Aylardır çözemediğimiz ergen problemi

+1

baskıdan ve içinden geldiği için. ailenin çok sıkı olduğunu söylüyorsunuz ama eski yazdığınız bir kaç yorumdan eşinizin pekte sıkı olmadığını görmüştüm. eşinizin böyle rahat davranıp iş kardeşine gelince baskıcı ve korumacı davranması çocuğu dahada içine kapatıyor madem en mantıklınız sensin eşinide ikna edebilecek tek kişi sensin. çocuğun sırdaşı ol madem sana her şeyi anlatıyor. ama bunu abisine ya da herhangi birine söyleme güvenini kırma söylemiyormuş gibi yapıp söylemektende çekin.sana güvensin en azından neler olduğunu sadece sen bilirsin ama hepinizin içi rahat olur

sizi uzmek istemem ama ayni apartmanda oturdugumuz bir arkadasim vardi ailesi inanilmaz duzeyde baskiciydi birde ablasi vardi ikimkiz kardeslerdi. babasi kizlari yildirimhan kolejlerine yolladi kiz erkek ayri olur bu okullarda 8. sinifa kadar orda okudular falan liseye gitti ablasi ablasini okula annesi goturdu getirdi dersaneden babasi aldi herkes dalga gecerdi arkadaslarini sadece eve getirirdi bize bile cikmazdi ben inerdim sonra bu kiz ailesindne gizli uni tercihi yapti ankaraya gitti ailesi bunu sildi o.... olmaya gitti dedi durdu kiza yurt cikti burs buldu calisti hacettepeyi bitirdi kiz suan fizyoterapistlik yapiyor acibademde hemce adanaya dondu ve ayri evde yasiyor ailesinden diger kardesi vardi oda kiz onada ayni baskilar yapildi ve o kiz 10. sinifta birgun baskiya dayanamayip okuldan kacti bir arkadasinin evinde kalmis kizin ailesi cenazeleri var diye sehir disina gitmis buda onlarda kalmis, biz bile uyumadik kac gun aradik ettik, sonra babasi buldu bunu bir guzel dovdu kapiyi kiramadik babam falan baya ugrasti en son polis cagrildi kizin suan sag kulaginda isitme cihazi var babasi oyle sert vurdu ki duymuyor kizda ablasinin yaninda yasiyor aileside mersinde kaldi ve bu kiz okuyamadida konusmasida bozuldu zamanla deger miydi bunca baskiya benimde ailem bana baski yapan biri ben suan neler yasiyorum yani bu aileler neden boyle anlayabilmis degilim bizle arkadas olsalar boyle olmazdi o kiz saman altindan su yuruturbyapacagini yapar halbuki arkadas gibi olsa kendi aileside en azindan cogu seyinsize anlatacagi icin onu yanlis yoldan cevirebilirisiniz boyle baskilarla sonuc alamazsiniz yaptiklari yanlis ama tek sorun ailesi olarak sizsiniz baskiniz yuzunden boyle bu kiz

Esin dul diye bir kadini kullanip atmisti yanlis hatirlamiyorsam, ee simdi kardesine neden kiziyor? Yasaksa herkese yasak olacak o zaman.
O kadinin ahi da yanina kalmaz yani ilahi adalet sonucta.
Insallah kizcagiz kendi hayatini kurtarir yazik, bir facebook yuzunden basina gelenlere bakin.
Madem cok guzel yaklasiyorsunuz alin bir pedagoga falan götürün madem... !

ben şunu anlamıyorum abiler istediği düzeyde bir hayat yaşarken iş kıza gelince facebook dahi açması yasak asıl sorun burda.tabi ki zaman kötü kollamak korumak gerek ama kendini değersiz hissettirip bunu sırf kız olduğu için yapıldığını hissetmeden. çöcuğa yardım edecek tek kişi sizsiniz sizde objektif olun

'kendini kesmiş' biri olarak meraklısına söyleyeyim, o yaşta biri bunu neden yapar ?
Aile içi şiddet,
Örnek teşkil eden çevre,
Aşırı baskı, muhafazakar aile, çevre, mahalle
Ağır dini eğitim,
E bide ergenlik bunalımları tuz, biber oldu mu, yapar.

Hele de benim gibi tüm bunlardan dolayı depresyona girip 2 yıl bi odanın içinde ailesiyle bile iletişim kurmadan, sürekli intiharı düşünerek yaşarsa. Kimse de bunu önemsemeyip 'aman boşverin ergenliktendir psikolokluk bişeyi yok' diyip geçerse !!!!! öyle de bi yapar ki...

Ama ona anlatın, şimdi liseli ergen arkadaşları ona 'aykırı, isyankar, marjinal' gibi bakıyo olsa da, ona biraz büyüdüğünde insanların ona 'satanist, ucube' gibi bakacağını anlatın. Yaz, kış uzun kollularla gezmek zorunda kalacağını anlatın. İstediği gelinliği giyemeyeceğini anlatın. Hiç kimseyi bunun geçmişte kalmış olduğuna, şimdi iyi olduğuna inandıramayacağını anlatın. Misal siz bana çocuğunuzu emanet eder misiniz ? Etmezsiniz. Geçmişte yaptığı bu hatanın ömür boyu peşini bırakmayacağını anlatın. Bunun tedavisi olmadığını anlatın. Hatta siz açın ona kk'da 'Jilet izi giderme' bölümünü okuyun. İnsanlar nasıl çırpınıyorlar bi görsün. Bu tür makalelerde insanların nasıl linç ettiğini bi okusun. 'İnşallah o izlerden kurtulamazsın da senin gibi psikopatları toplumdan ayırabiliriz' diyenleri bi görsün. Her gün tıp haberlerini takip ediyorum bi tedavi geliştirilebilmiş midir acaba diye..

