- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi merllins06
-
Türlüyü bu şekilde güveçte yaparım ben de, ama diğer yemeklerde klasik usül soğan kavururum. Farklı yorumlar gelmiş suyla haşlamak gibi, iyi ki sormuşum bugün de yeni bir şeyler öğrendim şükürBen de türlüyü öyle yaparım. Evdeki bütün sebzeleri doğrar salça ve baharatla karıştırır, yağını suyunu koyar pişiririm
Yogurtla denenebilir aslında onu hic düşünmedim. Ben elma gibi doğradim koydum cocuğun önüne.
Böyle dinleyince mis gibi geliyor ben bayılarak yerim de, zeytinyağına zor alıştırdığım ev ahalisi böyle tercih eder mi şüpheliyim. Ama kendim için mutlaka deneyeceğim belki evde de sevilir.aynen öyle
sebze yemeği zeytinyağlı olunca öyle pişer
biz önce soğan kavurup sonra salça domates ne varsa onu kavurup yapıyoruz ama Ege usulü o dediğiniz
örneğin bamya fasulye vs çok güzel olur onları ben de öyle yapıyorum
hatta taze fasulyeyi düdüklüye atıp içine bir küçük kurusoğanla bir küçük domatescik atıp pişiriyorum hem yumuşacık hem lezzetli
eşim pek sevemiyor zira yıllarca iyiceeeee kavrulmuş soğanla büyümüş
Yanına da bi 35’lik açacaksın diye devam edeceksin sandım ekmeğe sürdürdünYoğurtla gider evet.
Ceviz-sarımsak-peynir-z.yağı (Sarımsağı sevmezse gerek yok) tuz-avokado ezmesini yaparsınız, ekmeğin üzerine sürdükçe gider, çemen gibi.
Çeşitlendirebilirsiniz alışana kadar, nasıl sevebilecekse. :)
Somon omega 3 ten en zengin balık ama olmazsa da olmaz değil. Haftada iki defa balık yesin de azar azar alsın çocuk.Çocuklar somon yemezse zekaları gelişmez diyen de gördü bu gözler bdv de.
Biz hep somon yeriz inşallah süper zeki olup uzaya falan gider evlatlarımÇocuklar somon yemezse zekaları gelişmez diyen de gördü bu gözler bdv de.
Çocuklar somon yemezse zekaları gelişmez diyen de gördü bu gözler bdv de.
Yoğurtla gider evet.
Ceviz-sarımsak-peynir-z.yağı (Sarımsağı sevmezse gerek yok) tuz-avokado ezmesini yaparsınız, ekmeğin üzerine sürdükçe gider, çemen gibi.
Çeşitlendirebilirsiniz alışana kadar, nasıl sevebilecekse. :)
Tasarruf yapmak istiyorsanız dışarıdan yemek söylemeyin evde basit bişeyler yapın dışarıdan ara sıra söyleyin haftada 1 veya 2 haftada 1 gibi. Haftalık yemek listesi yapın, yemek maliyetini bu şekilde dengeleriniz. Bir de indirimleri takip edip yağ, pirinç, et tarzı şeyleri indirimde alıp eve biraz stok yapabilirsiniz. Ama herşey ateş pahası oldu cidden malesefMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Öyle tabi ki ama alamayan da çocuğunu önemsemiyor demek değil. Zekanın yüzde ellisi ırsi zaten. Yemekle çok zeki olunsa zengin çocukları olurdu.Somon omega 3 ten en zengin balık ama olmazsa da olmaz değil. Haftada iki defa balık yesin de azar azar alsın çocuk.
Süper, bence aileniz uzun yaşar. Çok üzülmeyin. Hareketsizlik, üretmeden tüketmek daha sağlıksız. Benim de eşimin annesi domates yetiştirdi geçen sene. Başta yormasın kendini diye pazardan alırız boşver dedim ama pazardakiler domates görünümünde lezzetsiz şeyler kaldı kayınvalidemin yetiştirdiklerinin yanında. Tarım bilmem, apartman çocuğuyum ama ben bile güvenli gıda için tarım yapmayı öğrenmeyi düşünmeye başladım. Özellikle tavuk, yumurtası için çok mantıklı. Alanya çok güzel bir yer. Seraya da özencim var ama çok fıransızım bu konulara. Kötü bir karakter özelliğim var her işe biraz biraz merak salıp sonunu getirememe. Küçük çocuk, çalışma hayatı zaten zor. Aldığımızı işlesek yetecek belki. Kabak pahalı denmiş mesela. Mevsiminde olmayan birşeyi yemek diye birşey yokmuş eskiden. İlla yiyecekseniz ya dondurun ya da konserveleyin. Yaz domatesi için lezzetinden dolayı yaptığımız bu. Başka sebzeler için de ekonomi yapmak isteyenler bence uygulayabilirler. Şimdi kilosuna kaç tl verirsen ver yazın kilosu 1 tl ye aldığın domatesten her yönden kötü. Keşke ben de üretebilsem... parasında değilim para verip sağlıksız lezzetsiz şeyler yiyor olmak çok kötü.
Yanına da bi 35’lik açacaksın diye devam edeceksin sandım ekmeğe sürdürdün
Cevizde de var omega 3. Benim yaptığım en güzeli, en iyisi klişesi gördüğünüz. Malesef çok insanda var.Öyle tabi ki ama alamayan da çocuğunu önemsemiyor demek değil. Zekanın yüzde ellisi ırsi zaten. Yemekle çok zeki olunsa zengin çocukları olurdu.somın yiyenin de yemeyenin de zekisi var
Haklısın 2 kiracım aylardır ödeme yapamıyor kazanamıyorlar ki ne yapsınlar. Pandemi de durumlar iyice zorlaştı. Kira alamadığım için ben de çocuğumu koleje gönderemedim mesela. Okula da gitmiyor kronik hasta olduğumuz için. Çocuk ders mers alamıyor. Yiyecek tek sorun olsa keşkeçalışanlara Aylık pandemi ödenegi 1430tl. Kac kilo kac gün somon yenilebilirki. 5 gün somon yiyip 25 gün evdeki laminantlarimi kemirecek insanlar.
ben de bileni buldum sorayım demiştim yazmışsınız
yani moda işte biz de aldık
evet ben zeytinyağı limon vs yedim de meze gibi diğer ev ahalisine yediremedim
saf iken bir lezzeti yok gibi geldi bize hatta direkt üreticiden kargo ile sipariş ettim bir fark bulamadım
neye katarsan onun şeklini alır gibi de kahvaltıda nasıl yeniyor
yani öyle ekmeğe sürerek bir şey yeme alışkanlığımız hiç yok ki
Kadın bol bol avokado yiyor dostlar. Aramızda ki gizli zengin bulunduKahvaltı için cevizli yapılır, maydanozlu yapılır, peynirle karıştırılıp yapılır damdan tuzlu her şeye gider kahvaltıda.
Salata için marullu brokolili mısırlı salatalara çok güzel yakışır, tam olgunlaşmamışını salatalık gibi doğrarsın, soslarsın; avokadolu salata.
Yoğurt içine ezersin, sarımsağı, dilersen nanesi baharatı; haydariyi avokadolu yaparsın.
Tatlı için muz-az şeker- kakao ve eritilmiş çikolata içine avokado atarsın, çikolatalı hafif tatlı oluverir puding gibi.
Kahvaltı olmuyorsa salatalarda yersiniz yani yeniyor bir şekilde sevilince. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?