• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Katılıyorum,bende sizin gibi düşünüyorum.Yani ayrı eve çıkmak,bağları koparmak anlamına gelmez.Vede dediğiniz gibi ayrı evlerde durmak birbirimizi daha iyi tanımamıza yol açar vede yanlış anlaşılmaları önler...Bir şeyi eksik belirtmişim ama.Ben en baştan ayrı oturmak istiyorum.Yani oraya gider gitmez bir süre kayınvalidemle oturayım da sonra çıkarım diye istemiyorum.Nişanlım ,bana ,sen gel bir süre beraber oturalım , yavaştan çıkarız dedi ama belkide içten içe alıştırmaya çalışacaktı ama geçmişte bu tarz şeyler yaşayan insanlara baktığımızda ayrı eve çıkamadıklarını görüyorum.Daha sonra taşınırız diye sıkıntılara girmektense ve tatsızlıklar yaşamaktansa tedbiri baştan almak lazım diye düşünüyorum..
Birde annesi ,eşi ölünce duygusal olarak oğlunu kendisine bağlamış.Geçen sene Giresun a geldiler ve kadının ağzından ilk çıkan kelime 'Ben oğlumdan ayrılamam',oldu.Nişanlım sanırım yola çıkmadan son dakikada bu olaydan bahsetmişki kadının içine dert etmiş.Eğer oğlunu başka biriyle paylaşamayacaksan o zaman; al oğlunla evlen.Yani bu zamanda bu bencillik olur mu? Keşke oda oğlunun mutluluğuna kendisini karıştırmasa.
Yani bu yaşananlar da maddiyat çok önemli değil.Tamamen duygusal :)

Birde nişanlımın ( ki daha nişan yapmadık) kötü bir huyu var.Aramızda geçen bütün herşeyi ailesiyle paylaşıyor.Nedense ayrı eve çıkma işini paylaşmıyor,işine geleni paylaşıyor.Yüz defa uyardım aramızda geçen herşeyi ufakta olsa anlatma diye.Bu ilişkiye aileleri karıştırma,yorum yapmalarına müsade etme diye.

Ben eşimin içinde dost kazanmak istiyorum .Ama o herşeyi ailesine yetiştirdiği için ki ailem,çevresi ve arkadaşları da dahil... artık herşeyimi onunla paylaşamıyorum.Sizce bu huyundan vazgeçirmenin bi formülü var mI?

VEYA HER YERDEN:: YAZIN::GURBET BIZIM iCiMIZDE OLSADA::BiZ DOSTLUKTA,ARKADASLIKTA BULUSALIM::
PAYLASACAK O KADAR COK SEY VARKi::BiZi BiZDEN DAHA iYi KIM ANLAR::
SEVGILER HEPiNiZE:::)

Valla haklisin kardesim bizi bizden daha iyi kim anlar :a015:
Sevindim avusturyadanda arkadaslar varmis diye, bugün biraz bunalimdayim herhalde konusmaya ihtiyacim var :teselli:
5 bucuk aylik bebegim var bugün beni asiri yordu, evdede yalnizim kimsemde yok herkes trde, esimde calisiyor.
Disleri cikiyor benim oglusumun teyzeleri onuda anliyorumda.
Bütün gün miz mizlaniyor, sabahdan beri uyumuyorda simdi yatirdim sükür uyudu.
Varya bir kardesim felan olsun burada yanimda cok isterdim :çok üzgünüm:

selam bende avusturyadanim vorarlberge yakin biyerde kaliyodum ama evlendim suan viyanadayim
vorarlberg bana göre dagilik bi yer cok dag var tabi artik is bulma konusunu bilemem ama türkiyeden tabiki daha cok imkanin var vorarlbergde öncelikle almancani gelisdirip sonra anca is bulabilirsin almancan olmadan zor tatlim.akrabalarim vardi vorarlbergde halende varda ben göremiyom artik ama vorarlberg sakin sessis tam kafa dinlemek icin kar bol.gidince kendinde görürüsünde simdi biseyde demek istemiyom insallah begenirsin.bybyby

