- 28 Kasım 2010
- 41.470
- 137.028
- Konu Sahibi dangerousangel
55 bin maaşla 80 binlik kart borcu. Cidden ekonomi bilmiyorsunuz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne alaka adamın payına düşen borç 18k onun da 6 sını ödemiş. Kart borcuyla adamın alakası bile yok neredeyse.Ben cogunlugun aksine adamın bu durumdan hic de rahatsiz olmadıgı sonucuna vardim.Bilmem kac liralik tatil senin kartindan cekiliyor aylardir sen ödüyorsun 6 bin veriyor sadece gerisi sende sıkıstim diyince de gurur yapiyor cok gururlu olan biri borcun yarısını öderdi
Eee şaka mı napsın adam komple mi ödesin ?Iyi de tatile gitmeyi konu sahibi istiyor, planlamayi konu sahibi yapiyor, adama dönüp "su tatili aliyorum" diyor. Ben bu sekilde bir olay orgusunde tatili konu sahibinin ismarladigini dusunurdum mesela.
Daha sonra konu sahibi bahsini gecirdiginde adam vereyim demis, onu odesen nolur demis konu sahibi.
Adamın payına düşen 12 bin kalmış. 68binlik kısım kendi harcamasi yurt dışına falan çıkmış. Ama adama senin yüzünden 80bin borcum var demiş gibi davranmisİletişim tarzın çok kötü. Öncelikle borç mesajla istenmez, adam gibi açıklarsın derdini istersin. 80 bin tl az para değil, daha iyi bir açıklamayı hak ediyor isterken. İletişim problemin var bence. Otur düzgünce açıkla adama, böyle böyle etraftan etkilendim aslında hata ettim vs vs diye.
Bir müddet sessiz kal konunun üzerine gitme bence canım.Ne yapabilirim peki asla benim paramı yiyor gibi düşünmedim hiçbir zaman benimle aynı maaşı o da alıyor yani,çok seviyorum onu çok üzgünüm düzelir mi
Buradaki kadınlar bazen kendi yapacaklarının tam tersine tavsiye veriyor. Allah aşkına kaçınız sevgiliniz ile tatile gidip bir de 40 bin lira kadar olan tüm masrafı ödersiniz? Çoğunuzun sevgilisi öder, bırakın ortak ödemeyi. Kız patlamış artık kaç aydır ödemeyince.
Çünkü şöyle bişey var. Eğer gerçekten seviyorsanız birbirinizi, ve çocuğun cimri biri olmadığını biliyorsan, "senden yardım istemiyorum sana ihtiyacım yok" gibi karşıda derin soğukluğa sebep olan sözler söylememelisin. Bunlar centilmen bir erkeğin hazmedebileceği şeyler değil. Bir gün nişanlıyken yediğimiz kahvaltının ücretini ödemede ısrar ettim. Kabul etmedi. Ben kendiminkini ödeyeceğim o halde dedim. Ben varken ödeyemezsin gibi klasik bir söz söyledi samimiyetle. Orada teşekkür edip bu klas hareketine müsaade etmem gerekirken içimde feminen karakter şaha kalkıp olmaz öyle şey ben kendi yediğimin parasını ödeyemeyecek miyim yani dedim. Ve masaya tekrar oturduk. Evlenince de bu hali devam ettirirsem, parayı onun ödemesine izin vermez, sürekli benim param, ben öderim muhabbeti yaparsam kırılacağını anlattı. Bu evlilikte yapılmaz artık senini benimi yok dedi. Kısaca, çocuk eğer gerçekten parasını sakınacak biri değilse ona böyle bi tavır yapma, bugün yardım alırsın, yarın da gözlemlersin. Bak bakalım yardım yapınca sana karşı tavrı değişiyor mu? Bunu görmen için iyi bir fırsat aslında. Başka zaman da ona o yardımı nisbetinde bir hediye alırsın pahalı bir elektronik cihaz olabilir mesela. Hem borcunu ödemiş kendini ona karşı mihnet altından kurtarmış olursun, hem de hediye olduğu için kızamaz. İçimden geldi dersin.Bir müddet sessiz kal konunun üzerine gitme bence canım.
