
Bence bir an önce KENDİ kararını ver eğri doğru düşün ve ona göre istediğini yap.

Alıştıra alıştıra mı çıksan acaba. Önce karşı daire sonra damı akıyor diye karşı apartman sonra bacası tütüyor diye 10 bina öteye derken yengeç gibi çaktırmadan uzaklaş. Ilk adımda karşı daire gibi yakın olunca ikna etmek daha kolay olur gibi geldi

Sizi cok iyi anliyorum.Geleneksel ve egitimsiz insanlarin kafasi ne yazikki fazla dar oluyo deismez dusunceleri.
Ama sıkıldık artik ya. Kadin yaparsa o... olur kadin motor olur kasar olur.

Aman canım ya, bekar olduğun için üzülüyorsun yani öyle mi? Şu forumda evli olduğu için üzülen ne kadar kadın var biliyor musun? Ayrıca yaşında ne var ki? Artık eskisi gibi değil. Üniversite bitiyor 22 de, master vs... desen oldun 25...

Evlilik için geç kalmış değilsin ki? Bence sen master için başka bir şehre git o zaman ayrı bir ev sahibi olmak için son derece geçerli bir nedenin olur. Gerçi işini taşıyabilirmisin bilemiyorum ama...

Annenin söylediklerine de takılma. Haklı kadın canım be, sana git üniversitede sevgili yap diyemezdi ki sonuçta... Nasip işi bu işler. Sıkma canını, geç olsun güç olmasın...

25 yaşındayım, son 2-3 yıldır çoğunlukla tek yaşıyordum, bundan sonra tamamen tek başıma yaşayacağım. Valla orospu olmadım

Sen boyle ezik davranmaya devam ettikce ezik kalacaksin sekerim.

Ben mesela, senin yerinde olsam bunu dusunce olarak acmazdim. Kararimi aciklardim. Ben yeni eve tasinmaya karar verdim, siz de kendinizi ayarlayin.

30 yasindasin canim kardesim. 30 yil zaten elalem ne der bazli yasayip istediklerini yapamamaktan sikayetcisin, 30 yil daha mi milletin lafiyla oturup kalkacaksin ? madem paran var, git istedigini yap.

Bnde calisiyorum.Ayri evde tek basimayim.kim ne derse desin.İsterse hakkimda annem.babam.bile yanlis dusunsun şahit olarakbana Allah yeter

Senin yaşadığın o süreci ben üç dört sene önce yaşadım baktım ne ev ne araba almama fırsat veriyorlar bende çok radikal bir kararla şehir değiştirdim. Aldım bavulumu geldim koca şehire hiç destekleri olmadı kırgında oldular ama şu an çok iyiyim çok rahatım. Doğru olanı yaptım aynı bende senin gibi baktım bir öyle bir böyleler hem baskıcılar hem sonuçlarından da hiç pay üstlenmiyorlar ha öyle mi dedim bu hayat benim kar zarar bana ait karar verdim ve yaptım. Pişman mısın dersen asla hala ailemin yanında olsam sen gibi kafayı yiyor olurdum o psikolojiyi biliyorum gayet iyi. Ben de işte 29 30 yaş civarı bu kararı alıp ayrılmıştım. Ev alma konusunda da çok korktuyorlardı beni kendim aldım zarar etmedim hatta gayet karlı bir yatırım oldu babam kendi aldı sonra zarar etti düşün.

Canim benim ne kadar güzel yazmissin ama bizim toplumumuz böyle seyleri kaldirmiyor ,simdi bende annen gibimi söylerim bilmem :) ama sakin evlenmeden evden gitme ,yarin öbürgün kocan bile sana der ,sen ananin babanin evinden ayri eve cikmistin kimbilir neler yaptin ??? ama evlenip cikarsan dügünün olur ,ceyizin babanin evinden cikar bunlar güzel seyler ,30 yas gec degil az sabret ve evlenmek icin caba göster Allah sanada bir kapi acicaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…