• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

saol canim umarim rahat olur yoksa benim isim var yani bir basim agriyo hap yutamiyom diye deliriyorum kötü olursa yandiiikkk...

bitanemce oglusunun dogum günü kutlu olsun allah onu sana bagislasin:nazar:

bu ara bisey sorcam kizlar hani freistellunga cikartiyorlar ya maasi krankenkasse mi ödüyo? bide wochengeld denilen bisey varmis freistellungdayken mi alabiliyon öyle bisey ama tam bilmiyorum aranizda bilen varmi ben net de baktim ama aciklayaci biseyler bulamiyorum
Gelincim canim benim sagliklar diliyorum sana bitanem.Freistellung konusunda arkadaslar yorum yazmislar .Dogru doktoruna bel agrisi kasik agrisi veya kanama gibi sebepler ile mazeret yazdiriyorsun .O kagidi krankenkassaya götürüp onaylatman gerekiyor.Wochengeld ise su;
Hani 7. aydan sonra normalde calismiyorsunya hamilelikte iste o iki ay icin ödenen paraya wochengeld diyorlar.Ortalama bruttoya yakin maas aliyorsun.Henüz senin wochengeld almana var.Onuda krankenkassadan yaptiriyorsun cnaim.:1hug:
Gelincim freistellungdayken Krankenkassa ödüyor ayligini, hemde calistigin yerdeki Brutton geliyor sana.
Wochengeld Karenz deyken dogumdan sonra alinan diye biliyorum ben ama...

Kizlar bloguma beklerim herzaman:

www.kelebekk.blogcu.com

:icecream::emir_bebek:a.s.şakkıdı
Kelebegim görüsemez olduk.Esin ise basladimi.Dua ediyorum hayirli olsun diye bitanemŞeniz
selam arkadaslar,
benim icin güzel dileklerde bulunan herkese tesekkür ederim.38 hafta 2 günlük oldum.yani her an her sey olabilir.cok heyecanliyim.

gelin 54 freistellung konusunda en taze tecrübeye sahip olaraktan sana söle anlatayim:

sen anladigim kadariyla su an kranktasin.bence hemen doktoruna git ve makul bir gerekce söyleyerek freistellung yazdir.cünkü freistellungdayken kelebegin de dedigi gibi daha fazla maas aliyosun, ama tam brutto degil.ayrica ikide bir krankenkassaya gitmak zorunda kalmiyosun.freistellungta wochengeld aliyosun.yani hani normalde maasin 30 yada 31 günde bir geliyoya, bunda 28. günde maasin yatmis oluyo.

doktora freistellungu yazdirdiktan sonra 1. wiende bi yer var.adini unuttum doktorun sekreterinden adresi alirsin.doktorun verdigi kagidi oraya veriyosun.ordanda sana 2 kagit veriyolar.onlari aldigin günden itibaren wochen geldin hesaplanmaya basliyor.bu iki kagidinda bir tanesini is yerine digerinide krankenkassaya veriyosun.hepsi bu.
penguencim az kalmis bebisini kucagina almana yüce rabbim en kisa zaamnda en saglikli ve en az aci ile kavustursun bebisinize sizleri.Telefonum var sende yanlis hatirlamiyorsam.Ihtiyacin oldugu her an cekinmeden yardim isteyebilirsin.Sagliklar diliyorum-:1hug:
Kizlar pazar günü Dilan dügün sarayinda Fatih Ürek vardi ordaydim hatunlar masallah hic oturmadi iyi göbek attilar arada bende oynadim tabi güzel di fena olmadi ama pek alisik olmadigimdan bas agrisiyla eve döndüm aranizda giden oldumu ..Kardelen keske erken okusaydin tanisirdik seninle güzel olurdu neyse bir dahaki sefere öptüm kendinize iyi bakin okiss simdilik byeee

Sersericim kadinlar matinesine gitmeyi istedim ama kizim rahatsizdi gidemedim.Kismet.Tanisabilirdik belkide:)
Haftaya okullar yok havalarda güzel olsada bulussak biryerlerdea.s.

