Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

Ortak kullanım alanlarında hak sahibi olmak için oranın sahibi olmaya gerek yok. Amaca yönelik kullanmayıp da o şekilde kullanacak birini engellersen hakka girersin. Dışarı çıktığınızda her şeyi mübah sanıyorsunuz galiba ama değil.
Orası alt değiştirme alanıysa kadın bunu bilerek çocuğun ağzından memeyi çekmek zorunda kalabileceğini göze alarak kullanacak.
Bir yere girdiğinizde oranın ağası ya da paşası sanmak asıl her şeyi mubah saymak kendine . Yani biri benim girdiğim yerde çocuğuna bakım veriyorsa ben onu oradan çıkarmaya çalışmam . Yok çocuğunu doyurmadan bana yer vereceksin diye de düşünmem ne tuhaf fikirler bunlar ya . Toplumsal hayata uyum problemi bence bu . Birinin psikolojisi bozuluyor yorum yapanlar yok çocuğunu emzirmeyecek diyor 😂 yani sonuç ne olmuş konu sahibi paşa paşa başka yere gitmiş . Bu kafayla cidden çok psikolog gezersiniz . Amaca yönelik kullanmak nedir ? Kadın gayet amaca yönelik kullanmış . Çocuğuna bakım veriyor kime ne ? Kimse size uymak zorunda değil .

Ya ayrıca konu sahibi banlanmissin belli ki çocukla kalmak ,belki uykusuzluk sinirleni bozmuş çok normal . Sinirlerini boşaltmak için belli ki bir yere ihtiyac duyuyorsun . Arada bir çocuğun sorumlulugunu başkasına ver ve kendine zaman ayir . Patlamalar yaşaman normal ama bu günler de geçecek . Karşındaki anne de düşün çocuğu emzirmeyi o kadar bilmiyor ki normalde her pozisyonda emzirebiliyor olması gerekir . Yani senin sıkıntılarını o da yaşıyor . Empati yapmak gerekiyor . Bence sen patlayacak bir şeyler aramissin hepimizin zaman zaman ihtiyaç duyduğu şey . Kendine zaman ayir

Bir yere girdiğinizde oranın ağası ya da paşası sanmak asıl her şeyi mubah saymak kendine . Yani biri benim girdiğim yerde çocuğuna bakım veriyorsa ben onu oradan çıkarmaya çalışmam . Yok çocuğunu doyurmadan bana yer vereceksin diye de düşünmem ne tuhaf fikirler bunlar ya . Toplumsal hayata uyum problemi bence bu . Birinin psikolojisi bozuluyor yorum yapanlar yok çocuğunu emzirmeyecek diyor 😂 yani sonuç ne olmuş konu sahibi paşa paşa başka yere gitmiş . Bu kafayla cidden çok psikolog gezersiniz . Amaca yönelik kullanmak nedir ? Kadın gayet amaca yönelik kullanmış . Çocuğuna bakım veriyor kime ne ? Kimse size uymak zorunda değil .
İstediğim gibi kullanırım başkası naparsa yapsın demek oranın ağası paşası sanmak oluyor.
Alt açma ve emzirme için farklı bölümler varsa amacı dışında kullanmış oluyor gayet.
Asıl kimse kadının çocuğunu o şekilde emzirmesine uymak zorunda değil.

Ohooo 2 bebek de olay sonrası defalarca meme emdi, altı değişti siz hala kim haklı kim haksız kavgasındasınız.

avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )

Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan..

Olayı bir de şöyle irdeleyin, bakım odasında yatar pozisyondan başka şekilde emmeyen bebek de açlıktan çığlık atıyor, altı pişik olan bebek de çığlık atıyor olsun, öncelik hangisinin?

Bence ikisi de öncelikli, diğer Bebek 5 dakika sonra meme emsin deme hakkımız yok zaten dersek vicdanımızı ve annelik duygularımızı gözden geçirmemiz gerekir, annelik duygusu sadece kendi bebeğimize olmamalı çünkü.

