Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Merhaba Deniz, çok teşekkür ederim, eşim de dün araştırmış, söylemiştim ona biri tavsiye etti Deutsch Akademi çok iyiymiş diye, o da araştırmış başlamak için en iyi yer burası dedi, oraya gidicem yani, hem 1. bölgede evet ulaşımı kolay benim için.
Sanırım doğru diyorsun şuan hayatımın en güzel yılları olması gerekirken entegrasyon adaptasyon süreciyle geçicek, kısmet olursa çocuk da istiyoruz bakalım artık planladık yani, Senin çocuklar büyümüş ne güzel, allah bağışlasın.
Sanırım sen uzun yıllardır viyana dasın, çalıştığına göre hem de uçak bileti satışı olduğuna göre Almancan bayağı iyidir. Ya 18 yıldır burada yaşayıp almanca bilmeyenler var şaşıyorum, bu tür insanlarımıza kızıyorum işte, insan yaşadığı yerin dilini öğrenmeden nasıl yaşar ya aklım almıyor ve hiç adapte olmamışlar, aynı şekilde yaşıyorlar, kendilerini izole etmişler herşeye, kalkan oluşturmuşlar önlerinde, neyse bu konulara grmiyim uzun bu mevzular, ama sizler gibi insanları görünce de seviniyorum.Türklere Avrupalılar 2. sınıf muamelesi yapıyor diye üzülüyorum işte bu yüzden, bizim ne suçumuz var şimdi, elimden geleni yapıp adapte olup güzel bir hayat sürmek istiyorum ben de, vatanım da nasıl yaşıyorsa burda da öyle rahat yaşamalıyım dimi. Ben öyle yaşayamam zaten dil bilmeden, öğrenmeden.

Çok teşekkür ederim. Senin 1. bölgeye ulaşımın kolaysa bir gün buluşalım istersen ama önümüzdeki hafta Tirol de olucam ama sen de çalışmıyor olursan ve istersen buluşabiliriz bir yerde bir kahve içebiliriz.Ben viyanaya geleli 1 ay bile tam olmadı o nedenle pek bir yer bilmiyorum burda, en kolayı 1. bölgeye ulaşmak.(bahsetmiştim budapeştede kaldım eşimin işi nedeniyle)
Çok teşekkür ediyorum ilginize,

Sevgiler...
Özlem

Merhaba Kelebekgibi, öncelikle çok teşkkür ederim, burda yalnız bırakmadığınız ve ilginizi eksik etmediğiniz için, eşim de araştırmış Deutsche akademi en iyisiymiş orda başlamaya karar verdim fiyatı da iyi 250 euro, bana da yakın, dhaa ne isterim.
Ya senin şu oyuncaklara baktım çok güzeller, nerden öğrendin bunları örmeyi, tığla mı örüyorsun yoksa şişlerle mi? merak ettim, ama çok tatlılar.
İnsanın hobilerinin olması güzel birşey, ben de fotoğraf çekiyorum, eşimle ortak ilgi alanımız, biz de haftasonları vakit buldukça kameralarımızı alıp fotoğraf çekiyoruz, bahar gelse de yine çıksak. hihoyyyt . Türkiyedeyken bazı fotoğraf sitelerine üyeydim onlar geziler düzenliyorlardı, fotoğraf gezilerine gidiyorduk ne güzeldi, çok keyifli geçerdi, şu almancayı bir öğrensem eminim burda da vardır böyle şeyler o zaman normal hayatıma dönerim.

Aslında seninle tanışmayı çok istiyorum ama çok yoğunsun, bir gün müsait olduğunda görüşürüz inşallah.

Sevgiler.
Özlem

Özlem fotograf cekmekte cok güzel bende kizimi falan cekerim en cok ve güzel poz yakalayinca cok mutlu olurum :)
Havalar iyi oldugunda zaten yapilacak daha cok aktivite oluyor :)
Tig ile örüyorum o oyuncaklari, onlarida fotograflayip bloga koymayi cok seviyorum Ilmek sayilarini bazen paylasiyorum ki sayfaya girenler faydalansin diye.
Bende seninle tanismayi isterim :)
Cok oldu zaten bir bulusma düzenlemeyeli, belki bir organizasyon yapar gelenlerde olursa baska bulusuruz hep birlikte bir yerlerde kahve iceriz.
Deutsch Akademiye bende gittim 3 ay, orasida cok iyi evet ama yogun, gerci senin vaktin var nasilsa tam yogunlasir iyi ögrenirsin. Basarilar :)
Sevgiler

