- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.631
- 548
- 40
- Konu Sahibi merllins06
-
Vardır onların memlekette arsaları tarlaları bişeyleri. Biz niye yapamıyoruz? Fabrika işçisinin maaşı ne kadar olabilir?
Bizim kapıcının kirada iki evi olduğunu öğrendik geçenlerde. Önce bi şaşırdık nasıl ya diye sonra olabileceğine karar verdik.gözüm yok yapan yapsın. benim derdim aynen bu dediğin, biz neden yapamıyoruz bu kadar az maaşla olabiliyorsa ?
Bu tamamen yalanDiyete başlayın ..mutfak masrafı bayağı azalıyor
Şehirden şehire değişse yine iyi. Annem ile bitişik ilcelerdeyiz aramız 15 dk mesafe ama gel gör ki orada 1.25 TL iken ekmek burda 2 TL. Orada ıspanak 3 TL iken burda 7 TL. Orada damacana suya 4.5 TL verirken ben 16.5 TL veriyorum. Orada kiralar 1000-1500 TL arası iken benim kira aidatla beraber 3500 TL ödüyorum.şehirden çok farkediyor haklısın.ben büyükşehirde yaşıyorum.damacana suyu bile küçük yerlerden pahalıvirüs korkusundan pazara da uğramayınca pekala bu rakamlara dayanıyor harcamalar.nesine şaşıyorlar anlamıyorum
Bizim kapıcının kirada iki evi olduğunu öğrendik geçenlerde. Önce bi şaşırdık nasıl ya diye sonra olabileceğine karar verdik.
1+1 penceresiz evde 5 nüfus yaşıyorlar. Adamla büyük oğlan fabrikada çalışıyor kadın temizliğe gidiyor, kömür sobası yakıyorlar. Ne yiyip ne içiyorlar bilmiyorum ama iki evleri varken kendilerini bu şartlarda yaşatıyorlarsa üçüncüyü almayı planlıyorlardır diye düşündük. Yani hayatta kalacak kadar yaşarsan mal mülk edinebiliyorsundur muhtemelen.
Aaaaa baklava 100 tl mi oldu inanmıyorumKim ne derse desin hayat çok pahalı
Baklavanin kilosu 100 lira
Sucuk kaşar olmuş dunyapara
Antepfıstığı kaju bunlar aparatif
İnsan yemek istiyor haliyle 3000 neki
Çok pahalı çok
Ateş pahası heryer
Şehirden şehire değişse yine iyi. Annem ile bitişik ilcelerdeyiz aramız 15 dk mesafe ama gel gör ki orada 1.25 TL iken ekmek burda 2 TL. Orada ıspanak 3 TL iken burda 7 TL. Orada damacana suya 4.5 TL verirken ben 16.5 TL veriyorum. Orada kiralar 1000-1500 TL arası iken benim kira aidatla beraber 3500 TL ödüyorum.
Hep söylerler geldiğinde alışverişini yap da gör diye ama pek mümkün olmuyor.
Kendi mahallemde cuma günü kurulan Pazar ile cumartesi kurulan pazarda bile ciddi fiyat farkı oluyor. Cuma günü gelen aynı balikci 30 TL den satılan balık cumartesi 20-25 TL ye satılıyor
Pazarcılar bile gittikleri mahalledeki insanların ekonomik durumlarına göre fiyatlarda farklılık yapıyor .
amin inşallah daha bolluk güzel günlerimz olur , ben mutfakta kağıt havlu kullanıyorum. ama el kurulamak için küçük havlularım var sık sık onları değiştiriyorum.Cok tesekkur ederim bütün verilen fikirler için :) fikirlerden yola çıkarak birkaç değişiklik yapıcam alışveriş rutinimde. Toptan alisveris vb..
