• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

En ucuz yemek sebze yemekleridir haftada 2-3 gün de sebze yemek lazım. Mevsiminde barbunya, taze fasulye mesela alınıp dondurulabilinir. Bunlar nispeten de sevilen sebzeler. Mesela pizza 60 tl sipariş diyorsunuz ya, mevsiminde kilosu 6-7 tl den barbunya alsaydınız bir tencere barbunyanın maliyeti 10 tl falan olurdu. Bir tencere barbunyayı da 2 gün yersiniz çok çok. Örnek olsun diye yazdım. 60 tl ye bir öğün ve 10 tl ye kaç öğün. Ben normalde böyle hesapçı biri değilim yanlış da anlaşılmasın biraz mesleğimle alakalı bir konu o yüzden yazıyorum. Sağlık boyutuna da bakarsak barbunya pizzadan özellikle hazır pizzadan katbekat sağlıklı. Hazır pizza msg ( monosodyum glutamat ) içeriyordur muhakkak. Bu sizi o besine bağımlı yapar ve çok yedirir. Daha yazarım da sıkmayayım bu konu çok uzar.

Bu kişiye göre değişebilen bir şey aslında. Organik tavuk 50 küsür₺, Banvit bütün tavuk 16₺ mesela. Arada epey fiyat farkı var. Arkadaşımın oğlu sadece badem sütü tüketiyormuş 23₺ ben alıyorum normal şişe süt 5₺. Somon da balık istavrit de balık mesela. Kullanılan malzemenin kalitesine göre mutfak bütçesi artar veya azalır. Genel bir şey söylemek uygun olmaz diye düşünüyorum.

Biz sabah akşam öğünlerinde 3 öğlen öğünlerinde 5 kişiyiz (2 çalışanım var) . Geçen ay 1500tl yetti. (Sadece gıda)
Kişiden kişiye değişebilir bütçe olayı.
Ben yazın menemen, salça, sos, turşu, tarhana ,reçel ,pekmez, komposto, kesme makarnamı, kurufasulyemi ,salamur yaprağimi yapıyorum. biz pek abur cubur ve hazır içecek kullanmiyoruz. Onlar çok tutuyor.
Birde dondurucuda çalıştığım için herzaman börek,poğaça, pizza ,sarma ,haşlanmıs kuru bakliyat bulunduruyorum.
Alısverislerde genelde toptan tercih ediyorum.
Diğer türlü geçim çok zor yetmez yetiştiremem.

Bugün markete gittik eşimle ben bayadır market yapmıyorum eşim alıyor. Sucuk,küçük paket salam, 1 paket makarna,1 paket lazanya,muz, paket çilek,çok az domates, üçlü paketen 3 tane çocuğa ıslak mendil, 4 kutu hipp bebe bisküvisi, margarin,kahvaltılık yağ, bir paket brokoli, 2 büyük boy 2 küçük boy çöp poşeti, 300 gr da çeçil peynir aldık 400 tl para ödedik ki bunların çoğu uzun vade kullanıkacak şeyler değil bizde bebek var ama bez ıslak mendil bebe bisküvisi vs de arttırıyor ama haftada 500 harcasanız markete çocuk yoksa 2000 yetmesi lazım

Temizlik malzemelerinde en büyük müsrifliğim (çevreye de zararlı biliyorum ama vazgeçemiyorum) haftada bir 8’li kağıt havlu almak. En ucuzunu alıyorum o bile aylık 50 tl. Bulaşık, camasir deterjanlari, tuvalet kagidi vs derken 500’u buluyor :KK43: o noktada biraz daha tasarruf edebilirim aslinda
Yani temizlik ürünlerine aşırı harcıyorsunuz bence.
Çamaşır deterjanı iki kişiye uzun süre yetiyor.
Bulaşık deterjanlarının birkaç kiloluk olanları yine uzun süre gidiyor.
tuvalet kağıdı vs bunlar iki kişiye uzun giden şeyler bizde iki kişiyiz. 🤔

kızartma sağlıksız :))))

şaka bir yana işte olay biraz da bunda düğümleniyor

evimizde patates kızartması da yenir tabii ki ama hamburgerin yanında yenmez

dışarda da yenmiyor atılıyor çoğu zaman
Ay yok hamburgerin yaninda yiyor benimkiler kızartmayı. Arkasina da sufle istiyorlar restoranmiyim len ben diyorum.🤣
Evde sufle de daha ucuza geliyor. Disarda tek kisilik 10lira en az ben o malzemelerle 4 kisilik çıkarıyorum 🤣
Disarda para ödüyoruz diye 1 gr cope gitmez🤣

