• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Viyana da yaşayan arkadaşımın doğum günü için hediye göndermek istiyorum yurtdışı kargolar hediye kadar para istiyor, sizlere Türkiye den gelen gönderiler genellikle ne tür yolla geliyor güvenli ve ucuz paket gönderebileceğim bir sistem var mı acaba ? Yardımlarınızı bekliyorum..

Gülcincim evt cocuk bakimi sorunu olmamasi gerek bu Ausbildung icin.
Ben kizimi Krippe'ye verdim bir aydir gidiyor alissin diye önceden basladi, September'den itibaren tam gün duracak,yani ben kurstan cikinca alicam yahut esim benden erken cikarsa o alacak.
Privat Krippe bulduk bizde, Krippe parasi icinde yardim ediyorlar egerki bir is icin yahut kurs icin uzun birakmak zorundaysan. Ama ben henüz Karenz'de oldugumdan yardim almiyorum.
Benim Karenz Dezember'e kadar, ben kendim erken yazildim, hem bilmiyordum 2 bucuk yil oldugunu hemde hem AMS'ten hem'de Karenz'ten para almak iyi oluyor :)
Sadece Ams rahat birakmiyor o ayri :) Yaz mevsimi 15 günde bir termin veriyorki kontrol etmek icin falan.
Umarim kizinda cabuk alisir Kindergarten'a ve sende istedigin gibi bir yol katedersin umarim:)

Karadeniz hosgeldin aramiza!

Aysegül hediye yollamak istiyorsan posta en uygunu diye düsünüyorum, kargo servisleri cok pahali.
Postayla iadeli yollarsan daha uygun olur. Ben Türkiye ye buradan postayla gönderiyorum hep, bazen ulasmadigi oldu önceden o yüzden artik iadeli yolluyorum, zaten 50 cent falan belki degisiyor yani hic gitmemesindense ;)

Kizlar Ramazan geliyor, simdiden hayirli gecmesini temenni ediyorum:)

Gülcincim evt cocuk bakimi sorunu olmamasi gerek bu Ausbildung icin.
Ben kizimi Krippe'ye verdim bir aydir gidiyor alissin diye önceden basladi, September'den itibaren tam gün duracak,yani ben kurstan cikinca alicam yahut esim benden erken cikarsa o alacak.
Privat Krippe bulduk bizde, Krippe parasi icinde yardim ediyorlar egerki bir is icin yahut kurs icin uzun birakmak zorundaysan. Ama ben henüz Karenz'de oldugumdan yardim almiyorum.
Benim Karenz Dezember'e kadar, ben kendim erken yazildim, hem bilmiyordum 2 bucuk yil oldugunu hemde hem AMS'ten hem'de Karenz'ten para almak iyi oluyor :)
Sadece Ams rahat birakmiyor o ayri :) Yaz mevsimi 15 günde bir termin veriyorki kontrol etmek icin falan.
Umarim kizinda cabuk alisir Kindergarten'a ve sende istedigin gibi bir yol katedersin umarim:)

Karadeniz hosgeldin aramiza!

Aysegül hediye yollamak istiyorsan posta en uygunu diye düsünüyorum, kargo servisleri cok pahali.
Postayla iadeli yollarsan daha uygun olur. Ben Türkiye ye buradan postayla gönderiyorum hep, bazen ulasmadigi oldu önceden o yüzden artik iadeli yolluyorum, zaten 50 cent falan belki degisiyor yani hic gitmemesindense ;)

Kizlar Ramazan geliyor, simdiden hayirli gecmesini temenni ediyorum:)
Kelebegim bemnim kizda privat krippede cnm.Malum henüz 3 yasini doldurmadi....
Privatlar icinde jugentamt artik yardim veriyor.Sanirim AMS de yardim veriyormus. Benim Beraterim demisti gel kindergarten icinde yardim vericem sana diye.Bakalim neler olacak.Bir hafta kaldi.
Senin kizin cabuk alistimi cnm,Ben ne yapicagim bilemiyorum.Sanki ilk defa kindergartene cocuk birakicamkaydirigubbakcemile3

Aysegül canim malesef kargolar cok pahali.Ben o yüzden ne türkiyeden gönderim nede bradan gönderim yapmadim.Ama kelebegim yapmis bak o aciklamis .
Kelebekcim kilo basi ne kadar biliormsum postahaneden gönderimler???

