• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

koca bir ay boyunca 2 tavuk ve bir kilo kusbasi ile yetiniyorsunuz o halde..Tabiki yiyebilirsiniz ancak et en saglikli protein..Yani keske daha cok yeseniz..Avrupa ile aramazda ucurum var et tuketiminde..Saglik icin et yemeliyiz.Sadece yemeğin icinde et aramamaliyiz..Löp et de yemeliyiz

yaa 1 tane tavuk çok da büyük olmuyor ki, hani bütün fırınlasan 2 günde maks. biter zaten.

Temizlik malzemesi olarak ben birçok şeyi sirke ve karbonatla temizliyorum.
Evet oda oluyor galiba en sağlıklı olanıda o en iyisini yapıyorsunuz

Markette olanların kokusu cezbedici deterjan reyonuna gelince misler gibi kokuyor

Sanırım biz uzaydayız herkes pek şaşırmış. Bizimde 900/1000 lira arası tutuyor. Kuruyemişte ette alıyoruz. Geçen kasaptan 700 Gr kıyma, 2 tane tavuk, 1 kilo kuşbaşı aldım. 168 lira ödedim.

Kabuklu fındık fıstık ceviz alırız ki hep evimizde bulunur hepsinden birer kilo 120 lira bize bir ay rahat yetiyor. Bol bol tüketmemize rağmen.

Hayat elbette çok pahalı ona denecek söz yok ama bu kadar da abaetmamalı. 2 kişinin mutfak masrafı nasıl 3000 olabilir

Nasıl aylık 1000 TL mi? Mümkün mü? Tamam herkes bütçesine göre yaşar da ne bileyim bize de yol gösterseniz bari
Ama köyden, ailelerden düzenli yiyecek içecek geliyorsa o başka.

Konu dışı olacak ama ben de bugün aynı şeyi söyledim. Dersten çıktığımda çaycı abla en azından çayımızı hazır ediyordu, şimdi bir çayı içebilmek için üç teneffüse ihtiyacım oluyor. Birinde ocağı aç suyu koy, öbürüne kadar kaynasın, sonrakine kadar da demlensin derken ohoo😂😂
Eşim bir süre evden çalıştı. Normalde sabah kahvaltı etmeden evden çıkıp akşam gelen adam, evde olunca, 3 öğün yemek aralarda cay kahve bekliyordu bendenizden. :KK34:bende çaycı abla olmuştum bir nevi 😂
mesai saatinin karman çorman olması da cabası.

Normal çalışma düzenine geçti de geride kaldı o kabus günler. Tekrar yaşamamak dileğiyle inşallah, amin.

Ya kaç kişilik bir ailesiniz merak ettim. Biz eşim ben ve 4 yaşında kızım 2,5 kişiyiz eşim bir tek akşam yemeklerinde evde. Kızımla biz iki ana öğün besleniyoruz. Şimdi yazınızı görünce telefonuma baktım en son 10 Şubat’ta süt almışım 5 kilo 4 kilosunu yoğurt yaptım. 1 kilosunu içtik. 1 Mart’ta tekrar aldım yoğurt bitti diye yani 18 gün hadi 15 gün gitmiş bize yani 2 haftada 1 alıyoruz diyelim her hafta 5 kilo yoğurt tüketebiliyorsanız biz demek ki çok az yoğurt tüketiyoruz.

Biz de her hafta 5 kilo süt alıyoruz, şimdilik 4 TL kilosu. Birazını yoğurt yapıp birazını içmek için bırakıyorum ama haftası dolmadan içmek için olan süt zaten bitiyor bitmese de kesiliyor zaten kaç gün duracak ki. Yoğurt da aynı şekilde çok dursa ekşir paket yoğurt gibi uzun zaman dayanmaz

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
yani aylık 2000 normal zaten hersey pahalı yapıcak bisey yok buna 5 litre yag 1 .5 ayda bitiyo 1 kalıp peynir 40 50 den asagı degil hani tereyag hanı kasar vs vs normal yani aman bosverrr evdeyiz zaten yemele bisey olmaz asıl yemedik mi korkalım kendimizden

Ben uzun suredir (son 1.5-2 senedir ama özellikle pandemide online alisveris yaptığım icin kapiya kadar geliyor) alışveriş fislerini atmam, size de tavsiye ederim bir ay boyunca ne yediniz ictiniz faturalari/fisleri atmayin ve nereye daha fazla gidiyor görebilirsiniz
Harcamalarimi kredi kartindan yaparım önceleri 700-1000 ₺ civarı harcarken son birkac aydir 1.500-2000₺ civarında
Yani artislar butceye bu sekilde yansiyor demek ki

Ya kaç kişilik bir ailesiniz merak ettim. Biz eşim ben ve 4 yaşında kızım 2,5 kişiyiz eşim bir tek akşam yemeklerinde evde. Kızımla biz iki ana öğün besleniyoruz. Şimdi yazınızı görünce telefonuma baktım en son 10 Şubat’ta süt almışım 5 kilo 4 kilosunu yoğurt yaptım. 1 kilosunu içtik. 1 Mart’ta tekrar aldım yoğurt bitti diye yani 18 gün hadi 15 gün gitmiş bize yani 2 haftada 1 alıyoruz diyelim her hafta 5 kilo yoğurt tüketebiliyorsanız biz demek ki çok az yoğurt tüketiyoruz.
Ben de her hafta sadece yoğurt için 5 kg süt alıyorum. İçmek için ayrı marketten alıyorum . Her hafta mutlaka bitiyor. Ben eşim bir de 6 yasında oğlum var , 3 kişiyiz.
Bizim sütçü zam yapmış 6 TL den satıyor her hafta 30 TL sadece yoğurt için gidiyor.

