- 25 Haziran 2019
- 1.103
- 2.202
- 83
- 41
- Konu Sahibi merllins06
-
Kimseyi asagilamak bir derdim yok inanin! Asil o uye bizi asagiliyor farkında degilsiniz.. Ben tutumluyum siz musrifsiniz diye inceden dokunduruyor! Evet kimisi kuru fasulye sever kimi et.Ancak saglikli bir ogunde yeterli et olmali..Ayrica spora basladim derken pandemi dolayisi ile ara vermek zorunda kalmistim.Kick boks, aletli pilates, fitness hepsini yaptim hoca eşliğinde duzenli olarak..Duzenimi pandemi bozdu..22 yasimdan beri duzenli yaparim sporumu..Ben kuru fasülyeyi tavuğa tercih ederim mesela. Doyuyorum çok şükür. Sizin tercihleriniz et ürününden yana olabilir, her gün tüketebilirsiniz ama bu ne başkasını aşağılama hakkı verir size ne de sağlıklı beslendiğinizi gösterir.
Spor yapmaya yeni başladınız galiba
Maşallah siz 1 ay boyunca dışardan isteseniz bu kadar tutar bence boşuna yorulma yemek falan yapma.Merhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Tavuk fasulyeden daha sağlıksız. Biz tavuğa hasretiz. Oğlumun doktoru da organik değilse yada kendin yetiştirmemişsen asla eve sokmuyorsun demiş. Tavuk ve sağlık aynı kelimede komik olmuş.Kurufasulye yemektense tavuk yerim et yerim.Cunku doymuyorum..Spor yapiyorum hergun son bir aydir ozellikle ete abandim.Kirmizi et fazla gelince tavuga yöneliyorum..Ayrica evet SAGLIKSIZ KARBONHIDRATTTTT yemeyin yedirmeyin!!!!!
Siz doymuyorsunuz, hergün et yemek istiyorsunuz diye herkes aynı olmak zorunda mı?Kurufasulye yemektense tavuk yerim et yerim.Cunku doymuyorum..Spor yapiyorum hergun son bir aydir ozellikle ete abandim.Kirmizi et fazla gelince tavuga yöneliyorum..Ayrica evet SAGLIKSIZ KARBONHIDRATTTTT yemeyin yedirmeyin!!!!!
Hayır sağlıklı bir öğünde muhakkak et olması gerekmez. Hocanız sizi kas yığınına çevirmek istiyorsa ya da sizin talebiniz bu yöndeyse böyle bir beslenme planı uyguluyor olabilirsiniz ancak bu genelgeçer doğru bir beslenme şekli değil. İmza; yüz yıllık profesyonel sporcuKimseyi asagilamak bir derdim yok inanin! Asil o uye bizi asagiliyor farkında degilsiniz.. Ben tutumluyum siz musrifsiniz diye inceden dokunduruyor! Evet kimisi kuru fasulye sever kimi et.Ancak saglikli bir ogunde yeterli et olmali..Ayrica spora basladim derken pandemi dolayisi ile ara vermek zorunda kalmistim.Kick boks, aletli pilates, fitness hepsini yaptim hoca eşliğinde duzenli olarak..Duzenimi pandemi bozdu..22 yasimdan beri duzenli yaparim sporumu..
Sanki kuru fasulye cok mu saglikli??? Genetigi degistirilmis tohum kullanıliyor bu ulkede artik..Eminim ki tavuk cok daha masum kalir yaninda..Tavuk fasulyeden daha sağlıksız. Biz tavuğa hasretiz. Oğlumun doktoru da organik değilse yada kendin yetiştirmemişsen asla eve sokmuyorsun demiş. Tavuk ve sağlık aynı kelimede komik olmuş.
Sizin spor bilginiz ve gecmisiniz beni hiiic alakadar etmez! Hocama güveniyorum ve dogru olanda bu degil mi??Hayır sağlıklı bir öğünde muhakkak et olması gerekmez. Hocanız sizi kas yığınına çevirmek istiyorsa ya da sizin talebiniz bu yöndeyse böyle bir beslenme planı uyguluyor olabilirsiniz ancak bu genelgeçer doğru bir beslenme şekli değil. İmza; yüz yıllık profesyonel sporcu
Fasulyelere antibiyotik kullandıklarını sanmam. Minicik kafeslerde güneşten uzakta da büyütmüyorlar. Ayrıca fasulyede yerli tohum bulmak gayet kolay. Organik reyonlara bakabilirsiniz, kominist başkandan alabilirsiniz. Tarım kooperatifleri de artık ata tohum satıyor.Sanki kuru fasulye cok mu saglikli??? Genetigi degistirilmis tohum kullanıliyor bu ulkede artik..Eminim ki tavuk cok daha masum kalir yaninda..
Dediğim gibi hocanız size özel bir beslenme listesi hazırlar. Bu sadece size özeldir. Bu liste sizin kişisel istekleriniz, beden yapınız, yaptığınız spor türü vs göz önüne alınarak sizin için size özel hazırlanır. Yani kişisel diyet listenizdir. Umarım anlatabilmişimdir.Sizin spor bilginiz ve gecmisiniz beni hiiic alakadar etmez! Hocama güveniyorum ve dogru olanda bu degil mi??
Çocuklarda erken ergenliğin başlıca sebebi de tavuklar.Fasulyelere antibiyotik kullandıklarını sanmam. Minicik kafeslerde güneşten uzakta da büyütmüyorlar. Ayrıca fasulyede yerli tohum bulmak gayet kolay. Organik reyonlara bakabilirsiniz, kominist başkandan alabilirsiniz. Tarım kooperatifleri de artık ata tohum satıyor.