Bu durumda bakım odasında emziren anne, altı pişik olduğu için çığlık çığlığa ağlayan bebeğin annesinin yaşadığı paniği 10 dakika önce kendisi yaşamış olamaz mı? Belki onun da bebeği kucakta emmeyi reddetti ağladı çığlık attı kadın da oraya yatırmaya mecbur kaldı belki, kucağına alsa o da ağlamaya başlayacak emmesi yarıda kalacak kim bilir 🤷‍♀️

3. mesajım da karşılıklı hoşgörü üzerine.

Anneler sadece kendilerinin aciliyetli durumlarına değil, dışarıda karşılaştıkları diğer annelerin de aciliyetlerine empati yapmalı.

Konudaki 2 anne de hem kendince haklı hem haksız, bebek emziren anne de alt değiştirmek isteyen anne de avm vb yerlerde bakım odalarının müsait olmaması gibi hallerde bebekleri için alternatifler üretmek zorundalar, böyle şeyler kavgayla çözülmez, bebeklerinizin yanında saç saça kavga mı edeceksiniz, minikler bir de korkudan mı çığlık atsın?

İstediğim gibi kullanırım başkası naparsa yapsın demek oranın ağası paşası sanmak oluyor.
Alt açma ve emzirme için farklı bölümler varsa amacı dışında kullanmış oluyor gayet.
Asıl kimse kadının çocuğunu o şekilde emzirmesine uymak zorunda değil.
Tamam Kedi sen her şeyi amaçları doğrultusunda kullan . Takmış amacı doğrultusunda. Kadın da çok meraklı çocuğu yatırıp üzerine eğilip dakikalarca öğle beklemeye . Gidersin ötede değiştirirsin . Aaaa yani bu kadar anlayışsız olup nasıl yaşıyorsun sosyal hayatta çok ilginç . Alt değiştirmek dünyanın en zor işi değil iki dk . Abartmayin yani iyi ki böyle tuhaf insanlarla karşılaşıyorum . Ben emzirme odasında kaç defa başkasının cocugunu oyaladigimi bilirim . Kadın hızlıca çantasından çıkarsın diye malzemeleri . Her anne için bakım vermek zor . Karşıdaki de bebek ya hani sizin bebeklerinizden başka bebekler de var. Kucuk bebekle öyle herşey amacina uygun doğru düzgün olmuyor . Sinirleri kaldirmiyorsa gitmesin AVM ye .

Tamam Kedi sen her şeyi amaçları doğrultusunda kullan . Takmış amacı doğrultusunda. Kadın da çok meraklı çocuğu yatırıp üzerine eğilip dakikalarca öğle beklemeye . Gidersin ötede değiştirirsin . Aaaa yani bu kadar anlayışsız olup nasıl yaşıyorsun sosyal hayatta çok ilginç . Alt değiştirmek dünyanın en zor işi değil iki dk . Abartmayin yani iyi ki böyle tuhaf insanlarla karşılaşıyorum . Ben emzirme odasında kaç defa başkasının cocugunu oyaladigimi bilirim . Kadın hızlıca çantasından çıkarsın diye malzemeleri . Her anne için bakım vermek zor . Karşıdaki de bebek ya hani sizin bebeklerinizden başka bebekler de var. Kucuk bebekle öyle herşey amacina uygun doğru düzgün olmuyor . Sinirleri kaldirmiyorsa gitmesin AVM ye .
Amaç kısmına taktım evet çünkü kadının mağdur edilme sebebi o zaten.
Tabii ki anlayışlı olunur ama emziren kadın konu sahibine bi kusura bakmayın bile diyememiş. Konu sahibi de en çok buna takılmış zaten, ki bence de en can sıkıcı nokta bu.
Anlayış karşılıklı olur sadece konu sahibinden bunu bekleyip diğer kadını canhıraş savunmak objektiflikten çok uzak geliyor bana.
Aynı şekilde ben de çocuğu bir tek öyle emiyorsa gitmesin avmye de diyebilirim. Bambaşka açılardan bakıyoruz birbirimizi anlayamayız iyi geceler

Amaç kısmına taktım evet çünkü kadının mağdur edilme sebebi o zaten.
Tabii ki anlayışlı olunur ama emziren kadın konu sahibine bi kusura bakmayın bile diyememiş. Konu sahibi de en çok buna takılmış zaten, ki bence de en can sıkıcı nokta bu.
Anlayış karşılıklı olur sadece konu sahibinden bunu bekleyip diğer kadını canhıraş savunmak objektiflikten çok uzak geliyor bana.
Aynı şekilde ben de çocuğu bir tek öyle emiyorsa gitmesin avmye de diyebilirim. Bambaşka açılardan bakıyoruz birbirimizi anlayamayız iyi geceler

