Ayıp mı etmişim içim içimi yiyor

Canım çıkıyor ikimiz de çalışıyoruz kazanıyoruz yani iyi bi tutar benim başka bi yere yüklü bir ödemem oldu onun taksiti de bindi arkadaşlarımla yurt dışına çıktım falan derken bu kadar borcum oldu öderim zaten bi kaç ay dikkat etsem ama aramıza bu muhabbeti sokmama üzüldüm ama yok da sayamadım bana otel parası teklif etmemesini,dediğim gibi hiç böyle bir sıkıntımız olmadı haftasonu yemek ikişer bira kahve derken bin lira harcadı mesela

Bence her şey bastan yanlış olmuş. Evli değilsiniz, o tatilin parası bolusulmeliydi. Bir insanın tüm tatilini karşı tarafa odetmesi gibi her dışarı çikildiginda hesabın erkek tarafından ödenmesine de karşıyım. Evlenince kese ortak olur, bir taraf öder her şeyi ama siz evli değilsiniz. Bu yüzden paylasilmaliydi...

Tabi sevgilinizi siz daha iyi tanırsınız ama tatile gidip bir sormamasi, o paranın yarısını her şekilde vermemesini kendine nasıl yakistirdi garibime gitti açıkçası...

Bunu da diyorum yaklaşık iki aydır bir şey olmaz ödersin diyo geçiyor yani
Eh yani ödersin bir şey olmaz demek yerine, 6 bini nasıl gönderdiyse yine gönderseydi size para.
Sizde böyle açık açık yazmak zorunda kalmazdınız.
Siz sıkıştığım deyince direkt aklına tatil gelmeliydi. Hiç üzerine alınmaması da enteresan.

Ben de sevgilimle tatile çıkarım, son gelişinde hep o geliyor,yola masraf yapiyor diye otelleri ben hallettim,o yemekleri ödedi.
Sıradaki tatilimiz için biletlerimizi o aldı, uc-dort gün oteli ben ayarlayacagim,yemekleri o ödeyecek. Pegasus indiriminden bayram icin indirimli bilet bulursam zaman kaybetmeden ben alacağım,o otelleri halledecek vs vs vs
Bir şekilde herkes payına düşeni ödeyecek. Bunları dile bile getirmiyoruz, bir şekilde birbirimizi dengeliyoruz. Kimse kimseye kendi masrafını kitlemiyor.
Siz adamı resmen size eskortluk etsin diye götürmüşsünüz. Yemiş içmiş , sonra oh demiş hayatina devam etmis.
Bu normal bir şey mi?
Bunca zaman ödemek istememesi,her şeyin sizin karttan olması zaten saçmalık.
Bir de yardım edermiş.
Fakire sadaka veriyor, aç karnıni doyuruyor sanki. Sonra "kız arkadasimin maddi manevi yanındayım" diye böbürlenecek.
Gıcık oldum.
Ama sizde de iletişim problemi var kesinlikle. Bunun üstünde durun.
Adam konuyu açıyor, konuşun yanlış anlamasin ama masraf ortak olduğu için ödemeye destek olmasını söyleyin. Yok, siz de hemen laf kalabalığı, babam da para istiyor, şöyle de böyle de.
Sorunu konuşmak yerine gereksiz yerlere çekip adama ayak yapıyorsunuz. Sonunda da iletişim kurup meramını anlatmak yerine "istemiyorum para falan" diye pasif agresif davranışlar sergiliyorsunuz. Bu kadar iletişimsizlikle böyle basit konular bile hep kaos olur sizde

Evet çok ayıp etmişsiniz . Adam size diyor ki birbirimizden yardım istiyebiliriz bu borç demek değildir. Bugüne kadar eminim sizin harcadiginiz otuz binden çok daha fazlasını harcamıştır . Laf arasında yurt dışına bilet bakıyor yazmışsınız bu da demek oluyor ki yine çok fazla para harcayacak .

Birde sizi ben açıkçası bencil buldum . Madem kimseden para istemem falan tavrindasiniz ki bende öyleydim eşimle sevgili olduğumuz dönemde o yemek ismarlarsa ben bir şeyi oderdim . Siz gayet bugune kadar sesinizi çıkarmamışsiniz . Borcunuz olan tutar iki maaşınız bile değil . Siz bence erkek her şeyi karsilasin ben süs bitkisi gibi durayım istiyorsunuz

Biraz ayıp olmuş sevgilinize bence
Yazdan şuraya 6 ay geçmiş sanki içinize oturmuş gibi laf etmişsiniz.
Adam dışarı çıktığınızda size fazla hesap ödetmiyorsa, hediyeler falan alıyorsa 36.000 tatil çok gelmedi bana zaten 6000i ödemiş.
Dışarıda bir yemek bir kahve olmuş 1000 lira, 30 kere ödese 30.000.
Belki de al bu parayı sana tatil borcum demek yerine airfryer işte başka hediyelerle ödeşiriz diye düşünmüş olabilir.
O üye sevgilisiyle çok yeniydi, sizin 2 sene olmuş paracı olsa daha önceden fark ederdiniz bence

Tatile giderken seni tatile çıkarıyorum mu dediniz ? Neden senin kartından ödendi? İsteme üslubun yanlış. Sen hayatımda sıradan birisin yardımını beklemiyorum falan demişsin direk. Eğer tatili bolusmeyi konustuysaniz zaten bu ay çok sıkıştım tatil için olan kismi atar mısın deseydin. Adamı gömmüş üstüne de toprak atmışsın.