Slmmm kizlarrrr ben geldimmkaydirigubbakcemile4
Tatilimi yaptim ve döndüm sizler naslsiniz neler yaptiniz.Söyle kabaca bir göz attim yazdiklarniza yeni arkadaslar katilmis aramiza hepiniz hos geldinizzza.s.
Gelincim allah bir avazda kurtarsin sanada panguencigimede ev konusunda kolayliklar diliyorum.
Kelebekcim canim ebnde AMS ye yazilacagim bu hafta bakalim ne diyecekler.Umarim bende senin gibi hedeime ulasabilirim.Simdilik bu kadar bende raporumu ilerleyen günlerde verrim.kaydirigubbakcemile2:roflol:
Simdilik hoscakalinnnna.s.:1hug:

Gülcincim hosgeldin, nasil gecti tatilin?
Is mi istiyorsun yoksa kurs falan mi?
Insallah zorluk yasamazsin AMS ile.

Ben 8 Eylül'de basliyorum Ausbildung'a, günde 8 saat ders...biraz zor olacak ama sonucunda meslegim olacak.
Bu meslek azcik soguk gelsede ilk görünüste yani bayanlar icin degil gibi ama neden olmasin dedim ben kendime.
Viyanadaki en pahali is Vertraglarindan biriymis Metall vertragi,yani minimum 1200-1300 falan olmali!
ee ben neden calisacagim para kazanmak icin, o halde cok maasli bir meslegi secmem mantikli geldi!
Sonra bu iste calisacagim yerlerde basörtü sorunda olmaz baska islere göre böyle sansim oldugunu düsündüm.

Ben info gününe gittim ve AMS'ten kadin vardi cevrendede isteyen olursa katilabilir Ausbildung baslamadan dedi, almanca sorun degil biraz bilseniz hatta anlamaniz yüksekse konusmaniz zayifsa yinede girilebiliyor. En azindan ilk 3 aya "Rampe" deniliyor, bu kisimda matematik,ingilizce, almanca, cizim..vs okul dersleri tekrarlaniyormus herkes bir seviyeye gelsin diye. Bu 3 ayda bu meslekten vazgecersen baska bölümlere yönelebilirmissin.
Yani ilgilenen olursa AMS Berateriyle konussun.

Iyi haftasonlari..

Gülcincim hosgeldin, nasil gecti tatilin?
Is mi istiyorsun yoksa kurs falan mi?
Insallah zorluk yasamazsin AMS ile.

Ben 8 Eylül'de basliyorum Ausbildung'a, günde 8 saat ders...biraz zor olacak ama sonucunda meslegim olacak.
Bu meslek azcik soguk gelsede ilk görünüste yani bayanlar icin degil gibi ama neden olmasin dedim ben kendime.
Viyanadaki en pahali is Vertraglarindan biriymis Metall vertragi,yani minimum 1200-1300 falan olmali!
ee ben neden calisacagim para kazanmak icin, o halde cok maasli bir meslegi secmem mantikli geldi!
Sonra bu iste calisacagim yerlerde basörtü sorunda olmaz baska islere göre böyle sansim oldugunu düsündüm.

Ben info gününe gittim ve AMS'ten kadin vardi cevrendede isteyen olursa katilabilir Ausbildung baslamadan dedi, almanca sorun degil biraz bilseniz hatta anlamaniz yüksekse konusmaniz zayifsa yinede girilebiliyor. En azindan ilk 3 aya "Rampe" deniliyor, bu kisimda matematik,ingilizce, almanca, cizim..vs okul dersleri tekrarlaniyormus herkes bir seviyeye gelsin diye. Bu 3 ayda bu meslekten vazgecersen baska bölümlere yönelebilirmissin.
Yani ilgilenen olursa AMS Berateriyle konussun.