Canım bu güzel cevabın için teşekkür ederim, umarım birşeyler organize eder de görüşürüz, çok mutlu olurum, kurs önümüzdeki ayın 9 unda başlıyor, evimi de yerleştirmiş olurum o zamana kadar, hala eksikler var, perde vs.. gerçi tam yerleşmek herşeyin oturması 1,5 ayı bulur. Şu hengameden bir an önce kurtulmak istiyorum artık.
Çocuk resimleri çekmeyi ben de çok seviyorum, buluştuğumuzda kızını getirirsen bol bol çekerim fotolarını, bir bebeğim olsa ben neler çekerim, aklımda bir dolu fikir var, kartpostal gibi fotoğraflarını çekmek istiyorum bebeğimin) olmayan İnşallah olucak

Görüşmek üzere,
Sevgiler,

Özlem

Senin kurs benimde Üniversite basliyor Özlem, Üniversite'de Deutsch Akademiye yakin zaten, belki birgün oralarda bulusuruz :)
Evini yerlestirmende kolayliklar diliyorum.

A süper o zaman, görüşürüz mutlaka bir başlasın, üniv. yakınsa bir gün kurs çıkışı veya senin ders çıkışına denk getirip, canım burdan tel. nomu vermiyim ama nasıl yapıcaz, ozyildirim82 at h o t m ail dot cum yazarsan buraya sevinirim böylelikle görüşeceğimiz zaman tel. numaralarımızı da almış oluruz.
Sevgiler...
İyi geceler...

merhaba ,bende viyanada yasiyorum.livia arkadas yillardir burda olupda dil ögrenemeyenlere hayret etmekde acele etme.
almanca kolay bir lisan degil,bu ülkeye gelen insanlar hayat mücadelesi icine girdiklerinde,lisan bazen ikinci plana atilmak zorunda kaliyor.ilk geldigimde bende senin gibi düsünüyordum,sonralari hevesim,yillar gecince cesaretim bitmeye basladi.simdi yine kursa basladim,konusabilmek icin cesaretde lazim .sana simdiden bol basarilar diliyorum.

Semra öncelikle yine kursa gitmen cok güzel, tabiki dediklerinde de haklisin herkesin sartlari bir degil. Ama bunlarin disinda imkani olupta cani istemeyen, bu dili ögrenmesede yasarmis gibi olan insanlarda var bunlar bence yanlis yapiyor. Her Ams randevusunda baskasini cagirmak, yahut doktora bile yalniz gidememek iyi bir duygu olmasa gerek yaninda kimse yokken birseyide yalniz yapamamak!
Insan bunlari düsünüp kendini azimlendirmeli, kendi isimi kendim yapabilmeliyim diye düsünmeli, Allah herkese akil vermis bunu kullanalim diye, insan istese neler ögrenir ben buna eminim! Benim annem mesela Kur'an-i Kerim okumayi hic bilmezdi, ben evlenmeden önce ögrettim ona, o da istedi ama bunu, isteksiz olmuyor hicbirsey! Yani yas 40-50 önemi yok.
Bazi erkeklerde kahvelerde kadinlari calisiyor en uyuz oldugum durumlardan biri bu! Sonra kadin almanca ögrenememis kaliyor.Ama kadin kendini parcalayacagina bence kursa gitmeyi tercih edebilir, evimi gecindireyim diye düsünmek cok fedakarca evet ama biz klasik Türk kadinlari kendimizi mahvediyoruz, kendimiz disinda herkes icin birseyler yapiyoruz!
Önce kendimizi gelistirelim, gerisi zaten gelir kendiliginden.
Gazate var bedava U-Bahn duraklarinda bu hergün okunsa bir kelime ögrenilir mesela yeni.
Isaretleriz ve sözlüge bakariz evde, ya da Tv'yi Türkce izlemeyiz almanca ögrenene dek.
Ben kac yildir Türk kanallarindan uzagim mesela, istemiyorumda daha. Bir takildim mi ona bak bu sabah kusagina bak bos bir sürü vakit geciyor.
Sartlar ne olursa olsun, istersen birseyler akmasada damlar demek istiyorum yani!

