- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Evet yaptıkları bana da normal geliyor.
Ama neden yalan söylüyor neden bizden gizleme ihtiyacı hissediyor kafayı yiyeceğim.
Hani yasak olmayan şeyi saklaması da çok absürd değil mi?
Bakın cidden yanlış düşünüyor olabilirim ama eşimin dün tokat atmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu kimseye söylemedim tabi eşimin bı saçma davranışını tetikleyecek değilim ama cidden tek bir tokat, daha önce hiç olmadıysa bir dank ettirmez mi?
Ve birde bazı şeyler yaşayarak öğrenilir. Buna tecrübe diyoruz biz.Bu kıza bunun için bile fırsat verilmiyor. Mesela benim kizim bundan 2-3ay önce berbat bir tecrübe ile esrarin ne kadar kötü birşey olduğunu öğrendi. Hatta bununla ilgili konu acmistim.Bir arkadaşının partisinde esrarlı kek yemiş hastanelik olmuştu. Kızım bu keki bilerek ve isteyerek yediğini kabul etti aynı akşam. Denemek istemiş sadece..ben bunu bize dürüstçe söylemesini taktir ettim.onunla konuştuk ve zaten kendide öğrendi yanlış olduğunu. İlerde yine dener mi bilemem.ama bunu saklamayacagina eminim.Bir ailede güven çok önemlidir konu sahibi.onu yalan söylemeye iten sizlersiniz..Kusura bakmayın ama yanlış yaptığı birşey yok bana göre. Evet sigara tüketmesi yanlış bir durum ama oda ayda yılda 1 ve ergencedir. Özeniyordur.
Kız hem bu kadar sıkı bir ailede yaşayıp hemde gizli sosyal medya kullanıyorsa bence bu onun bir hatası olarak görülmemeli.
Özel bir alan istiyordur kendisi için. Baskıcı bir aile olmasa idi belki sizinle bu hesaplarını paylaşırdı . Ama hesabını böyle didiklemenizden korkup yapmamıştır.
Kızın şüphe çekecek bir hareketi olmadıysa açıp mesajlarını okumanız ve ağır konuşmanız gerekmezdi.
Bir de tokat olayı var tabi. Sosyal medya kullandığını abisinden gizlemesi yani çok şaşırtacak bir durum değil.
Ve bence o kıza o kadar ağır konuşmak sizin haddiniz değil zaten gerekte yoktu.
Ben kız için üzüldüm. Herkes hata yapar. Hata yapar yapa iyiyi doğruyu öğrenir. Serseri biriyle birlikteyse konuşulur anlatılır güzelce. Sonra daha iyi tercihler yapar.
Bu kadar baskıcı bir aile ise bence yalan söylenmesine şaşırmamalı. Zaten öğrendikten sonra yaptıklarınızda bunu doğrular nitelikte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?