Aylık mutfak masrafı problemi

Ben cok nadir pasta icin gezen tavuk alıyorum. Yoğurdu kendim yapiyorum. Birde tereyağini pasta icin kullanınca icim gidiyor. Kurabiye yapmıyorum cok o yüzden

3000 TL yemek için çok da değil aslında. Günde 3 öğün ve 30 gün diye düşününce çok olmaması lazım günlük 100 TL 2 kişinin 3 öğünü diye bakmak lazim. Bugün dışarıda bile tabldot yemek nerden baksaniz 25-30 TL. bugun markete gittiğinizde 100 TL gidiyor ki aldıklarımin 1 poşeti bile geçmiyor. Oturulan mahalle, ilçe bile fiyatlarda fark ediyor. Annemle aramda 15 dk lik mesafe varken onlar 5 kg sürü 20tl ye alırken ben 30 TL den aşağı bulamıyorum. Sebzeler meyveler bile semt semt fark ediyor. Birazda sağlıklı besleniyorsaniz makul harcamanız.

Biz de abartmayalım bence. 2 tavuk, kıyma, kuşbaşı bir haftada bitmez. Bitse bile bütün hafta sadece protein almış oluruz.
Bir kilo kusbasini 5 e bolup her yemege azar azar koyarsaniz bitmez ancak yanina sadece salata ile yerseniz biter..Pilav makarna gibi sagliksiz karbonhidrati yanina katik ederseniz bitmez..

Bir teyze kızına demişti naptın paraları ne aldın oda demişti bişey almadım sonra teyze Denizli sen her ay 6000 maaş aldın gittin uatune sifonu çektin öylemi demiş evet sağlıklı beslenmek önemli ama abartmamak lazım

Benimli laptop değil işte orda sorun oluyor çaysızlıktan mağdurum
benim çay-kahve makinem çalışma masamın yanında.
ayrı bir sehpada duruyor.
yine o o sehpada 3 litreye yakın su alan bi damacana duruyor.
kahveler, çaylar da kavanozla, yine sehpada.
altında çöp kutusu. çöp kutusunun yanında dökülme saçılma durumlarına karşı (bir de gece geç vakte kadar çalışırsam ve süpürge açacak zaman olmazsa kaba temizlik için malzemeler) bez, faraş, ıslak mendil vs. ayrıca sehpanın yanında da başka bi' sarf malzeme kutusu duruyor. masamın üstünü ise boş tutmaya çalışıyorum ki tepsi mepsi koymak gerekirse koyayım. evet bazen masada yemek bile yiyorum bir yandan çalışıp.
ama ben 10 senedir evden çalışıyorum.
yani kaşarlandım dese yeridir.
evden çalışmaya birden geçenler için bu süreç zor olmuştur.

Biz 4 yıldır evden çalışıyoruz karı-koca ve 2 tane çocukla. Biri 8de bebek 2,5 yaşında. Onlar oco için bile sadece abur cuburi şekeri çikolatası ayda 200 TL yi buluyor. birazda sağlıklı şeyleri tüketmeye çalışıyoruz. 2 3 ayda bir tanıdık kasaptan toplu sipariş veriyoruz. Haftada toplu market alışverişi yapıyoruz ayrıca günlük de markete gittiğimiz olur. Dışarıdan da söyleriz fındık ceviz gibi kuruyemisleri mevsiminde 5-10 kg alırım. Yazdan derin dondurucumu doldurur, konservemi yaparım. Yine de aylık 3000bini geçiyor

Maalesef geçen ay 3000’i aşmışız bile temizlik malzemeleriyle birlikte 3700 gibi bişey olmuş
Ne kullanıyorsunuz temizlik malzemesi?
Ya da çok mu kullanıyorsunuz?
Dört kişilik bir aile olarak 700 yıllık tutar bizim sanki bilemedim hesaplamam lazım.

Bir kilo kusbasini 5 e bolup her yemege azar azar koyarsaniz bitmez ancak yanina sadece salata ile yerseniz biter..Pilav makarna gibi sagliksiz karbonhidrati yanina katik ederseniz bitmez..
Bir kilo kuşbaşından değil 2 tavuk bir kilo kuşbaşı bir kiloya yakın kıymadan bahsediyoruz. Bunları bir haftada bitirmek için her gün sadece et ürünü tüketmelisiniz.

Öyle büyük büyük sığlıksız kırbınhidrit klişeleriyle de gelmeyin gözünüzü seveyim. Ben kendimi bildim bileli sağlıklı ve dengeli besleniyorum. Sağlıklı beslenme takıntımla dalga geçerler arkadaşlarım.

