Ayıp mı etmişim içim içimi yiyor

Konu sahibinin asıl amacı tatil parasını belirtmekmiş bence, adam o tatile gidilmeden önce kendisi söyleyecekti bi ay sen bi ay ben öderiz diye, sonrasında da hatırlatılmasına ya da sayılmasına fırsat dahi vermeden ödemelerini yapacaktı.

Siz kabul etmesinde sıkıntı görmeyebilirsiniz elbette hayatınızı ona göre yaşarsınız ama ben görüyorum ve kesinlikle kabul etmem. Ya yapmayacak o ödemeleri yapıyorsa da hesabını tutmak için ya da fırsattan istifade bunu kitleyeyim demeyecek. No kabul edilir tarafı yok benim açımdan.
yapmayın allah aşkına
cimri adam nasıl olur parayı karşı tarafa kitleme niyetindeki adam nasıl olur uzmanı olduk artık kk olarak :)
adam kıza tatil kitleyecek tarzda bi herif olsa 2 senelik ilişki boyunca dışarıda yenen içilenleri de
kitlerdi ne bileyim alman usulü yapalım derdi, eyleme dökmese bile ağzıyla söyler yoklardı
yok sen ısmarla yok sen bilmem ne yap diye
cimri insan kendini belli ediyor yani tatile çıkana dek
sizin baktığınız mantıkla bakarsak o zaman konu sahibinin de
2 senelik ilişki içerisindeki adamın ödediği tüm hesapların yarısını
kendisine iade etmesi gerekir
kendi ağzıyla söylemedi mi bu kız, hafta sonu dışarı çıktık 1000 lira civarı hesap ödedi diye
2 senelik ilişki içinde yeme içme konusunda kıza elini cebine attırmayan bi erkek
kız tatil masrafını karşıladığı zaman aa bana jest yaptı diye düşünür çok basit bi mantık bu
matematik belli çünkü
siz şimdi tatilin yarısını adamın daha kendisine söylenmeden konusu bile geçmeden karşılamasını bekliyorsanız
o zaman konu sahibindende kendisine söylenmeden etmeden dışarıda yenilip içilirken
elini cebine atmasını beklemelisiniz
hani yazmış ya sevgilisine, evli değiliz bişi değiliz diye
o zaman evli barklı olmadığı adama yediğini içtiğini ödetmemeliydi bu mantıkla bakarsak

Evet atmış iki taksit parasını
İyi bari, attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiş.
Kavga edip, üç kuruşu geri isteyen konumuna düşüp hesabın yine boş da olabilirdi:)
Bence ortada sorun da yok. Bazen böyle şeyler olur, sen ondan beklersin o sen jest yaptın sanar vs. Ama sizin gerçek anlamda söylüyorum çok ciddi bir iletişim sorununuz var. İçinizde biriktirip biriktirip imalarla , lafı dolandırmalarla bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz, karşı taraf anlar gibi olup bir şey yapmak isteyince ona engel oluyorsunuz, meraminizi yetişkin bir insan gibi konuşa konuşa aktarmak varken pasif agresif hallere giriyorsunuz, adam konuşup sorunu çözmek istiyor siz 'oof tamam tamam tamam demedim say, heee heee' modundasiniz. Adam konuyu açıyor, konuşup çözüme kavuşturmak yerine hiç dinlememiş gibi yok nenem yok babam laf kalabalığı yapıyorsunuz.
Öncesinde borç borç demissiniz, yollamak istemiş 'sanki onun parasından ne olacak' demişsiniz, sonra o parayı atmadı diye kinlenmissiniz. Adam bir şey almak istemiş,yok demişsiniz, alayım deyip almadığı için alinmissiniz.
Nöbet yazdırırim dediğinize göre hemşire, doktor falansiniz sanırım. İnsanlarla bu kadar içli dişli olması gereken bir meslek üyesinin bu kadar iletişim becerilerinin olmayışı beni çok şaşırttı.
Muhtemelen tek bu çocuk için de değil, genel olarak hayatınızda benzer sorunlari yaşıyorsunuzdur, niyetiniz kötü olmasa bile insanlar size alınıp güveniyordur.
Bence ciddi ciddi bu konuyu düzeltmeye çalışın.