Merhaba anabell önemli olan nerde oldumuz degil sonucta hepimiz vatanimizdan kilometrelerce uzaktayiz. sen bir seyler paylasmak istersen biz seni dinleriz.

selam sessiz ciglik nasilsin üzülme konusuruz tabi seninle bu aralar kimse bisey yazmiyo yogunlar herlade cok fazla ugruyan yok ben konusurum seninle burdan okursun mesajlari bide özel mesej yeri var kontrol panelinden bide yokarida sag üst kösede adinin yazdigi yerde mesaj kutusu olur geldigi zaman oruya bak buarada avusturyanin neresinden evlenerekmi geldin canim benim bende evlenerek geldim buraya benim dört bitip bese girecegim sene olarak yani bitanede kizim var anlasilan sen daha yeni evlisin umarim giderek begenirsin burayi bende ilk geldigimde cok yadirgadim ama sonra alisiyo insan tabi kendi memleketimiz gibi olmaz amaöyle ben sana yazarim nezaman lar giriyorsun ssöyle ona göre girmeye calisirim bu arda ben rast gele giriyorum evdeki durumuma bagli ben calismiyorum vede kaynanamlarla oturuyoruz o yüzden cok fazla giremiyorum onlar yokken daha cok giriyorum neysde bol bol yazisiriz kendine iyi bak bye

meraba bende avusturyada oturuyorum gurbet nede olsa zor ama 2 cocuktan sonra iyice profi oldum hehe
mehmet samet aramiza hosgeldin canim.Kendinden biraz bahsedermisin.Kimsin nesin ne yer ne icersintatlicadiarzu
merhaba arkadaslar bende avusturya da oturuyorum.kendimi cok yalniz hissediyorum buraya geleli 6 ay oldu.burasi cok sikici geldi bana.bu siteye uye oldum ama burdada hic arkadasim yok ve yazdigim hic biseye karsilik gelmiyo.ben buna cok uzuluyorum.bana gelen mesajlari nerden okuyabilirim acaba bana yardimci olurmusunuz.senağlama

Sessiz ciglik canim cana özel mesajla msn imi yazmak istedim ama özel mesaj ayarlarin kapali:çok üzgünüm:Ayarlarindan acarsan ö.myi oradan yollayabilirim.
Su aralar ben biraz fazla yogunum o yüzden fazla vakit ayiramiyorum.Ama dönüsdüm muhtesem olacak:sm_cool:

kizlar freistellung oldum cok sükür. cvplariniz icin saolun bugün de wgkk deydim kagitlarida verdim artik bundan sonra doguma dek rahatim. okullar tatil bulusma yapilacaksa ben varim ;)

Herkeze selamlarr kizlar sesiniz cikmiyordu bayadir napiyorsunuz bakalim sessiz ciglik selam hosgeldin canim sen sor burda ablalar cok sana cevapyazarlar merak etme avusturya ya alisman tabiki zaman alicak ama alisican hepimiz alistik zamanla merak etme ben bu ara biraz yogundum fazla giremedim sohbet bölümine girdim bir kac kez viyanadan kimsecikler yok genelde tr den arkadaslar siz neden yoksunuz bakayim himm nerdesiniz mehmet-samet arkadas sende hos geldin incilk bu kadar accik siteyi gezeyim kim ne yapmis bakayim bir hadi görüsüz öptüm byeee

sessiz ciglik haklisin burda sohbet güzel cogumuz viyanadayiz ama sen bregenz yazinca ilgimi cekti bende feldkirch, bludenz ve bregenz de yasadim keske sende burda olsaydin o zaman canin sykylmazdi öyle..ama olsun alisirsin mutlaka ;)

selam sessiz ciglik nasilsin bakalim ben viyenaya yakin biyerde badende kaliyorum sen uzakta kalmissin ama merak etme böylede konusur anlasiriz seninle bende kaynanamlarla kaliyorum

sana almanca konusunda diyebilirim bol bol almanca kanal seyret ve konusmaya bak bide mümkün oldugunca kurslara gittiginde türk olmamasina dikkat et yoksa ögrenemezsin benim burda cok vardi ben yine cat bat konusuyorum ben burda 4 bucuk sendir yasiyorum ama iyi ögrenmem lazimdi ama iste olmadi ama sana deyim sen birakma ögren

merak etme canim yavas yavas insan alilisiyor buraya ben bide ilk geldigim sene yazin gidememistim türkiyeye ozaman cok zor olmustu ama simdi iyi yani ne kadarda olsa kendi derdine düsüyor insan cocukta olunca ona veriyon kendini kizim 1 bucuk yasinda onunla oyalaniyorum bende seninde bitane oldumu bak zaman nasil gecer merak etme

Selamlar arkadaslar iyi gördüm bir sorun yok kimsede sanirim aman hep böyle olsun!