Hepinize sevgiler kizlar, sevgililer gününüz iyi gecti mi :1rolleyes:a.s.:asigim:

Merhaba Semra hanım,
Kelebekgibi'nin söylediklerine katılıyorum, sizi de çok iyi anlıyorum,kursa tekrar başlamanız zaten sizin istekli olduğunuzu gösteriyor, hiç kursa gitmeyen gerek görmeyen insanlar var, onları da anlamak istiyorum, ama onlar burda yaşamaya geldiler ben ve sen ve diğerleri gibi, dil bilmeden yaşamak gerçekten zor, en azından ben kendimi iyi hissetmiyorum, yani bizim kadınlarımız çok fazlasıyla fedakar, kendilerini hiçe sayacak derecede, hadi kadınlar fedakar da çalışıyorlar, ya kocaları kahvede oturup boş vakit geçireceklerine o vakitlerini dil öğrenmek için harcayıp bir iş bulmaya çalışabilirler pekala, dediğim gibi kimseyi suçladığım yok, hayat şartları hepimiz için kolay değil ama insanda biraz azim biraz istek olmalı, yaşadığı yerde insan gibi muamele görmek istiyorsa en azından, yani görünce sadece üzülüyorum neden türkler de okuyup güzel yerlere gelmesin, eğer ki burda yaşamaya karar verdiysek en iyi şekilde yaşamayı biz de hakediyoruz ama bunun için sadece oturup beklemek olmuyor,azim ve istek...
Ve ben en iyi örnek olarak Kelebekgibi'yi görüyorum, umarım ben de onun gibi başarılı olurum ileride.

Sevgiler.

Özlem beni örnek görme yaa, daha ben ne yaptimki yolun basindayim, bundan sonrasi ilerleyebilmek önemli benim icin hem aile hem cocuk..Ailem burada olsaydi eminim hersey daha kolay olurdu, en azindan cocugum icin hasta falan oldugunda.
Bende Türklerin güzel yerlerde olmasini istiyorum hep. Sanki sadece fabrika yahut temizlikci firmalarinda Türk varmis gibi görüyor cogu yabanci insan. Ben Ams'in verdigi bir kurstayim suan ve orada bile benim Üniversite okuma istegimi, yahut hobilerimi anlatinca..vs bilgisayarda matematikte onlardan iyi oldugumu görünce normal üstü karsiliyor insanlar, sen degisik bir Türksün diyende oldu kac kez, neden ben degisigim yaa, ben bunu dediklerinde cok üzülüyorum. Türkleri sadece evde oturan, kendini gelistirmeyen olarak görüyorlar inanin cogu yerde bu düsünceli yabanci kisiler tanidim.
Bu konuyu hic acmayalim offf, inanin ben cok üzülüyorum bu konuda.
Süslü püslü güzel bayanlarimizi görüyorum ne güzel bakimli diyorum hosuma gidiyor ama görüyorumki bir bankada faturasini überweisen yapamiyor, hemde makinaya özellikle Türkcede koymuslar yinede kadin gözümün önünde yapamadi gencti, yaninda kizi vardi 10 yaslarinda cocuk göstermek istedi annesine, cocuga " dursana Allah'in belasi " diye söylendi durdu Ben sahsen arkada bu durumu seyredince üzüldüm. Keske sadece görüntümüzü güzellestirmeye calismasak, birazda kafanin icini gelistirmeye harcasak o enerjiyi. Hem bakimli hem bilgili olalim güzel olmazmi..
Neyse bu konuda yazdimda yazdim gece gece :)
Yarin erken kalkicam, hemen uyumam lazim :)
Iyi haftalar hepinize

Cok tesekkür ederim davetin icin cok isterim. Ne zaman musait olursak bulusalim bende yeni bir arkadas kazanmis olurum. Hic korkma ögrenemeyecegim diye inan insan isteyince altindan kalkamayacagi hic bir sey yok . Benimde cevremde bahsettigin insanlarin örnekleri var ama inan cok iyi örneklerde var cok kisa zaman icinde cok yol kateden insanlar var Sende onlardan biri olacaksin bu azimle a.sa.s kendine iyi bak görüsürüz bye

Çok teşekkür ederim Deniz , içimi açtın inan, gerçi ben pozitif düşünüyorum ve öğrenmeye çok istekliyim.
Buluşma konusuna gelince, çok sevindim hihoyyyt.
Umarım en kısa zamanda görüşürüz.

Sevgiler.
Özlem

Özlem 2 Mart'ta Üni'de Beginner Day var yeni baslayanlara 10-12 arasi, 12'den sonra belki 13'e dogru bulusalim sende o gün kurstan cikmis olursan?

merhabalar ben bu siteye yeni kayıt oldum ama pek bilgim yok site hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.sevgilerimle

selam hosgeldin siteye bende yeniyim sitede pek bilgim yok firsat buldukca giriyorum 3 aylik bir kizim var bütün vaktimi aliyor sürekli onla ugrasiyorum ama burda yazanlari okumak biseyler y azmak beni cok rahatlatiyor yoksa buralar cekilmez yine görüsmek dilegiyle.

