Aylık mutfak masrafı problemi

Kimseyi asagilamak bir derdim yok inanin! Asil o uye bizi asagiliyor farkında degilsiniz.. Ben tutumluyum siz musrifsiniz diye inceden dokunduruyor! Evet kimisi kuru fasulye sever kimi et.Ancak saglikli bir ogunde yeterli et olmali..Ayrica spora basladim derken pandemi dolayisi ile ara vermek zorunda kalmistim.Kick boks, aletli pilates, fitness hepsini yaptim hoca eşliğinde duzenli olarak..Duzenimi pandemi bozdu..22 yasimdan beri duzenli yaparim sporumu..
 
Maşallah siz 1 ay boyunca dışardan isteseniz bu kadar tutar bence boşuna yorulma yemek falan yapma.
 
Biz kazandığımızı markete bırakıyoruz vallahi. Bugün 400 gr kıymaya 25 tl ödedim hayret ettim daha et değil. Üç balık alsan 50 tl gidiyor. Yumurta fiyatları da ortada süt ürünler fiyatları da. Kaşar ve beyaz peynire aylık zaten 200 gidiyor. Daha bunun zeytini var, eti balığı var, sebzesi meyvesi var. Meyveler bile el yakıyor ki. Zor çok zor
 
Kurufasulye yemektense tavuk yerim et yerim.Cunku doymuyorum..Spor yapiyorum hergun son bir aydir ozellikle ete abandim.Kirmizi et fazla gelince tavuga yöneliyorum..Ayrica evet SAGLIKSIZ KARBONHIDRATTTTT yemeyin yedirmeyin!!!!!
Tavuk fasulyeden daha sağlıksız. Biz tavuğa hasretiz. Oğlumun doktoru da organik değilse yada kendin yetiştirmemişsen asla eve sokmuyorsun demiş. Tavuk ve sağlık aynı kelimede komik olmuş.
 
Kurufasulye yemektense tavuk yerim et yerim.Cunku doymuyorum..Spor yapiyorum hergun son bir aydir ozellikle ete abandim.Kirmizi et fazla gelince tavuga yöneliyorum..Ayrica evet SAGLIKSIZ KARBONHIDRATTTTT yemeyin yedirmeyin!!!!!
Siz doymuyorsunuz, hergün et yemek istiyorsunuz diye herkes aynı olmak zorunda mı?

Başka üyenin aldığı miktarı küçümsüyorsunuz.

Yeme alışkanlıkları da giriyor burada devreye. Size nasıl bazı alınanlar az geliyorsa başkasına burada yazılan miktarlar fazla geliyordur.
O kişi açısından müsriflik olarak görülebilir bu. Bunu bu kadar dert etmeyi de anlamıyorum.

Konu yine aynı yere gidiyor.

Sen şu kadar yedin ben bu kadar yedim. O sağlıklı bu sağlıksız, hepimiz benzer bilgilere sahibiz muhtemelen. Kismenin büyük harflerle uyarılmaya ihtiyacı yok.
 
Hayır sağlıklı bir öğünde muhakkak et olması gerekmez. Hocanız sizi kas yığınına çevirmek istiyorsa ya da sizin talebiniz bu yöndeyse böyle bir beslenme planı uyguluyor olabilirsiniz ancak bu genelgeçer doğru bir beslenme şekli değil. İmza; yüz yıllık profesyonel sporcu
 
Tavuk fasulyeden daha sağlıksız. Biz tavuğa hasretiz. Oğlumun doktoru da organik değilse yada kendin yetiştirmemişsen asla eve sokmuyorsun demiş. Tavuk ve sağlık aynı kelimede komik olmuş.
Sanki kuru fasulye cok mu saglikli??? Genetigi degistirilmis tohum kullanıliyor bu ulkede artik..Eminim ki tavuk cok daha masum kalir yaninda..
 
Sizin spor bilginiz ve gecmisiniz beni hiiic alakadar etmez! Hocama güveniyorum ve dogru olanda bu degil mi??
 
