• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Ya aslinda burada gorduklerimden de etkilwniyorum. Bi bakiyorum insanlar tek maasla kredi oduyor vs.. benim ev alma hayalim yok bile, yani anca hayatta kaliyoruz :d sonra da kendimi sucluyorum acaba ben cok mu musrifim diye :KK43:
Bence siz bu ay ve gelecek ay cebinizden çıkan her kuruşu listeleyin.
Neye ne kadar para veriyorsunuz görürsünüz.
Unutmayın miktar arttıça fiyat düşer, biraz indirim takibiyle bir miktar masraf kısabilirsiniz.

4 kisilik bir aileyiz
Yazin dondurucuyu doldururum çünkü evde kimse kis sebzeyi yemiyor. Pizza hamburger tantuni tavuk doner türü şeyleri evde yaparim hem sağlıklı hem ekonomik. Annemler bakliyat salca bulgur kvler zeytinyağı verirler. Eti stoklarim 6 ay gider ayda 2 kere balık 4 kere tavuk yeriz. 1 kere dışarıdan yeriz kokoreç yada adana kebap turu seyler. Cocuklar oldugu icin kuruyemisi meyveyi ihmal etmem. ayrıca abur cuburda cok yenir. Tatlı pasta kurabiye bol yaparim. Deterjanlari buyuk boy alirim 3 - 4 ay almam. Ama tuvalet kagidini buyuk boyda alsam diğer aya bitiyor Cocuklar cok kullaniyor evde olunca sanirim 🙈2500 e yakin tutuyor genelde.

herkes evde fast food uygun demiş de biz mi bilmiyoruz bu işi

ben işteyim diye bugün öğlen eşim oğluma hamburger yaptı

4 adet hamburger ekmeği 15 Tl yarım kg kıyma 35 TL

içine bir yumurta en az 1 TL de o olur

bunun daha turşusu marulu domatesi yağı var

ketçap mayonez koysak ocaktaki doğal gaz nasıl daha ucuz olacak ki

yanına da ayran yapsa bardak kadar yoğurt bile 9 TL

burada köfteci yusuf var çizburger +ayran 12 TL

ikişer tane yeseler 24 erden 48 TL eder

evdekinden daha ucuza geliyor

bulun bizim hatamızı, 10 yaşında çocuk ve eşim evde tek kişi 30 TL ye mal etmiş öğle yemeğini

ben de dışarıda az çorba içip salata ve köfte yedim 23 TL tuttu

Ya şu konulara da sinir oluyorum

Kalem kalem ne aldığınızı fiyatıyla yazın bakalım az mı çok mu harcamışsınız

Kahvaltı yok arada tos omlet
Haftada iki kere dışarıdan pizza
3000 gider

EEee ne alıyorsunuz yani müneccim miyiz bilelim de az çok diyelim

herkes evde fast food uygun demiş de biz mi bilmiyoruz bu işi

ben işteyim diye bugün öğlen eşim oğluma hamburger yaptı

4 adet hamburger ekmeği 15 Tl yarım kg kıyma 35 TL

içine bir yumurta en az 1 TL de o olur

bunun daha turşusu marulu domatesi yağı var

ketçap mayonez koysak ocaktaki doğal gaz nasıl daha ucuz olacak ki

yanına da ayran yapsa bardak kadar yoğurt bile 9 TL

burada köfteci yusuf var çizburger +ayran 12 TL

ikişer tane yeseler 24 erden 48 TL eder

evdekinden daha ucuza geliyor

bulun bizim hatamızı, 10 yaşında çocuk ve eşim evde tek kişi 30 TL ye mal etmiş öğle yemeğini

ben de dışarıda az çorba içip salata ve köfte yedim 23 TL tuttu

Ben kendi adıma yazayım.
Yarım kilo kıyma, 6 adet hamburger ekmeği ve diğer aldıklarımdan 3 kere menü yapıyorum ben.
Belki 1 sefer de dışarıda söylediğimizden daha pahalıya geliyor ama 1 ürünü tek sefer de bitirmediğim için aslında daha uyguna gelmiş oluyor.
Pizza da öyle ben 2 kişi olduğumuz için ölçüleri yarı yarıya yapıyorum.
1 tam pizza içinde bir kangal sucuk, 1 kg mantar kullanmıyorum mesela daha az kullanıyorum.
Oda haliyle masrafı düşürüyor.
Bugün olmuş bir hamburger menüsü dışarı da 30 lira en az 2 kişi 60 tl yapar.

Ben o 60 tl lik masrafı 1 sefer de yapıp aynı menüyü 2-3 sefer yiyorum mesela.