Yok o kadarına cesaret edemez ufak tefek çizikler diye düşünmeyin. Dışardan bakılınca sessiz, sakin, kendi halinde biriydim. Bi kriz anıydı, kapıyı kilitleyip bağıra bağıra yaptım, ne ölmek için, ne de dikkat çekmek için. Beni üzenleri üzmek için yaptım.. Ama şimdi yazarken bile yüzüm kızarıyor. Çok daha büyük hatalar yapmadan müdahale edin. KENDİNİ KESEN Bİ ÇOCUK İÇİN PSİKOLOG GEREKLİ DEĞİL DE, KİM İÇİN GEREKLİ ?

Kendinizi o kadar güzel ifade etmişsiniz ki hayran kaldım. Ama karşı taraf bunu anlayabilir mi orası meçhul. Bu konuda da sanki kız problemli sanki sorun kızdaymış gibi lanse edilmiş. Aksine ailesi psikoloğa gitmeli.

Genel olarak yorumlarını beğendiğim biriydin bilgece.
Ama saçmaladığını düşünüyorum, hatta görüyorum.
2 senedir denk geldiğimiz her konuda bu yorumu yazmandan bunaldım artık. 3 önceki kocamın benden sonraki karısı mısın neyin tribi bilmiyorum.
Derdin yardımcı olmak falan değil çünkü.
Seni göz ardı ettiğimde bu mesajı görecek misin onda da bilgim yok.
Kendine iyi bak.

---

Yardımcı olan, bana hatalarımızı gösteren hatta ilk fırsatta okuduğunu anlamayıp saldıran arkadaşlara bile çok teşekkürler. Gerçekten bir şeyleri görmeme vesile oldunuz. Sıradaki ilk adım psikolog ziyareti. Tekrar çok teşekkür ederim.

---

Konu absürd ilerliyor Mune kapatabilir misin? Arkadaşlardan fikir aldım yeterince.

Küçücük çocuğa baskı kuran kendinde ona ağır konuşma haddi bulan birinin burada söylenen şeylere saldırı demesi de biraz ironi bence .
Sizde yorumlarını beğendiğim biriydiniz ama sizde epey saçmalamışsınız.

Vayy bilmiyordum.

Konu kapanmadan iyi bir gelecek dileği ile hak ediyorsunuz

Küsura bakmayın ama kıza niye kızıyorsunuz Kı 8. Sınıf dediğimiz arkadaş seneye lise de demektir büyüyor ergen demeyi biliyorsak sevdiği birinolabir ben evlilik kararı alana kadar beni de babam hiç ilişkim yok diye biliyordu Babalar herşeyi bilmez kardeşim ben de sigara içtim annem biliyordu babam yine bilmezdi herşey babaya söylenmez çözülemez noktada söylersin belki o çocukla özel bişeyler yazıyordur siz görmeyin istemiştir ondan saklamıştı saklamış evet iyi bişey değil de saklamasa söylese alıcağı tepkiden korkmuştur bu kadar basit ona Sevgiyle yaklaşın alın dışarı çıkarın sizinle ve arkadaşlarınızla onun sosyal hayata karıştırabilicek bulabilirseniZ bir kurs falan bulun sosyal hayatı olmayan bir genç kız aile de değeri olmadığına inanan bir genç kız kendine de zarar verebilir tehlikeli şeylerde olabilir öncelikle ona güvenin ve bence sen onunla özel konuş ve görümce yenge değilde abla ol ona derdini mutluluğunu sana anlatsın madem ona yardım etmek istiyorsun bence bunu yapmalısın

F acebooku tabikide olacak yasakladikca üstüne düştükçe ddahada isteyecek dahada kesecek kendini sigaranın zararlarını suan ozentilik olduğunu yarın bugün tırnakları sarardiginda bedeni burustugunda PIS PIS koktugunda beyaz atletli killi kocadan başka koca bulamayacağını serserilerle eğitimi tamamladıktan sonra kendini kurtardıktan sonra takilmasi gerektiğini bedenini keserek cirkinlestigini yaşıtları temiz sabun kokan arkadaşlarını örnek almasını söyleyin öyle bağırarak ağlatarak daha kötü olur alkole bile başlar tam özenti çağları...

Senin yaklaşımını da çok dogru bulamadım slim.
Eşin kıza vurduğu zaman eşini
tutmalı hatta korumalıydın.
Tek başınıza yaptığınız konuşmada da
sadece sarılsan bile yeterdi aslında.
Sonra yine konuşurdunuz.
Güven verdiğiniz sürece size kendini açar sadece.
Ağlatarak yanındayım mesajı veremezsin.

Ya ben simdiki ergenleri anlamiyorum.Cok acaipler.Ben hic oyle olmadim.Anne babami uzecem diye aklim cikardi.Degil bilek kesmek.Dersler ve resim cizmek bir ara spora gitmek disinda bir yonelimim olmadi.Ailem de siradan eski usul bir aile.Oyle hot hot baskilayici da degillerdi tabi.(.Buna ragmen ablam beni ev isleri konusunda cok ezdi ayri)Ama su zamandakilere baski uygulayip dovsen de kar etmez.Bileylenir falan.Arsizlar bir de.Ben niye oyleydim bilmiyorum.Eskiden hep oyleymis hep oyle diyorlar benim cevrem akrabalarim.Ablamlar yegenlerimden illalah ettiydiler.Ne yiyip iciyorlar anlamadim ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…