- Konu Sahibi merllins06
bende alışverişimi böyle yapmak istiyorum ama çook masraflııOrganik beslenmeye çalışıyor, içerik okuyorsanız normal aslında o kadar tutması.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende alışverişimi böyle yapmak istiyorum ama çook masraflııOrganik beslenmeye çalışıyor, içerik okuyorsanız normal aslında o kadar tutması.
Dur daha o maaşla asla gecinemezsiniz, ne aldığınızi tek tek yazın diye üzerine gidilip neredeyse hesap sorulacak bir yorum gelmemiş, hele bir gelsin o zaman gör.Ay en sevdiğim konu hadi kavga çıksın da izleyelim
örnek benim ailem babamın bir emekli maaşı var 2bin tl bide ev kirası geliyor 3 bin tl ile zor geçiniyorlar biz destek oluyoruz ufak tefek her ailede böyledir durumu iyi olan ufak tefek daha kötü olana destek olurOhooo..
Bu sitede asgari ücretle ev alıp misler gibi geçindiğini söyleyenler var.
hatta buna inanarak söylüyorlar, inanmamızı bekliyorlar JHNFHGdd
Tam bu kadar yapamıyorum. Evde yediğimiz birçok şey organik değil ama içerik okumaya başladım. Fıstık ezmesinin, fındık ezmesinin doğalını şekersizini kullanıyoruz. Tatilde Ege taraflarına gidersek zeytinyağı, salça stokluyoruz. Meyve sebzeleri mevsiminde yemeye çalışıyoruz. Öyle öyle bir parça. Ama şu aş ermek denen fenomenle karşılaştım yeni yeni bazen hiçbir şeyi gözüm görmüyor.bende alışverişimi böyle yapmak istiyorum ama çook masraflıı
Bir de ben o parayla hem her şeyden yiyorum hem de birikim yapıp ev aldım, üç çocuğum da okula gidiyor diyenler gelmeli. Yoksa hiç tadı olmuyorDur daha o maaşla asla gecinemezsiniz, ne aldığınızi tek tek yazın diye üzerine gidilip neredeyse hesap sorulacak bir yorum gelmemiş, hele bir gelsin o zaman gör.
internetten indirim yakalayınca toplu almak en mantıklısı zaten sürekli zam geliyo bozulmayacak şeyleri depolamak lazım
Eve zeytinyagı ve tereyagı stogu yapıyorum mesela ben.
15 litre zeytiyagı almışım indirimden duruyor.
Bugün markette en begenmedigin zeytinyagının litresi o da rivera 35-40 tl'den başlıyor.
Tereyagı deseniz yine öyle 60 tl'den başlıyor.
Ben ayda 5 kilo pirinç alıyorum eve azıcık bir şey artıyor..
Ateş pahalısı her şey.
Neye şaşırıyorsunuz ki ?
Mandalinanın kilosu markette gördüm dün 8 tl idi.
Ayva 9, portakal 8
muz 17 tl idi
Kivi 15 tl idi.
Düşünün yani.
Ben artık 5 bin gidiyor diyene bile hayhay derim.
Bogazını anca doyuruyor millet.
Maaşlar kuş oldu.
Hatrı sayılır zam aldım, sevinemiyorum bile :)
2 kilo bir bana mı çok geldi diye bakınıyordum sizin yorumu görünce bir rahatladımKuruyemiş tüketmiyoruz. Fındıkçıyız çok istersek fındık. 2 kilo tereyağı çok fazla değil mi ya. Ben çok az yağlı yapıyorum sanırım her şeyi. Ben de tereyağı kullanıyorum hatta süt grubuna ekledim.
Temizlik urunleri olmadan 2 kisi 3000 fazla geldi. temizlik urunleriyle 3700 diyorsunuz.
Size tavsiyem bir ay kalem kalem yazin. cabuk bozulan cope giden urunlerden az alın. tuvalet kagidi gibi depolanabilecek urunleri indirimde yakalarsanız cok alın.
Buzluğa atılabilecek seyleri indirimde bulursaniz alıp buzluğa atın.
Mesela gecenlerde bizim buradaki markette vurallar kars kasarında indirim vardı. internet sitesinden baktık esimle kars kasarinda unlu bir marka internette kilosu 50 tl idi. Bizim buradaki market 39 tl ye getirmis stant kurmus satıyor. 1 er kiloluk 3 tane alıp 2 sini buzluğa attım bir tanesini kahvaltida yiyoruz.
Gecenlerde kasaba köfte almaya girdim baktım ayın urunu kuzu gerdan 42 tl ki ben kuzu gerdan haslamasini cok severim aldım iki kilo 1 ek kilo olarak paketlettirdim getirdim buzluğa attım. birgun cikartip duduklude haslarim icine birkac sogan patates havuc mis gibi yemek olur.
Ayrıca camasir deterjanlarimi hep 7.5 kilo alirim renkli ve beyaz olarak. tuvalet kağidini 32 li. sirf toplu alıyorum diye camasir odama dolap yaptirdim icine yerlestiriyorum aldigim deterjanları bana bayaği yetiyor her ay almıyorum.
Bizim eve aburcubur girmez. et sut sebze meyve kuruyemis aliriz. sütü bizim burdaki sarkuteriden alıp kendim mayalıyorum 5 kilo sutu kaynatip daha kaynarken 1 er litrelik cam siselere koyup dolaba koyuyorum acip icmek icin geriye kalan 3 kiloyuda yogurt yapıyorum. 1 hafta yetiyor bize. 5 kilo sut 25 tl 1 ayda 100 tl yapıyor ayda. hem ev yogurdu daha sağliklı oluyor.
Dısarida genellikle hafta sonu yeriz. her seferinde 100 tl tutar ayda 500 yapıyordur. aydan aya degisir. hepsini topladan 2.500 ancak yapar deterjan dahil. 2 kisi birde cocukla. 3700 fazla geldi bana.
Geldi canım.Tüm sayfaları okuyamadım. "Biz her şeyden yiyoruz ama en fazla şu kadar tutuyor, siz hesabınızı bilmiyorsunuz" ekibi geldi mi?
Kuruyemiş tüketmiyoruz. Fındıkçıyız çok istersek fındık. 2 kilo tereyağı çok fazla değil mi ya. Ben çok az yağlı yapıyorum sanırım her şeyi. Ben de tereyağı kullanıyorum hatta süt grubuna ekledim.
İnanın biz hemen hemen herseyimizi kendimiz uretiyor yetistiriyor olmamıza rağmenMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Her hafta markete gidiyoruz. Bizim burda pazar olduğu günler marketlerde sebze meyvede indirim yapıyolar. 3 kişilik aileyiz. Et yağ gibi şeyler dışında her hafta market 200-230 civarı. Bunun içinde tereyağ zeytinyağ tavuk kıyma et yok. Evde her hafta eksik olabilecek şeyler.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum