İçini ferah tut.
Sanırım biri sana takılmış.muhtemelen borcu oldugu mağaza çalışanı , ödeme yapmanız için korkutmuş.
Diğer türlü olsa bile , merak etme hapishanede sürünmezsin.
Uyarı cezası alırsın ve 5 yıl aynı suçu işlememe cezası alırsın mevzu kapanır.
Sanki adam öldürdün ya rahat ol :)
Hiç endişelenmeyin.
Birincisi iletişim bilgilerinizi nereden aldığını sormak en doğal hakkınız. Kişisel verilerinizi her isteyen kafasına göre edinemez ve rızanız dışında kullanamaz. Hatta daha önce verilerinizi işlemiş bir firma ya da kurumdan silmesini talep edebilirsiniz.
İkincisi rızanız olmadan konuşmanızın ses kaydını alamaz. Aldıysa kendisi hukuka aykırı davranmış demektir. Dikkatinizi çekmiştir; banka vs gibi ses kaydı alan yerler görüşme öncesi bunu muhakkak bildirirler.
Üçüncüsü babanızın borcundan dolayı sizi ödemeye zorlayamaz. Arayamaz bile.
Hakaret etmeniz hoş olmamış tabi. Ama bunu hakareti davranış olarak doğru bulmadığım için diyorum. Yoksa sizi şikayet ettiğini ve mesajın yetkili merciden geldiğini hiç sanmıyorum.
Uyarıyı borçtan dolayı değil , hakaret ettiğiniz için mahkemeye taşınırsa diye dedim.Para cezasina bile raziyim :) borc benim degilki uyari alayim borc babamin ve benim soyadim bile degisik ayni evde yasamiyoruz yani
Uyarıyı borçtan dolayı değil , hakaret ettiğiniz için mahkemeye taşınırsa diye dedim.
Yok para cezasıda almazsınız hakaret davası açılırsa.birdada devlet personeline hakaret etmeme uyarısı olur.
Bir doktora gerizekalımısın sen demiştim , oda beni mahkemeye verdi,uyarı almıştım.
Rahat olun, avukat değildir. Buroda çalışan biridir. Korkutmak istemiş, ses kaydı falan aykırı ki böyle birşey olsa bile kendi kayıtları da dökülür.
Kurallar vardır telefondaki şahıs kurallardan bir haberdar değil anlaşılan. :) değildir avukat.
İçinizi ferah tutun.
Benim gerizekali demem karsisinda onun hakareti daha cok tabi. Ama birde şu var ki. Ben o konusmadan sonra o hukuk burosunu aradim sikayet etmek icin yetkililere. Biri cikti gene o kadin gibi ters biri. Muhtemelen arkadasi ben olayi anlattim sikayetimi ettim. Bana dedi ki siz gerizekali dediniz sizinki hakaret onunkiler hakaret sayilmiyo dedi . Onunkiler hakaret degilmis benimki hakaretmis.Bir şey yapacağına değil, ödeyin diye psikolojik baskı yapıyolar. Arayan hukuk bürosudur ama konuşan avukat değildir. Ondan önce siz gidip savcılığa şikayet edebilirsiniz, gerizekalı demekten bir şey olmaz ağır tahrik var hem.. Sizin numaranızı bulup araması suç, hakaret etmesi suç.. Onların kabahati daha büyük yani, rahat olun:)
Bana dedi ki siz gerizekali dediniz sizinki hakaret onunkiler hakaret sayilmiyo dedi
Söyleyen oldu mu bilmiyorum. E Devletten adınıza açılan her hangi bi dava var mı diye bakın. Eğer yoksa sahtecilik yaparak insanları korkutuyorlar diyerek siz bi şikayette bulunun.Akillandim artik zaten. Ararlarsa diye telefona kayit programi indirdim
Hayır arayan kişi avukat değil yani aslında keske olsa tazminat bile alma hakkın var böyle bir durumda belki simdi de var ama biraz ugrasmak ve adalet beklemek lazim. Belki borcunu öder diye korkutuyorlar öyle bi mağaza seni icraya verip cocugundan falan para alamaz hiçbir şey yapamazlar haklari yok. Ama sen arayanın hangi buroya ait oldugunu ve kim adina aradığını öğrenip baroya sikayet edebilirsin. Tehdit edildigin hakaret edildigin icin sen haklısın. Savcılığa verdimmis :) hadi bakalım kim kimi veriyor desene kızım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?