selam kizlar bütün annelere sesleniyorum 3 aylik bir kizim var ve kesinlikle emmek istemiyor inatlasiyor memeye yaklistigi zaman bende.cok emzirmek istiyorum birakacak diye cok korkuyorum ne yapacagimi sasirmis durumdayim cocuk büyütürken bu tür sorunlar yasamis olanlariniz varsa lütfen bana biseyler yazsin anne sütü cok önemli oldugu icin cok emzirmek istiyorum ama hre emzirme zamanninda korkuc bir stres yastiyo bana avazi ciktigi kadar bagiriyo diretiyo kesinlikle emmiyo cildirmak üzereyim daha büyük cocuklari olanlar varsa sorun yasamislarsa lütfen bana mesaj yazsin hepinize sevgiler.

selam siteye hosgeldin bende cok yeniyim sitede burda birileriyle yazismak iyi geliyor insana insan gercekten ne yapacagini zamanini nasil gecirecegini bilmiyo simdi evinle ugrasiyormusuun vaktin birazda olsa geciyordur ama yapacak hici birsey olmayinca insan dahada cok deliriyor ben 6 ay kurs yaptim sonra 6 ay esimin yaninda calistim esim mc donals ta calisiyordu onla calistim kisa bir süre simdi bir kizim var 3 aylik onla vakit geciriyorum once cok zordu burda olmak simdide zor ama kizim bütün vaktimi elimden aldi artik ne yapacagim diye düsünmeye pek zamanim kamadi can yoldasi oldu bana insallah ugrasacak bisey bulursun kendine bir an önce sana bol sans kizim agliyor simdi yanina gitmeliyim yeniden görüsmek üzereŞeniz

hanemam kizina anne sütü vermek istemekle iyi ediyorsun ama ona sert cikisma hicbir zaman yoksa hepten sogabilir diye düsünüyorum, acikinca mecbur emecektir, biraz vakit bekle bir iki saat fazladan bakalim ne yapiyor.Sütün disinda birsey verme, belki baska seylerle biraz tikaniyordur.
Ayrica geceleri uykuluyken emzirmeyi dene daha cok. Hic pes etme, gayet birsey olmuyormus gibi davran istemiyorsa mesela birak emzirmeyi, bekle biraz, sakin olman önemli bence hicbirsey olmamis gibi davranman. Gecici bir durumdur bence, zamanla yeniden alisacaktir emmeye daha kücük cünkü.
En kötü ihtimal pompayla sütünü cekmek ve biberonla vermek olacaktir bu da kolay degil tabiki.
Bak az önce arastirdim bu konuda doktorda ayni benim dedigim gibi acikmasini beklemeyi öneriyor ayni durumda olan kisilere, acikinca alacaktir mutlaka.

Hepinize sevgiler kizlar :)

selam arkadaşlar
bende avusturya doğumluyum ama 12 yaşımdayken türkiyeye kesin dönüş yaptık.
oraları çok özledim... aranızda Landeck de yaşayan varmı?

Özlem 2 Mart'ta Üni'de Beginner Day var yeni baslayanlara 10-12 arasi, 12'den sonra belki 13'e dogru bulusalim sende o gün kurstan cikmis olursan?

Selam canım, ben yeni gördüm mailini, Tiroldeydim yeni döndüm, benim kurs mart 9 da başlıycak ama 2 mart ta görüşebiliriz, muhtemelen burda olurum. 13 iyi bir saat, ben 1. bölgeye gelirim, stephensdomun önünde buluşuruz ) Bi aksilik olursa haberleşiriz zaten.
2 martta görüşmek üzere,

Sevgiler...

Merhaba Hanemam mesajın için çok teşekkür ederim, 9 martta kursa başlıyorum bakalım, orda da bir sosyal çevrem olur herhalde ve alışırım herhalde, ben çabuk adapte olan biriyim eğer çevremde birileri olursa kolayca alışırım , bu ilk değil benim için sadece dil problemi yeni benim için, ailem mersin 'de ben istanbul'da yaşıyordum tek başıma, çalışıyordum orda, oraya teşındıktan birkaç ay sonra İstanbullu hissettim kendimi, şimdiyse 20 yılımı geçirdiğim Mersin 'den çok İstanbul'u özlüyorum Sanırım ben buraya da kolay alışırım almanca öğrendikten sonra problem ortadan kalkar, yani öyle ümid ediyorum en azından. Eşimin viyanalı olması da etkili olur herhalde evde almanca konuşuruz hep, biz ingilizce konuşuyoruz şimdilik. Ama kursa başlayınca evde almancaya başlıycaz.

Bebeğin umarım artık emiyordur, zordur senin için şimdi, inşallah ben de bir çocuk sahibi olurum çok istiyorum bakalım...
Ben hiç anlamam çocuk bakımından ama anne olunca öğreniyorsun diyorlar -tatlicadiarzu-

Sevgiler...
Özlem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…