Bir kaşık zeytinyağıyla fırında pişiriyorum :) :KK70:
Yok valla dışarda para verip bir şey yiyorsam hiç bir şeyini atmam.
Peçetelerini bile yerim skdls :KK70:
🤣🤣🤣🤣 Bende bende🤣🤣🤣🤣
Hatta kv caya şeker kullanmadigi halde paketli toz şekerleri eve getiriyo misafire falan ikram🤣

Ben pazardan sadece yesillik aliyorum,biraz da mevsim sebzesi.100 lira tutar ama cok az aldigimdan. Market 400-500 tutuyor haftalik. İcinde her sey var tabi yumurtadan sute,baliktan una kadar. Hamur isleri yenmez bizde,kek yapilmaz,kurabiye yenmez. Tatlinin hicbir turu yenmez. Tek zaafimiz evde yaptigimiz hamburgerler pizzalar. Onu da oglum icin yaparim ama hepimiz yeriz. Market pazar pahali valla, disaridan yemek soylesek hic yetmez bu paralar. Biz esasen saglikli beslendigimizden disarida cok nadir yeriz onda da ciktiysak,eve soylemenin bir mantigi yok bana gore evdeysem yerim evden.

Yazlari salca,yufka,recel,menemen,kahvaltilik sos,tursu yaparim. Kisa dogru zeytin kurarim. Bunlar disaridan alinmaz bizde. Buzlukta her zaman yemeklik bir seyler olur. Yazdan sebze koyarim,borek sarip koyarim, kuru fasulye nohut haslar koyarim suyuyla beraber. Kofte pismis koyarim. Bunlari yapmasam aylik mutfak masrafim 5000 de olur 8000 de olur. Ben hem saglikli hem ucuz yolu seciyorum.

Temizlik malzemesi sadece arap sabunudur,bir de camasir makinesine deterjan. Bulasik makinesi deterjani bir ara evde de yaptim memnun kaldim. Simdi usendim hazir aliyorum zaten cok kullanilmiyor sivi alinca. Camasir suyu sadece wc icin aliyorum,az kullaniliyor. Kagit grubunda en fazla islak mendil kullanirim onla da sadece masa tezgah silerim. Wc kagidi oyle ruloyla gitmez bizim evde,az kullanilir,fazlasi daha iyi temizlemiyor ki insanlarin yanildigi nokta bu bence. Deterjani da cok koyunca temiz olmaz,duzgun temizlemeyi ogrenmek lazim. Fazlasi israftir ,milli serveti cope atmamak lazim.

🤣🤣🤣🤣 Bende bende🤣🤣🤣🤣
Hatta kv caya şeker kullanmadigi halde paketli toz şekerleri eve getiriyo misafire falan ikram🤣

Yani ben dışarda yiyorsam cidden acıkmışımdır zaten yoksa kalıyorsa da eşim yer :D
Ama hadi diyelim oda yiyemedi paket yapar eve getiririm.
İçine peçeteleri de koyarım skdls :D

Gider sokaktaki dostlarımıza dökerim yine çöpe atmam :)

Herkesin aldığı şeylere göre değişir elbette ama bana biraz fazla geldi.
İki kişi olduğunuz için fazla geldi.
Sabahları doğru dürüst kahvaltı bile etmiyormuşsunuz mesela.
Abur cubur falan mı alıyorsunuz, bu kadarı biraz fazla sanki.
Ama hayat cidden pahalı o da bir gerçek.

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Haftada iki gün dışarda yemek en az 150 TL 4le çarp 600tl eve alınan malzemeyle daha çok yemek çıkar ama hayat gerçekten pahalı 3ogun hergun yemek çıkıyorsa o evden o masraf gayet normal ben kahvaltı ve ogleyi eş geçip akşam pişirdiğm halde yetmiyor alışverişe giden para

Ben pazardan sadece yesillik aliyorum,biraz da mevsim sebzesi.100 lira tutar ama cok az aldigimdan. Market 400-500 tutuyor haftalik. İcinde her sey var tabi yumurtadan sute,baliktan una kadar. Hamur isleri yenmez bizde,kek yapilmaz,kurabiye yenmez. Tatlinin hicbir turu yenmez. Tek zaafimiz evde yaptigimiz hamburgerler pizzalar. Onu da oglum icin yaparim ama hepimiz yeriz. Market pazar pahali valla, disaridan yemek soylesek hic yetmez bu paralar. Biz esasen saglikli beslendigimizden disarida cok nadir yeriz onda da ciktiysak,eve soylemenin bir mantigi yok bana gore evdeysem yerim evden.

