Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Canım benım ya burda starbuck dıye bı cafe var oraya gıdınce hep senı anıyorum.oglusun büyümüstür heralde cok öpüyorum ıkınızı de kendınıze dıkkat edın...

Son düzenleme:
Huzume hosgeldin aramiza. Güzel arkadasliklar, paylasimlar yasarsin burada umarim!

Gelin kiz doguma az kalmis hee, Allah kolay dogum nasip etsin! Bebisin saglikli bir sekilde kolayca kucaginda olsun insallah!

Kizlar ben AMS'e erken yazildim ve basima bela aldim, gerci bilmeden erken yazildim ama
Yani kizim 2 yasindayken yazildim, 2 bucuk yasina kadar vaktim varmis halbuki yaa!
Hatta simdi haril haril is ariyor AMS bana
Benimde haftada en az 1 Bewerbung yollamam gerek, kendim Firma bulup falan.
Kadina almancami gelistirmek istiyorum falan dedim, sonrada Ausbildung nerdeee beni hic dinlememiski kagida kafasina göre yazmis!
Onlarin buldugu herhangi isede ben girmicem giciklik degil mi, saf saf hic almanca bilmiyor gibi davranirim, beni almasinlar diye elimden geleni yaparim bende
Gencken birseyler yapmak istiyorum dedim Produktion üstüne bir ise ben her yasimda her kosulda girerim zatenki! Ama onlara ne degil mi, calisacak olan onlar degil nasilsa!
Egitim üzerine danismanliga gidicem sali günü bakalim, bana ne önerecekler!

Bu arada Ams e öyle yazilinca kizimida Krippeye vermek durumunda kaldim, daha 3 gün oldu alisacak ins.
Henüz en fazla 2 saat kaldi bensiz..

Bende durumlar bunlar:) Rapor verdim size:)

Resim ekleyeyim birde sizin icin:)

Sevgilerimle

kelebek kiz yesinler senin cimcimeyi, nasilda seker cikmis ya icim gitti :) benim dogum terminim 6.08 yani baya az kaldi son ayim agirlasmak ne demekmis gercekten anladim, cok zormus ya hamile olmak :) bide dogumdan hemen sonra tasiniyorum o telasim da var hem yeni dogmus oglusumla hemde tasinmayla nasil bas edicem bilemiyorum yani tek derdin ams olsun :) bide uyuyamiyoruuuumm delirmek üzereyim iki saat uyusam hemen uyaniyorum dahada yatamiyorum her gece nerdeyse böyleyim tipki simdi :) bende az rapor verdim baska yokmu rapor vermek isteyen??

Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Size bir sorum olacak bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdi benim sorunum evlenme teklifi aldım viyanadan ve ben tr deyim. kabul edip etmemekte kararsızım. Türk kendisi ve 20 yıldır 11 wiende yaşıyormuş. Ne yaparım oraya alışmakta zorlanırmıyım kabul ediyim etmeyim mi çok kararsızım. Ne olur bana fikirler verip yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkese tşkler.

Gelin son zamanlar öyle oluyor hamilelik maalesef, yani bir an önce dogum olsa diye bakiyor insan.
O sorun degilde, asil tasinma isi sorunmus gercekten, yani kücük cocukla falan... Keske dogumdan önce tasinma imkaniniz olabilseydi ama olmamis sanirim. Cevrende yardim edenler vardir heralde, aileden falan! Sen hic birseye karismamaya özen gösterirsin, cocugunla ilgilenirsin sadece.
Ilk zamanlar daginik olur belki ama olsun, kendini toparlayinca az az yapilir, is degil saglik daha önemli!

Ayrica birsey dicem, herkesin derdi kendine büyük:) Yani bazi insanin hassas oldugu konular olur ve bu konularda az sorun bile olsa rahatsizlik duyabilir. Yanlis anlama sadece ne düsündüysem yaziyorum.
Bebisini kucagina alirsin insallah saglicakla, müjdeli haberini bekliycez!

Celo hosgeldin foruma. Öncelikle teklif eden kisiyle iliskinizin derecesine bagli bence bu! Yani iyianlasiyorsaniz, sana destek olabilecek karakterdeyse, onu bayagi iyi tanidigina inaniyorsan, ...vs. Yanindaki kisiyle iyi olunca her yere alisilir bence! Benim düsüncem öyle!
Ama zorluklarda oluyor tabiki! Yeni bir cevre, yeni bir dil, yeni insanlar...vs biraz azimli olmak gerekiyor, ögrenmeye hevesli olmak gerekiyor! Kendini bastan ezdirmemek gerekiyor!