yapmayın allah aşkına
cimri adam nasıl olur parayı karşı tarafa kitleme niyetindeki adam nasıl olur uzmanı olduk artık kk olarak :)
adam kıza tatil kitleyecek tarzda bi herif olsa 2 senelik ilişki boyunca dışarıda yenen içilenleri de
kitlerdi ne bileyim alman usulü yapalım derdi, eyleme dökmese bile ağzıyla söyler yoklardı
yok sen ısmarla yok sen bilmem ne yap diye
cimri insan kendini belli ediyor yani tatile çıkana dek
sizin baktığınız mantıkla bakarsak o zaman konu sahibinin de
2 senelik ilişki içerisindeki adamın ödediği tüm hesapların yarısını
kendisine iade etmesi gerekir
kendi ağzıyla söylemedi mi bu kız, hafta sonu dışarı çıktık 1000 lira civarı hesap ödedi diye
2 senelik ilişki içinde yeme içme konusunda kıza elini cebine attırmayan bi erkek
kız tatil masrafını karşıladığı zaman aa bana jest yaptı diye düşünür çok basit bi mantık bu
matematik belli çünkü
siz şimdi tatilin yarısını adamın daha kendisine söylenmeden konusu bile geçmeden karşılamasını bekliyorsanız
o zaman konu sahibindende kendisine söylenmeden etmeden dışarıda yenilip içilirken
elini cebine atmasını beklemelisiniz
hani yazmış ya sevgilisine, evli değiliz bişi değiliz diye
o zaman evli barklı olmadığı adama yediğini içtiğini ödetmemeliydi bu mantıkla bakarsak

Ayy Allah aşkına her yediği içtiği değildir o, kız da ödemiştir kız söylüyor zaten. Dışarda yenilen içilen o ay içinde tolore edilebilir rakamlardır. Bi de erkekleri prensesleştirmeyelim, evlendikten sonra maddi manevi yeterince kendimizi veriyoruz zaten. Ne olursa olsun tatil bölüşülür.

Hayır canım ödemiyeceksin tabi ki o öderim kısmı ayıp olmasın diye denilecek :) eğer lafını yaparsa daha belim doğrulmadı dersin.
Geri öderim diye borç alıp ödememeyi mi tavsiye ediyorsunuz?
Bunu yapan bir insana kim niye saygı duysun ki? Adamın gözünde güvenilmez biri olmak ve kırk bin TL dışında ne kazandırır bu saçma davranış konu sahibine?

İyi bari, attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiş.
Kavga edip, üç kuruşu geri isteyen konumuna düşüp hesabın yine boş da olabilirdi:)
Bence ortada sorun da yok. Bazen böyle şeyler olur, sen ondan beklersin o sen jest yaptın sanar vs. Ama sizin gerçek anlamda söylüyorum çok ciddi bir iletişim sorununuz var. İçinizde biriktirip biriktirip imalarla , lafı dolandırmalarla bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz, karşı taraf anlar gibi olup bir şey yapmak isteyince ona engel oluyorsunuz, meraminizi yetişkin bir insan gibi konuşa konuşa aktarmak varken pasif agresif hallere giriyorsunuz, adam konuşup sorunu çözmek istiyor siz 'oof tamam tamam tamam demedim say, heee heee' modundasiniz. Adam konuyu açıyor, konuşup çözüme kavuşturmak yerine hiç dinlememiş gibi yok nenem yok babam laf kalabalığı yapıyorsunuz.
Öncesinde borç borç demissiniz, yollamak istemiş 'sanki onun parasından ne olacak' demişsiniz, sonra o parayı atmadı diye kinlenmissiniz. Adam bir şey almak istemiş,yok demişsiniz, alayım deyip almadığı için alinmissiniz.
Nöbet yazdırırim dediğinize göre hemşire, doktor falansiniz sanırım. İnsanlarla bu kadar içli dişli olması gereken bir meslek üyesinin bu kadar iletişim becerilerinin olmayışı beni çok şaşırttı.
Muhtemelen tek bu çocuk için de değil, genel olarak hayatınızda benzer sorunlari yaşıyorsunuzdur, niyetiniz kötü olmasa bile insanlar size alınıp güveniyordur.
Bence ciddi ciddi bu konuyu düzeltmeye çalışın.
Teşekkürler yapıcı eleştiriniz için.
Aslında şöyle ben kendiliğinden anlasın istiyorum benim söylememle değil de,bana tamam vereyim parayı dedi ama triplenerek dedi mesajları okuduğunuzda görürsünüz,ben de aramız bozulacağına parası eksik kalsın gibi düşünüp tamam bi şey istemiyorum dedim.
Bu tarz problemler yaşıyor muyum herkes gibi ara ara yaşıyorum
Öneriniz var midir bu konuda?

