- 11 Aralık 2018
- 40.435
- 251.196
- 598
- Konu Sahibi merllins06
-
Çok mantıklı ya. Yarın uygulamaya geçiyorumküçük termosa da kahve yap misss.kitap bile okunuyor valla ultra konforlu hem de yalnız .harikaa
tüik daha fazla fiyat hesaplıyor ama 4 kişilik ailenin mutfak masrafını .demek ki devlette yanılıyor .İtfam masrafı tr koşullarında 1000-1500tl fen aşağı olamaz gerçekten buna katılıyorum ama fazla eleştiri gelmiş asgari ücretle geçinenlere ..çocuk ve ergenler hariç yetişkinlerin haftada 1 Max 2 kez et yemesi diğer öğünlerde sebze yemesi öneriliyor yeni trend sağlıklı yaşamda. Baklagil ve sebzelerde de protein var illa pirzola yemek zorunda değil herkes. Benim durumum güzel yerim ama kimseyi eleştirmem 200gr etle yemek yapıyor diye. Makarna pilavda sık yenmemeli tabi ama sebzeli bulgur pilavı hele kemik sulu olursa çok sağlıklı bir öğün. NOT: Bir gıda mühendisi olarak, özellikle dar gelirli üyelere önerim : kasaptan kuzu kemik alın, 8 saat kısık ateşte pişirin (internette bir sürü anlatım var ) buzkalıbı kabı ya da karton bardaklardA buzluğa atın .çocuğunuzun her öğününe onlardan kullanın.kendi çorbalarınıza da katın bir bardak. 2 kg kemik suyu 2-3 ay götürür sizi. En sağlıklı protein .
Ben napicam peki? Araba mutfak caminin onunde duruyor la,ha mutfakta oturmusum ha arabadaÇok mantıklı ya. Yarın uygulamaya geçiyorum
Arabayı uzağa çekBen napicam peki? Araba mutfak caminin onunde duruyor la,ha mutfakta oturmusum ha arabada
Dama mi cikayim mart kedisi gibi,bana da bir formul bulun
hastayımm diye yorganın altına gir uyu evde.arada seslenirlerse sakın aldırma uyur numarasına devam et.bu formülde işe yaradı ben deBen napicam peki? Araba mutfak caminin onunde duruyor la,ha mutfakta oturmusum ha arabada
Dama mi cikayim mart kedisi gibi,bana da bir formul bulun
Bizim evdekiler ölüyü mezarindan kaldirir yahuhastayımm diye yorganın altına gir uyu evde.arada seslenirlerse sakın aldırma uyur numarasına devam et.bu formülde işe yaradı ben de
Ceyceyi de alip sana gelem, maskeleri cifter cifter takar otururuz bariArabayı uzağa çek
tam umutsuz ev kadınları gibiymişsin sen de.pekii o zaman napalım çay kahve servisine devam.Bizim evdekiler ölüyü mezarindan kaldirir yahu
Oluuur. Bahçe yok ama balkonda ya da otoparkta otururuzCeyceyi de alip sana gelem, maskeleri cifter cifter takar otururuz bari
Olaya bir de tam tersi bakın isterseniz. Neee 3bin mi, dana kesin yiyin, o paraları nasıl harcıyorsunuz kesin lükse kaçıyosunuz, israf ediyosunuz diyenler asıl kibirli.Nicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
nasıl olacak yahu ben Ankara sen İzmir dark da bursadamıydı ne?ortada bir yerde buluşsak?Oluuur. Bahçe yok ama balkonda ya da otoparkta otururuz
Gidip balkon yıkayayım ben
Eskişehirnasıl olacak yahu ben Ankara sen İzmir dark da bursadamıydı ne?ortada bir yerde buluşsak?
Ortasi neresi simdi bu guzide sehirlerin? Kutahya afyon dolaylarina gitmek lazimnasıl olacak yahu ben Ankara sen İzmir dark da bursadamıydı ne?ortada bir yerde buluşsak?
çok çok haklısın.mesela çocuğumu özel okula gönderemedim pandemi de.Ama özel okullar para tuzağı boşa harcanan paraaa diye de ortalarda dolanmıyorum.gönderenleri parası olanları suçlamıyorum.bu mutfak alışverişi de bu örnek gibi işte.az harcayan çok harcayanı suçluyor devamlı .halbuki kimse parasını sokağa atmaz herkes ihtiyaçlarını alıyorOlaya bir de tam tersi bakın isterseniz. Neee 3bin mi, dana kesin yiyin, o paraları nasıl harcıyorsunuz kesin lükse kaçıyosunuz, israf ediyosunuz diyenler asıl kibirli.
Kıt kanaat geçinip ekonomik sıkıntıları olan, farkındalığı yüksek ve evet her öğün et yiyemeyen kimseye tepeden bakılmıyor. Amma en irrite eden şey, aylık cücük kadar meblağ söyleyip o cücük kadar meblağ ile hepsini yiyorum hiç bir şeyim eksik değil gül gibi yaşıyorum diyenler. Neden irite ediyor biliyor musunuz? Çünkü yalan.
Oha ne guzel ,gorusmezseniz Allah carpar vallaEskişehir
Ankaraya gelcem ben nisanda. Demek ki ben sana gelcem, sen yıka balkonu
afyon çok soğuk olmazOrtasi neresi simdi bu guzide sehirlerin? Kutahya afyon dolaylarina gitmek lazim
Geçenlerde yine böyle bir konu olmuştu bir üye çok güzel geçindiklerini hatta çocugunu özel okula gönderdiğini falan yazmıştı o şekılde bir yettirme yani düşününOlaya bir de tam tersi bakın isterseniz. Neee 3bin mi, dana kesin yiyin, o paraları nasıl harcıyorsunuz kesin lükse kaçıyosunuz, israf ediyosunuz diyenler asıl kibirli.
Kıt kanaat geçinip ekonomik sıkıntıları olan, farkındalığı yüksek ve evet her öğün et yiyemeyen kimseye tepeden bakılmıyor. Amma en irrite eden şey, aylık cücük kadar meblağ söyleyip o cücük kadar meblağ ile hepsini yiyorum hiç bir şeyim eksik değil gül gibi yaşıyorum diyenler. Neden irite ediyor biliyor musunuz? Çünkü yalan.
Özel okula gönderdiğini söyleyen bir üye vardı acaba aynı kişi midir çünkü ben de o üyeye yazmıştım, ama bulunan eski mesajlar bölümünü kaçırmışımGeçenlerde yine böyle bir konu olmuştu bir üye çok güzel geçindiklerini hatta çocugunu özel okula gönderdiğini falan yazmıştı o şekılde bir yettirme yani düşününsonra bir üye mesajlarını buldu geçinemiyoruz vs yazdıgı. Ee bu ne dendi güldü çıktı mesela Yoksa kimse kimseyle bütçe yarıştırmıyor şahsen keske hepimiz gül gibi geçinsek aynı 1000 tlye ..
Devlet yanılmıyor ama insanlar asgari ücretle yaşamaya çalışıyor sonuçtatüik daha fazla fiyat hesaplıyor ama 4 kişilik ailenin mutfak masrafını .demek ki devlette yanılıyor .et suyu dondurma konusunda ama haklısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?