• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık mutfak masrafı problemi

Bütün öğütleri evde yiyince yag da tuketiliyor...siz 2 kişi evde sadece aksam yemeği yaptığınız için az harciyorsunuzdur.
Biz evde 3 yetiskin 1 bebek ayda 1 kg tereyağı 1 kg zeytinyağı gidiyordur herhalde.

Evet yemekleri az yaparım ama yine de yağlı yapmam.
Yağı en çok kullandığım yerler salata ve zeytinyağlılar.
Onun dışında yok.

Zaten kilo veremiyorum umay elimden gelse ağzımı bağlayacağım :D

Ay yok ya.
2 kg tereyağı ne o öyle yemekler vıcık vıcık yağ olur hep.
Bende az kullanırım yağı ama 2 kg da harbi çok.

Ağır Yaşamlar Türkiye versiyonu coming soon :KK70:
ahahaah 2 kg tereyagini ben yazdim.bizim evde surekli kurabiye bulunur .her kurabiyeye 200 gram tereyagi gidiyor 5 kez yapsan 1 kilo.margarin almiyorum
bu arada 42 kiloyum yeni dogum yapmama ragmen .esimde 2 metreye 70 kilo .yillardir boyle agir yasamlar da degiliz

Ben pazardan sadece yesillik aliyorum,biraz da mevsim sebzesi.100 lira tutar ama cok az aldigimdan. Market 400-500 tutuyor haftalik. İcinde her sey var tabi yumurtadan sute,baliktan una kadar. Hamur isleri yenmez bizde,kek yapilmaz,kurabiye yenmez. Tatlinin hicbir turu yenmez. Tek zaafimiz evde yaptigimiz hamburgerler pizzalar. Onu da oglum icin yaparim ama hepimiz yeriz. Market pazar pahali valla, disaridan yemek soylesek hic yetmez bu paralar. Biz esasen saglikli beslendigimizden disarida cok nadir yeriz onda da ciktiysak,eve soylemenin bir mantigi yok bana gore evdeysem yerim evden.

Yazlari salca,yufka,recel,menemen,kahvaltilik sos,tursu yaparim. Kisa dogru zeytin kurarim. Bunlar disaridan alinmaz bizde. Buzlukta her zaman yemeklik bir seyler olur. Yazdan sebze koyarim,borek sarip koyarim, kuru fasulye nohut haslar koyarim suyuyla beraber. Kofte pismis koyarim. Bunlari yapmasam aylik mutfak masrafim 5000 de olur 8000 de olur. Ben hem saglikli hem ucuz yolu seciyorum.

Temizlik malzemesi sadece arap sabunudur,bir de camasir makinesine deterjan. Bulasik makinesi deterjani bir ara evde de yaptim memnun kaldim. Simdi usendim hazir aliyorum zaten cok kullanilmiyor sivi alinca. Camasir suyu sadece wc icin aliyorum,az kullaniliyor. Kagit grubunda en fazla islak mendil kullanirim onla da sadece masa tezgah silerim. Wc kagidi oyle ruloyla gitmez bizim evde,az kullanilir,fazlasi daha iyi temizlemiyor ki insanlarin yanildigi nokta bu bence. Deterjani da cok koyunca temiz olmaz,duzgun temizlemeyi ogrenmek lazim. Fazlasi israftir ,milli serveti cope atmamak lazim.
Kaç kişilik bir ailesiniz ve yaşadığınız il mahsuru yoksa tabi?

ahahaah 2 kg tereyagini ben yazdim.bizim evde surekli kurabiye bulunur .her kurabiyeye 200 gram tereyagi gidiyor 5 kez yapsan 1 kilo.margarin almiyorum
bu arada 42 kiloyum yeni dogum yapmama ragmen .esimde 2 metreye 70 kilo .yillardir boyle agir yasamlar da degiliz
Masallah diyorum demekki sizi yiyorsunuz biz kilo aliyoruz🤣

Ben Ağır Yaşamları kendime yazdım :D
Normalde kilo almaya çok müsaitim.

