Ya şu kkyi okudukça, benzer kafada arkadaslarimla buluştukca cidden insanlıktan soğuyorum.
2023 yılında, eli ayağı tutan, okumus etmiş kadınlar olarak cidden yediğinizi içtiğinizi, aldığınızi gittiginizi, sinemanizi benzininizi erkeğe mi ödetiyorsunuz? Arabanın yan koltuğunda öyle oturup etrafi mi izliyorsunuz, yiyip içip hesap gelince hiç oralı olmuyor musunuz???
Bir de bunu övüyor insanlar. Şaka gibi
"Ben erkeğim, sana hesap ödetmem" fikri eril enerji bilmemne değildir. Güpegündüz ataerkilliktir. Kadınlar bunu güzel bir şey sanıyor, pozitif eşitlik sanıyor. Günün sonunda aynı adam Kkda tüm konularda yazdığı gibi 'ben erkeğim her gün yemek yapamam/ ben erkeğim cam silemem' diyor. Çünkü o errrkek yani.
Toplumsal cinsiyete böyle sıkı sıkı sarılan erkek toplumsal cinsiyetteki erkek rolünü çok seviyordur, ona sıkı sıkı sarılıyordur.
Lütfen alıntı yapıp "benim kocam hem hesap ödetmez hem ev işleri ortaktır" diyen kişi zahmet etmesin, eğer gerçek anlamda
ortaksa yazabilir, nazar emojimi koyarım. Benim babam da perde asar, pazarlari kahvaltı hazırlar,ayda birkaç kere yemek yapar. Ama bu yardımdir. Ev işlerinde ortaklık ya da iş bölümü falan değildir. Bahsi geçen kocalar tam zamanlı olarak aynı eşleri kadar ev işlerine/yemeğe/ bebek bakımına ortaksa, yemekler adamdan bulaşıklar kadindansa vs orada bir iş bölümü vardır. Ama 'kadina hesap odetmem' diye erkek egosu olan adamlardan, toplumsal cinsiyet normuna sıkı sıkı sarılan erkeklerden de böyle biri cikmaz.