Ben daha çok istekliydim o tatile gitmek için biraz hevesle onunla da konuşarak jolly üzerinden aldım direk ben ilgilenip takip ettiğim için bu konularla ben aldım diyelim,o da bana 6 k gönderdi ama ondan sonra da sana air fryer alayım falan demeye başladı bende istemiyorum ondan dedim
Neden isteksizdi maddi konulardan mı? Bu da ayrı konu siz öncü olduğunuz için sizden beklemiş olabilir. Ha baştan nazlanan adamı tatile de zorlamazdım ben, nazlandırmayın şunları yanlış mıyım ya? 🙄😁

Neden isteksizdi maddi konulardan mı? Bu da ayrı konu siz öncü olduğunuz için sizden beklemiş olabilir. Ha baştan nazlanan adamı tatile de zorlamazdım ben, nazlandırmayın şunları yanlış mıyım ya? 🙄😁
Ya isteksizden ziyade kararsızdı biraz şuraya mı gitsek daha iyi olur vs diye ama o karar verip ayarlayana kadar yaz bitecekti.bide yazlıkları var onların her sene gidiyor tatil gazı gidiyordu yani biraz,ama beraber de gitmek istediğini söylüyordu . Bi de bu tatilden iki ay önce başka bir tatile daha gitmiştik

Üslup çok değişik geldi. Zaten evli değiliz ne yardımı vs vs. Tamam evli olmayanlar birbirine para yardımı yapmasın diyoruz da dan diye sevgilinin yüzüne karşı böyle ifade edilmez bu. Altta kalmamak için aynen adamın dediği gibi "yardım değil zaten borcun var" olarak lanse etmişsiniz.
Anladığım kadarıyla çalışan, maaşı iyi olan insanlarsınız. 36 bin deyince herkese çok gelmiş ama karşı taraf dışarıda hesapları ödeyen, yurt dışı için bilet almak isteyen, sürprizler yapan biri. Yani maddi olarak rahat iki taraf da.
Ayrıca evli gibi ortak tatillere gidip, evli gibi dışarıda hesapları ortak ödeyip iş yardım istemeye gelince "biz evli değiliz" kısmı komik olmuş. Kısacası üslubunuz çok donuk, bir garip. Adamcağız neye uğradığını şaşırmıştır.

Ya isteksizden ziyade kararsızdı biraz şuraya mı gitsek daha iyi olur vs diye ama o karar verip ayarlayana kadar yaz bitecekti.bide yazlıkları var onların her sene gidiyor tatil gazı gidiyordu yani biraz,ama beraber de gitmek istediğini söylüyordu . Bi de bu tatilden iki ay önce başka bir tatile daha gitmiştik
Sizin üstleneceğinizi düşünmüş o zaman muhtemelen. Ayıp olmasın diye de bir taksit atmış. Yani benim de zorlandığım konular, sanırım cidden partnere karşı açık olamamakla ilgili bir sorun. Düşününce var mı başka konuşmaktan çekindiğiniz konular?

Teşekkürler yapıcı eleştiriniz için.
Aslında şöyle ben kendiliğinden anlasın istiyorum benim söylememle değil de,bana tamam vereyim parayı dedi ama triplenerek dedi mesajları okuduğunuzda görürsünüz,ben de aramız bozulacağına parası eksik kalsın gibi düşünüp tamam bi şey istemiyorum dedim.
Bu tarz problemler yaşıyor muyum herkes gibi ara ara yaşıyorum
Öneriniz var midir bu konuda?
Aslında böyle önemli konuları mesajla konuşmak yerine yüz yüze konuşmak en sağlıklısı yanlış anlaşılmaya çok müsait konular çünkü bunlar.
Ve bence aramız bozulacağına tamam istemiyorum demek aslında yapıcı bir tavır değil tam tersine biraz çocuk modu oluyor bu.
Aranız bozulmuş zaten her türlü çünkü.
Böyle meselelerde kafaya taktiysaniz direkt konuşacaksıniz bı yerden patlıyor çünkü.