3.sayfadayim neden aylik.aliyorsunuz
Mesela ben tek yasiyorum ama gecen migrosta bir alana ikincisi yüzde 60 indirimden iki paket tuvalet kagidi aldim önceden de 32li almistim yaklasik 1 senelik ihtiyacımi karsilamis oldum, perwoll indirimdeydi her cesidinden aldim yine 1 seneye yakin gider bana :) bulasik.makinesi tabletini 90li 120li olanlardan alin uzun gitsin, kagit havlu pek kullanmam ben, mutfakta el kurulamak icin havlum var, sebze meyve kurulamak icin de kurulama bezlerinden kullaniyorum.
Yani yiyecekten kısılmaz belki ama temizlik ve kisisel bakim ürünleri (şampuan/ped/sabun/dus jeli vs) toplu alinabilir. Bir kere bin liralık alirsiniz ama 3 5 ay almazsiniz
Bi de bakliyat, un, yag gibi bozulmayan gidalari da toplu sekilde indirimde gorunce alabilirsiniz butcenize göre. Genelde meyve sebze, sut urunleri et tavuk peynir gibi seyler az alinip çabuk tuketilen seyler ama diger kuru olanlar her daim alinip.kenara konabilir bitince yeniden alirsiniz.
Ben indirim takipçisi değilim ama denk gelince ihtiyaçlarımi alir koyarim simdi 1 sene deterjan/tuvalet kagidi derdim yok mesela :)

Kurufasulye yemektense tavuk yerim et yerim.Cunku doymuyorum..Spor yapiyorum hergun son bir aydir ozellikle ete abandim.Kirmizi et fazla gelince tavuga yöneliyorum..Ayrica evet SAGLIKSIZ KARBONHIDRATTTTT yemeyin yedirmeyin!!!!!

Evden çalışan insanlar market market gezip hangisinde ucuzsa ordan alayım diye gezemiyorlar sürekli. Gittikleri yerden tüm alışverişini yapıyorlardır büyük ihtimalle (kendimden biliyorum.alacagim şey mesela sadece migrosta var ise gitmisken alışverişimi yapıp cikiyorum. 3 parça ordan 5 parça diğer marketten gibi gezip almaya vaktimiz yok) birde sürekli markete gidecek imkanları yoksa da fazladan alıp elimin altında bulunsun diye de düşünülüyor olabilir.

Kurufasulye yemektense tavuk yerim et yerim.Cunku doymuyorum..Spor yapiyorum hergun son bir aydir ozellikle ete abandim.Kirmizi et fazla gelince tavuga yöneliyorum..Ayrica evet SAGLIKSIZ KARBONHIDRATTTTT yemeyin yedirmeyin!!!!!
Ben kuru fasülyeyi tavuğa tercih ederim mesela. Doyuyorum çok şükür. Sizin tercihleriniz et ürününden yana olabilir, her gün tüketebilirsiniz ama bu ne başkasını aşağılama hakkı verir size ne de sağlıklı beslendiğinizi gösterir.

Spor yapmaya yeni başladınız galiba

Bu harcamalar marketten markete fark eder.mesela ben x marka vişne suyunu çok ünlü bir markette 7 TL ye almıştım. Tadı hoşuma gidince bir seferde çok unlu olmayan carsimizda olan bir marketten aldım. Fiyatını görünce şok oldum.4,5 TL. Yani daha önce kazık yedim
Düşünün bir meyve suyunda bu kadar fark...
Yine başka bir markette yol üstünden geçerken uğradım.buda çok unlu başka bir market.oglum orada ona her zaman aldığım hardvils arabalardan gördü almak istedi. Bende aldım fiyatinida biliyorum.kucjk bir araba.9.90 TL. Kasadaki bayan 25 TL demez mi...
Ben şok bu ne dedim .sizin yaptığınız bile bile insan kaziklamak.kasiyer bana hak verdi inanın.burasi böyle dedi...
Yani bazı yerlerin sadece adı var reklamı var...
Market araştır masi yapın derim ki

Tek markete bile gitmiyoruz çoğu zaman online sipariş veriyoruz. Haftada bir market siparişim var benim son bir senedir.

Bende internette indirim li görünce toplu alıyorum deterjan, temizlik ve bakım ürünlerini. En azından 6 ay kafamdan silmiş oluyorum
. Sürekli kullanılan ve bozulmayan şeylerin stoklu olması bana daha mantıklı geliyor en azından her ay zamlanma ihtimali kalmıyor yoksa her ay farklı fiyatlar görürüz

Meyve suyunu bilmem de o coldwheels arabaların bazıları 25 lira evet.
Özel seri miymiş neymiş her ne ise...

ayyy inanmıyorum biz de aynıyız, yazmaya cekinmistim her oglen dısarıdan doner soyluyorum diye, neyse ki bizim gibi birileri varmıs her gün öğlen yemeginde ben 1 bucuk esim 2 döner dürüm yiyoruz fix

Tek markete bile gitmiyoruz çoğu zaman online sipariş veriyoruz. Haftada bir market siparişim var benim son bir senedir.
Mesela bu bile aylık tüketim miktarınızı etkiliyordur. Tek bir marketten tüm ihtiyaçları alınca belki foyatlarina bile bakmiyorsunuzdir. Çünkü alternatifiniz olamıyor. Piyasadaki diğer market fiyatlarından da haberiniz olmuyor doğal olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…