Valla biz iki kisiyiz haftanin5 gunu evde yiyoruz aksamlari ,kahvalti da sadece hafta sonu oluyor.. kuruyemisimiz etimiz temizlik malzemesi kahvaltisi sebzesi meyvesi derken aylik 1500 civarı tutuyor. . Snucta her ay camadir deterjani bitmiyor ya da her ay 5 lt yag bitmiyor degilmi ?en azndan benim evimde öyle gcen ay yag aldim bu ay almadim cnku vardi ya da camasir deterjani almadim cnku vardı. .ekstra olarak her hafta baliga paraveririz aylik 200*250 civari tutar levrek ya da cupra severis maksimum aylik 1700bulur..yani bal.kaymak vs hep olur evimde hamileym ekstra özen gsteriorm
bana braz 3000fazla geldi yani ya da biz az yiyoruz cabuk doyuuoruz bilmiorum 😂 mesela bu aksam icin et sote ve tarhana corbam var o kdar.. dun kiymali ispanak yedim yanonda makarna ile yarin da anneme gderiz yemek yapmam gbi 😂
Disardan asla yemek yemem.

Ben kendi adıma yazayım.
Yarım kilo kıyma, 6 adet hamburger ekmeği ve diğer aldıklarımdan 3 kere menü yapıyorum ben.
Belki 1 sefer de dışarıda söylediğimizden daha pahalıya geliyor ama 1 ürünü tek sefer de bitirmediğim için aslında daha uyguna gelmiş oluyor.
Pizza da öyle ben 2 kişi olduğumuz için ölçüleri yarı yarıya yapıyorum.
1 tam pizza içinde bir kangal sucuk, 1 kg mantar kullanmıyorum mesela daha az kullanıyorum.
Oda haliyle masrafı düşürüyor.
Bugün olmuş bir hamburger menüsü dışarı da 30 lira en az 2 kişi 60 tl yapar.

Ben o 60 tl lik masrafı 1 sefer de yapıp aynı menüyü 2-3 sefer yiyorum mesela.

ama işte nasıl yapıyorsun

yani iki kişi birer hamburgercik ile nasıl doyuyorsunuz hele de eşin

yani hesap aynı 60 TL ama bizim evde bitti tek öğünde hem de ben evde yokken ikişer taneden toplam 4 tane yendi

sonuçta zaten bir porsiyon et 200 gr olmalı ki doyulsun

yarım kg ı dört köfte yapmış 125 gr

yağı erimiştir zaten

sonuçta tencere yemeğine az kıyma olur belki de hamburgere az kıyma nasıl olacak nasıl doyulacak ve en önemlisi nasıl beslenilecek

ıspanak 8 TL desek 200 gr kıyma koyalım 15 TL etti bir de yumurta kırıyoruz biz 1 TL de onu koy

bak salça yağ tuz vs eklemedim

ekmek de alalım 1 Tl diyelim

yoğurt da lazım ama hadi onu yazmayayım

25 TL etti

biz bunu bir öğünde yeriz bazen de içine yumurta değil pirinç katarım

ama pirinçli değilse yanında makarna vs de olur aksi halde benim oğlan bir saat sonra ne yiyebilirim diye sormaya başlar

en ucuz öğün bunu bulabildim mesela şimdi akşama ne yapsam diye düşünürken

en ucuzundan iki öğün 50 TL desek 1500 TL eder ki bu hesapta ne kuruyemiş ne süt ne meyve var

Çok takip etmesem de ben, bana pahalı geldi. Her zamanki tavsiyemi yapıyorum. Haftasonu dondurucuya hazırla koy, fast-food da olsa evde yap. Örneğin pizza, lahmacun hazırlayıp dondurucuya atabilirsiniz. Lahmacunu içini ben hazırlıyorum sadece. Fırında yaptırıp dondurucuya atıyordum hamileyken. Bir de köfte, pişmiş de güzel oluyor çiğ de. Dondurucu varken dışardan söylemeyi bıraktım ben. Bir de böyle deneyin kaça düşüyor masraf bir yazın merak ettim.

Lahmacunun içini hazırlayıp pideciye pişirtip pişmiş şekilde dondurucuya mi atiyordunuz? Hamileyim mesajınız dikkatimi çekti 🙂

Lahmacunun içini hazırlayıp pideciye pişirtip pişmiş şekilde dondurucuya mi atiyordunuz? Hamileyim mesajınız dikkatimi çekti 🙂
Aynen öyle. Kıymalı pide de olur da gestasyonel diyabetim vardı hamuru az olsun diye öyle yapıyordum. Birer birer çıkarıp yiyordum. Bir öğle yemeğinde 1 lahmacun ve bol salata mesela. Baya güzel çıkıyordu şekerlerim. Hamileyken de çok yorgun oluyor insan hazır çok iyi oluyor.

