ay sende muz varmi aldin mi

Hayir maddi durumu cok cok iyi oturdugumz binanin teras katinda oturuyo onun haricinde iki evleri daha var ama ben biktim artik
Annemlerin bir komşusu vardı.Şirket sahibi aile,çocuklarıyla ortak çalışırlardı.Bir kaç evin masrafı ortaktı.2 sabahta bir anneme patates istemeye gelirlerdi.Kaynana gider,gelin gelirdi:))
Öyleki 1 çuval patates alsalar 1 hafta yetmezdi onlara zaten,ama aldırmazlardı kolay kolay.
Bazen geri getirirlerdi,ama annemde bıktı artık,yok demeye başladı.Ama 40 yılda bir annem yoğurt mayası istetse,konagın büyük hanımının:)) suratının aldığı şekli görmeliydiniz
Öteye beriye bakına bakına 1 kaşık yoğurdu zor verirdi.Anneme söylemiştik bunu,ayaklarını yavaş yavaş kesmişti hepsinin:))

Hayir maddi durumu cok cok iyi oturdugumz binanin teras katinda oturuyo onun haricinde iki evleri daha var ama ben biktim artik
Kadina ev almissin resmen senin gibi iki kisi daha olsa olur bence
Biri huysuz iki cocukla hergun markete giderim az az alirim herseyimi bunu tavsiye et

Annemlerin bir komşusu vardı.Şirket sahibi aile,çocuklarıyla ortak çalışırlardı.Bir kaç evin masrafı ortaktı.2 sabahta bir anneme patates istemeye gelirlerdi.Kaynana gider,gelin gelirdi:))
Öyleki 1 çuval patates alsalar 1 hafta yetmezdi onlara zaten,ama aldırmazlardı kolay kolay.
Bazen geri getirirlerdi,ama annemde bıktı artık,yok demeye başladı.Ama 40 yılda bir annem yoğurt mayası istetse,konagın büyük hanımının:)) suratının aldığı şekli görmeliydiniz
Öteye beriye bakına bakına 1 kaşık yoğurdu zor verirdi.Anneme söylemiştik bunu,ayaklarını yavaş yavaş kesmişti hepsinin:))

Tam da muz yiyordum hayir demeyi ogrenebilmek lazim su hayatta. Ben de berbatimdir bu konuda ama senin komsu da aşmış artik bi dur demen lazim...

Valla gayette guzel yoluyor dun esim artik verme dedi esim kiziyo de dedi ama ben safim iste

Kusura bakma da hakikaten safsın. Kullanılmak alışkanlık mı yaptı nedir? Arada bir istenir şimdi markete çıkamıyorum denir verilir -ki istenen muz ve hindistan cevizi şaka gibi- ama alınan şey sonradan ayni veya nakdi ödenir. Soğan, kahve, tuz, salça isteyeni duydum da muz nedir ya?

Bu kadın resmen yoluyor. Komşunun tavuğu kaz görünüyor galiba.
Ben olsam en sonunda "ya x biraz hareket edip de markete gitsene ben de senden bir şeyler almaya başlayayım artık. Baksana keseler birleşti buzdolaplarımız ortak oldu size çalışıyoruz" de.

Eğer hala anlamadıysa çocuğuna değil de direk ona "yok bitti" de..

+1
Aynen her kapı çaldığında markete gitmedim sen gidersen bana da eksikleri al dersin böylelikle anlamis olur

Hindistancevizi diye yazdığı rendelenmiş olan anladığım kadarı ile
Yani en azından kırmadan ince bi mesaj vermiş olur. 3 tane evi olan bi insanın durumunun kötü olduğunu sanmıyorum

Koskoca direktor adam vallahi bim posetinde kuru ekmek getiriyor oglen para vermemek icin yemeye ekmek kemiriyor. :) 1 kere esim degil de ben yaptim onu bana okadar kotu baktiki:)

Bakarsa baksın ya valla böyle tiplerin hayatınızda olması size zarar. Çıkarın gitsin. :)

Valla Allah kimseyi görgüsüz bırakmasın. Ne kadar ayıp ya. Zaten gerçekten ihtiyacı olan kimse isteyemez. Bununki direkt arsızlık. Sizde Hayır diyemiyorsunuz. Bence karşı atağa geçin her gün bişey isteyin belki anlar diyeceğim ama bu sefer kendini bilmez her yerde vay benden şunu istiyor fln diye laf edebilir :)

Bence nazik bir şekilde uyarın
her zaman markete çıkamıyorum aldıklarım kendimize kadar deyin.
yine isterse mesela muz kızıma kadar var deyin.
vermeyin bence alışmasın

Bi keresinde benim önceki komsularimdan birisi her öğleyin yemek saatinde çocuğunu alir gelirdi yada oturmaya geldiğinde bulaşık makinem yoktu onun vardı bi kac bulasigi vardi bunlari da yıka hazır yikamisken demişti şok olmuştum böyleleri de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…