- 16 Şubat 2016
- 4.733
- 15.912
- 208
- 36
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Sonra da bu vajinismus olan kızlar neden oluyor, neden evliliklerinde hep bir ezilme, kendilerini aşağlamaları için kocalarına fırsat veriliyor diye soruyoruz. İşte tam da bu yaşlarda bu ve benzerleri sebeplerden oluyor.
Ben sizi yorumlarınıza denk geldikçe aklı başında biri sanırdım ama eşinizin vurmasına iyi olmuş demeniz, size hiç yakışmadı. Rol model çok var görümcenizin önünde, gücü yeten yetene olmuş bu olay.
Aile de diğer yalan konuşup, gizli saklı içenlere neden kimse tık diyemiyor. Ortada yanlış varsa, büyükten küçüğe doğru düzeltmeye gidin. Herkes sanki sütten çıkmış ak kaşık ailede, bir o garip kızcağız günah keçisi ilan edilmiş.
Kendinizi o kadar güzel ifade etmişsiniz ki hayran kaldım. Ama karşı taraf bunu anlayabilir mi orası meçhul. Bu konuda da sanki kız problemli sanki sorun kızdaymış gibi lanse edilmiş. Aksine ailesi psikoloğa gitmeli.'kendini kesmiş' biri olarak meraklısına söyleyeyim, o yaşta biri bunu neden yapar ?
Aile içi şiddet,
Örnek teşkil eden çevre,
Aşırı baskı, muhafazakar aile, çevre, mahalle
Ağır dini eğitim,
E bide ergenlik bunalımları tuz, biber oldu mu, yapar.
Hele de benim gibi tüm bunlardan dolayı depresyona girip 2 yıl bi odanın içinde ailesiyle bile iletişim kurmadan, sürekli intiharı düşünerek yaşarsa. Kimse de bunu önemsemeyip 'aman boşverin ergenliktendir psikolokluk bişeyi yok' diyip geçerse !!!!! öyle de bi yapar ki...
Ama ona anlatın, şimdi liseli ergen arkadaşları ona 'aykırı, isyankar, marjinal' gibi bakıyo olsa da, ona biraz büyüdüğünde insanların ona 'satanist, ucube' gibi bakacağını anlatın. Yaz, kış uzun kollularla gezmek zorunda kalacağını anlatın. İstediği gelinliği giyemeyeceğini anlatın. Hiç kimseyi bunun geçmişte kalmış olduğuna, şimdi iyi olduğuna inandıramayacağını anlatın. Misal siz bana çocuğunuzu emanet eder misiniz ? Etmezsiniz. Geçmişte yaptığı bu hatanın ömür boyu peşini bırakmayacağını anlatın. Bunun tedavisi olmadığını anlatın. Hatta siz açın ona kk'da 'Jilet izi giderme' bölümünü okuyun. İnsanlar nasıl çırpınıyorlar bi görsün. Bu tür makalelerde insanların nasıl linç ettiğini bi okusun. 'İnşallah o izlerden kurtulamazsın da senin gibi psikopatları toplumdan ayırabiliriz' diyenleri bi görsün. Her gün tıp haberlerini takip ediyorum bi tedavi geliştirilebilmiş midir acaba diye..
Yok o kadarına cesaret edemez ufak tefek çizikler diye düşünmeyin. Dışardan bakılınca sessiz, sakin, kendi halinde biriydim. Bi kriz anıydı, kapıyı kilitleyip bağıra bağıra yaptım, ne ölmek için, ne de dikkat çekmek için. Beni üzenleri üzmek için yaptım.. Ama şimdi yazarken bile yüzüm kızarıyor. Çok daha büyük hatalar yapmadan müdahale edin. KENDİNİ KESEN Bİ ÇOCUK İÇİN PSİKOLOG GEREKLİ DEĞİL DE, KİM İÇİN GEREKLİ ?
Esin dul diye bir kadini kullanip atmisti yanlis hatirlamiyorsam, ee simdi kardesine neden kiziyor? Yasaksa herkese yasak olacak o zaman.
O kadinin ahi da yanina kalmaz yani ilahi adalet sonucta.
Insallah kizcagiz kendi hayatini kurtarir yazik, bir facebook yuzunden basina gelenlere bakin.
Madem cok guzel yaklasiyorsunuz alin bir pedagoga falan götürün madem... !
Genel olarak yorumlarını beğendiğim biriydin bilgece.
Ama saçmaladığını düşünüyorum, hatta görüyorum.
2 senedir denk geldiğimiz her konuda bu yorumu yazmandan bunaldım artık. 3 önceki kocamın benden sonraki karısı mısın neyin tribi bilmiyorum.
Derdin yardımcı olmak falan değil çünkü.
Seni göz ardı ettiğimde bu mesajı görecek misin onda da bilgim yok.
Kendine iyi bak.
---
Yardımcı olan, bana hatalarımızı gösteren hatta ilk fırsatta okuduğunu anlamayıp saldıran arkadaşlara bile çok teşekkürler. Gerçekten bir şeyleri görmeme vesile oldunuz. Sıradaki ilk adım psikolog ziyareti. Tekrar çok teşekkür ederim.
---
Konu absürd ilerliyorMune kapatabilir misin? Arkadaşlardan fikir aldım yeterince.
Siz yazdıkça hatalarımızı fark edebiliyorum kızlar.
