• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

İki kişiyken masrafımız nasıldı acaba diye düşünüyorum ama asla hatırlamıyorum. Anamın karnından iki çocukla çıkmışım, doğduğum günden bu zamana hep çocuk bakıyormuşum gibi geliyor :KK70: :KK70:
Sağlıklı ve kaliteli beslenmeye çalışıldığında bu rakamlar gayet normal aslında, 2 ya da 4 kişi çok fark edeceğini sanmıyorum.
Ben de yaz boyu karınca gibi çalışırım, ama kışın da masrafımız çok oluyor. Buzluğum dolu da olsa sürekli market masrafımız var. Allah herkese yardım etsin geçim gerçekten zor.

Biz 8 aydır dışarıdan yemiyoruz fakat sağlıklı beslenmeye başladığımızdan beri bizim de 2000 tl yi buluyor masrafımız. 2 kişiyiz ve çalışıyoruz. Her sabah kahvaltı yaparız , ara öğünlerimizde meyvelerimiz olur (günde 3 ara öğünümüz var ve ceviz - badem - fındık eşliğinde) öğlen çorbamız , salatamız ve ekmeğimiz var , akşamları da et , balık , tavuk , sebze veya baklagil yeriz. Her öğünlerde yoğurt var , haftalık yoğurt masrafım 50 tl dir. (kardeşim yapar yoğurdumu) .

Çok zam geldi ürünlere hem onun etkisi hem de sağlıklı beslenmemizin etkisiyle aylık bu rakamı buluyor bizde de.

İki kişiyken masrafımız nasıldı acaba diye düşünüyorum ama asla hatırlamıyorum. Anamın karnından iki çocukla çıkmışım, doğduğum günden bu zamana hep çocuk bakıyormuşum gibi geliyor :KK70: :KK70:
Sağlıklı ve kaliteli beslenmeye çalışıldığında bu rakamlar gayet normal aslında, 2 ya da 4 kişi çok fark edeceğini sanmıyorum.
Ben de yaz boyu karınca gibi çalışırım, ama kışın da masrafımız çok oluyor. Buzluğum dolu da olsa sürekli market masrafımız var. Allah herkese yardım etsin geçim gerçekten zor.

Aslında asıl mesele paramızın alım gücünün düşüklüğü öyle olunca maaşlar sadece rakamdan ibaret kalıyor.
Bir de yüksek enflasyon

2 kişiye 3 bin sadece mutfak masrafı bana çok geldi doğrusu
Balığı norveçten kahveyi etiyopyadan filan getirtmek lazım herhalde 3 bine ulaşmak için
Tüm market alışverişi olsa ortalama az çok denk gelirdi de yemeğe 3 bin bilemedim
Belki biz aç yaşıyoruzdur 😂

Merhaba,

Eşimle ikimiz de evden çalışıyoruz yani üç öğün evde yiyoruz. Sabahları pek kahvaltı yapmayız tost arada basit omlet vs.. Haftada iki kere dışarıdan pizza vs söyleriz (çok pahalı şeyler değil) İki kişi için aylık mutfak masrafımız 3000 tl’yi buluyor, hatta biraz geçiyor bu normal mi? Şu an bazı sıkıntılarımız olduğu için biraz tasarruf yapmam gerekiyor ama tasarruf yapılması gerekiyor mu yoksa normal mi hiç bilemiyorum :KK43:
Bizde iki kişiyiz ve çalışıyoruz sadece kahvaltıya 1500 gidiyor öyle salam sucuk falan sevmeyiz. Ben sebzeci eşim etçi.otganik ürünler almaya çalışıyoruz.ve bizim 3000 bini geçiyor. Bı sefer de iki kilo pirzola yer eşim 🤣🙈🙈 birikim yapmak istiyorsan kumbara al eve her alış veris dönüşü kalan bozuklulklari kumbaraya atın.altin birikim hesabı açın otomatik ödeme talimatı verip,
Maaş yatığında direk kesinti yapar.bir yılda 22 gram altın biriktirdik ve kumbaramiz da var 7 aydır bozukluk atıyoruz.bu kadar anca yapabiliyoruz.belki siz daha fazla biriktirirsiniz deneyin derim.vr biz hiç birşeyden kısmiyoruz.

7 8 kg deterjan 3 4 ay gidiyor yazmıs bazı üyeler şoka girdim. Bizim evde 7 kg deterjan bir ay zor yetiyor , bazen ikinciyi bile aldığım oluyor.
Hem doğaya, hem sağlığınıza, hem cebinize hem makinaya zarar o kadar çok deterjan kullanmak.

Hemen hemen her gün çamaşır makinası çalışır bizde. 3 kilo sıvı deterjan 2 ay gidiyor. Makinayı ağzına kadar doldurmam, yarım kapak deterjanla misler gibi yıkanırlar.

ama işte nasıl yapıyorsun

yani iki kişi birer hamburgercik ile nasıl doyuyorsunuz hele de eşin

yani hesap aynı 60 TL ama bizim evde bitti tek öğünde hem de ben evde yokken ikişer taneden toplam 4 tane yendi

sonuçta zaten bir porsiyon et 200 gr olmalı ki doyulsun

yarım kg ı dört köfte yapmış 125 gr

yağı erimiştir zaten

sonuçta tencere yemeğine az kıyma olur belki de hamburgere az kıyma nasıl olacak nasıl doyulacak ve en önemlisi nasıl beslenilecek

ıspanak 8 TL desek 200 gr kıyma koyalım 15 TL etti bir de yumurta kırıyoruz biz 1 TL de onu koy

bak salça yağ tuz vs eklemedim

ekmek de alalım 1 Tl diyelim

yoğurt da lazım ama hadi onu yazmayayım

25 TL etti

biz bunu bir öğünde yeriz bazen de içine yumurta değil pirinç katarım

ama pirinçli değilse yanında makarna vs de olur aksi halde benim oğlan bir saat sonra ne yiyebilirim diye sormaya başlar

en ucuz öğün bunu bulabildim mesela şimdi akşama ne yapsam diye düşünürken

en ucuzundan iki öğün 50 TL desek 1500 TL eder ki bu hesapta ne kuruyemiş ne süt ne meyve var
Kıyma kadar ekmek içi, galeta unu koyarsan, biraz da kabartma tozu eklersen 4 yerine 10 hamburger köftesi çıkar 😂

Sağlıklı mı değil bence ama koyuyorlar hamburger köftesine bile ekmek vs.

