- 10 Ekim 2016
- 6.332
- 14.077
- 198
- Konu Sahibi merllins06
-
Nicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
Merhaba, 1-2 cümlenizde kendi cümlelerimden gördüm o yüzden cevap vermek istedim. Olan bütçe azdır/çoktur bunu kimsenin küçümsediğini görmedim. Sadece biz 1000 tl ile geçiniyoruz kuruyemişlerden kilo kilo yiyoruz yazısını görünce bunun gercekçi olamayacağını düşündük.. bu nedenle ben yazdım leblebi vsdir diye. A101 bim şok gibi marketlerdende alışveriş yapanlara kimse bişey demedi. Alıntılar mısınız lütfen? Ben gayet ordan alışveriş yapıyorum istediğim markaları alıyorum.. Kuruyemiş masrafı 400 tl muhabbetini ben yaptım ama bu gayet normal bi alışveriş aslında. Neye takıldınız anlamadım? Çocugum çok seviyor ne yapayım kısamam ki ordan..Nicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
Ohh mis gibi yorumNicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
Ay dur merak ettim ben de yazyin bundan sonraBende 3 gündür yazmaya başladım 3 günde 67tl marketten siparis verdim. 12 nisanda ak koyun karakoyun meydana çıkar. 1000tutarsa kendimi 1 kilo pirzolayla ödüllendiricem (tabi tavuk)
Ben İstanbuldayim. Belki siz daha kucuk bir sehirdesinizdir.Belki fiyatlar daha uygundur.
Bursaya gittigimde özellikle sebzelerin ve bazi gidalarin biraz daha uygun oldugunu gormustum mesela annemlerin oturdugu yerde. Boyle olabilir belki.
Burada bütçe yarıştırmak doğru değil haklısınız ama leblebi ile cevizin, kajunun yeri bir değil. Biri atıştırmalık mide doldurmaya yarar diğerinde kalsiyum, magnezyum, omega 3-6 değerleri öne çıkar safi ağız oynatmak için değil insanlar sağlıklı olduğu için tüketmek ister. Bu durumda da benim için bu tür kuruyemişler abur cubur veya gereksiz değil ihtiyaç içindedir.Nicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
Ohh mis gibi yorum
Ay dur merak ettim ben de yazyin bundan sonrasimdiye kadar hic hesaplamadik biz, ama bizimki dogru olmaz simdi cunku fazlasiyla koy destegi var bizde, cocugna kv baktigi icin orda yeyip iciyorz hafta ici, hafta sonu da kahvaltiyi guzel yapip aksami hafif tutariz yabi teferruatli yemek yapmam genelde, yinede bizm de 1500 fazlasiyla asar diye dusunuyorum
Nicin boyle konularda cogu kisi alttan alta adeta para yaristirma derdinde..Bu ulkenin buyuk cogunlugunu etkileyen kriz sizleri belli teget gecmiste gecmemislere bu alayci yok ekmekle karin mi doyar yok ne 1000 lira mi demek hep kotu seyler yiyorsunuz..Kimse oturunca adam basi 1 kilo et yemek zorunda degil..yiyenin basi goge cikmadi ..100 veya 200 gram da oluyor 1 kisi icin..birde sok bim muhabbeti var..insanlar aclik yoksulluk sinirinda yasiyor memlekette ancak butcesini donduruyor bu ne kibir..aylik kuruyemisi 400 liraymista baskasi 100 liraya mal etmis ...Aaa o leblebi agirlikli kuruyemismis..ne ayip..
14 tlden muz aldık 120 tlden siirt fıstığı 80 tlden antepfıstığı gene 80 tlden ceviz aldık.keklere de koyuyoruz .4000 tl içinde temizlik malzemesi de var biz de.valla bunun altına pandemide düşemedik.Hadi ben çok indirim takip etmem alışveriş yaptığım 2 market var sadece onlarda indirim varsa ne ala ama yoksa sırf daha ucuz diye güvenmediğim marketten paketli kıyma ya da dondurulmuş balık almam mesela. Burdan kaybediyor olayım da yine de iki kat bir harcama çok mantıklı gelmiyor bana.
Kayınvalidede yiyorsanız her akşam onlara mutfak alışverişi yapmıyor musunuz mesela?Ohh mis gibi yorum
Ay dur merak ettim ben de yazyin bundan sonrasimdiye kadar hic hesaplamadik biz, ama bizimki dogru olmaz simdi cunku fazlasiyla koy destegi var bizde, cocugna kv baktigi icin orda yeyip iciyorz hafta ici, hafta sonu da kahvaltiyi guzel yapip aksami hafif tutariz yabi teferruatli yemek yapmam genelde, yinede bizm de 1500 fazlasiyla asar diye dusunuyorum
Simdi hersey cok pahalandi inan ben cogu kisinin hesaplamadan aldigina inanmiyorum acikcasi, inan koyden gelen ceviz marketteki bademden daha sagliklidirBenim önceki ay 1500tuttu ama icinde temizlik masrafi yok. Hee dersenki herşeyi düsünmeden hesaplamadan alabiliyormusun yok alamiyorum. Mesela eskiden herhafta 1 paket badem alırdım oğluma artik alamiyorum.köyden ceviz geliyor onunla takviye yapiyorum.
şehirden çok farkediyor haklısın.ben büyükşehirde yaşıyorum.damacana suyu bile küçük yerlerden pahalıBen İstanbuldayim. Belki siz daha kucuk bir sehirdesinizdir.Belki fiyatlar daha uygundur.