Birde baska tanidiginda olsa iyi olur Viyana'da... Yani esinin yeri ayri, o ise gider eder vakt iaz olur sen bunalirsin belki. Ilk zamanlar destek olacak birileri vardir herhalde?

Hakkinizda hayirlisi olsun!

kelebek tabiki herkezin derdi kendine büyükdür yanlis anlasilacak bisey yokki :) gercekten de öyle bir an önce dogursam diye bakiyorum :))

celo hosgeldeldin, viyanada yapip yapamamak insana bagli, kimi hemen alisiyor kimi seneler gecsede alisamiyor kimi kaliyor kimi dönüyor, önemli olan evlenme teklifini aldigin insanla mutlu olup olamayacagin yani bunu bilemezsin belki ama nasil bir karakterde insandir iyimidir kötümüdür, önemli olan bu, insanin destek cikan biri olursa heryere alisir insan, yeterki sev ve sevil ...

gelin Allah bir avazda kurtarsin canim.son zamanlarinin tadini cikar.bol bol dinlen.enerji depola.sonra cok ihtiyaci oluyor insanin.gerci hatirladigim kadariyla ailen burdaydi senin, onlarin cok yardimini görürsün muhtemelen.
tasinma konusunda bende senin gibi stresteyim.agustosun son haftasi tasiniyorum.yeni evim 4 odali ve her seyi yeni almayi düsünüyorum.6 aylik oglumla nasil okadar alis verisi yapacagim bilmiyorum.bu islerden nefret ederim.Allah yardimcimiz olsun

kelebek ams ten israr etmedigin sürece hic biseyi alamayacagini tecrübeyle ögrendim canim.isteklerinden vazgecme bence.bu arada kizin cooook tatli olmus.maasallah yaa.benim oglumda cabucak büyüse :)

celo kardesim, evlilik konusunda gelin ve kelebegin söylediklerine katiliyorum, ilave olarak aile yapilarinizida karsilastir derim.arada cok büyük farklar olmasin.zira bu ilerde büyük problemlere yol acabiliyor.hakkinda hayirlisi olsun insallah

kizlar kimler ne zaman izine gidiyo ve nerelere gidiyosunuz?bu arada daha önce araba ile giden varmi?varsa iyi yada kötü tecrübelerinizi anlatirsaniz sevinirim

kalin saglicakla...

Kelebekgibi,gelin ve penguen arkadaşlar hoşbulduk. Cevaplariniz ve fikirleriniz için çok tşk ediyorum. Herşey gönlünüzce olsun. Rabbim benim ve hepimizin hakkinda hayirli olani versin inşallah. öpüyorum hepinizi. Gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim.

ya ben uyuyamiyorum yaaaa:çok üzgünüm:
uykusuzluktan iyice bitkin düstüm ve miz miz oldum tek ben deyil artik herkez dogur da kurtulalim diyolar:1shok:

kelebek komsu olyuoruz ha!! yanlis hatirlamiyorsam sen 2 deydin bende 20 ye tasiniyorum
penguen sen kaca tasiniyorsun??
bu ara herkez türkiyedemi??

Gelin sevindim yakina tasinmana evet 2 deyim ben, komsum yok zaten hic yerimseniben

NEden uyuyamiyorsunki? Yani agirliktan mi yoksa agri falan mi oluyor?
Insan cok uyaniyor son zamanlar ama öyle uykum kacacak kadar kötü olmamistim ben mesela.
Yatmadan önce ilik dus iyi gelir, ayrica papatya cayi falan ic rahatlatir.
Biraz yürüyüs yap aksamlari. Ben gece 1 de bile yürüyüse cikmistim esimle, yani hafif temiz hava yürüyüs iyi geliyor insana ve daha rahat uyunuyor.

Penguen sanada Allah kolayliklar versin, tasinma isleriniz sorunsuz bir ana önce biter insallah!

Kizlar AMS'ten Ausbildung Angebote geldi bakalim bana :dance:
Postaya bakinca ben kesin i$ göndermislerdir dedim ama acinca sasirdim, birseyler ögrenmek istedigimi iyi belirtmisim demek anlamislar a.s

Ama ilginc bir alanda. Philips Firmasi kadinlari teknik mesleklere tesvik amacli bir Proje düzenlemis sanirim. Normalde 3,5 yil süren bu Ausbildung burada 2 yil sürecek, yogunlastirilmis sekilde. Maschinenfertigungstechnikerin :uhm:
Info gününe gidecegim bakalim ayrintilari ögrenmek icin.
Ben EDV alaninda istiyordum ama hayirlisi bu alanda gelecege yönelik iyi aslinda!

Tabiki öncelikle almanca sinavindan gecicem yeterli mi degil mi diye, 5 yili gecti buraya geleli ama toplam 3 ay bir kurs yaptim geriside öyle ivir zivir basit kurslardi.
Eger issiz olup bu alanda ögrenim görmek isterseniz AMS Berater'le konusun:)

Hepinize sevgiler a.s.