Arkadaslar Türk psikolog var mi bildiginiz?

Yeni gelen arkadaslar hsgeldiniz aramiza..
Burasi cok güzel ama paylasimlar bazen böyle sakin olabiliyor.

Gelin iyi dinlenmeler kiz bak cok iyi dinlen he, cok iyide uyu uykunu alana dek!
Sonra benim gibi yari uykulu gezersin, kiz 2 yasina gircek 5. ayda hala uyaniyor 10 kez abartisiz yaaa.
Neyse saglikli olsunlarda ne yapalim..

Sevgiyle arkadaslar..

benim oglanin 7 ayliktan beri kabizlik problemi vardi su anda 4 yasina girecek ve daha hala var o kadar üzüyorduki bizi o hali allaha sükürler olsun önceki kadar kötü bir durumu yok hatirliyorumda kücükken onu sabaha kadar ayagimda sallardim kafami yastiga koyardim tam dalacagim yine aglardi bende yine sallardim

Kelebegim benim bildigim türk pskologl var canim.Istersen sana telefonla bildireyim canim.Aslinda arayip bende termin alsam iyi olacak.
Mehmet samed cocuklarin problemi malesef bitmiyor.Benim kizda cok aglardi hic durmazdi geceleri uyumazdi.Allaha sükür simdi daha iyiyz.

merhaba arkadaslar.gelin demek buraya yakin yasadin birzamanlar keske hala burda olsaydin canim.ama alisirim ya.bisey sorucam arkadaslar almanca ogrenmeniz kolay oldumu ne kadar surede ogrendiniz ve tavsiye edeceginiz bir calisma programi varmi.kendinize cok iyi bakin.

Güzelim almanca ögrenmek istiyorsan kesinlikle calisicaksin bana göre bu arada kurslara gidebilirsin ama kurs tek basina yeterli degil yanlis yada dogru konusmakdan korkma acaba yanlis mi söyledim diye aklina getirme tv nin cok yardimi var bence alman kanalari izle ben cok kelime ögrendim ordan merak ettigin kelimeleri kesinlikle bir sözlükden bak anlamini ögren evde sözlük eksik etme ben 17 yildir burdayim hala bilmedigim bir cok kelime var ve acar bakarim anlami ne diye ben burda okula gitmedim hic bir kursada gitmedim hic tercümanda kullanmadim önce biraz vücüt diliyle biraz da bir kac kelimeyle islerimi halletim eger burda yasamak istiyorsan kesinlikle ögrenmen gerekiyor
bende süper almanca bilmiyorum ama herkezle herseyi konusabilicek kadar iyiyim yani kendimi anlatabilirim ama bir diger tavsiyede türk is yerinde calisma ögrenmen cok uzun sürer evde elinden sözlügü eksik etme güzelim ve muhakkak ögren bir abla tavsiyesi oldumu canim konusamadigin zaman kendini ifade edemezsin asla okismi hadi öptüm byee güzelimm

slm arkadaşım bende yeni üye oldum inşallah güzel saatlr geçiriz kalıcı arkadşlıklar kurarız umarım

Kelebegim benim bildigim türk pskologl var canim.Istersen sana telefonla bildireyim canim.Aslinda arayip bende termin alsam iyi olacak.
Mehmet samed cocuklarin problemi malesef bitmiyor.Benim kizda cok aglardi hic durmazdi geceleri uyumazdi.Allaha sükür simdi daha iyiyz.

GÜlcincim cok iyi olur banada telefonunu versen.
Benim bildigim var 16. Viyana'da uzak yaa. Hemde sigorta karsilamiyor hepsini, yari yariya mi ne galiba beniim bildigim.
Senin dedigin nasil ödeme olarak?

Hemen benimde termin almam lazim...:çok üzgünüm:

Back