Erkekler para konusunda bizden daha hassas düşünebiliyor.
Tatilin parasını üstlenmişsin sanırım gönüllü olarak. Değil mi? Yani onun aklında tatil ücretini sen gönüllü ödüyosun diye biliyor.
Sen şimdi eğer bana biraz yardım atar mısın deseydin aslında problem olmazdı. Sana destek atacak birine benziyor.
Ama tatilin ona ait kısmını ödeyince, aslında ona hediye ettiğini geri almak istiyor gibi gözüktün. Şey gibi. Misal sana yüzük alsın. Sonra da borcum var desin. Sen yardım ederim tabi ne kadar eksik de mesela. O da desin ki yok yüzüğün borcunu ödeyemiyorum geri versen yeter. Ne hissedersin? Buna benzer bişey olmuş sanırım.
Bence aradan biraz vakit geçsin, " o an tam kendimi izah edemedim mesajda. Zaten mesaj dili biraz soğuktur bilirsin, herşey yanlış anlamaya çok müsait . Şu yardım isteme istememe konusu hassas bi yere gitti galiba kusura bakma. İnsan en sevdiğine açar böyle konuları ihtiyacı olunca, ben de fazla düşünmeden seninle paylaştım dost gibi. Aklıma da tatil borcuna destek olma ihtimalin geldi. Bu sayede ben de kendi harcamalarıma daha rahat yetişir desteğinle taksitlerimi tamamlarım diye düşündüm hepsi bu canım. Seni seviyorum. Sana muhtaç olmadığım gibi bir algıya kapılmana sebep olup seni üzdüysem içtenlikle özür dilerim. Bugün sen bana, yarın ben sana inşallah " gibi bişey yazabilirsin canım.
Sevgililik sürecinde para konusu çok hassas bence. Biz eşimle sevgiliyken nerede ne harcasak hep ikiye böldük bu benim ince çizgimdi hayatta vermedim de almadım da. Nişanlı olunca izin vermiştim karşılamasına.Merhaba 2 senedir güzel giden bir ilişkim var onu çok seviyorum o da beni seviyor biliyorum ciddiye doğru gidiyoruz yani.sorun şu yazın tatile gitmiştik 36 bin tl tuttu benim kredi kartımdan çekildi hepsi 6 taksite böldüm ödüyordum her ay sadece bir kere bana 6 bin gönderdi ama devamlı der yani canım ben de sana bi şey yapmak istiyorum seni bi yere götürmek istiyorum vs diye lafta kalıyor sürekli günlük hayatta cok eli açıktır bana karşı özel günleri asla atlamaz dışarda elimi cebime attırmaz hakkını yiyemem .son zamanlarda harcamalarım taksitlerim arttı derken yetişememeye başladım hiçbir şeye kredi kartı borcum 80k geldi.Çok bir sıkıntı yok aslında maaşım 50-55 arası öderim ama son günlerde buraya açılan kız erkek arası para muhabbetinden midir nedir bi gaza geldim ve aramızda aşağıdaki gibi bir muhabbet geçti kart borcumu ödeyip bir an önce evlilik için vs para biriktirmek istiyordum ve para istedim,o da elinden geldiğinde yardımcı olacağını söyledi bende yardım istemediğimi o zamanki otel parasını paylaşmak istediğimi söyledim az para değil sonuçta.ama kalbini kırdım galiba kötü bir şey demek istememiştim parasında da değilim onu çok seviyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim mesajları bırakıyorum buraya
Ben oyle bir sey mi demisim?!Eee şaka mı napsın adam komple mi ödesin ?
Konu sahibinin lafından ulaştım tepki size değil sizin msjınızda öyle dediğini okudum diye alıntı attımBen oyle bir sey mi demisim?!
Nasil boyle bir sonuca ulastiniz acaba?