Bu siteyi uzun zamandır biliyordum ancak Avusturya dakiler diye bir bölümden haberim yoktu,tesadüfen karşılaştım,geç te olsa aranıza katılmak isterim.Çok güzel bilgiler ve paylaşımlarınız var.Ben henüz Avusturya ya gelmedim ama evlenceğim kişi Vorarlberg te.4 senelik bir ilişkim var,malesef aradaki mesafe yüzünden iletişim kurup bir araya gelemiyoruz.Kısmet olursa bu sene nişanı yapıp,seneye düğünü yapmak istiyoruz.
AMS dediğiniz İş-Kur gibi bir kurum,değil mi? Ben aslında büyük endişe içindeyim Avrupa ya gelmekle.İlk gelen insanın yapması gerekenler nelerdir? Tavsiyelerinizi alabilir miyim? Kimileri vatanının kıymetini bil,gelme diyor.Kimisi Türkiye de hayat yok, burası daha sosyal,kültür açısından zengin falanda filan...bir çok yorumla karşılaşıyorum. Dil öğrenmeden iş bulmak kolay olur mu? Gider gitmez bir işe girmek istiyorum da.Daha sonra kendi kendime öğrenirim nasıl olsa diye düşünüyorum.
Size sormam gereken o kadar çok sorum var ki,bir araya getirmek günler alır herhalde.:1rolleyes:
Hepinize sevgiyle öpüyorum,sağlıcakla kalın,tekrar görüşmek dileğimle.

Bu siteyi uzun zamandır biliyordum ancak Avusturya dakiler diye bir bölümden haberim yoktu,tesadüfen karşılaştım,geç te olsa aranıza katılmak isterim.Çok güzel bilgiler ve paylaşımlarınız var.Ben henüz Avusturya ya gelmedim ama evlenceğim kişi Vorarlberg te.4 senelik bir ilişkim var,malesef aradaki mesafe yüzünden iletişim kurup bir araya gelemiyoruz.Kısmet olursa bu sene nişanı yapıp,seneye düğünü yapmak istiyoruz.
AMS dediğiniz İş-Kur gibi bir kurum,değil mi? Ben aslında büyük endişe içindeyim Avrupa ya gelmekle.İlk gelen insanın yapması gerekenler nelerdir? Tavsiyelerinizi alabilir miyim? Kimileri vatanının kıymetini bil,gelme diyor.Kimisi Türkiye de hayat yok, burası daha sosyal,kültür açısından zengin falanda filan...bir çok yorumla karşılaşıyorum. Dil öğrenmeden iş bulmak kolay olur mu? Gider gitmez bir işe girmek istiyorum da.Daha sonra kendi kendime öğrenirim nasıl olsa diye düşünüyorum.
Size sormam gereken o kadar çok sorum var ki,bir araya getirmek günler alır herhalde.:1rolleyes:
Hepinize sevgiyle öpüyorum,sağlıcakla kalın,tekrar görüşmek dileğimle.

slm arkadaslar bende tirol bölgesindeyim ama türkiyemi cok özlüyorum buralara hic alisamadim sizde benim gibi düsünüyormusunuz .....bu sene izinde yok benim icin cok zor gececek

Meralirem ve Melodi hosgeldiniz bu bölüme.

Insan alisiyor arkadaslar, sosyal yönden daha iyi egerki kisinin icinde varsa o sosyallik tabiki:)
Ama Türkiye'de nerede kaldiginizada bagli bu! Mesela kücük kasaba,sehirden gelen icin tabiki daha gelismis ve güzel olacaktir ama Istanbul gibi büyüksehirden gelen icin öyle asiri birsey farkedecegini sanmiyorum.
DIl ögreniliyor zamanla istek olunca ama dil bilmeden ise girmek konusunda negatif yazabilirim ancak!
DIl bilmeden fabrika islerine bile almiyorlar artik, orada bile az bilmek gerekiyor. Bunun disinda temizlik bilmem bu tip islere aliyorlar mi bilmiyorum, cünkü bu tip isler ancak sunuluyo eger bir alana ögrenim yoksa.
Ögrenim varsada burada ilerletilebilir!
Esinizin destegi COK önemli!
Baska soru olursa kendimce yanitlamaya calisirim,sevgiler:)

