- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
- 398
- Konu Sahibi merllins06
-
Aylık 3 kilo dedim ben, 4’de oluyor bazen. Her gün evde kahvaltı yapışınca haftada 1 kilo peynir gidiyor rahat rahat.2 kilo bir bana mı çok geldi diye bakınıyordum sizin yorumu görünce bir rahatladım
her şey çok pahalı gerçekten ama bazı şeyler de çok çok yazılmış sanki yorumlarda haftalık 3 kilo peynir vs. Yemeyi çok seven biri olarak bazı miktarlara çok şaşırdım bende
Bizde 2 kisiyiz bi de 2 yasinda kizim var bizimde sadece market o kadar ediyor hersey o kadar pahali ki et balik mecbur aluyorsun onlari yemezsen o para ilaclara giderMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Bana normal geldi ya.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Normal, her sey pahali. Anormal olan burada 2 cocuklu bir ailenin 4000 tl maasla kredi odeyip, ev araba alip, her seyin de en alasini yedigini iddia etmesiEvet kuruyemiş, balık et vs tüketiyoruz. Yine de bu kadar olmamalı gibi geliyor çünkü temizlik malzemeleri vs onlar da bir 500 tl tutuyor:d iki kişi böyleysek 4 kişilik aile ne yapıyor hayal bile edemiyorum
Tavuk bile ne kadar olmuş onu almak tasarruftan sayılmayacak artık neredeyse. 4-5 tavuk pirzola alınca 25 tl gibi bişey tutuyor onun yerine 25-30 tllık kıyma alıp köfte yapmak daha mantıklı geliyorBen normalde mutfak masrafi hesaplamazdim ama gecen hesaplayalim dedik 2000 civariydi sadece market ve biz bazi gunler disardan da yemek soyluyoruz ustelik evden calismiyor eşim.Cidden cilgin bir durum. Bu ara tavuk etini daha çok aliyoruz tasaruf olarak.
Mümkün mümkün. Bir miktar kaliteli ürün alayım dersen kat kat artıyor. Et balık kuruyemiş tereyağ yumurta zeytinyağ hiç ucuz değil. İki kat arttı raf fiyatları, ki eşim bana söylerdi daha çok marketten o alışveriş yaptığı için ama pek algılayamazdım son zamanlar da ben de gidince epey şaşırdım. 3bin gayet normal.Nasıl 3000 ya?
Mümkün değil.
Dur daha o maaşla asla gecinemezsiniz, ne aldığınızi tek tek yazın diye üzerine gidilip neredeyse hesap sorulacak bir yorum gelmemiş, hele bir gelsin o zaman gör.
yani benim annemler duz beslenir cidden .saglikli beslenirler mesela sabah guzelce kahvalti oglen corba salata aksam sa et tavuk balik sebze bakliyat seklinde sirayla yerler.ama hamur isi kuruyemis abur cubur tatli vs tuketmezler .onlarin mutfak masrafi 1500 i asmaz hic .aslinda gayet de guzel besleniyorlar ama bizim evde cayin yanina bisey koy.ara ogunde kuru meyveni ye falan girince masraf ucuyor.sade ve duz beslenmek hem daha saglikli hem daha ucuz bence.Biz çok düzüz ya ben karar verdim. Yemeği yer kuru kuru çayımızı içeriz üstüne. Çok çok nadirdir hamurişi. Bilemedim.
buna cok katiliyorum cok ama yapamiyorum o ayrihayat çok pahalı. marketler çok pahalı. 3 kişiyiz, hiç oturup hesaplamadım ancak bu işte tasarruf etmenin tek yolu yememek. biz yemiyoruz mesela. abur cuburu çıkardık hayatımızdan. eskiden her akşam markete gider kendime bişeyler alırdım, en az 10 tl tutardı, ayda 300 tl yapar sırf 1 kişinin gereksiz yediği abur cubur. öyle çok da değil yani gofret almışım, kek almışım, belki arada cips almışım bazen dadandığım tatlı şeyler oluyordu. sonra bi düşündüm kendime dedim ki ya sen manyak mısın? niye yiyorsun bu pis şeyleri? dünyanın parası. en dandik çikolata olmuş 3-4 tl. bi bakıyorum her akşam kola içiyorum falan onları çıkardım hayatımdan. annemle kardeşim pek yemez sevmez zaten. şu an çok garip geliyor mesela abur cubur kuruyemiş falan. kuruyemişin sağlık için olanı zaten gerektiği kadar yenilmelidir. keyif için yenince sonu gelmiyor. arada annem antep falan alıyor kızıyorum, 50 lira falan para dökmüş, ne gerek var buna diyorum.
abur cuburu, atıştırmalığı çıkarın hayatınızdan, vallahi bak. et, balık, sebzeden kesemeyeceğinize göre gereksizlerden keseceksiniz. kola vs tüketmeyin az tüketin. akşamları tv karşısında sadece çay içeriz. sadece abur cubur kuruyemişten kesseniz bile fark edecektir. zaten başka bişey yok kesilecek.
Aslinda tencere yemegi olayi cok onemli galiba. Bizim evde hersey gunluk pisiyo, et-tavuk yanina zeytinyagli-salata gibi. Mesela hic oturup bi tencere sarma sarmam, veya iki uc gun gidecek yemek olmuyor evde o da esim yuzunden.alkol kullanıyorsanız normal de kullanmıyorsanız 3000 iki kişilik bir ev için çok fazla değil mi ya? dışardan sipariş cidden fazla para harcatıyor ne söylerseniz söyleyin. en güzeli tencere yemeği, çorba bakliyat gibi şeyler pişirip akşam öğününde yemek öğlense yemeksiz geçiştirmek. kuruyemiş ve kahveyle. hem az yiyip daha sağlıklı beslenmiş olunuyor.
Ya aslinda burada gorduklerimden de etkilwniyorum. Bi bakiyorum insanlar tek maasla kredi oduyor vs.. benim ev alma hayalim yok bile, yani anca hayatta kaliyoruz :d sonra da kendimi sucluyorum acaba ben cok mu musrifim diyeNormal, her sey pahali. Anormal olan burada 2 cocuklu bir ailenin 4000 tl maasla kredi odeyip, ev araba alip, her seyin de en alasini yedigini iddia etmesi
Her ay bir tane matik bir şişe yüzey temizleyici kullanıldığını sanmıyorumYa temizlik malzemeleri de çok. Neye kaç para verdiniz mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?