- 3 Ekim 2007
- 14.422
- 35.489
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi merllins06
-
İki kişiyken masrafımız nasıldı acaba diye düşünüyorum ama asla hatırlamıyorum. Anamın karnından iki çocukla çıkmışım, doğduğum günden bu zamana hep çocuk bakıyormuşum gibi geliyor
Sağlıklı ve kaliteli beslenmeye çalışıldığında bu rakamlar gayet normal aslında, 2 ya da 4 kişi çok fark edeceğini sanmıyorum.
Ben de yaz boyu karınca gibi çalışırım, ama kışın da masrafımız çok oluyor. Buzluğum dolu da olsa sürekli market masrafımız var. Allah herkese yardım etsin geçim gerçekten zor.
Bizde iki kişiyiz ve çalışıyoruz sadece kahvaltıya 1500 gidiyor öyle salam sucuk falan sevmeyiz. Ben sebzeci eşim etçi.otganik ürünler almaya çalışıyoruz.ve bizim 3000 bini geçiyor. Bı sefer de iki kilo pirzola yer eşimMerhaba,
Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum
Hem doğaya, hem sağlığınıza, hem cebinize hem makinaya zarar o kadar çok deterjan kullanmak.7 8 kg deterjan 3 4 ay gidiyor yazmıs bazı üyeler şoka girdim. Bizim evde 7 kg deterjan bir ay zor yetiyor , bazen ikinciyi bile aldığım oluyor.
Kıyma kadar ekmek içi, galeta unu koyarsan, biraz da kabartma tozu eklersen 4 yerine 10 hamburger köftesi çıkarama işte nasıl yapıyorsun
yani iki kişi birer hamburgercik ile nasıl doyuyorsunuz hele de eşin
yani hesap aynı 60 TL ama bizim evde bitti tek öğünde hem de ben evde yokken ikişer taneden toplam 4 tane yendi
sonuçta zaten bir porsiyon et 200 gr olmalı ki doyulsun
yarım kg ı dört köfte yapmış 125 gr
yağı erimiştir zaten
sonuçta tencere yemeğine az kıyma olur belki de hamburgere az kıyma nasıl olacak nasıl doyulacak ve en önemlisi nasıl beslenilecek
ıspanak 8 TL desek 200 gr kıyma koyalım 15 TL etti bir de yumurta kırıyoruz biz 1 TL de onu koy
bak salça yağ tuz vs eklemedim
ekmek de alalım 1 Tl diyelim
yoğurt da lazım ama hadi onu yazmayayım
25 TL etti
biz bunu bir öğünde yeriz bazen de içine yumurta değil pirinç katarım
ama pirinçli değilse yanında makarna vs de olur aksi halde benim oğlan bir saat sonra ne yiyebilirim diye sormaya başlar
en ucuz öğün bunu bulabildim mesela şimdi akşama ne yapsam diye düşünürken
en ucuzundan iki öğün 50 TL desek 1500 TL eder ki bu hesapta ne kuruyemiş ne süt ne meyve var
Kıyma kadar ekmek içi, galeta unu koyarsan, biraz da kabartma tozu eklersen 4 yerine 10 hamburger köftesi çıkar
Sağlıklı mı değil bence ama koyuyorlar hamburger köftesine bile ekmek vs.
Su an bimden aldığım selanik gevregi yiyerek tek kasimi kaldırarak okuyorum bu yorumunu ve soruyorum sana eminmisinYok canım onu da yapmaz herhalde
Su an bimden aldığım selanik gevregi yiyerek tek kasimi kaldırarak okuyorum bu yorumunu ve soruyorum sana eminmisin
İşte hamburger köftesine konmaz normalde. Zincir hamburgercilerden yemiyorum ben, hamburgere benzemiyor onlar ama gerçek etten hamburger yapan yerlerde sadece kıymadan yaparlar. Mangal köftesine de konmaz mesela, o yüzden az çıkarBen geçen evde yaptım.
Bende koydum galeta unu
Çalışırken ertesi günün yemeğini 1 gün önceden hazirliyordum ben.Yazdım yine yazacağım.
Aslında kilo almamın sebebi akşamları yemek değil.
Geç saatte yemek ve hareketsiz kalmam.
Şuan sandalyeden bile taşıyorum gibi hissediyorum.
Artık hareketsizlik bende neler yaptıysa
Abur cuburum yok, hamur işi tatlı yok, ekmek sadece sabahları :)
Ama işten gidip yemek yap ye derken saat geç oluyor ve bende spora gidemediğim için gelsin kilolar.
İki kişiyken masrafımız nasıldı acaba diye düşünüyorum ama asla hatırlamıyorum. Anamın karnından iki çocukla çıkmışım, doğduğum günden bu zamana hep çocuk bakıyormuşum gibi geliyor
Sağlıklı ve kaliteli beslenmeye çalışıldığında bu rakamlar gayet normal aslında, 2 ya da 4 kişi çok fark edeceğini sanmıyorum.
Ben de yaz boyu karınca gibi çalışırım, ama kışın da masrafımız çok oluyor. Buzluğum dolu da olsa sürekli market masrafımız var. Allah herkese yardım etsin geçim gerçekten zor.
Kilolu mu peki...Ben logusayken sanki canım her şeyi istiyordu hep yiyordum..gece emzirmesinden sonra kek, meyve ya da evde ne varsa goturuyordum bu yüzden doğumdan sonra ancak kg verebildimBu biraz boğazlı olmakla alakalı bence, bizde 2 kişiyiz evden çalışıyo eşim ben lohusayım 5 binden aşağı tutmaz mutfak masrafımız ama eşim Bi oturuşta 1 kilo pirzola 800 gram somon yer aksam yarım kilo kuruyemiş yer, ben tropikal meyve severim kaliteli kahve içerim böyle olunca tutuyo. Az az yersen tutmaz, benim eşim insan gibi yemiyo
Kıyma kadar ekmek içi, galeta unu koyarsan, biraz da kabartma tozu eklersen 4 yerine 10 hamburger köftesi çıkar
Sağlıklı mı değil bence ama koyuyorlar hamburger köftesine bile ekmek vs.
İşte hamburger köftesine konmaz normalde. Zincir hamburgercilerden yemiyorum ben, hamburgere benzemiyor onlar ama gerçek etten hamburger yapan yerlerde sadece kıymadan yaparlar. Mangal köftesine de konmaz mesela, o yüzden az çıkar
Çalışırken ertesi günün yemeğini 1 gün önceden hazirliyordum ben.
Yoksa işten gelip yemek yapinca çok geç yeniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?