Ayda 2 kg tereyağı tüketsem Doktor Nowzaradan Türkiye'ye gelir :D

Aynen ya ac gidince ne var neyse supuruyon zaten
Getirdikleri ıslak mendilleride çantaya attikmi tamamdır. Hatta tuvaletteki peceteleri de toplasak ay sonuna market giderinden baya kar edebiliriz🤣🤣
BiraZ daha cimri olursak şirinleri bile gorebiliriz🤣🤣🤣

Ay yok ya sksdld :D
Tuvalettekileri değil de masaya koyuyorlar sonra da hesap ödemeye gidiyoruz.
Orada baya atıyorum çantama :D

Ben Ağır Yaşamları kendime yazdım :KK70:
Normalde kilo almaya çok müsaitim.

Ayda 2 kg tereyağı tüketsem Doktor Nowzaradan Türkiye'ye gelir :KK70:
ya hazir biskuviler hem daha kalorili hem icerikleri fena.ben de kurabiye yapiyorum ne yapayim cayin yanina iyi gidiyor diye.
hepimizin tuketim aliskanliklari farkli.corbalari da genelde tereyagi ile yapiyorum .cocuklu ev hergun corba pisiyor boyle boyle 2 kg terryagi inanin yetmiyor bile.ki vicik vicik yag koymam asla

Ben pazardan sadece yesillik aliyorum,biraz da mevsim sebzesi.100 lira tutar ama cok az aldigimdan. Market 400-500 tutuyor haftalik. İcinde her sey var tabi yumurtadan sute,baliktan una kadar. Hamur isleri yenmez bizde,kek yapilmaz,kurabiye yenmez. Tatlinin hicbir turu yenmez. Tek zaafimiz evde yaptigimiz hamburgerler pizzalar. Onu da oglum icin yaparim ama hepimiz yeriz. Market pazar pahali valla, disaridan yemek soylesek hic yetmez bu paralar. Biz esasen saglikli beslendigimizden disarida cok nadir yeriz onda da ciktiysak,eve soylemenin bir mantigi yok bana gore evdeysem yerim evden.

Yazlari salca,yufka,recel,menemen,kahvaltilik sos,tursu yaparim. Kisa dogru zeytin kurarim. Bunlar disaridan alinmaz bizde. Buzlukta her zaman yemeklik bir seyler olur. Yazdan sebze koyarim,borek sarip koyarim, kuru fasulye nohut haslar koyarim suyuyla beraber. Kofte pismis koyarim. Bunlari yapmasam aylik mutfak masrafim 5000 de olur 8000 de olur. Ben hem saglikli hem ucuz yolu seciyorum.

Temizlik malzemesi sadece arap sabunudur,bir de camasir makinesine deterjan. Bulasik makinesi deterjani bir ara evde de yaptim memnun kaldim. Simdi usendim hazir aliyorum zaten cok kullanilmiyor sivi alinca. Camasir suyu sadece wc icin aliyorum,az kullaniliyor. Kagit grubunda en fazla islak mendil kullanirim onla da sadece masa tezgah silerim. Wc kagidi oyle ruloyla gitmez bizim evde,az kullanilir,fazlasi daha iyi temizlemiyor ki insanlarin yanildigi nokta bu bence. Deterjani da cok koyunca temiz olmaz,duzgun temizlemeyi ogrenmek lazim. Fazlasi israftir ,milli serveti cope atmamak lazim.

Pazar cok bereketli oluyor bende yesillik sebze meyve icin pazara gidiyorum.
Temizlik ürünlerini minumum kullaniyorum.
O değilde yaz başıydı sanırım 5 tane 5kg luk yağ almiştim 40tl den yemek kartiyla son paketi aćtim dün baktim 75tl olmuş. Allah sonumuzu hayir etsin. çocuklar yoktan anlamiyorlar.

Son düzenleme:
Yazdan bazı ürünleri yapmak lazım bence.