Birde benim yorumum da şu olacak 2 yıldır size hesap odetmeyen yurt dışı bileti almayı düşünen sevgiliyi tatile götürmek hoş bir jest ya bence.
Helal olsun böyle sevgiliye pek kalmadı böyle adamlar çünkü herkes çok hesapci.
O muhtemelen siz tatilde çok ısrar edince bunu ödeyebileceginizi düşündü o yüzden pek sallamadı sizde açık bir sekilde ifade etmeyince.
Bence açık olun bu adama karşı sizi anlamasını beklemeniz doğru olmaz.
Tüm ilişkiler için geçerli bu aslında.

Birlikte mi ödediniz o tatili

Adamın kalbi kırılmış da sana yardım ederim deyip 40 k lık otel borcunu bile hatırlamıyor ona ne diyeceğiz?
bu sefer de afra tafra
36 nın 6 sını ödemiş geriye kalmış 30k. 80k yı adam borçlandırmış gibi afra tafraya girmiş konu sahibi. Zaten dışarıda yenileni içileni ödüyorsa kaç 30k etmiştir o para. Kişi başı yemek olmuş 200-300. Onu da geçtim böyle bir üslupla söylenmez bu. Adam tamam yardım ederim diyor hala yardım değil biz evli değiliz diyor. Evli değilsen ortak tatillere de gitme o zaman derler.

Merhaba 2 senedir güzel giden bir ilişkim var onu çok seviyorum o da beni seviyor biliyorum ciddiye doğru gidiyoruz yani.sorun şu yazın tatile gitmiştik 36 bin tl tuttu benim kredi kartımdan çekildi hepsi 6 taksite böldüm ödüyordum her ay sadece bir kere bana 6 bin gönderdi ama devamlı der yani canım ben de sana bi şey yapmak istiyorum seni bi yere götürmek istiyorum vs diye lafta kalıyor sürekli günlük hayatta cok eli açıktır bana karşı özel günleri asla atlamaz dışarda elimi cebime attırmaz hakkını yiyemem .son zamanlarda harcamalarım taksitlerim arttı derken yetişememeye başladım hiçbir şeye kredi kartı borcum 80k geldi.Çok bir sıkıntı yok aslında maaşım 50-55 arası öderim ama son günlerde buraya açılan kız erkek arası para muhabbetinden midir nedir bi gaza geldim ve aramızda aşağıdaki gibi bir muhabbet geçti kart borcumu ödeyip bir an önce evlilik için vs para biriktirmek istiyordum ve para istedim,o da elinden geldiğinde yardımcı olacağını söyledi bende yardım istemediğimi o zamanki otel parasını paylaşmak istediğimi söyledim az para değil sonuçta.ama kalbini kırdım galiba kötü bir şey demek istememiştim parasında da değilim onu çok seviyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim mesajları bırakıyorum buraya
Adamdan hem talep edip hem kabul ettiğinde trip atıyorsunuz amacınız derdiniz ne ne dedi adam şu muameleyi görecek?
Çok dengesizsiniz

Buradaki kadınlar bazen kendi yapacaklarının tam tersine tavsiye veriyor. Allah aşkına kaçınız sevgiliniz ile tatile gidip bir de 40 bin lira kadar olan tüm masrafı ödersiniz? Çoğunuzun sevgilisi öder, bırakın ortak ödemeyi. Kız patlamış artık kaç aydır ödemeyince.
E adam yok vermeyecem para mı demiş? Elimden geldiğince yanındayım elbette yardımcı olacam destek olacam sana bunca zaman içinde bunu tuttuğunu bilsem utancımdan yüzüne bakamazdım demiş, daha ne yapacak bu adam?

Ortada 36 binlik tatil var 6sını ödeyen ama geri kalan 12den hiç bahsetmeyen konu sahibi de biraz buna gıcık olmuş. Adam hala yardım edeyim cart curt diyor ama adı 12 bin kredi kartına yardım ettim olacak. Konu sahibi minnet altında kalacak. Adam yardım edeyim yardım edeyim diyince de tatil borcun vardı ona say yardım değil bu demiş haklı da. Amaa elini cebine attırmıyorsa 12 bin borcunu baya geçmiştir. Dışarıda yemek çok pahalı 12bin almışsınız da bence artık hesap ödeme işini biraz eşitleyin çünkü adam der ben buna sürekli bir şey ısmarlıyorum o benden 12binini istedi vs vs

X