Aylık mutfak masrafı problemi

Merhaba, 1-2 cümlenizde kendi cümlelerimden gördüm o yüzden cevap vermek istedim. Olan bütçe azdır/çoktur bunu kimsenin küçümsediğini görmedim. Sadece biz 1000 tl ile geçiniyoruz kuruyemişlerden kilo kilo yiyoruz yazısını görünce bunun gercekçi olamayacağını düşündük.. bu nedenle ben yazdım leblebi vsdir diye. A101 bim şok gibi marketlerdende alışveriş yapanlara kimse bişey demedi. Alıntılar mısınız lütfen? Ben gayet ordan alışveriş yapıyorum istediğim markaları alıyorum.. Kuruyemiş masrafı 400 tl muhabbetini ben yaptım ama bu gayet normal bi alışveriş aslında. Neye takıldınız anlamadım? Çocugum çok seviyor ne yapayım kısamam ki ordan..
Sadece hepimiz aynı ülkede yaşıyorsak maalesef herseyi eksiksiz yiyebilmemizin+dışardan söylediğimiz yiyeceklerin toplamının 1000 tl olamayacagı yazıldı..

Ohh mis gibi yorum
Bende 3 gündür yazmaya başladım 3 günde 67tl marketten siparis verdim. 12 nisanda ak koyun karakoyun meydana çıkar. 1000tutarsa kendimi 1 kilo pirzolayla ödüllendiricem (tabi tavuk )
Ay dur merak ettim ben de yazyin bundan sonra simdiye kadar hic hesaplamadik biz, ama bizimki dogru olmaz simdi cunku fazlasiyla koy destegi var bizde, cocugna kv baktigi icin orda yeyip iciyorz hafta ici, hafta sonu da kahvaltiyi guzel yapip aksami hafif tutariz yabi teferruatli yemek yapmam genelde, yinede bizm de 1500 fazlasiyla asar diye dusunuyorum

Ben İstanbuldayim. Belki siz daha kucuk bir sehirdesinizdir. Belki fiyatlar daha uygundur.
Bursaya gittigimde özellikle sebzelerin ve bazi gidalarin biraz daha uygun oldugunu gormustum mesela annemlerin oturdugu yerde. Boyle olabilir belki.

Inaninki 30yil istanbulda yasamis biri olarak şunu söyliyim.küçük şehirler daha pahalı. kurubakliyat temizlik malzemeleri hatta sebze bile daha pahali oluyor. Mesela köylü pazarı var ama markette ıspanak 6tl ise köylü pazarinda 10tl. Ben oyüzden hep internetten sipariş veriyorum

Burada bütçe yarıştırmak doğru değil haklısınız ama leblebi ile cevizin, kajunun yeri bir değil. Biri atıştırmalık mide doldurmaya yarar diğerinde kalsiyum, magnezyum, omega 3-6 değerleri öne çıkar safi ağız oynatmak için değil insanlar sağlıklı olduğu için tüketmek ister. Bu durumda da benim için bu tür kuruyemişler abur cubur veya gereksiz değil ihtiyaç içindedir.
Nasıl herkes aynı bütçeyle yaşamıyor, aynı şekilde sağlıklı beslenmek zorunda da değil.
Ama asgari düzeyde eline para geçen kişi de ortalama üstü maaş alan kişi bir insanın sağlıklı şekilde beslenebilecek kadar geliri olması gerekiyor. İster bunu yer ister yemez orası ayrı.

Benim önceki ay 1500tuttu ama icinde temizlik masrafi yok. Hee dersenki herşeyi düsünmeden hesaplamadan alabiliyormusun yok alamiyorum. Mesela eskiden herhafta 1 paket badem alırdım oğluma artik alamiyorum.köyden ceviz geliyor onunla takviye yapiyorum.

Konuyu açan kişi asgari ucretli, ucu ucuna yeten veya elinde az bi maaşla nasil harcarim gecinirim diyen biri oldugunda kalkip o konunun altinda sacinin röflesinden, milyarlik çantadan, ayy bu ay da X marka rujdan alamadim yorumlarina ben de kiziyorum, sacmalik cunku.

Ama bu konu öyle bir yokluk konusu değil. Dalga geçilen de insanlarin yokluğu değil yani öyle olmamali en azindan. Sonuçta oyle veya boyle herkes geciniyor gecinemezsin demenin alemi yok napsin kenara gecip ölmeyi mi beklesin insanlar. Gecinilir elbet.

Sikinti olan bahsettigi paralarla olmayacak şeyler aldigini, olmayacak seyler yaptigini yalan soyleyenler ve insanlara "siz aklinizi kullanmiyorsunuz" denmesi. Bu tarz yaklaşimlar da doğru değil. Yoksa gecinen gecinir haklisiniz. İlla coook et yemeye gerek yok.

14 tlden muz aldık 120 tlden siirt fıstığı 80 tlden antepfıstığı gene 80 tlden ceviz aldık.keklere de koyuyoruz .4000 tl içinde temizlik malzemesi de var biz de.valla bunun altına pandemide düşemedik.