şoka girmiş şekilde 3000 imkansız yorumu yapıp, iki kişi 1000 tlye herşeyi alıp yiyoruz diyenlere anlam veremedim. Evet herkes bütçesine göre yapıyor alışverişi (ben de alışkanlıklarımızla ilgili çok detay vermedim ama sağlıklı bir beslenme kriterine göre ne kadar olmalı onu öğrenmeye çalışıyordum) ama hepimiz markete gidiyoruz, markadan bağımsız olarak peynirin, tereyağının, balık, etin vs fiyatı ortada. 1000 tl ile iki kişi uc ogun yemek yeniyorsa baya bir kısılmak zorunda oldugunu gosteriyor bu, TÜİK rakamları bile 4 kişilik ailenin beslenmeye ayırması gereken rakamı 3bin küsürlerde gösteriyor. Mecbur kaldigimizda hepimiz minimuma indiriyoruz ihtiyaclarimizi, yedigimiz zeytine bile dikkat ettigimiz gunler olmustur, gelecekte olabilir ya da, ama normal olmadigini kabullenmek gerekir bunun. Zor kosullari normal
Bir de bi kaç tane garip yorum gördüm, çorba yapmak zor mu çorbanı yap iç vs tarzında. Yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Haftada iki kere dışarıdan yiyoruz dedim 21 öğünün ikisine tekabül ediyor bu. Yani sizin standartlarinizla ‘ideal ev hanimi’ olamamaktan degil sorunun kaynagi.
Son olarak keşke israf etmeme kaydıyla her istediğimizi alabilsek, yiyebilsek, temel ihtiyaçlarımız için kısmak zorunda kalmasakHepimiz için daha bolluk içinde günler olur umarım.
Maalesef elimi de kağıt havluya kuruluyorum mutfakta vsama bu konuyu açtıktan sonra biraz daha dikkat etmeye başladım sanki:d
Öğretmen maaşıyla ev, yazlık, iki lüks araç aldığını iddia eden bir abla vardı burda bir zamanlar
size katılıyorum 10.000 tl kazananla 3.000 tl kazananın giderleri tabiki aynı olamaz herkez ayağını yorganına göre uzatmak zorundaNicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
hiç doğramadan bütün olarak mıBen domatesi kabuğuyla buzluğa atıyorum, yemeğe kullanmak istediğim zaman suya tutuyorum kabuğu hemen çıkıyor zaten. Böyle sanki lezzeti hiç bozulmamış gibi oluyor.
Cok tesekkur ederim bütün verilen fikirler için :) fikirlerden yola çıkarak birkaç değişiklik yapıcam alışveriş rutinimde. Toptan alisveris vb..
şoka girmiş şekilde 3000 imkansız yorumu yapıp, iki kişi 1000 tlye herşeyi alıp yiyoruz diyenlere anlam veremedim. Evet herkes bütçesine göre yapıyor alışverişi (ben de alışkanlıklarımızla ilgili çok detay vermedim ama sağlıklı bir beslenme kriterine göre ne kadar olmalı onu öğrenmeye çalışıyordum) ama hepimiz markete gidiyoruz, markadan bağımsız olarak peynirin, tereyağının, balık, etin vs fiyatı ortada. 1000 tl ile iki kişi uc ogun yemek yeniyorsa baya bir kısılmak zorunda oldugunu gosteriyor bu, TÜİK rakamları bile 4 kişilik ailenin beslenmeye ayırması gereken rakamı 3bin küsürlerde gösteriyor. Mecbur kaldigimizda hepimiz minimuma indiriyoruz ihtiyaclarimizi, yedigimiz zeytine bile dikkat ettigimiz gunler olmustur, gelecekte olabilir ya da, ama normal olmadigini kabullenmek gerekir bunun. Zor kosullari normal
Bir de bi kaç tane garip yorum gördüm, çorba yapmak zor mu çorbanı yap iç vs tarzında. Yapmadığımı nereden biliyorsunuz? Haftada iki kere dışarıdan yiyoruz dedim 21 öğünün ikisine tekabül ediyor bu. Yani sizin standartlarinizla ‘ideal ev hanimi’ olamamaktan degil sorunun kaynagi.
Son olarak keşke israf etmeme kaydıyla her istediğimizi alabilsek, yiyebilsek, temel ihtiyaçlarımız için kısmak zorunda kalmasakHepimiz için daha bolluk içinde günler olur umarım.
Maalesef elimi de kağıt havluya kuruluyorum mutfakta vsama bu konuyu açtıktan sonra biraz daha dikkat etmeye başladım sanki:d
Biz bal gibi de geçiniyoruz diyenler onun adi survive etmek geçinmek degil. Calisiosan sahip olduklarinim ustune katmalisin iyi bi ekonomide. Her ay kazandigini ucu ucuna yetirmek iyi bisey degil. Kenara 3-5 koyabilio olmak lazım. Ev araba sahibi olabilio olmak lazim. Diger türlü karın tokluguna calisiosun yani hayatta kalmaya calisiosun sadece. Nesine şükrediosunuz bunun.
damacana su 4,5 tl mi benim bildiğim en ucuzu 12 tl falanŞehirden şehire değişse yine iyi. Annem ile bitişik ilcelerdeyiz aramız 15 dk mesafe ama gel gör ki orada 1.25 TL iken ekmek burda 2 TL. Orada ıspanak 3 TL iken burda 7 TL. Orada damacana suya 4.5 TL verirken ben 16.5 TL veriyorum. Orada kiralar 1000-1500 TL arası iken benim kira aidatla beraber 3500 TL ödüyorum.