Kedi o kdr buyyk konusuyorsun ki bundan sonra bebegin sadece o pozisyonda emer olacak ve sen ne demisim diyeceksin yapma bak girme bu konuya gozunu seveyim :)

Kedi o kdr buyyk konusuyorsun ki bundan sonra bebegin sadece o pozisyonda emer olacak ve sen ne demisim diyeceksin yapma bak girme bu konuya gozunu seveyim :)
Esila ben büyük konuşmuyorum bence sen beni yanlış anlıyorsun.
Benim de emzirme problemim var oğlum saatlerce emiyor bırakmıyor beni. Şu anda bile emzirirken yazıyorum. Avmde emziriyor olsam da kalkmak durumunda olsam nasıl ağlar tahmin edebiliyorum yani o kadının durumunu da anlayabilecek bir insanım.
Ben konu sahibi için çıkmasın dışarı diyenlere o zaman o kadın da çıkmasın diyorum. Ve eğer o kadın azcık bi mahçubiyet göstermiş olsa, kusura bakmayın ben de zor durumdayım falan dese konu sahibine bu kadar destek vermem. O da sıkıntıdaymış olmuş bitmiş boşverin derim. Kısacası büyük konuşmuyorum yani

Madem biri tek bir pozisyonda emiyor digerinin poposu pisik, bu anneler niye avmde fink atiyor da cocuklari da strese sokuyorlar der giderim burdan sjdsjk lincleyen linclesin 🥴
Bu doru 😂 benim bebem emme bağımlı bebeydi 3 ay zaten yapışık yaşadım 4 ay hastane dışında hiçbir yere yalnız çıkamadım. Emme krizine girse koştur koştur eve gitme stresindense evde streslendim 😂 velhasıl vbir zaman bebe bağımlı yaşamak zorundayız. Altı pişikse çıkmayacaksın diyip de sadece tek pozisyonda emen çocuğuyla ki bebek küçük olmalı muhtemelen bu durumda ay napsın o anne hiç çıkmasın mı filan denmiş ben bile gıcık oldum. Yoksa o kadar histeri krizine girip psikoloji bozacak durum yok konuda.

Esila ben büyük konuşmuyorum bence sen beni yanlış anlıyorsun.
Benim de emzirme problemim var oğlum saatlerce emiyor bırakmıyor beni. Şu anda bile emzirirken yazıyorum. Avmde emziriyor olsam da kalkmak durumunda olsam nasıl ağlar tahmin edebiliyorum yani o kadının durumunu da anlayabilecek bir insanım.
Ben konu sahibi için çıkmasın dışarı diyenlere o zaman o kadın da çıkmasın diyorum. Ve eğer o kadın azcık bi mahçubiyet göstermiş olsa, kusura bakmayın ben de zor durumdayım falan dese konu sahibine bu kadar destek vermem. O da sıkıntıdaymış olmuş bitmiş boşverin derim. Kısacası büyük konuşmuyorum yani

Cok buyuk konusuyorsun ve zerre geri adim atmiyorsun
Insallah bugunleri aramazsin cunku kadinin o sekilde emzirmek zorunda olmasina asiri takildin. Akli dengesini kaybetmediyse zevkten tercih etmiyordur. Kac kisi sana bunu anlatmaya calistik asla yolun basinda bir anne olarak anlayamadin. Yapma, karma fena saracak basini bu kdr takilma bu ise.

Ee anneniz bebek arabasında değiştirelim demiş niye dinlemediniz ben daha önce bebek arabasında değiştirmek zorunda kalmıştım yani her yerde anlayışlı insanlarla karşılaşamayız bakacaksınız başınızın çaresine ortak mekan çünkü madem evden çıkmayacaksınız.