Yazlari salca,yufka,recel,menemen,kahvaltilik sos,tursu yaparim. Kisa dogru zeytin kurarim. Bunlar disaridan alinmaz bizde. Buzlukta her zaman yemeklik bir seyler olur. Yazdan sebze koyarim,borek sarip koyarim, kuru fasulye nohut haslar koyarim suyuyla beraber. Kofte pismis koyarim. Bunlari yapmasam aylik mutfak masrafim 5000 de olur 8000 de olur. Ben hem saglikli hem ucuz yolu seciyorum.

Temizlik malzemesi sadece arap sabunudur,bir de camasir makinesine deterjan. Bulasik makinesi deterjani bir ara evde de yaptim memnun kaldim. Simdi usendim hazir aliyorum zaten cok kullanilmiyor sivi alinca. Camasir suyu sadece wc icin aliyorum,az kullaniliyor. Kagit grubunda en fazla islak mendil kullanirim onla da sadece masa tezgah silerim. Wc kagidi oyle ruloyla gitmez bizim evde,az kullanilir,fazlasi daha iyi temizlemiyor ki insanlarin yanildigi nokta bu bence. Deterjani da cok koyunca temiz olmaz,duzgun temizlemeyi ogrenmek lazim. Fazlasi israftir ,milli serveti cope atmamak lazim.

Darkmore hastalıktan mı yenmez tatlılar yoksa sevmiyor musunuz ?

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Haftalık yemek planlaması yapın. Gün gün ki genelde 2 gün gider bir yemek. Dışarıdan yemeyi bırakın, haftada 2 pizza en iyi ihtimalle ayda 500 yapar. Abur cubura harcanan para göze batmıyor ama en çok ona gidiyor.

Haftalık planlama ve haftalık alışverişle çözdüm ben 1500 e sabitledim şuan... Mutfak parası ayrı 4 haftalık zarflarda duruyor. Liste yapıp markete öyle gidiyorum. Haftalık planladığım için bozulup çöpe giden de olmuyor 🤞🏻 tavsiye ederim.

Ay yok ya.
2 kg tereyağı ne o öyle yemekler vıcık vıcık yağ olur hep.
Bende az kullanırım yağı ama 2 kg da harbi çok.

Ağır Yaşamlar Türkiye versiyonu coming soon :KK70:
Bütün öğütleri evde yiyince yag da tuketiliyor...siz 2 kişi evde sadece aksam yemeği yaptığınız için az harciyorsunuzdur.
Biz evde 3 yetiskin 1 bebek ayda 1 kg tereyağı 1 kg zeytinyağı gidiyordur herhalde.

Bencede organik olmasına alınan markaya göre göreceli bir konu gıda harcaması
Bizde sucuk nar eksisi salamura yaprak zeytinyağı gıbı ürünler toplu alinir uzun süre kullanılır onun dışında haftalık tavuk et yemekleri ve sebze yemeklerinin orantılı götürmeye bakarım
bizde de gıda desteği yok ailesinden yıllık buğdayi pirinci eti sütü gelenler var bu ciddi etki eder bütçeye o sebeple bizde toplu uygun olarak alabildiklerimizle dengelemeye çalışıyoruz buzluga atabilirsem pizza, pogaca, pişmiş bakliyat arada atiyorum

Yani ben dışarda yiyorsam cidden acıkmışımdır zaten yoksa kalıyorsa da eşim yer :KK70:
Ama hadi diyelim oda yiyemedi paket yapar eve getiririm.
İçine peçeteleri de koyarım skdls :KK70:

Gider sokaktaki dostlarımıza dökerim yine çöpe atmam :)
Aynen ya ac gidince ne var neyse supuruyon zaten
Getirdikleri ıslak mendilleride çantaya attikmi tamamdır. Hatta tuvaletteki peceteleri de toplasak ay sonuna market giderinden baya kar edebiliriz🤣🤣
BiraZ daha cimri olursak şirinleri bile gorebiliriz🤣🤣🤣

Valla et zaten başlı başına masraf ben hesaplamadim ama o civardadir. Şuanda markete ben pek gitmiyorum ama yumurta cok artmış organik yumurta aliyoruz daha önce daha uygundu. Bazen pasta böreğe organik yumurta kullanırken yazik ya diyorum ahaha
Bizim haftada 30 yumurts bitiyor 50 tl .ayda 200 sadece yumurta masrafimiz.

Back