Fakat aynı şey tavukta asla geçerli değil. Ben organik sertifikalı tavuk aldığımda o marketten aldıklarınızdan farkını net görüyorum. Etin rengi bile farklı. Kısacası tavuk sağlıksız.
Benim çocuğumun doktoru da demişti. Hayvansal protein için organik yumurta, kuzu eti, deniz balığı haricinde eve sokmayın demişti.Çocuklarda erken ergenliğin başlıca sebebi de tavuklar.
Organik tavugu alsam da yiyemiyorum yav..Alismisim ben market tavuğuna..O antibiyotik olayini bizzat tavukculuk isinde olan tanidigima sordum.Sehir efsanesi oldugunu soylemisti.Fasulyelere antibiyotik kullandıklarını sanmam. Minicik kafeslerde güneşten uzakta da büyütmüyorlar. Ayrıca fasulyede yerli tohum bulmak gayet kolay. Organik reyonlara bakabilirsiniz, kominist başkandan alabilirsiniz. Tarım kooperatifleri de artık ata tohum satıyor.
Fakat aynı şey tavukta asla geçerli değil. Ben organik sertifikalı tavuk aldığımda o marketten aldıklarınızdan farkını net görüyorum. Etin rengi bile farklı. Kısacası tavuk sağlıksız.
Ben tavuğu çok severim. Haftada 2 defa mutlaka yerim. Şöyle bir durum var zaten marketlerde satılan o beyaz tavukların hiç lezzeti yok ki saman gibi... ama organik köy tavukları gerçekten lezzetli ve rengi bile farklı.Benim çocuğumun doktoru da demişti. Hayvansal protein için organik yumurta, kuzu eti, deniz balığı haricinde eve sokmayın demişti.
Ooo siz eve ofis kurmuşsunuz son derece profesyonel bir sistem bravo.benim çay-kahve makinem çalışma masamın yanında.
ayrı bir sehpada duruyor.
yine o o sehpada 3 litreye yakın su alan bi damacana duruyor.
kahveler, çaylar da kavanozla, yine sehpada.
altında çöp kutusu. çöp kutusunun yanında dökülme saçılma durumlarına karşı (bir de gece geç vakte kadar çalışırsam ve süpürge açacak zaman olmazsa kaba temizlik için malzemeler) bez, faraş, ıslak mendil vs. ayrıca sehpanın yanında da başka bi' sarf malzeme kutusu duruyor. masamın üstünü ise boş tutmaya çalışıyorum ki tepsi mepsi koymak gerekirse koyayım. evet bazen masada yemek bile yiyorum bir yandan çalışıp.
ama ben 10 senedir evden çalışıyorum.
yani kaşarlandım dese yeridir.
evden çalışmaya birden geçenler için bu süreç zor olmuştur.
Yağ ve peynir geliyor sadece.Nasıl aylık 1000 TL mi? Mümkün mü? Tamam herkes bütçesine göre yaşar da ne bileyim bize de yol gösterseniz bari
Ama köyden, ailelerden düzenli yiyecek içecek geliyorsa o başka.
İzmir'deyiz biz. Her zaman alışveriş yaptığımız bir kasabımız var, güvenilir, temiz bir yer oradan alıyoruz. Dediğim fiyat tutuyor.Küçük bir ilde misiniz ? 2 tane tavuk ,700 gram kıyma ve bir kg kuşbaşı alsam kasabimdan kuzu dana karışık alırsam 250 TL tutar.Sadece dana alırsam da 200 lira .Ben mi kaziklaniyorum merak ettim .İl il de farkediyor çünkü fiyatlar o yüzden öğrenmek istedim.
Peki, teşekkürler.Löp etin kilosu olmuş kaç tl yapmayın Allah aşkına ya. Bu şekılde 1000 tl tutması mümkün değil. Tabiki 1000 tl ile geçiniyor olabilirsiniz aylık, belki daha azı bile olabilir saygı duyarım ama 1000 tl ile geçinip bu yazdıklarınızı alamazsınız.
temizlik malzemesi olarak bana da biraz fazla geldi eğer sadece deterjan, yumuşatıcı, el sabunu, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ise 700 TL fazla. deterjan mesela 2 kişi bir de evde çalışırken zaten ev kıyafeti giyiliyor her gün takım elbise ile çalışmıyoruz. insan makine dolana kadar bekler öyle yıkar çamaşırı. çamaşır makineleri de artık 7-8-9 kilo alıyor yani sık sık yıkamalık bir durum da yok. benim hiç çamaşır yıkamadığım hafta olur mesela. Bulaşık her gün çalışır, 3 öğün evde yenince onu normal buluyorum. zaten sadece çay (günde 2-3 kere)-kahve-su bardağı koysan 2 kişi 8 bardak en az :)Ne kullanıyorsunuz temizlik malzemesi?
Ya da çok mu kullanıyorsunuz?
Dört kişilik bir aile olarak 700 yıllık tutar bizim sanki bilemedim hesaplamam lazım.
:) evet ama ben de 3-4 ayrı evde yaşadığım için (benim hayatım biraz karışık)Ooo siz eve ofis kurmuşsunuz son derece profesyonel bir sistem bravo.
Biz çok hazırlıksız yakalandık. Evdeki iki odayı da çocuk odası yaptığım bir dönemde, çalışma masam bile yokken
Ha bitti ha bitecek derken bir sene oldu, diken üstü yaşayıp gidiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?