Kizlar benim sayfama ugramiyorsunuz hee:)

http://www.kelebekgibi.blogspot.com

Tşk ederim bu sıcaklarda yaptığın yorumlar için.Bu arada ismim MeLike.
Evet ,aslında erkek arkadaşımla evlenirsek kendisi her şekilde en büyük yardımcım,destekçim olacaktır ama birşeyi yapması için insanında istemesi ve bunun için istediği şeye bi çaba sarfetmeside önemli.
Benim aslında önemli bir sorunumda var.Rahatsız olmazsanız uzunca dertleşmek istiyorum sizinle ve yorumlarınızı da çok merak ediyor ve dikkate alıyorum,emin olun!!!
Müstekbal eşim Selçuk,annesiyle bir oturuyor.(Yan,bitişik evindede ablası ve eniştesi oturuyor).Bunlar bizim ilişkimizden evvel yeni ev yaptırdılar ve mortgage sistemi şeklinde ödüyolar.Ancak ben evlenceğim kişiyle ayrı bir evde oturmak istiyorum.Daha doğrusu isterse kayınvalidem üst katımda olsun ister ilerki mahalle ,önemli değil ama kapımın ayrı olmasını istiyorum.Bu arada anneside öyle hasta veyahut yatağa mahkum biride değil,maşşallah turp gibi kadın..Kimseyi kapıya atacakta değilim.Zaten kızı ,damadı ,torunları hergün her an her akşam birlikte yaşıyolar.Yani anlıcağınız kimseye muhtaçta değil...Selçuk da bunu dile getirdiğimde diyorki ;neymiş efendim dil bilmiyormuş da ,kimseyle iletişim kuramazmışta sırf dil bilmiyor diye..Ee diyorum ablaların var, abin var bi tane;bu dünyada onun için bir sen yoksunki,diyorum.Yani ilk başlarda beni ikna edeceğini düşünüp ,tamam çıkarız ayrı eve, dedi.Ama yumurta kapıya dayandı,kartlar ortaya açılmaya başlayınca,ben annemi bırakamam,demeye başladı...Bu ilişkide en baştan dürüst davransaydı ilişkiyi bitirir,kendimize eziyet etmzdik,anlayışta gösterirdim annesini bırakamadığı için.Ama nişan,düğün aşamasına gelmişiz ve bana zorluk çıkarması ağrıma gidiyor.Bu arada Selçuk ,işletme master ı yapıyor ve maddi olarak ilk başlarda zorluk çekecek olsakta ilerde bu dalda bir işe girdiğinde maddi olarak ayrı bir eve çıkmada sorun yaşamıcaz,zaten bende bir işe girip kira bedelini karşılayabilcek duruma gelirim.Kısaca hikayem bu...
Şimdi diyebilirsiniz ki seviyosan katlanırsan.Ben bırakın 4 seneyi 15 senelik bir ilişkimde olsa evlenceğim insanla ayrı bir yuvam olsun istiyorum,zaten başkalarıyla aynı çatı altında yaşıcaksam neden evleneyimki,kendi ailemlee yaşarım daha iyi...
Düşüncelerinize ve tavsiyelerinize o kadar ihtiyacım varki...

Melodi tabiki haklisin kendi yuvan olmasini istemekle.
Ama nisanlin acisindan bu belki zor bir durumdur, yani pat diye yapamayacagi yahut ailesinden tepki almaktan korktugundan..vs.
Nisanlindabu durumu simdiden söylemeli, cünkü o eve girince artik cikmasi daha zor olur sizin icin. Yani bunu bilerek davranirlar en azindan, daha sonra tasinacaginizi bilsinler simdi direk ayri eve gitmiyor olsanizda.

Bende esimin ailesiyle ayni evde oturdum ilk geldigim yil, cünkü esim askerlik yapti burada 8 ay ve ben yeni gelmistim yalniz bir evde duramazdim zaten..
Esim askerden gelince tasindik.
Bizde bastan hicbisey söylememistik, sonra aniden tasinicaz deyince cok üzüldüler..vs. bir süre tatsizlik oldu ama sonra alistilar yinede o zamanki tatsizliklar insanin aklina gelmiyor degil, o yüzden en bastan söylenilmeli!

Benim kayinvalidemde dil bilmiyor ama esim uzakta olsak gene cagirdiginda..vs yardimci oluyor tabiki. Ayri olmak baglari kesmek degil!
Hatta ben anladimki ayri olunca daha bir deger giriyor araya, ayni evde bazi degerler yitirilmis oluyor! Ben kendi yasadiklarimdan tecrübelerimden edindigime göre yaziyorum.

Ben kendi oglumda olsa ayri otursun isterim, yeterki mutlu olsun diye düsünürüm!

Yani e$in ailesine belirtmeli, biz simdi olmasada ileride kendi evimize cikmayi planliyoruz diye! Bilsinlerki beklentilerini ona göre ayarlasinlar.

Hakkinizda hayirlisi olsun!a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…