Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

Bu konudan bir kez daha anladığım, çocuk yapmamakla iyi bir karar vermiş olduğum. Herkes haklı, herkesin bebeği kendine önemli, tırıvırı şeyleri kafaya takacak kadar delirtiyor annelik kadınları.

Konu avm de geçiyor ona göre yorum yapıyoruz . O dediğiniz odalar genelde hastanelerde oluyor. Dediğiniz gibi avmlerde öyle insanlar yarım saat bi saat durmuyor odalarda işini bitiren çıkıyor. O yüzden deli gibi sıralar yok. Yarım saat bi saat duran olursa görevli çağırırsınız ama 10 dk da bekleyebilirsiniz toplu yerlerde. Bekleyemeyen yine çıkmasın. Çünkü o 10 dklık sürede orası benim ve çocuğumun Kapısı bu kadar basit. Birden fazla sandalye konulan ben görmedim avmlerde siz gördüyseniz haklısınız benim yaşadığım yerlerde yok. İstanbul ve büyük şehirler hakkında bilgim yok o aralar bebeğim yoktu.
Tek kişilik bebek odası olmaz,yok öyle bişey.Tuvalet mi ki bu kişiye özel olsun,kapısı sizin olsun.Aglayan bir bebek ile 10 dk 10 saat demektir.Siz ilçede mi yaşıyorsunuz bilmiyorum tek kişilik bebek odası yok,hatta bir oda ve oraya bağımlı bir başka oda oluyor sırf emzirecek olan için.

Son düzenleme:
IMG_4325.jpeg

Hanımlar hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki🤷‍♀️
Bakım odaları tek bir ihtiyacı karşılamak için değil, bebeklerin her türlü ihtiyacı için hem bebeklere hem annelerine konfor alanı olsun diye yapılmış yerler.
Eminim bu yerleri kullanan her annenin aciliyeti vardır ama diğer mesajımda da dediğim gibi maalesef hoşgörüyü yitirmişiz.

bence yorum yapanlardan çoğu durumu anlamamışlar.

kadın herkes çıksın dememiş, hatta beklemeye de razı sadece yapılan muameleyi görüce gerçekten ben mi haksızım demiş.

arkadaşın dediğine katılıyorum, artık herkes bencil, herkes kendini düşünüyor, çağımızın hastalığı bu artık.

Konu sahibi bebek bakim odasinin alt degistirme odasi oldugunu söylemiyor ki.
Oda, bebek bakim odasidir icerisinde her turlu bebek bakimi yapilir ama oda icinde sanirim emzirmek icin ayri bir koltuk, alt degismek icin ayri bir masa var. Dolayiisiyla alt degistirme masasinda bebek emzirerek diger insanlarin kullanimina kapatiyor orasi emzirme yeri degil.
Kapi kilitlenmiyorsa ortak kullaniliyordur.
Konu sahibi teoride hakli ama pratikte pek işe yaramaz tabi hakliligi.

Öyle cidden.
Ben burda en çok kadının umursamazlığına, hele de diğerinin acele etme diyişine takıldım. Herkesin çocuğu değerli bi sizinki mi? Tamam emzirme koltuğunda oturuyor olsa dursun istediği kadar. Ama kadının hakkını gaspetmiş bir de üstüne bi kusura bakma diyememişler. Çok kötü
Düşün bir de bu bencil anneler çocuk yetiştiriyor, nasıl düzelsin bu toplum !

Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Çok abartmışsınız bu kadar takıntılıysanız evden çıkmayın. Kadında bebeğini o şekilde emzirmeye meraklı değildir mecburen o şekilde emziriyordur size garezi mi var da sizin geleceğinizi önceden bilip orayı işgal etsin. Ayrıca kadın acele edebilecek bir durumda değil çünkü bebeğini emziriyor neye acele edecek. Ne için mahcup olacak. Sizin bez değiştirmek için bebek arabası gibi bir seçeneğinizde var bu durumda siz şartlara uymak zorunda olan tarafsınız. Herkes öncelikli olarak kendi bebeğini düşünür. Hiçbir anne başkasının çocuğu için kendi bebeğini emzirmeyi bırakmaz bırakmasında zaten. Çok toksik bir insansınız. Çocuğunuza da bu zehirli düşünceleri aşılamadan bir an önce tedavi olun.

Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Ne bu takıntı gerçekten sizinki bebekse o da bebek karnı acıktı ağladı ki annesi de orda öyle emziriyor neyin kavgasını ediceksiniz siz bebeğinizin altını değişirken başka bi anne gelse yarım bırakıp yerinizi verirmiydiniz gerçekten psikoloğa gidin

Kesinlikle sizin yaptığınızı yapar psikoloğa giderim çünkü tavrınız hiç normal değil.

Emzirme odalarında emzirme için koltuk vs bir de alt değiltirme masası gibi bir şey oluyor. Kadın alt değiştirme masasını emzirme için işgal etmiş alt değiştirme ihtiyacı olan biri de gelince bikaç dakika bekler max. Konu sahibine niye kızılıyor anlamıyorum ha abartmış ama emzirme koltuğunu boşaltması beklense anlıyorum ama orası alt değiştirme için yapılmış sonuçta. Bebeğinin altı pişikse avmye gitme bi zahmet demiş biri de o zaman uzanarak emzirme zorunluluğu olan anne de gitmemeli bu mantıkla
Herkes her şeyi yerine göre kullanmak zorunda değil . Kadının çocuğu o şekilde emiyormus . İlginç mi ilginç normalde her pozisyonda emmesi lazım . Burdan anlayabilirsiniz o kadın da tecrübesiz çocukla uğraşıyor. Kimse üstüne eğilerek çocuk emzirmeye bayilmaz. Bebegini eğilerek emzirmek tercihtir . Çocuğun altı pisikse altını açmak sürekli değiştirmek ve havalandırmak gerekir . Çocuk sahibi değilsiniz herhalde ayrıca ac bebeğin ağzından meme çekilince de bas bas bağırır . Çok basit yani farkı ayırt etmek . Hatta küçük bir sır vereyim bebek arabasini da amacı dışında alt değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Öyle cidden.
Ben burda en çok kadının umursamazlığına, hele de diğerinin acele etme diyişine takıldım. Herkesin çocuğu değerli bi sizinki mi? Tamam emzirme koltuğunda oturuyor olsa dursun istediği kadar. Ama kadının hakkını gaspetmiş bir de üstüne bi kusura bakma diyememişler. Çok kötü
Ne hakkı pardon AVM konu sahibinin miymiş? Ben orayı kaçırmışım ya. Bu kadar zenginsen konu sahibi kendine özel alan yaptir . Hakka bak yahu emziren bebeğin ağzından memeyi çek . Bencil olmasın minicik bebek . Hatta kadın deseydi "Bebeğim biz şu an alt değiştirme ünitesindeyiz bu yüzden hak yeni gelen kadına geçti senden memeyi çekiyorum sakın BENCİL olma" 🤣🤣 ya cidden neyin kafasını yaşıyorsunuz AVM de biri bana böyle birşey dese sadece gülerdim .

Ayrıca ben hiçbir zaman alt değiştirme ünitelerini kullanmayı doğru bulmuyorum . Kapının tam karşısında oluyor genellikle ve çocuğun cinsel bölgesini her giren görüyor . Kabinin içine giriyorum ve bebek arabasinda değiştiriyorum hepinize oneririm. Emzirmek yerine alt degistirdigim için hakkı gasp edilen kadınlar sizden özür dilerim 🤣🤣

Ben farklı düşünüyorum . Pişik çok aşırı acı veren bir şey . Size değiştirmeniz için izin verip sonra emzirmeye devam etse daha iyi olurdu . Yapamıyorsa bir özür dileseymiş . Çocuk acıdan kıvranıyor. Kusura bakmayın veremiyorum alt değiştirme matınının olduğu yeri diye. O odalar her anne için . Annelerden birini odadan atmak gibi olmuş .
Tabi ki emziren anneleri de anlıyorum . Çocuk bakmak çok zor . Tüm anneleri anlıyorum .
Bir de şu var yalnız herkes kendini düşünüyor . AVM’ler de özellikle insanlar yürürken çarpıp özür bile dilemiyor .
Böyle odaların kullanılabilmesi için insanların medeni olması lazım . Bizim gibi toplumlarda “gelin evi “ kavgalarına dönüyor .