Ne duruma düşmüşüm ki? Borçlarımın sebebi o değil benim kendi harcamalarım
Borçlarının sebebi o gibi davranmışsin ama. Bak tatile gittik kartım 80k oldu demeye gelmiş zaten 18 bin payına düşen 6 atmış 12 kalmış senin borc 80 bin 50-55 bin maaş alıp asgarisini bile odeyemiyorsan kendine cekiduzen ver.

Ayrılacak zaten sizden merak etmeyin.

Keşke deseydiniz, yılbaşı için il dışı bir yere gidelim ,biryerlere bak gidelim deseydiniz, bakalım kendi de o kadar parayi ödeyecek mi..tamam gidelim derse eğer, sonrakilerde de bölüşürsünüz..bence artık tatil parası falan odemeyin, adamı tatile götürmek de neymiş,hersey dahil mi bir de2 gece daha nöbet yazdırıp tatil borcunu ödemek olur mu..o da tamam hemen göndereceğim sen zor durumda kalma dememiş de ,yok yardım kabul etmiyorsun laflariyla kalabalık yapmış sanki..yeni bir tatil planı ile test etmeliydiniz adamı

Ne yapabilirim peki asla benim paramı yiyor gibi düşünmedim hiçbir zaman benimle aynı maaşı o da alıyor yani,çok seviyorum onu çok üzgünüm düzelir mi
İletişim tarzın çok kötü. Öncelikle borç mesajla istenmez, adam gibi açıklarsın derdini istersin. 80 bin tl az para değil, daha iyi bir açıklamayı hak ediyor isterken. İletişim problemin var bence. Otur düzgünce açıkla adama, böyle böyle etraftan etkilendim aslında hata ettim vs vs diye.

yani adam para yiyici birine benzemiyor
dışarıda orda burda elini cebine attırmayan biri
bi tatil ısmarlamış olmanda da gariplik yok
ama sen cidden çok kötü bi pozisyona sokmuşsun kendini yani kendi kendine tribe girmişsin
yazınki otel parası falan filan neden karıştırdın ki ne gerek var
adam zaten sana tamam destek olucam demiş kart meselesini ilk söylediğinde
kusura bakma ama senin gibi insanlar bana içten pazarlıklı geliyor
paranın hepsini ödeyip sonrasında bölüşürüz moduna girmen tam olarak öyle
aylar geçmiş üstünden keşke o zaman söyleseydin bunu o adama
şimdi söyleyince adam şaşırmış haliyle
hem istiyorsun sonra tribe giriyorsun tamam ya boşver modlarındasın
hiç yakışıyor mu yetişkin bir insana ?
bence en kısa zamanda ara veya yüz yüze konuş gönlünü al
ayrılığa kadar gider çünkü çok yanlış konuşmuşsun üslubun yazış biçiminde çok negatif geldi bana

kesinlikle iletişim biçimi çok çok sert ve kırıcı
buluşursun güzelce, anlatırsın derdini
ya ben kredi kartı yüzünden fena battım bu aralar, 80 bine kadar çıktı borcum asgarisini bile ödeyemicem
kapıma dayanacaklar en sonunda :) falan dersin
o da neden 80 bin oldu derse
hayatım yazın gittiğimiz tatili benim karttan geçmiştik, o sebeple artmış dersin
böyle öfkeli öfkeli mesajlarla olacak iş değil bence

adam yardım ederim demiş ayıp etmişsiniz evet. Bütün sene kenara para atın kıştan rezervasyon yapın öyle gidin gideceksenizde borçla niye gidiyorsunuz ki?

şuan mesela o sana destek atsın bırak kendini sana yadım ediyor diye suçlu hissetme sende ona etmişsin madem öyle gçlü olacagım diye kendini yorma yaslan biraz o halletsinn

Sizin parayla aranızda tuhaf bir ilişki var bence bu konuda destek alabilirsiniz. Anlattıklarınızdan “Bugüne kadar adamın parasıyla yedim içtim hiç dert etmedim, bir kere ben ona para harcayınca zoruma gitti.” gibi bir anlam çıkıyor.

Bir hafta sonu dışarı çıkınca sırf yeme içmeye 1000 tl vermiş, elinizi cebinize attırmıyormuş, konuşması da bana göre çok ılımlı, e tatile de siz gitmek istemişsiniz belki adam tek seferde ödeyemeyeceği için gitmek istemedi, siz de her şeyi göze alıp gitmişsiniz bence para bile beklememek gerekirdi. Aranızda borç harç mevzusu olmasın diye ben sana bir şey alayım demiş siz konuya altı ay önceki tatil borcu diye dalmışsınız. Üstelik yurt dışına falan gitmişsiniz arkadaşlarınızla ama konuşurken yaptığımız tatil yüzünden borç batağındayım gibi konuşmuşsunuz. Sizi haklı göremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…