Papatya konu sahibinde de acıdan çığlık çığlığa ağlayan bi çocuk var ama nedense herkes emzirenin çocuğunu sahiplendi diğeri tü kaka oldu
Aslında şöyle avmdeki bayan anlayışlı davranmadığı için konu sahibi çok sinirlenmiş annesini dinleyip bebek arabasında da değiştirebilirdi her yerde hoşgörülü anlayışlı insanlarla karşılaşamayız böyle ortak mekanların kullanımında uygun değilse başımızın çaresine bakacağız ya da evden çıkmayacağız durum bu

Papatya konu sahibinde de acıdan çığlık çığlığa ağlayan bi çocuk var ama nedense herkes emzirenin çocuğunu sahiplendi diğeri tü kaka oldu
O çocuğun altı gerçekten çok kötü pişik olduysa cidden üstüne basmak istemiyorum ama o çocuğun AVM de işi yok . Altı her boşaltım yaptığında temizlenmeli . Ev sıcak tutulup altı açık tutup havalandırılması lazım . Ayrıca dediğim gibi ben kesinlikle kapalı odada cocugun altını değiştiriyorum . Kapı açılıp kapanırken gayet gözükebilir . Ayrıca herkesin içinde alt değiştirmek çocuk gelişimi açısından da yalnis . Bebegin arabasını yatırıp orada emzirme bölümünde değiştirmek en güzeli ve bence en temizi zaten . Bana göre ikisi de bebek bu arada. Benim için hepsi en kıymetli.Ayrica kriz anında anne sinirini başkasına yönlendirmemeli . Psikologa gidecek hak adalet deyip ortalığı ayağa kaldıracak bir durum yok ortada . Ben bilmiyorum başka yerlerde nasıl Ankara da AVM'de her katta alt değiştirme yerleri var diğer taraflara da gidilebilir . Bir çocuk pisikse kullanılan bez , ıslak mendil , ilaç veya yedikleri de kontrol edilmeli . Çok acı veren birşey . O pişik hafifleyene kadar da çocuğu evde tutmak en güzeli

O çocuğun altı gerçekten çok kötü pişik olduysa cidden üstüne basmak istemiyorum ama o çocuğun AVM de işi yok . Altı her boşaltım yaptığında temizlenmeli . Ev sıcak tutulup altı açık tutup havalandırılması lazım . Ayrıca dediğim gibi ben kesinlikle kapalı odada cocugun altını değiştiriyorum . Kapı açılıp kapanırken gayet gözükebilir . Ayrıca herkesin içinde alt değiştirmek çocuk gelişimi açısından da yalnis . Bebegin arabasını yatırıp orada emzirme bölümünde değiştirmek en güzeli ve bence en temizi zaten . Bana göre ikisi de bebek bu arada. Benim için hepsi en kıymetli.Ayrica kriz anında anne sinirini başkasına yönlendirmemeli . Psikologa gidecek hak adalet deyip ortalığı ayağa kaldıracak bir durum yok ortada . Ben bilmiyorum başka yerlerde nasıl Ankara da AVM'de her katta alt değiştirme yerleri var diğer taraflara da gidilebilir . Bir çocuk pisikse kullanılan bez , ıslak mendil , ilaç veya yedikleri de kontrol edilmeli . Çok acı veren birşey . O pişik hafifleyene kadar da çocuğu evde tutmak en güzeli
Size katılıyorum emziren anne hadi bencil konu sahibi de bencil yahu evladının pişiği çok önemliyse bebek arabasında hemen al altını yani ya da evden çıkma

Size katılıyorum emziren anne hadi bencil konu sahibi de bencil yahu evladının pişiği çok önemliyse bebek arabasında hemen al altını yani ya da evden çıkma
Yani bencil olacak bir durum yok bence . Kadın çocuk emziriyor hareketlenmis belli ki arkadaşı rahatça emzir çocuğu demiş . Rahatsız olmasa yanındaki öyle demez . O kadın da bayilmiyor .
Bence burada konu sahibi çok strese girmiş ve bir şekilde öfkesini yönlendirmiş o kadına yoksa böyle aşırı tepki verip psikologa gitmek istemez. Bir patlama yaşamış ki ben eminim çok zorlandığı zamanlardadir . İşin çok ilginç tarafı konuda konu sahibini sonuna kadar savunan yazarlar. Çok ilginç yani. Gerekirse memeden çekip aglatacaksin çocuğunu yazmışlar .🤣 Hadi belli konu sahibi çok bunalmış herkesler çok gergin

X