Biz de her hafta 5 kilo süt alıyoruz, şimdilik 4 TL kilosu. Birazını yoğurt yapıp birazını içmek için bırakıyorum ama haftası dolmadan içmek için olan süt zaten bitiyor bitmese de kesiliyor zaten kaç gün duracak ki. Yoğurt da aynı şekilde çok dursa ekşir paket yoğurt gibi uzun zaman dayanmaz

market yoğurtları katkıdan dolayı uzun süre ekşimiyor da, ev yapımı yoğurt nasıl uzun süre gitmiş anlamadım ben de valla

2 hafta da yoğurt eksimiyor mu peki?

Her öğünde birer minik kase yiyoruz, ayran yapıyoruz, cacık yapıyoruz, meze yapıyoruz, çorba yapıyoruz. Yani evet bence de az yoğurt tüketiyorsunuz özellikle çocuklu bir aile olarak.

Sanırım biz uzaydayız herkes pek şaşırmış. Bizimde 900/1000 lira arası tutuyor. Kuruyemişte ette alıyoruz. Geçen kasaptan 700 Gr kıyma, 2 tane tavuk, 1 kilo kuşbaşı aldım. 168 lira ödedim.

Kabuklu fındık fıstık ceviz alırız ki hep evimizde bulunur hepsinden birer kilo 120 lira bize bir ay rahat yetiyor. Bol bol tüketmemize rağmen.

Hayat elbette çok pahalı ona denecek söz yok ama bu kadar da abaetmamalı. 2 kişinin mutfak masrafı nasıl 3000 olabilir
Küçük bir ilde misiniz ? 2 tane tavuk ,700 gram kıyma ve bir kg kuşbaşı alsam kasabimdan kuzu dana karışık alırsam 250 TL tutar.Sadece dana alırsam da 200 lira .Ben mi kaziklaniyorum merak ettim .İl il de farkediyor çünkü fiyatlar o yüzden öğrenmek istedim.

Biz de her hafta 7 kg mayalıyoruz yoğurt yeniyor, yogurt olarak, cacık olarak ayran olarak hatta yazın 8_9 kg cıkıyor burası çok sıcak tabi onunda etkisi oluyordur çok tüketilmesinde

Ben de her hafta sadece yoğurt için 5 kg süt alıyorum. İçmek için ayrı marketten alıyorum . Her hafta mutlaka bitiyor. Ben eşim bir de 6 yasında oğlum var , 3 kişiyiz.
Bizim sütçü zam yapmış 6 TL den satıyor her hafta 30 TL sadece yoğurt için gidiyor.
6 hatta 7 ye satıyorlar Simental sütü :(

yaa 1 tane tavuk çok da büyük olmuyor ki, hani bütün fırınlasan 2 günde maks. biter zaten.
Aynen oyle..Bu saydiklari et urunleri bir haftalik aslinda..o da ciger, balik yok icinde..Yani hem yemeden kısıp, hem siz tutumsuzsunuz demeye getiriyorlar ona bozuluyorum..

Aynen oyle..Bu saydiklari et urunleri bir haftalik aslinda..o da ciger, balik yok icinde..Yani hem yemeden kısıp, hem siz tutumsuzsunuz demeye getiriyorlar ona bozuluyorum..
Biz de abartmayalım bence. 2 tavuk, kıyma, kuşbaşı bir haftada bitmez. Bitse bile bütün hafta sadece protein almış oluruz.

Biz de her hafta 7 kg mayalıyoruz yoğurt yeniyor, yogurt olarak, cacık olarak ayran olarak hatta yazın 8_9 kg cıkıyor burası çok sıcak tabi onunda etkisi oluyordur çok tüketilmesinde
Tek başıma rahat en az 2 kg yoğurt yerim haftalık, fazlası da vardır. Sevmekle de alakalı kimi aramıyor pek.

Yok hanımefendi 2 hafta yetiyor. Löp ette yiyoruz. 2 kişiyiz anca yiyebiliyoruz. Haftanın her günü et yiyemeyiz sonuçta. Şükür sağlığımızda yerinde :)
Löp etin kilosu olmuş kaç tl yapmayın Allah aşkına ya. Bu şekılde 1000 tl tutması mümkün değil. Tabiki 1000 tl ile geçiniyor olabilirsiniz aylık, belki daha azı bile olabilir saygı duyarım ama 1000 tl ile geçinip bu yazdıklarınızı alamazsınız.

Back