Iyi haftasonlari..

Canim eger almanca o kadar sorun degilse bende yapabilirim.Bu meslek dali hakkinda bana daha detayli bilgi verebilirmisin acaba.Bu hafta gittigimde bende beraterimle konusayim.

Gülcincim yani Beraterine ben sordum, Almanca testi olacagim mi diye, bana "zaten ilk 3 ay olacak olan Rampe'de kendini anlarsin" dedi, yani devam edebilecek seviyede mi yoksa degil mi diye almanca.
Hem bir yandan almancamda gelisir diye düsünüyorum bende orada.
Dört dörtlük bir almanca beklenilseydi beni göndermezlerdi zaten, benim almancam orta seviyede, konusmama göre anlamam daha iyi. Anlamak önemli demisti kadin en cok.
Hemde benden baska almancasi daha zayif olanlarida gördüm info gününde.

Bak bu Ausbildunglar belirli bir Proje ve süreside belirli sanirim, yani ileride olmayabilir, kadinlari teknik alana tesvik olsun diye Philips Firmasi destekliyor, ben info gününe Philips'e gittim zaten.

Sana link ekliyorum : http://www.baz.at/fit1
http://www.baz.at/bereiche

Rampe denilen ilk 3 ayi gectikten sonra, devam edebiliyorsan yani sorunsuz alanini degisebiliyorsun, mesela ben suan Maschinenfertigungstechnikerin olarak basliyorum ama Technishe Zeichnerin olma imkanim varsa ona yönelirim, yahut elektrik bölümleri var...vs.

Hem okumanin yasi yoktur:)
Bence belirli meslegi olmayanlar icin iyi bir sans.

Sevgiler

Son düzenleme:
Tesekkür ederim canim.Linkleri inceledim anladigim kadari ile.Iyi bir firsat olabilir.Dün esime söyledim karsi cikti.Destek veren firma asbvildung sonunda calisma mecburiyeti verir ve vardiyeli calismak zorunda kalrsin diyor.Ama ben AMS ye gittigimde muhakkak konusup daha detayli bilgi almak istiyorm.
Bu sansimi sonuna kadar kullanmaliyim bende

Yaa bu mesleklerde tabiki schicht calisma olabilir ama bastan firmayla konusmak gerekiyor kücük cocugu olan icin böyle calismak zor. Destek veren FIrma Philips, bence kimseyi böyle birseye zorlayamazlarki! Ögrenimi gündüz olacak zaten, ama is hayatina girince sen kendini hazir hissedene dek schicht bir isi kabul etmezsin bu sana kalmis.
Bende schicht calismak istemiyorum mesela simdilik kizim kücük ama az büyüyünce sabahci calismayi isterim, günün devami bos olmak güzel oluyor cünkü.

KIzimdan tam yazamadim az önce, sen gene Beraterinle konus Gülcincim, ben Migrant dernegi varya yabancilar icin oraya bile gittim egitim üzerine kafamdakileri ..vs. sordum.Egerki bu Ausbildungu istemezsen olmazsa dedi Waff'in NOVA isminde bir bölümü varmis, karenzi bitenler yeni bir meslege yönelmek istiyorsa buraya basvuruyormus, o kisiye uygun hangi meslek ve hangi AUsbildung uyumluysa onu bulmaya calisiliyormus.
Eger bu gidecegimde zorlanirsam NOVA'ya basvurmami önerdi Migrant'taki BEraterin.

Yaa yas ilerlemeden bir meslek edinmek güzel olur, yoksa hep ayni kalir..
Yani ben simdi ise girsem girerim bir fabrikada yahut biryerlerde ama iste mesleksiz olmak, ilerisi icin garanti olmamasi...vs bir sürü kötü yanlari var.
Cocuksuzken bunu yapmak gerekirdi ama cocuklar zaten Krippe'de yahut Kindergarten'de oluyorlar.
Bir sekilde isteyince basarilir bence!
Viyanali arkadaslar baska meslege yönelmek isteyen var mi?
Hem hayatin her türlü hali var, erkeklere güvenmemek lazim, kendi ayagi altinda durmak en güzeli evlide olsak...EN azindan cocuklarimiz icin calismak istiyoruz hepimiz..