Bence ufak şeyleri bu kadar takmayın, belki onun bebeğininde sorunları var biraz empati lütfen kendinize kısacık ömrü zindan etmeyin

Herkes her şeyi yerine göre kullanmak zorunda değil . Kadının çocuğu o şekilde emiyormus . İlginç mi ilginç normalde her pozisyonda emmesi lazım . Burdan anlayabilirsiniz o kadın da tecrübesiz çocukla uğraşıyor. Kimse üstüne eğilerek çocuk emzirmeye bayilmaz. Bebegini eğilerek emzirmek tercihtir . Çocuğun altı pisikse altını açmak sürekli değiştirmek ve havalandırmak gerekir . Çocuk sahibi değilsiniz herhalde ayrıca ac bebeğin ağzından meme çekilince de bas bas bağırır . Çok basit yani farkı ayırt etmek . Hatta küçük bir sır vereyim bebek arabasini da amacı dışında alt değiştirmek için kullanabilirsiniz.
Ben çocuk sahibiyim ama siz toplu alanda yaşama adabını öğrenmemişsiniz herhalde. Toplu yerlerde bir alan amacına uygun kullanılmayıp amacına uygun kullanmak isteyen birisi geldiğinde alanı açamıyorsan bile kibarca müsaade istersin çözüm ararsın. Kimse çocuğu memeden çek ağlat demiyor o alanları kendi kullanım haklarınız kadar başkasının da hakları var deniyor. He hak sahibi olmak için avmyi satın almaya gerek yok o alanlar avmye gelenler için :)

Ben çocuk sahibiyim ama siz toplu alanda yaşama adabını öğrenmemişsiniz herhalde. Toplu yerlerde bir alan amacına uygun kullanılmayıp amacına uygun kullanmak isteyen birisi geldiğinde alanı açamıyorsan bile kibarca müsaade istersin çözüm ararsın. Kimse çocuğu memeden çek ağlat demiyor o alanları kendi kullanım haklarınız kadar başkasının da hakları var deniyor. He hak sahibi olmak için avmyi satın almaya gerek yok o alanlar avmye gelenler için :)
Gerçekten senin telden konuşurum ama gerek var mı ? Sanmam . Anlar mısın onu da sanmam.

Çok güzel açıklamışsın ağzına sağlık

Ne hakkı pardon AVM konu sahibinin miymiş? Ben orayı kaçırmışım ya. Bu kadar zenginsen konu sahibi kendine özel alan yaptir . Hakka bak yahu emziren bebeğin ağzından memeyi çek . Bencil olmasın minicik bebek . Hatta kadın deseydi "Bebeğim biz şu an alt değiştirme ünitesindeyiz bu yüzden hak yeni gelen kadına geçti senden memeyi çekiyorum sakın BENCİL olma" 🤣🤣 ya cidden neyin kafasını yaşıyorsunuz AVM de biri bana böyle birşey dese sadece gülerdim .
Ortak kullanım alanlarında hak sahibi olmak için oranın sahibi olmaya gerek yok. Amaca yönelik kullanmayıp da o şekilde kullanacak birini engellersen hakka girersin. Dışarı çıktığınızda her şeyi mübah sanıyorsunuz galiba ama değil.
Orası alt değiştirme alanıysa kadın bunu bilerek çocuğun ağzından memeyi çekmek zorunda kalabileceğini göze alarak kullanacak.

Maalesef ki herkes empati yapamıyor onu geçtim vicdan sahibi olamıyor yani artık o anı düşünmek pek faydanıza olmaz geçmiş artık en azından saatlerce düşünüp enerjinizi düşürmeyin derim

Çocuğunun bakımı için gezmelerde alternatif seçenekler üretemeyenler gezmesin evinde rahat rahat çocuğuna baksın. Dışarda neyle karşılaşacağımız belli değil her zaman ikinci bir planınız olmalı ve oluşan krizlerden şikayetçi olmamalısınız kadın çocuğunu emziriyor oturmuş orada keyif yapmıyor.

X