Aylık mutfak masrafı problemi

Valla hergün et yemek sağliklı beslenmek olsaydı kocası besici olan ve cok fazla et tuketen teyzem dünyanın en sağlıklı insanı olurdu.

Teyzemin kocası buyuk baş besicilik yapıyor. bir tosunu kesip parcalayip buzluguna dolduruyor teyzem ve eti cok sever borekleri hep kiymalıdir peynirli borage burur kivirir sebze yemez kahvaltida bile kavurması vardir.

Sonuc doktor kendin 55 yasindasin ama vucudun 70 yasinda demiş doktor bircok saglık problemi var.

Ayrıca size katılıyorum takip ettigim bir cok diyetisyen etli sebze yemegi yapın tencere yemegı yiyin diyorlar. ayrica bakliyatta cok faydali.

Böyle konularda hep alttan alttan hergun lop lop et yemiyenler yemeklerine et koyanlar saglikliksiz beslenmeyle boğazlarindan kısmakla itham ediliyorlar. Alttan alta da kuçümseme var tabi.

Sadece bu konu için demiyorum her mutfak masrafi konusunda bu boyle oluyor.

Domates gibi doğrayıp üstüne zeytinyağı limon kekik. Kahvaltıda öyle yiyoruz biz.

Meze yapınca da içine rendelenmiş ufak bi salatalık koyuyorum.

ay aynısı benim eşimin akrabalarında mevcut
en pahalı eti yiyoruz en pahalı eti yiyoruz hava atma
hiç de sevmem yağlı eti zaten
şöyle enginar zeytinyağlı kereviz falan yiyen bi insan olsam ama onları da hiç sevemiyorum

Az aycicek yağında kavurup yemeği filan ekleyip en son suyundan sonra eklerim ben zeytinyağlı yemek yapınca.. sıcaklığa en dayanıklı aycicek yagi diye biliyorum.. soğan kavururken koyar kimi dr zeytinyağını.. mesela taze fasulye yapacakkende soğansız yapıyorum ben en son fasulyeden sonra koyuyorum zeytinyağını
, öncesinde aycivekle kavururum yemeği

hiç de sevmem yağlı eti zaten
şöyle enginar zeytinyağlı kereviz falan yiyen bi insan olsam ama onları da hiç sevemiyorum

işte olay burada düğümleniyor

çok samimiyim ne yiyorsunuz

evde şu an et yok

buzdolabında 1 kg ıspanak var, bir kereviz var, bakliyatlarım tam, salata malzemesi, turşu, yazdan domates vs var

buzlukta barbunya, sarmalık yaprak falan da var

süt yoğurt yağ peynir zeytin de mevcut

bana bir menü yazsanıza akşam yapayım

ben yemek bulamıyorum çoğu zaman, zira mevsimi dışında sebze meyve almam

yani bu mevsimde patlıcanım kabağım domatesim biberim olmaz

yazın da pırasam ıspanağım olmaz

bu nedenle de hem pratik hem besleyici ve en önemlisi de doyurucu deyip ete yöneliyorum

yorumum sizden alıntı ama o genelde et yemeyen arkadaşlardan fikir bekliyorum

Tencere yemeğine kuşbaşı et, kıyma koymak da yeterli olur. İlla sade kırmızı et yemek şart değil. Hatta sade kırmızı eti sebzesiz ya da salatasız yemek baya sağlıksız olur. Sürekli kırmızı et tüketmek ( her gün ) kan yağlarını yükseltir, damar tıkanıklığına sebep olur. Çok sık olmamakla beraber gut hastalığı yapar. Sağlıklı olmaksa hedef akdeniz beslenme modeli en iyisi. Kırmızı et, her dönem zenginlik göstergesi görülüyor. Türkiye de tüketimi az doğru. Ama tencere yemeğine, yani mesela nohuta konunca daha az besleyici olmuyor. Herşeyin fazlası zarar.

Ben artık zorluyorum kendimi yemek icin. insan zamanla alısıyor. Maydonoz yesil sogan yiyemezdim artik kahvaltilara temizloyip koyuyorum bir iki dal yemeyle basladım zamanla tadı guzel gelmeye başladı

Ege halkının ömür ortalaması cok et tuketen yorelere gore daha uzun. bu sebze ve zeytin yağina bağlı bence.

Egeli bir arkadaşımın en sevdiği yemek sarmasık kavurmasiydi mesela. Sarmasığı ben sadece sus birkisi zannediyordum ama kavurmasi yapılıyormuş.

Ve bir de somon yemeyen balık yedim dememeli.

Başka bir konu da balık olarak hamsi yiyen birinin bu tercihi bile yadırganip kücümsenmisti resmen.

Beynimizin gelişmediğini iddia etmişlerdi

Allah yardimcimiz olsun. Benim oğlanda kolejde dişimizden tırnağımızdan arttirip gönderiyorum. Önumüzdeki yıl icin aradilar bu sene icin iade yapicaz dediler ama kararsızım gönderip göndermemekte.

mesela
dolma, ıspanak, pırasa yedik dün zeytinyağlı bunların yanında çorba var ve salata
ton balıklı salata hafta içleri.
haftasonları her zaman eşim yapıyor köfte tavuk yiyoruz bir gün biz de tabi ki illaki et yiyoruz
diğer gün de illaki fırında balık yanında patates soğan kapya biber ile
şu ara işte bakliyat yediğimizden evde çok yapmıyoruz bir de emziriyordum gaz yapmasın diye yemedim baya
ama nohut fasulye mercimek etsizdir
sulu yemekleri asla ama asla kıymayla yiyemem.
bu şekilde.

Genelde et yememek degilde hergun saf et yememek diyelim. eti yemeklerin icinde yemek.

Ben sizin yerinizde olsam. ispanak yemegi yapardım içinede kıyma varsa kiyma parca et varsa biraz kuculterek parca et koyardım bir miktar. yanınada yogurt. bir de corba. mesela mercimek corbası. ki daha 2 gun onceki menum bunun aynisiydi.

kişiye göre değişiyor ya benim eşim bazen mesaiye kalıyor, akşamları yemeğini yiyor, hiç kendime yemek yapmıyorum yumurta kırıp yerim bizimde 1300-1500 mutfak ve diğer market alışverişi hepsi birlikte.

Allah yardimcimiz olsun. Benim oğlanda kolejde dişimizden tırnağımızdan arttirip gönderiyorum. Önumüzdeki yıl icin aradilar bu sene icin iade yapicaz dediler ama kararsızım gönderip göndermemekte.
Ben de düşünüyorum kara kara. Seneye mutlaka göndermem lazım online eğitim bari alsın diye ama düzgün kolejler büyük şehirde 60 binden aşağı yok maalesef. Seneyede kira alamazsam kredi çekip göndereceğim. Virüs pik yapacak gene deniyor. Herşey kötüye gidiyor

ya ben de zorla enginar yiyorum
ama inanın zorla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…