Hep söylerler geldiğinde alışverişini yap da gör diye ama pek mümkün olmuyor.
Kendi mahallemde cuma günü kurulan Pazar ile cumartesi kurulan pazarda bile ciddi fiyat farkı oluyor. Cuma günü gelen aynı balikci 30 TL den satılan balık cumartesi 20-25 TL ye satılıyor
Pazarcılar bile gittikleri mahalledeki insanların ekonomik durumlarına göre fiyatlarda farklılık yapıyor .
Burda da var 5 liraya su satan firmalar. Birinin tankerinin bir gece geç saatte eve dönerken camiden su aldığını gördüm. İçme suyu değil onlar, tadı bile belli ediyor. Bir pazar su almayı unutunca marketten yine bilindik olmayan bir marka aldık içemedik bile.damacana su 4,5 tl mi benim bildiğim en ucuzu 12 tl falan
Biz bal gibi de geçiniyoruz diyenler onun adi survive etmek geçinmek degil. Calisiosan sahip olduklarinim ustune katmalisin iyi bi ekonomide. Her ay kazandigini ucu ucuna yetirmek iyi bisey degil. Kenara 3-5 koyabilio olmak lazım. Ev araba sahibi olabilio olmak lazim. Diger türlü karın tokluguna calisiosun yani hayatta kalmaya calisiosun sadece. Nesine şükrediosunuz bunun.
ben turkiyede oldugumda alisverisi ya online yapiyorum ya da evimin yakinindaki marketten aliyorum, fiyat kovalamiyorum acikcasi. benim sevgilim neredeyse her gun bir kilo et yiyor, sabah 5 yumurta yiyor, gunde 1 litre sut iciyor, bir oturusta yarim kilo fistik yiyor. bu sekil bir insan azmaniyla 3 bin hayal olur. ama mecbur olsam tabi ki yetistirmeye calisirim, bir seylerden kisarim.
baska bir tanidigim da kari koca calisiyorlar iki cocuklari var, ankarada olanlar bilir yasamkentten kalkip taa mamaktaki grosslardan alisveris yaparlar. tek tek o nerede ucuz bu nerede ucuz onu kovalar, marketlerin indirim gunlerini takip ederler. orta halli bir aileler. her seyden cok fazla yiyorlar diyebilir miyim bilmiyorum ama en azindan cocuklari saglikli. onlar kendilerine, butcelerine bunu uygun gormus. bunun icin kendilerine hic siz kac gun et yiyorsunuz, ee cocuklar kaju yiyor mu diye sormadim. onlar da bana yassy sen de ne kadar cok yiyorsun demedi. herkesin yedigi kendine.
Sizde çok yeniyormus bizde bu kadar yemek hayatta yenmez 2 kişi ve 1 bebeğiz...bunlara katıldım da
yukarıdaki yorumlarda o kadar et alınmaz deniyor
yani 1 kg kıyma ile tüm ay idare edilir vs
günde tek öğün yemek yapsam içine bu denildiği gibi katsam zaten bir hafta gitmez ki bir kg kıyma
eskiden kışlık kavurma yapılırmış
yemeğe iki üç parça atılır adı etli olurmuş
mesela bizim memlekette pirinç yetişir sebze azdır
aklınıza gelen her sebzenin pirinçli yemeği vardır
etli yemek denilen bir küçük kemikli et ile bir kazan keşkektir
lakin şimdi o ortamlar o kalabalık sofralar da yok
evet ben de keşkeğe bir parça et koyuyorum 10 TL sadece eti tutuyor
Sizde çok yeniyormus bizde bu kadar yemek hayatta yenmez 2 kişi ve 1 bebeğiz...
Yine de mutfak masrafini azaltmam için etten falan azaltmam gerekir.
Herseyin içine kıyma koymayı hiç sevmem yine de her ay 2 kg kiyma 2 kg kuzu eti yenir...bilemedim hersey çok pahalı mutfaktan da kisilmiyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?