ama işte nasıl yapıyorsun

yani iki kişi birer hamburgercik ile nasıl doyuyorsunuz hele de eşin

yani hesap aynı 60 TL ama bizim evde bitti tek öğünde hem de ben evde yokken ikişer taneden toplam 4 tane yendi

sonuçta zaten bir porsiyon et 200 gr olmalı ki doyulsun

yarım kg ı dört köfte yapmış 125 gr

yağı erimiştir zaten

sonuçta tencere yemeğine az kıyma olur belki de hamburgere az kıyma nasıl olacak nasıl doyulacak ve en önemlisi nasıl beslenilecek

ıspanak 8 TL desek 200 gr kıyma koyalım 15 TL etti bir de yumurta kırıyoruz biz 1 TL de onu koy

bak salça yağ tuz vs eklemedim

ekmek de alalım 1 Tl diyelim

yoğurt da lazım ama hadi onu yazmayayım

25 TL etti

biz bunu bir öğünde yeriz bazen de içine yumurta değil pirinç katarım

ama pirinçli değilse yanında makarna vs de olur aksi halde benim oğlan bir saat sonra ne yiyebilirim diye sormaya başlar

en ucuz öğün bunu bulabildim mesela şimdi akşama ne yapsam diye düşünürken

en ucuzundan iki öğün 50 TL desek 1500 TL eder ki bu hesapta ne kuruyemiş ne süt ne meyve var

Hamburger menüsüne patates kızartması dahildir :D
Yani şöyle yazayım damdan ortalama yazdım.
Yağ, salça falan katmadım.
Öyle ayrıntıya girersek zaten her şey pahalıya geliyor.

Markete gitmeye korkar olduk.

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:

Her şey o kadar pahalı ki ben normal buldum harcamanızı. Ama illa tasarruf yapmanız gerekiyorsa dışarıdan söylemenin alternatifi olarak evde hazırlayıp bolca dondurucuya atma önerilerini dikkate alın. Biz de eşim ben ve üç yaşına gelmekte olan kızımız var, annem haftaici birkaç gün bizde olur babam sık sık bizde yer. Pandemi nedeniyle misafir işi bitti gibi bir şey normalde yemekli misafirimiz çok olurdu. İşte bu şekilde 3 bin TL yi geçiyordur bile bizim de.

Hamburger menüsüne patates kızartması dahildir :KK70:
Yani şöyle yazayım damdan ortalama yazdım.
Yağ, salça falan katmadım.
Öyle ayrıntıya girersek zaten her şey pahalıya geliyor.

Markete gitmeye korkar olduk.

kızartma sağlıksız :))))

şaka bir yana işte olay biraz da bunda düğümleniyor

evimizde patates kızartması da yenir tabii ki ama hamburgerin yanında yenmez

dışarda da yenmiyor atılıyor çoğu zaman

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Bilemedim 🤔 ama bize et, sucuk pastırma, peynir çeşitleriydi reçeldi pekmezdi salçaydı kuruyemişiydi vs kayınvalidem gönderir.
Onun dışında geri kalan kahvaltılık, tavuk balık vs bütün mutfak ve temizlik masrafları da en en fazla 1500 tl civarı tutar.
Bizde haftada 1 kez dışarıdan söyleriz.
Onun dışında 2 günde bir yemek pişer.
Ki temizlik malzemesi iki kişiye uzun gidiyor ondan temizlik malzemesi almayacaksam daha da düşer
Birde bizim evde tek çeşit yemek yapılır.
Çünkü eşim öyle seviyor.
Çorba varsa yanına bir şey istemez
Ispanak varsa yanına bir şey istemez
Vs.

kızartma sağlıksız :))))

şaka bir yana işte olay biraz da bunda düğümleniyor

evimizde patates kızartması da yenir tabii ki ama hamburgerin yanında yenmez

dışarda da yenmiyor atılıyor çoğu zaman

Bir kaşık zeytinyağıyla fırında pişiriyorum :) :D
Yok valla dışarda para verip bir şey yiyorsam hiç bir şeyini atmam.
Peçetelerini bile yerim skdls :D

Mesela bizim bi arkadasimiz var ciftler onlar da, cok az harciyolar biliyorum ama evlerinde dolaplarinda o gun yiyebilecekleri seyler var hep, kuruyemis vs yemezler balik et yemezler firinda kizartma falan yapiyolar surekli. Zaten hayatta hicbi luksumuz yok, maalesef sigara iciyoruz ona harciyoruz ekstra bi. Evde de yoksunluk icinde yasarsam iyice bunalima girerim herhalde.

ama yazilanlardan tavsiyelerle deterjani vs toplu almaya karar verdim, bir de dondurucuya daha fazla sey atabilirim. Sebze, kofte falan oluyor ama borek kurabiye gibi ekstra seyler yapip atabilirim bir de boyle deniyim :)
Cay şeker un bu tarz şeyleri de çuval da alın her ay almazsınız..

Back