ay sende muz varmi aldin mi

Annemlerdede böyle bir komsu tasınmıstı binaya.seker varmı yogurt varmı maydonoz varmı ekmek almayı unutmusuz ekmek varmı diye diye bezdirmişler.annem naif insandr birsey diyemez dese pişmanlıktan uyuyamaz.birgün gittim.evin yanında pazar kuruluyor.yav pazarın kuruldugu gün maydonoz verirmisiniz demeye geldi.yanda pazar var.ee yukarda alan var niye gidip alsın.ben kuduruyom tabi laf dicem annem izin vermiyor.deme diyor.en son annemleri oradan tasınmaya ikna ettim.cok daha güzel bir yere tasındılar.dedim mahalle olarakta daha nezih ortam.millet okadar istemeye utanır diye içim rahat.

tuzdu , soğandı, limondu, ekmekti istenir de muz hindistan cevizi bulaşık makine deterjanı da değişik istekler olmuş gerçekten :D

Muz ve Hindistan cevizine çok güldüm.

Bence kötü olmaya değmez, bir tane verin gitsin.

valla bazı insanlar gerçekten kırılmayı hakediyorlar. ben de insan kırmayı sevmem ama bu haketmiş. siz eve hiç bir şey almıyorsunuz galiba burası market değil diyip kapıyı kapatın suratına. ayy sinir olurum böyle şeylere yaa. biz milletten isteyemeyiz utancımızdan milletin yaptığına bak.

Kusura bakmayın ama siz de son bir aydır olanları biraz haketmişsiniz. Bir ay kadar önce aynı konuyu açmışsınız. İnsanlar uğraşmışlar, zaman ayırıp cevap yazmışlar, bir sürü iyi tavsiyede bulunmuşlar.

Örneğin:

İstediği herseye bende de yok de

Kapıyı aç tersle.bidaha bu şekilde çalmayın benim kapımı çocuk uyutuyorum de.bişey istemeye gelincede bizde de kalmamış de.bilaç sefer böyle yaparsan bidaha gelmez heralde.

Bir şey istemeye geldiğinde de sizde kalmadığını ya da size yetecek kadar kaldığını söyleyin, vermeyin. Çok çirkinmiş tavrı.

Gelip bir şey istediğinde bizde de bitti, manav market çok yakın gidip alabilirsin de. Çocuk var, iş var, gidemedim, yemek ocakta gibi şeyler söylerse de, bizde de oluyor bunlar ama alışveriş yapmamıza engel olmuyor diyerek sırıt, işim var şimdi de kapıyı kapat. Biraz aklı varsa rahatsız etmez seni bir daha.

Siz de bu arkadaşlara hak vermiş ve cevap olarak şöyle şeyler yazmışsınız:

Yuzum cok yumusak sanirim bu yuzden hep saf yerine konuluyorum ama soylediginiz gibi yapicam artik

Ewt bnde kullanildigimi dusunuyorum artik ben o binaya sonradan tasindim yani tasindigimda herkes birbirini taniyodu hic kimse o kadini dogru duzgun eve almiyo ama artik bende bunaldim tahammulum kalmadi kesinlikle artik bisey vermicem

E hani kesinlikle artık bir şey vermeyecekiniz? Eşiniz yumurta vermiş, siz kendiniz bizzat bulaşık makinesi tableti, hindistan cevizi ve elma vermişsiniz. Bir tek muz vermemişsiniz. İstediği 4 şeyden 3'ünü vermişsiniz. Birini bile verseniz gelmeye devam eder.

Benim evim market mi diye bize sormuşsunuz ya, evet, istediği şeylerin %75'ini alıp gidebildiği bir market gibisiniz. Hem de bedava. Hiç vermemelisiniz ki "gittiğime değmez" deyip bir şey istemeye gelmesin.

Ama "yok ben vermemezlik yapamam, yüzüm yumuşak" da diyebilirsiniz ama o zaman bunu çekmeye devam edeceksiniz. Tavsiyelere uymadığınız sürece aynı konuyu açmanın kimseye faydası yok.

gerçekten çok enteresan bir durummuş yani sürekli birşey istemesi.
şakayla karısık sen eve birsey almıyor musun,alışveriş yapmıyor musun yahu diye bir yoklayın bence.
açıkçası ben de merak ettim sebebini.

Back
X