Bursaya gittigimde özellikle sebzelerin ve bazi gidalarin biraz daha uygun oldugunu gormustum mesela annemlerin oturdugu yerde. Boyle olabilir belki.
Pandemi öncesi biz evde tek öğün yiyorduk şimdi üç öğün yiyoruz. Üç katına çıkması normal harcamaların. İki çeşit yarımşar kilo peynir alırdım bir ay giderdi. Şimdi hemen hemen her hafta bir kilo alıyorum.14 tlden muz aldık 120 tlden siirt fıstığı 80 tlden antepfıstığı gene 80 tlden ceviz aldık.keklere de koyuyoruz .4000 tl içinde temizlik malzemesi de var biz de.valla bunun altına pandemide düşemedik.
evet aynen.okula çocuğu bırakır bir arkadaşa sabah kahvesine uğrardım e yanına bir şeyler koyarlardı yemem için doyardım.çocuk okulda yerdi eşim işyerinin yemekhanesinde.e şimdi herkes evde her kafadan bir ses çıkıyor herkes farklı şey seviyor.bend e isterim yahuu 650 tl ile mutfak masrafını halledip para biriktirmek çil çil altın almak ama olmuyorrrrr yetmiyorrrrPandemi öncesi biz evde tek öğün yiyorduk şimdi üç öğün yiyoruz. Üç katına çıkması normal harcamaların. İki çeşit yarımşar kilo peynir alırdım bir ay giderdi. Şimdi hemen hemen her hafta bir kilo alıyorum.
Kv genelde koyde kendisj yapiyor sebzesini bakliyatini, diger kalanlari ben hergun soruyorum eksik giderken aliyorum, kizimn yedigi ozel seyler oluyor onlari da alip birakiyrum ama kuru yemisi meyveyi bile koyde yapiyorlar, yani findik,ceviz,fistik koyden oyle disunun, onun disinda kp marketten cok yemez diger urunleri koyden veya bildigi yerlerden alir, ben onlara aldigimi yine kpden gizli almaya calisirim cunku kizar veya parasini vermeye calisir...yani aldiklarimi genelde kv ile konusup alirm, erzak disinda kv ye harclik gibi veriyorum arada...tabi bunlari soyluyorum ama bizm evin mutfak masrafi bu duruma gore yine fazladir, cunku organik yemeye calisinca ucuz olamiyor malesef,Kayınvalidede yiyorsanız her akşam onlara mutfak alışverişi yapmıyor musunuz mesela?
Son bir senedir kendime odacı diyorum ben.evet aynen.okula çocuğu bırakır bir arkadaşa sabah kahvesine uğrardım e yanına bir şeyler koyarlardı yemem için doyardım.çocuk okulda yerdi eşim işyerinin yemekhanesinde.e şimdi herkes evde her kafadan bir ses çıkıyor herkes farklı şey seviyor.bend e isterim yahuu 650 tl ile mutfak masrafını halledip para biriktirmek çil çil altın almak ama olmuyorrrrr yetmiyorrrr
aynen o durumdayız.eşim idari izinli evden çalışıyor zoom toplantıları oluyor borsa takip ediyor bir yandan da.oturduğu sandalyeden kalkmıyor akşama kadar gelsin çaylar gitsin kahveler meyveler kekler bisküviler.kakılmış gibi olduk evde .arada kaçıp arabamda müzik dinlemeye otoparka iniyorum kafa dinlemek için.10 dakika sonra arıyor:eve dönermisin lütfen komşular kavga ettiler de arabada oturuyor sanır diyeSon bir senedir kendime odacı diyorum ben.Eskiden memurların çay kahve servisini yapan tek bir kişiyle ilgilenen odacıları olurdu devlet dairelerinde. Babamın haticaanım’ı vardı mesela. Bazen haticaanım çayı demledi efendim falan diyorum eşime
bızde ıkı kısıyız arada dısardan yıyoruz ben de hep evden calısıyorum suan..hıc sakınmadan alısverıs yapıyoruz market ıcın et tavuk haftada 1mutlaka balık kuruyemıs meyveler vs bızımde aşagı yukarı boyle cıkıyorMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Arabaya kaçmak iyimiş ya, dur ben bunu uygulayayımaynen o durumdayız.eşim idari izinli evden çalışıyor zoom toplantıları oluyor borsa takip ediyor bir yandan da.oturduğu sandalyeden kalkmıyor akşama kadar gelsin çaylar gitsin kahveler meyveler kekler bisküviler.kakılmış gibi olduk evde .arada kaçıp arabamda müzik dinlemeye otoparka iniyorum kafa dinlemek için.10 dakika sonra arıyor:eve dönermisin lütfen komşular kavga ettiler de arabada oturuyor sanır diye
şehirden çok farkediyor haklısın.ben büyükşehirde yaşıyorum.damacana suyu bile küçük yerlerden pahalıvirüs korkusundan pazara da uğramayınca pekala bu rakamlara dayanıyor harcamalar.nesine şaşıyorlar anlamıyorum
küçük termosa da kahve yap misss.kitap bile okunuyor valla ultra konforlu hem de yalnız .harikaaArabaya kaçmak iyimiş ya, dur ben bunu uygulayayım
Hmmm anladim..Ahaha güldüm yorumuna :))) , tabii ki bizde yiyoruz, eşim işe giderken tencere yemeği çok istemediğinden ona da aynı oranda yapıyorum. Kendimi atladığım günler oluyodur o da kendi tercihimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?