'kendini kesmiş' biri olarak meraklısına söyleyeyim, o yaşta biri bunu neden yapar ?
Aile içi şiddet,
Örnek teşkil eden çevre,
Aşırı baskı, muhafazakar aile, çevre, mahalle
Ağır dini eğitim,
E bide ergenlik bunalımları tuz, biber oldu mu, yapar.
Hele de benim gibi tüm bunlardan dolayı depresyona girip 2 yıl bi odanın içinde ailesiyle bile iletişim kurmadan, sürekli intiharı düşünerek yaşarsa. Kimse de bunu önemsemeyip 'aman boşverin ergenliktendir psikolokluk bişeyi yok' diyip geçerse !!!!! öyle de bi yapar ki...
Ama ona anlatın, şimdi liseli ergen arkadaşları ona 'aykırı, isyankar, marjinal' gibi bakıyo olsa da, ona biraz büyüdüğünde insanların ona 'satanist, ucube' gibi bakacağını anlatın. Yaz, kış uzun kollularla gezmek zorunda kalacağını anlatın. İstediği gelinliği giyemeyeceğini anlatın. Hiç kimseyi bunun geçmişte kalmış olduğuna, şimdi iyi olduğuna inandıramayacağını anlatın. Misal siz bana çocuğunuzu emanet eder misiniz ? Etmezsiniz. Geçmişte yaptığı bu hatanın ömür boyu peşini bırakmayacağını anlatın. Bunun tedavisi olmadığını anlatın. Hatta siz açın ona kk'da 'Jilet izi giderme' bölümünü okuyun. İnsanlar nasıl çırpınıyorlar bi görsün. Bu tür makalelerde insanların nasıl linç ettiğini bi okusun. 'İnşallah o izlerden kurtulamazsın da senin gibi psikopatları toplumdan ayırabiliriz' diyenleri bi görsün. Her gün tıp haberlerini takip ediyorum bi tedavi geliştirilebilmiş midir acaba diye..
Yok o kadarına cesaret edemez ufak tefek çizikler diye düşünmeyin. Dışardan bakılınca sessiz, sakin, kendi halinde biriydim. Bi kriz anıydı, kapıyı kilitleyip bağıra bağıra yaptım, ne ölmek için, ne de dikkat çekmek için. Beni üzenleri üzmek için yaptım.. Ama şimdi yazarken bile yüzüm kızarıyor. Çok daha büyük hatalar yapmadan müdahale edin. KENDİNİ KESEN Bİ ÇOCUK İÇİN PSİKOLOG GEREKLİ DEĞİL DE, KİM İÇİN GEREKLİ ?