Ben geçen evde yaptım.
Bende koydum galeta unu :anneadayı:
İşte hamburger köftesine konmaz normalde. Zincir hamburgercilerden yemiyorum ben, hamburgere benzemiyor onlar ama gerçek etten hamburger yapan yerlerde sadece kıymadan yaparlar. Mangal köftesine de konmaz mesela, o yüzden az çıkar😉

Bu biraz boğazlı olmakla alakalı bence, bizde 2 kişiyiz evden çalışıyo eşim ben lohusayım 5 binden aşağı tutmaz mutfak masrafımız ama eşim Bi oturuşta 1 kilo pirzola 800 gram somon yer aksam yarım kilo kuruyemiş yer, ben tropikal meyve severim kaliteli kahve içerim böyle olunca tutuyo. Az az yersen tutmaz, benim eşim insan gibi yemiyo 😂😂

Yazdım yine yazacağım.
Aslında kilo almamın sebebi akşamları yemek değil.
Geç saatte yemek ve hareketsiz kalmam.
Şuan sandalyeden bile taşıyorum gibi hissediyorum.
Artık hareketsizlik bende neler yaptıysa :confused:
Abur cuburum yok, hamur işi tatlı yok, ekmek sadece sabahları :)

Ama işten gidip yemek yap ye derken saat geç oluyor ve bende spora gidemediğim için gelsin kilolar.
Çalışırken ertesi günün yemeğini 1 gün önceden hazirliyordum ben.
Yoksa işten gelip yemek yapinca çok geç yeniyor

sağlıklı beslenmeye çalışanlar için bence normal bir rakam. yani tereyağı (standart markaları geçtim, bazı hakiki olanları diyorum), zeytinyağı (güvenilir bir marka), peynir, süt, yumurta, kırmızı et, balık... sebze, meyve.. kuruyemiş, hele ki kavrulmamışlar...
e birazda kendimi şımartayım diyip sucuk vs şarküteri ürünleri alınıyorsa..
bana göre uçuk değil.
ha elbette herşeyin inanılmaz zamlanması bunda en büyük etken.
pazara gidilse, her pazarda da ucuz olmuyor mesela. semtten semte değişiyor. bir arkadaşım daha ucuz diye başka semtin pazarına gitti birkaç hafta, e dedim yol parası ? gene aynı paraya geliyor neredeyse..
ha hiç bilinmeyen markaların ürünlerini alayım farketmez derseniz, bence tasarrufu bir tek öyle yapabilirsiniz mutfak alışverişinde.

buzluğun dolu olması güzel de onları pişirecek yağlar ne kadar stoklasan bitiyor ve gene alınıyor mesela :)
gerçekten en kıytırık markalar bile pahalı ederinden, bir de düzgün temiz içerikli şeyler alayım derse insan hepten batıyor.

Bu biraz boğazlı olmakla alakalı bence, bizde 2 kişiyiz evden çalışıyo eşim ben lohusayım 5 binden aşağı tutmaz mutfak masrafımız ama eşim Bi oturuşta 1 kilo pirzola 800 gram somon yer aksam yarım kilo kuruyemiş yer, ben tropikal meyve severim kaliteli kahve içerim böyle olunca tutuyo. Az az yersen tutmaz, benim eşim insan gibi yemiyo 😂😂
Kilolu mu peki...Ben logusayken sanki canım her şeyi istiyordu hep yiyordum..gece emzirmesinden sonra kek, meyve ya da evde ne varsa goturuyordum bu yüzden doğumdan sonra ancak kg verebildim

Kıyma kadar ekmek içi, galeta unu koyarsan, biraz da kabartma tozu eklersen 4 yerine 10 hamburger köftesi çıkar 😂

Sağlıklı mı değil bence ama koyuyorlar hamburger köftesine bile ekmek vs.

Ben birgün kasaba gittim adamin biri 4 kilo kıyma istedi ama yanindada 10 15 bayat tane ekmek vardi. 1.sefer sadece et 2.seferde ekmekle beraber kıymayı makinadan geçti.meğer adamın köfteci dükkani varmış. iyi ve güvenilir marka olmadiktan sonra hazir hamburger köftelerinede neler neler katiyorlar.

İşte hamburger köftesine konmaz normalde. Zincir hamburgercilerden yemiyorum ben, hamburgere benzemiyor onlar ama gerçek etten hamburger yapan yerlerde sadece kıymadan yaparlar. Mangal köftesine de konmaz mesela, o yüzden az çıkar😉

Tarifte ne yazıyorsa onu yaptım :bicak: :bicak:

Çalışırken ertesi günün yemeğini 1 gün önceden hazirliyordum ben.
Yoksa işten gelip yemek yapinca çok geç yeniyor

Sen devlet memurusun dimi ?
Onu da yapıyorum ama yine de işten çık eve gel ye derken saat geçiyor.

Normal de en geç 7 de yemeği bitirin diyorlar, ben bazen 9 da sofradan kalkmış oluyorum.

Back