Slm Livia 23. bölgede bildigim bir kurs yok ama deutsche akademi 1. bölgede sanirim 1 aylik kurs ücreti 250 eur. Ben 10. bölgede oturuyorum ,ankaraliyim adim deniz 3 cocuk annesiyim 16 15 yasinda 2 oglum 8 yasinda bir prensesim var. turizm acentasinda calisiyordum yani ucak bileti satiyordum ama simdi evdeyim calismiyorum , yarim gün calisabilecegim bir yer ariyorum , kendime göre bisey bulabilirsem baslayacagim ins. Sende hic sikma canini inan hayat cok cabuk ilerliyor , su an hayatinin en güzel yillari tadini cikar. sevgiler.
Bencede asagida bir arakadasin dedigi gibi hocalar almanca konussa daha iyi, daha hizli olur ögrenmen. Hem zaten biraz ögrenmissin tam sifirdan baslamiyorsun. Bak buradan kendine göre yakin olan bir Volkshochschule bulabilirsin, her bilgi sitelerinde mevcut, esinden yahut birinde yardimci olmasini isteyebilirsin siteyi tam karistirmak acisindan, vhs.at - Willkommen bei den Wiener Volkshochschulen
Vakit yetmiyor maalesef banada, örmek istedigim cok oyuncaklar var kafamda ama bunu en arka plana atiyorum, önce ev cocuk ve okul. Ben bos durmayi sevmiyorum, yapacak hep birseyler ariyorum kendime. 2 bucuk yasinda kizim var.
Kizimda agliyor suan bakayim.
Sevgiler
merhaba ,bende viyanada yasiyorum.livia arkadas yillardir burda olupda dil ögrenemeyenlere hayret etmekde acele etme.
almanca kolay bir lisan degil,bu ülkeye gelen insanlar hayat mücadelesi icine girdiklerinde,lisan bazen ikinci plana atilmak zorunda kaliyor.ilk geldigimde bende senin gibi düsünüyordum,sonralari hevesim,yillar gecince cesaretim bitmeye basladi.simdi yine kursa basladim,konusabilmek icin cesaretde lazim .sana simdiden bol basarilar diliyorum.
Cok tesekkür ederim davetin icin cok isterim. Ne zaman musait olursak bulusalim bende yeni bir arkadas kazanmis olurum. Hic korkma ögrenemeyecegim diye inan insan isteyince altindan kalkamayacagi hic bir sey yok . Benimde cevremde bahsettigin insanlarin örnekleri var ama inan cok iyi örneklerde var cok kisa zaman icinde cok yol kateden insanlar var Sende onlardan biri olacaksin bu azimle a.sa.s kendine iyi bak görüsürüz byeMerhaba Deniz, çok teşekkür ederim, eşim de dün araştırmış, söylemiştim ona biri tavsiye etti Deutsch Akademi çok iyiymiş diye, o da araştırmış başlamak için en iyi yer burası dedi, oraya gidicem yani, hem 1. bölgede evet ulaşımı kolay benim için.
Sanırım doğru diyorsun şuan hayatımın en güzel yılları olması gerekirken entegrasyon adaptasyon süreciyle geçicek, kısmet olursa çocuk da istiyoruz bakalım artık planladık yani, Senin çocuklar büyümüş ne güzel, allah bağışlasın.
Sanırım sen uzun yıllardır viyana dasın, çalıştığına göre hem de uçak bileti satışı olduğuna göre Almancan bayağı iyidir. Ya 18 yıldır burada yaşayıp almanca bilmeyenler var şaşıyorum, bu tür insanlarımıza kızıyorum işte, insan yaşadığı yerin dilini öğrenmeden nasıl yaşar ya aklım almıyor ve hiç adapte olmamışlar, aynı şekilde yaşıyorlar, kendilerini izole etmişler herşeye, kalkan oluşturmuşlar önlerinde, neyse bu konulara grmiyim uzun bu mevzular, ama sizler gibi insanları görünce de seviniyorum.Türklere Avrupalılar 2. sınıf muamelesi yapıyor diye üzülüyorum işte bu yüzden, bizim ne suçumuz var şimdi, elimden geleni yapıp adapte olup güzel bir hayat sürmek istiyorum ben de, vatanım da nasıl yaşıyorsa burda da öyle rahat yaşamalıyım dimi. Ben öyle yaşayamam zaten dil bilmeden, öğrenmeden.
Çok teşekkür ederim. Senin 1. bölgeye ulaşımın kolaysa bir gün buluşalım istersen ama önümüzdeki hafta Tirol de olucam ama sen de çalışmıyor olursan ve istersen buluşabiliriz bir yerde bir kahve içebiliriz.Ben viyanaya geleli 1 ay bile tam olmadı o nedenle pek bir yer bilmiyorum burda, en kolayı 1. bölgeye ulaşmak.(bahsetmiştim budapeştede kaldım eşimin işi nedeniyle)
Çok teşekkür ediyorum ilginize,
Sevgiler...
Özlem
Cok tesekkür ederim davetin icin cok isterim. Ne zaman musait olursak bulusalim bende yeni bir arkadas kazanmis olurum. Hic korkma ögrenemeyecegim diye inan insan isteyince altindan kalkamayacagi hic bir sey yok . Benimde cevremde bahsettigin insanlarin örnekleri var ama inan cok iyi örneklerde var cok kisa zaman icinde cok yol kateden insanlar var Sende onlardan biri olacaksin bu azimle a.sa.s kendine iyi bak görüsürüz bye
merhabalar ben bu siteye yeni kayıt oldum ama pek bilgim yok site hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.sevgilerimle
Ay 2 yıla daha çok yenisin yazmışsınız, ben yeni taşındım Viyana'ya aslında İstanbul'dan geleli 6 ay oluyor ama Budapeştede kaldım ilk beş ay, Viyana 23 ten ev aldık, tadilatı ancak bitti evle uğraşıyorum bu aralar ama bana yakın olan birileri varsa tanışmak isterim, ya nasıl geçecek zaman bilmiyorum, 10 aylık evliyim daha çocuk da yok, kursa gitmek istiyorum evi bir yoluna koysam, eşyalar vs. herşey tamamlansın. 1. bölgede sanırım çoğu kurs, bir de fiyatlarını bilen var mı, buraya geldiğimde 300 Euro'luk kupon verdiler kurs için. Acaba ne kadardır kurs fiyatları, ben İstanbul'da 2. kura kadar gitmiştim kursa ama ilerletmek istiyorum.
Birileriyle tanışmak istiyorum yoksa burda sıkıntıdan ölücem...
Özlem 2 Mart'ta Üni'de Beginner Day var yeni baslayanlara 10-12 arasi, 12'den sonra belki 13'e dogru bulusalim sende o gün kurstan cikmis olursan?