selaaaammmmm,
ben dogurdum!! 15 augustosda oglusum ,,demir" geldi dünyaya.

dogumum ne yazikki zor oldu oglusumun boynuna kordon baglanmis baya ugrastirdi basta, sonra olmayacak bu böyle dediler aldilar beni bicak altina :)
normal dogum olsaydi cok güzel olacakti dogum sancisina baya dayanikli cikdim ama oglum daha karnimdayken doktorlarin oglumu cevirme calismalari 3 saat sürdü iste o feciydi, ama allaha sükür toparlandik ikimizde iyiz

foto nikime koymayi denicem umarim basaririrm:)

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

selaaaammmmm,
ben dogurdum!! 15 augustosda oglusum ,,demir" geldi dünyaya.

dogumum ne yazikki zor oldu oglusumun boynuna kordon baglanmis baya ugrastirdi basta, sonra olmayacak bu böyle dediler aldilar beni bicak altina :)
normal dogum olsaydi cok güzel olacakti dogum sancisina baya dayanikli cikdim ama oglum daha karnimdayken doktorlarin oglumu cevirme calismalari 3 saat sürdü iste o feciydi, ama allaha sükür toparlandik ikimizde iyiz

foto nikime koymayi denicem umarim basaririrm:)

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Canimm Allah hayirli ugurlu büyütrmek nasip etsin.Cok sevindim dogumyaptigina
hayirli bir evlat olr insallah demir bebek sana ve esine.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Ben yılda bi kaç sefer Avusturya ya kargo yolluyorum.Ama mümkün olduğunca hafifleri yolluyorum.Ağır bişey yollamam gerekiyosa Türkiye ye geldiklerinde Kayseri ye yolluyorum.Kilo başınada 18-19 lira tutuyor,oysa şehir içinde PTT ile kilo başına sadece 2 lira.
Çok fahiş fiyat alıyolar ama katlanıyoruz.Bu arada benim paketlerim hiç uğramamazlık yapmadı.o yüzden canım isterse iadeli isterse iadesiz yolluyorum.

Birde PTT de paketliyosun.Yani gözleri önünde kutuya yerleştiriyosun,didik didik bakıyolar ne yolluyosun diye.Mesela fındık yollamak istedim,meğer fındığı kabuğuyla yollayamazmışım.Ertesi gün iç fındık yapıp yolladım.

Hepinize sevgiler...Melike

Yardımlarınız için teşekkür ederim, PTT pek güven vermiyor gecikir, kaybolur diye korkuyorum.Arkadaşımın doğumgünü, ogün elinde olsun istiyorum.

Aysegül iadeli yollaman gerekli o zaman kaybolur endisesi olmuyor! Agir olmayacak birseyler düsünebilirsin ve hatta postaneye gidip sorabilirsin yurtdisi fiyatlarini!

Gülcincim kilo basina ne kadar bilmiyorum ,benim yolladigim en büyük sey yarim kilo ancak olmustur belki.En son anneme anneler gününde yollamistim iste iadeli eline gecti bir haftada.

Gelinnnnnnn ohhh canim cok sevindim dogum yapmis olmana, iste isin gerisi simdi basliyor, yani action kismi :D
Gece uykusuzluklari..vs. zor gelecektir ama aile cevresinden yardim alirsin, kendine dikkat et ayrica vücudun yeni toparlanacak..vs.
Bebis nasil annesi merak ettik simdi? Kime benziyor? Anne sütü aliyor mu?
Sevgiler

yok canim ne 13 nede 23:)
10, viyanadayim ben.
otobüsle iki durak gidince 12, viyananin merkezindeyim:)
Sen neresinde otruyorsun12 nin?

selam arkadaslar
bende coktandir buraya aboneyim:-)
arada yazdiginiz mesajlari okuyorum.acaba aranizda linz ve civarinda katilanlar varmi tanisir arkadas olurduk.

Zehra merhaba hosgeldin aramiza :)
blitz sende hosgeldin :)

umarim güzel paylasimlar yasarsiniz burada :)

Herkese hayirli Ramazanlar kizlar..

Neden kimsecikler ugramiyor artik foruma?

Back