Biber salçası, domates salçası, domates sosu bütün yemeklerde kullanıyoruz, reçel, yeşil, siyah zeytin bunlarıda yapıyoruz marketten almıyoruz, yazlık bütün sebzeleri konserve, buzluk ve kurutmasını yapıyoruz turşu vsçok faydası oluyor bence.

Akdeniz bölgesindeyim hemen hemen bütün sebzeler burda yetişiyor ama bu kış burada da yüksek marketlerde dahada pahalı İstanbula göre uygun sayılır ama bize göre pahalı.

Evet yemekleri az yaparım ama yine de yağlı yapmam.
Yağı en çok kullandığım yerler salata ve zeytinyağlılar.
Onun dışında yok.

Zaten kilo veremiyorum umay elimden gelse ağzımı bağlayacağım :KK70:
Ben 1 ayd 4 kg verdim pirinç,makarna, hamurisi ve en önemlisi de gece cerezini keserek:) tek atistirmaligim saat 4 gibi bir meyve, 1 çay bardagi sut iciyorum o kadar.
Yagi azaltamiyorum egeli olarak her şeyin içine fosur fosur zeytinyagi tabiikisine:))
Akşam yemeğinden sonra aç aç oturursan hemen kg veriyorsun canım. Dene istersen 1 hafta. Tabii o arads butun gun tatli hamurişi falan da yememek lazım.
Bence sağlıklı beslenmek ve diyet yapmak bile başlı başına masraf...evde hep meyve, sut, kuruyemis bulunduruyorsun mecburen

ya hazir biskuviler hem daha kalorili hem icerikleri fena.ben de kurabiye yapiyorum ne yapayim cayin yanina iyi gidiyor diye.
hepimizin tuketim aliskanliklari farkli.corbalari da genelde tereyagi ile yapiyorum .cocuklu ev hergun corba pisiyor boyle boyle 2 kg terryagi inanin yetmiyor bile.ki vicik vicik yag koymam asla

Doğrudur canım bir şey demiyorum.
Aslında en doğrusu.
Afiyet olsun :)

7 8 kg deterjan 3 4 ay gidiyor yazmıs bazı üyeler şoka girdim. Bizim evde 7 kg deterjan bir ay zor yetiyor , bazen ikinciyi bile aldığım oluyor.
Şaka mı ☺️ bildigimiz toz detarjan? Evde ordu yasamıyordur sanırım. Aşırı aşırı fazla koyuyorsunuz makineyede zarar. Markaların yetkili servislerinede sorabilirsiniz isterseniz cunku fazla detarjan önerilmez. 3 kişilik bir aileyiz sürekli olarak camasır yıkanır evde hesaplamadım ama aylarca yetiyor

Ben 1 ayd 4 kg verdim pirinç,makarna, hamurisi ve en önemlisi de gece cerezini keserek:) tek atistirmaligim saat 4 gibi bir meyve, 1 çay bardagi sut iciyorum o kadar.
Yagi azaltamiyorum egeli olarak her şeyin içine fosur fosur zeytinyagi tabiikisine:))
Akşam yemeğinden sonra aç aç oturursan hemen kg veriyorsun canım. Dene istersen 1 hafta. Tabii o arads butun gun tatli hamurişi falan da yememek lazım.
Bence sağlıklı beslenmek ve diyet yapmak bile başlı başına masraf...evde hep meyve, sut, kuruyemis bulunduruyorsun mecburen

Yazdım yine yazacağım.
Aslında kilo almamın sebebi akşamları yemek değil.
Geç saatte yemek ve hareketsiz kalmam.
Şuan sandalyeden bile taşıyorum gibi hissediyorum.
Artık hareketsizlik bende neler yaptıysa :confused:
Abur cuburum yok, hamur işi tatlı yok, ekmek sadece sabahları :)

Ama işten gidip yemek yap ye derken saat geç oluyor ve bende spora gidemediğim için gelsin kilolar.

Back