Sanki kuru fasulye cok mu saglikli??? Genetigi degistirilmis tohum kullanıliyor bu ulkede artik..Eminim ki tavuk cok daha masum kalir yaninda..
Fasulyelere antibiyotik kullandıklarını sanmam. Minicik kafeslerde güneşten uzakta da büyütmüyorlar. Ayrıca fasulyede yerli tohum bulmak gayet kolay. Organik reyonlara bakabilirsiniz, kominist başkandan alabilirsiniz. Tarım kooperatifleri de artık ata tohum satıyor.
Fakat aynı şey tavukta asla geçerli değil. Ben organik sertifikalı tavuk aldığımda o marketten aldıklarınızdan farkını net görüyorum. Etin rengi bile farklı. Kısacası tavuk sağlıksız.
 
Sizin spor bilginiz ve gecmisiniz beni hiiic alakadar etmez! Hocama güveniyorum ve dogru olanda bu degil mi??
Dediğim gibi hocanız size özel bir beslenme listesi hazırlar. Bu sadece size özeldir. Bu liste sizin kişisel istekleriniz, beden yapınız, yaptığınız spor türü vs göz önüne alınarak sizin için size özel hazırlanır. Yani kişisel diyet listenizdir. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Çocuklarda erken ergenliğin başlıca sebebi de tavuklar.
 
Organik tavugu alsam da yiyemiyorum yav..Alismisim ben market tavuğuna..O antibiyotik olayini bizzat tavukculuk isinde olan tanidigima sordum.Sehir efsanesi oldugunu soylemisti.
 
Benim çocuğumun doktoru da demişti. Hayvansal protein için organik yumurta, kuzu eti, deniz balığı haricinde eve sokmayın demişti.
Ben tavuğu çok severim. Haftada 2 defa mutlaka yerim. Şöyle bir durum var zaten marketlerde satılan o beyaz tavukların hiç lezzeti yok ki saman gibi... ama organik köy tavukları gerçekten lezzetli ve rengi bile farklı.
 
Ooo siz eve ofis kurmuşsunuz son derece profesyonel bir sistem bravo.
Biz çok hazırlıksız yakalandık. Evdeki iki odayı da çocuk odası yaptığım bir dönemde, çalışma masam bile yokken
Ha bitti ha bitecek derken bir sene oldu, diken üstü yaşayıp gidiyoruz.
 
Nasıl aylık 1000 TL mi? Mümkün mü? Tamam herkes bütçesine göre yaşar da ne bileyim bize de yol gösterseniz bari
Ama köyden, ailelerden düzenli yiyecek içecek geliyorsa o başka.
Yağ ve peynir geliyor sadece.
Kasap alışverişimi yazdım. 2 hafta kadar yetiyor bize. 2 haftada bir ortalama 150/160 TL :) Her hafta pazara gidiyorum. 3 çeşit sebze iki çeşit meyve alırım. Max 50/60 lirada bu tutuyor. Bakliyatları 3/4 er kglık alıyorum en az 3 ay yetiyor. Kahvaltı kültürüm pek yok benim. Ctesi pazar eşim evde o zaman yapıyoruz. Ondada patates kızartırım, börek yaparım, omlet yaparım öyle geçer. Zeytin, bal, peynir (köyden) az çeşit olur yani.
Sonra haftada sadece bir kez tatlı çeşidi yaparım bazen iki haftada bir. Bu şekilde yetiyor valla. Bakliyatımı bi..m den alıyorum, pazara gidiyorum. 2 kişiyiz biz birde onunda etkisi var mıdır bilmiyorum. :)
 
İzmir'deyiz biz. Her zaman alışveriş yaptığımız bir kasabımız var, güvenilir, temiz bir yer oradan alıyoruz. Dediğim fiyat tutuyor.
 
Peki, teşekkürler.
 
Ne kullanıyorsunuz temizlik malzemesi?
Ya da çok mu kullanıyorsunuz?
Dört kişilik bir aile olarak 700 yıllık tutar bizim sanki bilemedim hesaplamam lazım.
temizlik malzemesi olarak bana da biraz fazla geldi eğer sadece deterjan, yumuşatıcı, el sabunu, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ise 700 TL fazla. deterjan mesela 2 kişi bir de evde çalışırken zaten ev kıyafeti giyiliyor her gün takım elbise ile çalışmıyoruz. insan makine dolana kadar bekler öyle yıkar çamaşırı. çamaşır makineleri de artık 7-8-9 kilo alıyor yani sık sık yıkamalık bir durum da yok. benim hiç çamaşır yıkamadığım hafta olur mesela. Bulaşık her gün çalışır, 3 öğün evde yenince onu normal buluyorum. zaten sadece çay (günde 2-3 kere)-kahve-su bardağı koysan 2 kişi 8 bardak en az :)

