Aylardır çözemediğimiz ergen problemi

Rabbim yardımcınız olsun.
Burada size daha çok iş düşüyor kadın kadına daha iyi anlaşırsınız yaş farkına rağmen.Bana göre psikolokluk durumu sizde yaparsınız.Size açılmış ona bir arkadas olarak ilerletirseniz destek olursanız ve onu farkli bir hobi'ye bir kursa gönderirseniz kendini toparlar aslında öyle bir kız olmadığını fakat ailesinin baskılı olduğu icin bu yollara başvurduğunu düşünüyorum.Karsiniza alip konusmakla cok iyi etmissiniz ve gercekten bu büyük bir sevap Rabbim mukafatını versin.

baski altinda oldugu icin yalan soyluyor cok fazlaca. suanda okadar yayginki sosyal medya 2.sinifa giden cocuklarin bile var.vede sevgili olaylari anaokuluna kadr inmis durumda.muhtemen 8.sinifta ki arkadaslarininda cogu bu tarz islerle ilgileniyorlar.cok genc ve ergen oldugu icinde hem cevreden kopmak istemiyir ama evdeki durumdAda baski altind yalana siginiyor. daha birseylerin farkinda degil. benim lise 1de bir tanidigim birini seviyirdu platonik.jilet olaylari vardi kizda. bi kac yil sonra cok pisman oldu izleri goturmek icin cok ugasti yontemler denedi. size guvenmesi lazim ve konustugunuz seylerin abiye gitmemesi lazim. brlki su an ask acisi cekiyor zaten ergen sallanan kayik gibi. sizin ona guven verip birseyleri anlatmasi sonrada sizin onu iyibir sekilde yonlendirmeniz lazm

Bir ergen annesi olarak sizin yaptığınız hiçbir davranışı onaylamıyorum haliyle zor bir dönem kişiliklerini bulmaya çalışıyorlar
Benim kızım birine ilgi duyduğunda en yakın arkadaşıyım fecabook kullanmam ama telefonumda kızımın fecabook u şifreli değildir Fransaya arkadaş gurup gezisinde korkusunu yenmesi için elimden geleni yaptım bize benzemek için edebi dili ağır olan kitapları şimdi değil dediğimiz halde okur
Dağınık bazen sorumsuz şapşalca hatalar yapan bir çocuğum var ama ben onun hatalarını bile seviyorum

Valla o yaşlardayken sürekli aile büyükleriyle vakit geçirmiyordum ben.
Okuldan arkadaslarimla, dershane arkadaslarimla idim daha cok.
Sabah etüte diye cikar Bi sisli- taksim yapardık biz o yaşta. Arkadaş gurubuyla.
Ama annem o kadar arkadaş gibi, o kadar anlayışlı idi ki "anne biz bugün dershaneye gitmedik, istiklale indik" diyebiliyordum. Demesem içim rahat etmezdi zaten. Annemden en ufak birşey saklamazdım. Hala da öyledir. Neden? Çünkü baskıyla büyümedim. Ha çok geniş de değildir ailem cok baskıcıda. O kıza çok yüklenilmiş. Banada o kadar baskı yapsalardı bende keserdim bileklerimi ne yalan söyliyeyim. Yazik o kıza. :(

Korku imparatorluğu oluşturmuşsunuz. Tüm ebeveynler el ele tutuşup kızcağıza tüm sınırları çizmişsiniz; kucucuk dunyada Robot gibi dısarıdan alınan tum komutları yerıne getırmekle sorumlu birde.. Hayatı tanıma, hata yapma,insanları anlama, karar verme şansı vermemiş olmanız durumunda cok körpe; karşınızda üç maymunu oynayarak yaşamaya mecbur hissetmesi çok normal.. Nefes almasına müdahale edilmediği için çok şanslı..

böyle bir baskıda yalan söyleme ve isyankar hareketlerinden vazgeçmez evden bile kaçabilir :işsiz:

kızın arkadaşlarının olmasına izin verin kız arkadaşlarının (hikayeden anladığım kız çoğu zamanı evde geçiriyor bu yüzden arkadaşı yoktur gibi geldi)
okulda yapılacak etkinliklere katılmasını teşvik edilmesini sağlayın

benim bir arkdaşımda böyle hatta daha beterde olabilir kapı dışında bile bahçede otururken bile söylenirlerdi karşı komşu yan komşu kızlarına oturmaya gittiğinde saat başında kontrole giderdi annesi kız ilk boşlukta üniversiteye başlarken kızı yanlız bıraktılar kız ilk sevgilisnde bozuldu.. pek arkdaşının olmaması seviglisiyle okulda gizli kapaklı görüşmesi vs. kız üniversiteye gittiğinde otobüs bile kullanmadığı için normal hayatta çok afafladığını anlatmıştı... bırakın arada birkaç saat de olsa arkdaşlarına gitsin ama uyarın sürekli bak sevgilin olup birşeyler yaşarsan bitersin bak sevgilin olursa hastayım biraz sadece otururuz der eve götürür ne olduğunu anlamasın deyin uyarın sürekli

facebook, sevgili , binlerce arkadaş çok tuaf değil yaşının verdiği toz pembe hayallere göre.
ama kendini kesmesi, sigara kullanması ciddi bir sorun.
kesinlikle psikolojik destek alsın. kendine zarar verme eğilimi çok çok büyük bir sıkıntı. üzüldüm genç adına.