Ama dün konuşurken mesela pişman olmasının sebebine açık vermek dedi. Doğru gelmiyor bu bana hala. Yalan söylediği için pişman olmalıydı, ortaya çıktığı için değil. Dün ona da söyledim onun yaşında onun yaptıklarının kat be kat fazlasını yaptım. Ne masum bir çocuk ne de masum bir ergen oldum. Ama benim yalan söylemek içim daha geçerli sebeplerim vardı, kontrol mekanizması vardı bizimkinde o yok. Hani her yaptığını anlayabilecek eşimle ben varız, biz de haftada 1 falan görüşürüz işte.
Tokat konusunda yanıldığımı kabul ediyorum. Kendimle kıyasladım belki de, zira ilk ve tek dayağımı aynı sebepten yemiştim ve bende işe yaramıştı. Ama şimdinin ergenliği ile 10 sene öncesinin bir değil.
Bira konusu da bira içilirken geçseydi deneme şansı olabilirdi ama avmdeydik yani biz karşısında içip ona vermiyor değildik ki biz de uzun süredir kullanmıyoruz.
Sigara konusunda rol modeli kim bilmiyorum, ben değilim ama.
Kendini falçatayla kesmesi de özentiliktir muhtemelen. Okuldan falan birileri yapmıştır.
Uzak bir yere gidememesine gelince yanlış anlatmışım. O bir uasak değil ama öyle bir alışkanlığı yok. Arkadaşları hep mahalleden çevreden vs vs. Annesi de öyle hadi taksime gidelim insanı değil, bulamaz bile kadın. cidden bizlerle kıyaslamayın, yaşlı bile değil ama köyden şehre gelip adapte olamamış bir kadın. Gezmeleri o sebeple en çok bizimle. Ben onun yaşındayken akşam bakırköyden eve minibüsle geliyordum evet, ama şimdiki ortam ya da bahsettiğimiz kişi buna çok uygun gelmiyor.
Karate ile ilgileniyordu, kendi isteği ile "kızsal" bulmayıp bıraktı. Neye yönlendirilebilir düşünmek gerek...
Kayınvalidemin canı çok sıkkınmış. zırlayıp
Esin dul diye bir kadini kullanip atmisti yanlis hatirlamiyorsam, ee simdi kardesine neden kiziyor? Yasaksa herkese yasak olacak o zaman.
O kadinin ahi da yanina kalmaz yani ilahi adalet sonucta.
Insallah kizcagiz kendi hayatini kurtarir yazik, bir facebook yuzunden basina gelenlere bakin.
Madem cok guzel yaklasiyorsunuz alin bir pedagoga falan götürün madem... !
Konu kapanmadan iyi bir gelecek dileği ile hak ediyorsunuz'kendini kesmiş' biri olarak meraklısına söyleyeyim, o yaşta biri bunu neden yapar ?
Aile içi şiddet,
Örnek teşkil eden çevre,
Aşırı baskı, muhafazakar aile, çevre, mahalle
Ağır dini eğitim,
E bide ergenlik bunalımları tuz, biber oldu mu, yapar.
Hele de benim gibi tüm bunlardan dolayı depresyona girip 2 yıl bi odanın içinde ailesiyle bile iletişim kurmadan, sürekli intiharı düşünerek yaşarsa. Kimse de bunu önemsemeyip 'aman boşverin ergenliktendir psikolokluk bişeyi yok' diyip geçerse !!!!! öyle de bi yapar ki...
Ama ona anlatın, şimdi liseli ergen arkadaşları ona 'aykırı, isyankar, marjinal' gibi bakıyo olsa da, ona biraz büyüdüğünde insanların ona 'satanist, ucube' gibi bakacağını anlatın. Yaz, kış uzun kollularla gezmek zorunda kalacağını anlatın. İstediği gelinliği giyemeyeceğini anlatın. Hiç kimseyi bunun geçmişte kalmış olduğuna, şimdi iyi olduğuna inandıramayacağını anlatın. Misal siz bana çocuğunuzu emanet eder misiniz ? Etmezsiniz. Geçmişte yaptığı bu hatanın ömür boyu peşini bırakmayacağını anlatın. Bunun tedavisi olmadığını anlatın. Hatta siz açın ona kk'da 'Jilet izi giderme' bölümünü okuyun. İnsanlar nasıl çırpınıyorlar bi görsün. Bu tür makalelerde insanların nasıl linç ettiğini bi okusun. 'İnşallah o izlerden kurtulamazsın da senin gibi psikopatları toplumdan ayırabiliriz' diyenleri bi görsün. Her gün tıp haberlerini takip ediyorum bi tedavi geliştirilebilmiş midir acaba diye..
Yok o kadarına cesaret edemez ufak tefek çizikler diye düşünmeyin. Dışardan bakılınca sessiz, sakin, kendi halinde biriydim. Bi kriz anıydı, kapıyı kilitleyip bağıra bağıra yaptım, ne ölmek için, ne de dikkat çekmek için. Beni üzenleri üzmek için yaptım.. Ama şimdi yazarken bile yüzüm kızarıyor. Çok daha büyük hatalar yapmadan müdahale edin. KENDİNİ KESEN Bİ ÇOCUK İÇİN PSİKOLOG GEREKLİ DEĞİL DE, KİM İÇİN GEREKLİ ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?