Yazdimda yazdim :D
Iyi pazarlar diliyorum herkese...

kelebekcim sendeki bu kendini gelistirme istek ve yetenegini ( bu gercekten yetenekte ister.cünkü buradan okudugum ve seninle yazistigimiz kadari ile gercekten kapasiten yüksek) tebrik etmek istiyorum.medeni cesaretini ayakta alkisliyorum arkadasim.keske viyanadaki bütün Türk Kadinlari senin gibi olsa.ayrica ben sana güveniyorum 3 ay sonra bu is icin kesinlikle yeterli oldugunu oradaki insanlara kanitlarsin sen.basarilar canim..

ya ben hala dogurmadim yaaa :) kizlar bir hafta gecti verilen dogum tarihini hala dogurmadim duba gibi oldum karnim agirliktan sizim sizim sizliyor ama sancim gelmiyor. yeni gelen arkadaslar hos geldiniz kardelen sende tatilden hosgeldin. kelebek alla zihin acikligi versin kolaylik saglasin insallah. umarim yakinda surada yazarim müjdeli haberi ya...

kelebekcim sendeki bu kendini gelistirme istek ve yetenegini ( bu gercekten yetenekte ister.cünkü buradan okudugum ve seninle yazistigimiz kadari ile gercekten kapasiten yüksek) tebrik etmek istiyorum.medeni cesaretini ayakta alkisliyorum arkadasim.keske viyanadaki bütün Türk Kadinlari senin gibi olsa.ayrica ben sana güveniyorum 3 ay sonra bu is icin kesinlikle yeterli oldugunu oradaki insanlara kanitlarsin sen.basarilar canim..

Cok sagol canim kaydirigubbakcemile5 Tesvik edici seyler yazmissin a.s.

Ömürboyu ayni yerde kalmak hic bana göre degil gercekten, devamli yeni birseyler ögrenmek benim icin zevkli, yani ögrenmek istiyorum bu bir dansta olabilir bir deneyde...cok genis alanlarda.

Sevgiler var mi benimle birlikte bu yollara cikmak isteyen:):uhm:hihoyyytkaydirigubbakcemile4

Gelincim, az kalmistir merak etme, bende bir hafta gec dogum yapmistim verilen tarihten.
Yürüyüs ve nefes egzersizlerini hic ihmal etme, bol bol dinlenmene bak, bu havalarda dus al bol bol hem sana hem bebege iyi gelir. Dogum sancin varkende dus almak iyi geliyor ilik sekilde.
Hadi hayirli haberlerini bekliyoruz...

Selam kizlar, hic yazmiyorsunuz hee, DIlekcim iyi olmana sevindim, bende seni öpüyorum.

Gülcincim Ams'le ne yaptin?
Kizlar 8 Eylül'de meslek kursuna basliyorum, tamda Ramazan ama napalim bir sekilde Allah kolaylik verir elbet. Yol uzun yaa, Lokalbahn'la 14 durak mi ne Philipse kadar, birde 8 saat ders olacak hergün, cumalari biraz daha kisa.

Herkese sevgiler bende, beni zaten blogumdanda okuyabilirsiniz :D
Genelde oradayim ; http://www.kelebekgibi.blogspot.com

Kelebegim AMS e gittim fakat kizim kindergartene baslamadan birsey yapamayacaklarini söylediler.
Bende 1 eylülü bekliyorum simdi.
Sen basliyorsun demek.Allah kolaylik versin canim.Umarim (ki senin basaracagina eminim) istedigin hedefine ulasirsin canim.

Back