Bende öyle bir ailede olsam bende keserim kendimi. Yaa ergenlik bence kızda değil ergenlik ailede resmen. Baba kötü anne hiç birşeye haberi yok. Abi baba olmuş.
iyotsuztuz iyotsuztuz yazık ediyorsunuz kıza. Kızin resmen bir tirlatmasina bakarsınız. Evden kaçar başka şeyler yapar o zaman ben görürüm o hot hot babayı alıp işçi verebiliyor mu? Müge anli ya kızım dön diye çıkarsınız. Kız fb kullanıyor diye attığıniz dayak için allah akıl fikir versin ne diyeyim.
Neyse kız haklı size niye kullandığı hesapları versin ki. Siz niye istiyorsunuz takip etmek için ne yapıyor ne ediyor haberimiz olsun. Ergen bu bireysellesme derdinde buna izin vermezseniz kızın karar vermesi gerekir. Gidecekmiyim kalacakmiyim. Burada ki karar fiziksel olmasa da psikolojik olabilir veya gerçekten fiziksel olabilir.

Abuk sabuk tipler takilmasini istemiyorsanız yapmanız gereken belli iyi okullara gondereceksiniz. Çocuğu takip etmeyi birakacaksiniz. Koşulsuz kabulleneceksiniz falan filan. allah kıza sabır versin diyeyim. Ne diyeyim bilemedim :(

Kızın üzerinde çok baskı var slim
Kendini düşün o yaslarda alkolü merak ederken 18ine kadar beklermiydin?
Ben ilk ickimi 15 yaşında babamla içmiştim sonra marifet sanıp arkadaşlarla okul çıkışı icerdik şuan ağzıma almıyorum mesela
Belki uzerimde baskı olsaydi benim için hep cazip kalcakti
Birde çok anlayışlı davraniyomussunuz gibi anlatıyorsun ama tam aksi çok baskicisiniz ilk önce ebeveynler değişmeli

8. Sınıfta anne baba yaşlı muhtemelen ve eski yöntemlerle z kuşağı bir kız çocuğu yetiştirmeye çalışıyolar muhtemelen çok hata yapıyolar. Destek olun. Spora yönlendirin. Lisanslı sporcu olsun bir kulübe girsin. Ya da olmuyorsa müzik aleti. Bu çocukların enerjilerini bi yere atmaları lazım. Mal mal evde oturup denileni yapacak bir kuşak değil bunlar. Çocuğu suçlamayın anneyi babayı suçlayın en çok. O kadar üstüne gidip de özgüvenini kaybetmesine sebep olmayın.

Zaten bir yanlış yaptığını düşünmüyoruz. Ona güveniyoruz. Ama bugüne kadar çoğu şeyimize dahil ettik onu. Her haftasonu biz nereye gidiyorsun onu da götürdük. Demek istediğim bizden saklamasına gerek yoktu.
Mesela eşimin ailesinde alkol çok ayıptır, hepsi içer ama söylemez. Bizim kız daha bu kış abisinin karşısına geçip ben bira içmek istiyorum dedi, eşim de söz veriyorum reşit olduğun gün ben götürücem seni o güne kadar kaçamak falan yapmaya kalkma dedi.
Boğduğumuzu düşünmüyorum cidden sıkıntımız bizden BİLE saklaması.

Slimcim seni severim ama bence sende içinde olduğun için göremiyorsun. K8z çok ciddi sıkıntı içinde. Kural koyup duruyorsunuz sürekli. Bir bira dan ne olacak. Herşeye dahil ederiz diyorsunuz, birsey olursa gel söyle diyorsunuz. Kız gelip söylüyor bu seferde 18 yaş kuralı koyuyorsunuz. Al bir bardak koy önüne için denesin neymiş görsün. 18 yaşına gelince bu kız zaten gider marketten alır içer size o zaman artık gerek var mı? 18 yaşına gelince isterse hergün sürekli içer. Kız bunu mu söylüyor size yaa :(
senin bebeğin var mı hatırlamıyorum ama esin baba olacak kabiliyeti değil. Aman diyeyim iyice bir gelişmesi gerekiyor. Kendi kızını düşün bu adam 14 yaşına gelince ona böyle davranın ister misin?