kağıt havlu deterjan filan ben sürekli netten kampanyayla alıyorum.
çok daha uygun.
ama mesela bu hesapta şunlar var mı anlamadım:
diş macunu (ki ben op... kullanıyorum 60 TL filandı en son bu marka, belki yine artmıştır)
deodorant, şampuan (mesela deodorant filan hiç kullanmam benim bi sağlık sorunum var, ama şampuanım da 200 ml'si 60 liradan az değildir, gibi gibi)

bu tür, çoğu insanın marketten aldığı şeyler dahilse (benimkiler çoğu markette yok ben hepsini internetten alıyorum)
yani genelleyip hepsine birden temizlik malzemesi demişse, (daha bunun ne biliyim ağdası, pedi var, jileti var, en basit bi vücut losyonu alsan arko bile alsan kaç lira olmuş var da var) olabilir.

yemek ve temizlik dediğinde tam içerek nedir çok önemli bu.


her neyse herkesin tarzı farklı zaten. verilen tavsiyelerde ancak hayatına uygunsa bir işe yarar.

bazıları demiş ki mesela akşam bi' bakliyat yemeği olsa 2 gün yenir.

mesela ben çok yemem ama fasülye pişirip 2 gün sadece onu da yemem yani...2 gün aynı yemeği yemeyen çooook insan var. ayrıca fasülye yaptık, bunun salatası var turşusu var, ne biliyim yani bi taratoru bi çorbası bişeyler illa lazım. yani sadece 1 tek çeşit yemek yapıp onu da 2 gün yiyebilene saygı duyarım ama ben onu yapamam (ha işim çok acelerdir öğün atlarım , o olur zaten 2 öğün yiyorum ben) ama vakit yoksa dışarıdan da söylerim evde sadece 1 çeşit yemem mesela...asla ekmek yemiyorum. asla pilav yemem. asla kola mola paketli gıda, hazır pizza nuget vs. almam yemem. ama evde yemek yapıyorsam mesela aynı anda 3-4-5 çeşit hazırlar, fazlasını buzluğa filan atarım. çünkü 1 saat uğraş yemek yap o da tek veya 2 çeşit olsun sonra 2-3 gün ye...ben bunu aşırı sıkıcı buluyorum. 2 saatte 4-5 çeşit hazırlarız, yanına salata, turşu ,ayran, tatlı da yaparız (aileyle veya arkadaşlarla nerde olduğuma bağlı) birlikte yerim,
gibi gibi.

e ama emziren bir anne ya da küçük çocuklu bir anne böyle olamaz. ya da ne biliyim şeker problemi olan birisi böyle olamaz.

toplu almak, fazla yapıp buzluğa atmak, market market gezmek hem pandemi hem yoğunluktan zaten olmayacağına göre internetten kampanya takip etmek. yapabileceklerimiz bunlar diye düşünüyorum.
 
:) evet ama ben de 3-4 ayrı evde yaşadığım için (benim hayatım biraz karışık)
her evde aynı sistem yok
her evde ayrı kahve makinesi var ama, kahve makinesi kırmızı çizgim. bir de her evde iyi kötü bir sistem var, en mükemmele yakın olanı epey epey ofis oldu artık, haklısınız.

hazırlıksız yakalananların kesinlikle sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum
öyle ki (artık o kadar lazım olmuyor ama) ben home-ofis çalışmaya ilk başladığım yıllarda yazıcının kartuşunun aniden bitmesi bile büyük sıkıntı oluyordu.
zamanla herşeyi pratik ve yedekli tutmayı öğrendim. elbette birden üstelik çocukla filan evde çalışmaya başlayan öyle olamaz.

başka bir konu da şu:
ben atıştırmam mesela çalışırken. normal emek yerim ama abur cubur atıştırma yapmam.
evden çalışmaya birden geçen insanlar, evde sıkılıyor ve ofisteki gibi etraftan çekinme de olmadığı için, saatler de şaştığı için, yeme-içme (atıştırmalık olarak) çoğalıyor sanıyorum
bu şekilde çalışmaya yeni geçen herkes kilo aldı benim etrafımda
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…