Maddi düzeye göre durum değişir diye düşünüyorum. Ayda 55k geliri olan bir kız, erkek arkadaşı da o düzeyde alsa en az, yılda bir kez çıkılan bir haftalık tatil için normal bi para. Ama erkeğin tatil ücretini kızın üstlenmesine tepkisini biraz merak ettim. Henüz ne ortak olmuş, ne de ona benzer şekilde maddi değeri olan bir şeyle karşılıkta bulunmuş. Düz düşünmüş olabilir. Kız, çocuk kendini mahcup hissetmesin diye borcu aydan aya ödemenin ona hiç zor gelmeyeceğini filan söylemiş olabilir. Onu rahatlatmıştır çocuk da buna inanmıştır. Kız gerçekten sıkışınca da şaşırdı doğal olarak.Bence sen bu konuyu açmadan kendisinin düşünüp ödemeye yardım etmesi gerekirdi 36 bin tl az değil bu zamanda bir erkek bile sevgilisini 36 bin tl lik tatile götürmüyor bir kadının yapması bana saçma geliyor ancak baştan tatil masraflar benden dediysen şimdi istemen ayip olmuş
Siz tatil parası şu kadar karttan ödedim dediniz mi?Ben daha çok istekliydim o tatile gitmek için biraz hevesle onunla da konuşarak jolly üzerinden aldım direk ben ilgilenip takip ettiğim için bu konularla ben aldım diyelim,o da bana 6 k gönderdi ama ondan sonra da sana air fryer alayım falan demeye başladı bende istemiyorum ondan dedim
Ne yapabilirim peki asla benim paramı yiyor gibi düşünmedim hiçbir zaman benimle aynı maaşı o da alıyor yani,çok seviyorum onu çok üzgünüm düzelir mi
Yani bence payına düşmek denmez buna. Çünkü sonuçta adam dememiş ki tatil ayarla da paylaşırız parasını. Hatun kendi kendine ayarlamış, götürmüş. Sonradan parasını istemek ayıp gelir bana Belki kız dese ki tatile gidelim ama paylaşalım parasını, belki de adam diyecekti ki ya param yok bu ara gitmeyelim. Jest yapılan şeyin parasını istemek ne kadar doğru?Adamın payına düşen 12 bin kalmış. 68binlik kısım kendi harcamasi yurt dışına falan çıkmış. Ama adama senin yüzünden 80bin borcum var demiş gibi davranmis
Kötü olmuş bence siz burdaki olaylarla gaza gelmişsiniz.Yaşadığınız ilişkiyi siz daha iyi bilirsiniz az zaman değil ki iki sene. Şimdi 36 bin kime göre neye göre çok ya da az kişiden kişiye değişir. Bence ayıp etmişsiniz .Bazen ben de sevgiliniz gibi bir yol izlerim birinin eline al bu sunun parası dıye vermek yakışıksız gelir bana samimiysem ve başka bir şeyi karşılayarak borcumu öderim.Nitekim o da ucak bileti bakmış.Merhaba 2 senedir güzel giden bir ilişkim var onu çok seviyorum o da beni seviyor biliyorum ciddiye doğru gidiyoruz yani.sorun şu yazın tatile gitmiştik 36 bin tl tuttu benim kredi kartımdan çekildi hepsi 6 taksite böldüm ödüyordum her ay sadece bir kere bana 6 bin gönderdi ama devamlı der yani canım ben de sana bi şey yapmak istiyorum seni bi yere götürmek istiyorum vs diye lafta kalıyor sürekli günlük hayatta cok eli açıktır bana karşı özel günleri asla atlamaz dışarda elimi cebime attırmaz hakkını yiyemem .son zamanlarda harcamalarım taksitlerim arttı derken yetişememeye başladım hiçbir şeye kredi kartı borcum 80k geldi.Çok bir sıkıntı yok aslında maaşım 50-55 arası öderim ama son günlerde buraya açılan kız erkek arası para muhabbetinden midir nedir bi gaza geldim ve aramızda aşağıdaki gibi bir muhabbet geçti kart borcumu ödeyip bir an önce evlilik için vs para biriktirmek istiyordum ve para istedim,o da elinden geldiğinde yardımcı olacağını söyledi bende yardım istemediğimi o zamanki otel parasını paylaşmak istediğimi söyledim az para değil sonuçta.ama kalbini kırdım galiba kötü bir şey demek istememiştim parasında da değilim onu çok seviyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim mesajları bırakıyorum buraya