Siz yazdıkça hatalarımızı fark edebiliyorum kızlar.
Ama dün konuşurken mesela pişman olmasının sebebine açık vermek dedi. Doğru gelmiyor bu bana hala. Yalan söylediği için pişman olmalıydı, ortaya çıktığı için değil. Dün ona da söyledim onun yaşında onun yaptıklarının kat be kat fazlasını yaptım. Ne masum bir çocuk ne de masum bir ergen oldum. Ama benim yalan söylemek içim daha geçerli sebeplerim vardı, kontrol mekanizması vardı bizimkinde o yok. Hani her yaptığını anlayabilecek eşimle ben varız, biz de haftada 1 falan görüşürüz işte.
Tokat konusunda yanıldığımı kabul ediyorum. Kendimle kıyasladım belki de, zira ilk ve tek dayağımı aynı sebepten yemiştim ve bende işe yaramıştı. Ama şimdinin ergenliği ile 10 sene öncesinin bir değil.
Bira konusu da bira içilirken geçseydi deneme şansı olabilirdi ama avmdeydik yani biz karşısında içip ona vermiyor değildik ki biz de uzun süredir kullanmıyoruz.
Sigara konusunda rol modeli kim bilmiyorum, ben değilim ama.
Kendini falçatayla kesmesi de özentiliktir muhtemelen. Okuldan falan birileri yapmıştır.
Uzak bir yere gidememesine gelince yanlış anlatmışım. O bir uasak değil ama öyle bir alışkanlığı yok. Arkadaşları hep mahalleden çevreden vs vs. Annesi de öyle hadi taksime gidelim insanı değil, bulamaz bile kadın. cidden bizlerle kıyaslamayın, yaşlı bile değil ama köyden şehre gelip adapte olamamış bir kadın. Gezmeleri o sebeple en çok bizimle. Ben onun yaşındayken akşam bakırköyden eve minibüsle geliyordum evet, ama şimdiki ortam ya da bahsettiğimiz kişi buna çok uygun gelmiyor.
Karate ile ilgileniyordu, kendi isteği ile "kızsal" bulmayıp bıraktı. Neye yönlendirilebilir düşünmek gerek...
Kayınvalidemin canı çok sıkkınmış. zırlayıp duruyor. Eşim onu bana bırakıp kardeşiyle sinemaya gidecekmiş. Annemle de bir konuşayım.

Kendisini kesmişmi:KK57: o yaştaki çocuk neden bunu yapsın bence arkadaşlarını araştırın örnek alıyor olabilir ve tedaviye ikna etmeye çalışın..

Hemen bir pedagogla konusun siz ve esiniz. Ustelik siz de anne baba olacaksiniz, sizin de ileride isinize yarar bu konusma.

Ben bu kızın durumunu cidden iyi görmüyorum, allah korusun bianlık bir gafletle neler neler yapabilir.. Üstelik etrafta onun bu acemiliginden faydalanacak o kadar kötü insanlar da varken..

Cidden hemen bir pedagog randevusu alıp esin ve sen gidin danışın. Gerekirse sonra kızı da götürürsünüz. Ve onun nefes almasını saglayacak yeni "kızsal" hobiler edindirebilirsiz kabiliyeti oldugu konularda. Hatta bu hobiler onun meslegi bile olabilir.

Elinizde körpecik bir insan var ve onun gelecekteki mutluluğu size bağlı lîtfen uzman yardımıyla bu mutluluğu kurun.

slim,kendini kesmesi özentiden değildir emin ol..çocuklar ve ergenler açıkça konuşup söyleyemediklerini,baskı altında tutulan ne varsa farklı şekilde ifade ederler..bu kesme işi de bastırılmış duyguların yansıması..asla özenti değil emin ol.
yeğenim de aynı yaşta bazı sorunlar yaşadı ablamlar da..psikolog desteği aldılar. ve kesin söylenen şey,yasaklamak,telefonuna el koymak kapatmak falan ters tepki yapar...
şu anda o kesiklere yenileri ilave ediliyordur emin olun..

Sonra da bu vajinismus olan kızlar neden oluyor, neden evliliklerinde hep bir ezilme, kendilerini aşağlamaları için kocalarına fırsat veriliyor diye soruyoruz. İşte tam da bu yaşlarda bu ve benzerleri sebeplerden oluyor.

Ben sizi yorumlarınıza denk geldikçe aklı başında biri sanırdım ama eşinizin vurmasına iyi olmuş demeniz, size hiç yakışmadı. Rol model çok var görümcenizin önünde, gücü yeten yetene olmuş bu olay.

Aile de diğer yalan konuşup, gizli saklı içenlere neden kimse tık diyemiyor. Ortada yanlış varsa, büyükten küçüğe doğru düzeltmeye gidin. Herkes sanki sütten çıkmış ak kaşık ailede, bir o garip kızcağız günah keçisi ilan edilmiş.

bence cok baskı kurmıssunuz tkatlar ... agır knusmalar... babaya sylemekle tehdıt etmeler cok fazla bı face hesabı ıcın kaldıkı sevgılosıde olblrdı kımseyı kntrol edemezsnz snucta dsarı cıkrgında aJan gb pesınde dlasamayacgınıza gre attgı her adımdan haberdar olmk ıstyrsanız oncelıkle ustunde enazndan bırınıze karsı ustunde baskı yada yargılama hıssetmemesı lazım yanı bırınız buyugu degılde arkadası olcksnz su nktada yapılacak tek sey psklog cunku kendını kesmeler ergenlıktendr denılebılecek basıt bısı degıl ayrıca kapattgın hesapları acın 14 yasındada olsa o bı bırey ve ona sıddet uyguladıktan snra ozel alanının kurcalanması oldukca onur kırıcı...

Back
X