Kayınvalidede yiyorsanız her akşam onlara mutfak alışverişi yapmıyor musunuz mesela?

Simdi hersey cok pahalandi inan ben cogu kisinin hesaplamadan aldigina inanmiyorum acikcasi, inan koyden gelen ceviz marketteki bademden daha sagliklidir ben yine kendimizi sansli goruyorum cunku koyden cok fazla geliyor, sag olsun kv yapip gonderiyor surekli, Allah herkesin yardimcisi olsun,

Ben İstanbuldayim. Belki siz daha kucuk bir sehirdesinizdir. Belki fiyatlar daha uygundur.
Bursaya gittigimde özellikle sebzelerin ve bazi gidalarin biraz daha uygun oldugunu gormustum mesela annemlerin oturdugu yerde. Boyle olabilir belki.
şehirden çok farkediyor haklısın.ben büyükşehirde yaşıyorum.damacana suyu bile küçük yerlerden pahalı virüs korkusundan pazara da uğramayınca pekala bu rakamlara dayanıyor harcamalar.nesine şaşıyorlar anlamıyorum

14 tlden muz aldık 120 tlden siirt fıstığı 80 tlden antepfıstığı gene 80 tlden ceviz aldık.keklere de koyuyoruz .4000 tl içinde temizlik malzemesi de var biz de.valla bunun altına pandemide düşemedik.
Pandemi öncesi biz evde tek öğün yiyorduk şimdi üç öğün yiyoruz. Üç katına çıkması normal harcamaların. İki çeşit yarımşar kilo peynir alırdım bir ay giderdi. Şimdi hemen hemen her hafta bir kilo alıyorum.

evet aynen.okula çocuğu bırakır bir arkadaşa sabah kahvesine uğrardım e yanına bir şeyler koyarlardı yemem için doyardım.çocuk okulda yerdi eşim işyerinin yemekhanesinde.e şimdi herkes evde her kafadan bir ses çıkıyor herkes farklı şey seviyor.bend e isterim yahuu 650 tl ile mutfak masrafını halledip para biriktirmek çil çil altın almak ama olmuyorrrrr yetmiyorrrr

Kayınvalidede yiyorsanız her akşam onlara mutfak alışverişi yapmıyor musunuz mesela?
Kv genelde koyde kendisj yapiyor sebzesini bakliyatini, diger kalanlari ben hergun soruyorum eksik giderken aliyorum, kizimn yedigi ozel seyler oluyor onlari da alip birakiyrum ama kuru yemisi meyveyi bile koyde yapiyorlar, yani findik,ceviz,fistik koyden oyle disunun, onun disinda kp marketten cok yemez diger urunleri koyden veya bildigi yerlerden alir, ben onlara aldigimi yine kpden gizli almaya calisirim cunku kizar veya parasini vermeye calisir...yani aldiklarimi genelde kv ile konusup alirm, erzak disinda kv ye harclik gibi veriyorum arada...tabi bunlari soyluyorum ama bizm evin mutfak masrafi bu duruma gore yine fazladir, cunku organik yemeye calisinca ucuz olamiyor malesef,

Son bir senedir kendime odacı diyorum ben. Eskiden memurların çay kahve servisini yapan tek bir kişiyle ilgilenen odacıları olurdu devlet dairelerinde. Babamın haticaanım’ı vardı mesela. Bazen haticaanım çayı demledi efendim falan diyorum eşime

aynen o durumdayız.eşim idari izinli evden çalışıyor zoom toplantıları oluyor borsa takip ediyor bir yandan da.oturduğu sandalyeden kalkmıyor akşama kadar gelsin çaylar gitsin kahveler meyveler kekler bisküviler.kakılmış gibi olduk evde .arada kaçıp arabamda müzik dinlemeye otoparka iniyorum kafa dinlemek için.10 dakika sonra arıyor:eve dönermisin lütfen komşular kavga ettiler de arabada oturuyor sanır diye

bızde ıkı kısıyız arada dısardan yıyoruz ben de hep evden calısıyorum suan..hıc sakınmadan alısverıs yapıyoruz market ıcın et tavuk haftada 1mutlaka balık kuruyemıs meyveler vs bızımde aşagı yukarı boyle cıkıyor

Arabaya kaçmak iyimiş ya, dur ben bunu uygulayayım

Evet. Bizde eşim 1 ögün evde yiyor, ben 2 ögun anca yerim yedigim de kuş kadar bisey olur zaten arada ufak tefek şeyler kemiririm belki ama iştahli birşey de degilim. Ona rağmen böyle.

Ahaha güldüm yorumuna :))) , tabii ki bizde yiyoruz, eşim işe giderken tencere yemeği çok istemediğinden ona da aynı oranda yapıyorum. Kendimi atladığım günler oluyodur o da kendi tercihimden.
Hmmm anladim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…