• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukata hakaret bi bakarmisiniz

avukatın gerçekten de gerizekalı olması lazım kendisinin de hakaret ettiği bi şeyden şikayetçi olması için. ben sadece bu sebeple belki avukat değildir diyorum çünkü az çok kanun açmıştır sınavlarda.

ama şuna katılmıyorum ritsanaz hanımın da dediği gibi çirkeflik seviye tespit sınavıyla girmiyor bunlar okula ve o kadar çok kalitesiz saçma sapan -özel dahil- üniversitelerden avukat çıkıyor ki yani bu yönüyle avukat da olabilir diyorum. biliyorsunuz son dönemde hukuk fakültesinde okuyan ruh hastası bi canavar da masum pırıl pırıl bi akademisyeni öldürmüştü. her şey mümkün bu ülkede.

avukatın gerçekten de gerizekalı olması lazım kendisinin de hakaret ettiği bi şeyden şikayetçi olması için. ben sadece bu sebeple belki avukat değildir diyorum çünkü az çok kanun açmıştır sınavlarda.

ama şuna katılmıyorum ritsanaz hanımın da dediği gibi çirkeflik seviye tespit sınavıyla girmiyor bunlar okula ve o kadar çok kalitesiz saçma sapan -özel dahil- üniversitelerden avukat çıkıyor ki yani bu yönüyle avukat da olabilir diyorum. biliyorsunuz son dönemde hukuk fakültesinde okuyan ruh hastası bi canavar da masum pırıl pırıl bi akademisyeni öldürmüştü. her şey mümkün bu ülkede.
Avukatlar sistemi o kadar iyi biliyorlar ki o sebeple zaten kendileri aramayıp sağdan soldan buldukları adına call center elemanı dedikleri kisilere aratiyorlar. Hepsi avukatın bilgisi dahilinde.
Stajyerken bize de aratmaya calisiyorlardi.
Bir de inanin kimse hakkının peşine düşmedigi için bu kadar kolay yapabiliyorlar bu işi.
Arayacaklari kişiyi iyi biliyorlar. En fazla 20 bin TL borcu olup odeyemeyen garibani böyle taciz edebilirler. Çünkü bilirler ki karsilarindaki korkak, hakkını aramayı bilmez.
Bankalardan borçlu satın alıp komisyon usulü çalışırlar. Ben arayip insanlara hakaret edemem dedim diye stajimla tehdit eden de güya duayen avukatti.

Valla siz ister inanin ister inanmayin bu var.
Hukuk Fakültesine girerken bize insanlık ölçer testi yapılmadı düz lys sinavi ile girdik başka fakültelerde yapildiysa bu bilgim dışı.
Veya fakültede okurken de insanlık, saygı vb hasletler yüklenilmedi.
Bir insan sırf avukat,doktor,mühendis diye onun iyi bir insan olduğu ön kabulü son derece yanlış ve temelsiz bir düşünce. Geçtiğimiz 10 yılda bir sürü insan teror orgutu uyesi savcıların, hakimlerin sahte delilleriyle,iddanameleriyle, taraflı yargilamalariyla cezaevlerine atıldı öyle değil mi?
Herhangi bir şikayet sitesi veya Sözlükte açıp hukuk burolariyla ilgili rezaletleri, şikayetleri okursaniz saniyorum ki mesleki gerçeklerle karşı karşıya geleceksiniz.

İyi de bu iyi insan ya da kötü insan olmakla ilgili bir durum değil ki. En azından fakültelerde ya da stajda mesleği nasıl yapmamız gerektiğini, meslek etiğini ve kurallarını öğreniyoruz değil mi?
Hele hele sahte delillerle cezaevine atılan insanlar konusunda dinamikler bambaşka. Hiç girmeyelim oralara bence.

Valla siz ister inanin ister inanmayin bu var.
Hukuk Fakültesine girerken bize insanlık ölçer testi yapılmadı düz lys sinavi ile girdik başka fakültelerde yapildiysa bu bilgim dışı.
Veya fakültede okurken de insanlık, saygı vb hasletler yüklenilmedi.
Bir insan sırf avukat,doktor,mühendis diye onun iyi bir insan olduğu ön kabulü son derece yanlış ve temelsiz bir düşünce. Geçtiğimiz 10 yılda bir sürü insan teror orgutu uyesi savcıların, hakimlerin sahte delilleriyle,iddanameleriyle, taraflı yargilamalariyla cezaevlerine atıldı öyle değil mi?
Herhangi bir şikayet sitesi veya Sözlükte açıp hukuk burolariyla ilgili rezaletleri, şikayetleri okursaniz saniyorum ki mesleki gerçeklerle karşı karşıya geleceksiniz.

Hadi diyelim saygısız, kişiliksiz bir insan. En azından yaptığının suç olduğunu, meslek kurallarına aykırı olduğunu, baroya ve savcılığa şikayet edilebileceğini ve avukatların meslekleriyle ilgili işledikleri suçların cezalarının ne kadar ağır olduğunu biliyordur değil mi?

Korkma hiçbirşey olmaz. Ben bağırıp yüzüme kapatan avukatı bizzat geri arayip konuşmak istediğimi söyledim büro olduğun için aksam altıdan sonra ogrenebileceklerini söyledi bende söyleyin o ka.taga bi daha birini arayınca önce dinlemesini öğrensin sonra konuşsun yoksa herkes benim gibi olmaz oraya gelir ağzına s.car dedim adamda tamam hanfendi dedi yüzüne kapattım. Ancak boş hava yapanlar korkma birşey olmaz olsaydı bana olur:KK66:

Hadi diyelim saygısız, kişiliksiz bir insan. En azından yaptığının suç olduğunu, meslek kurallarına aykırı olduğunu, baroya ve savcılığa şikayet edilebileceğini ve avukatların meslekleriyle ilgili işledikleri suçların cezalarının ne kadar ağır olduğunu biliyordur değil mi?
İnsanlar baroya şikayet ettiklerinde şikayetlerinin incelenmesi için belirli bir meblağ yatırmak zorunda bu sebeple çoğu kişi korkuyor. Rica ederim hukuk bürosu şikayet yazar misiniz google'a. Yani avukat olduğunu söyleyen biri nasıl olurda bu durumdan haberdar olmaz inanin anlayamiyorum şu an. Stajyer avukatsiniz desem yaşınız 36 yazıyor. En son tüketici koruma Derneği Başkanı bile isyan etmişti ve düzenleme istemişti hukuk büroları tahsilat büroları gibi çalışıyor diye.
Avukat zaten kendi başı bireysel olarak agrimasin diye eleman çalıştırıyor yanında olası şikayet durumunda ki bu çok nadir oluyor arayan kişinin üstüne atabilmek için. Aklım almıyor nasıl olur da bu durumdan haberdar olmazsiniz veya istisna olarak görünen bir şey sanarsiniz.

Ülkede hırsızlık, tecavüz, taciz, adam öldürme oluyor da bu şahıslar 2 gün sonra ellerini kollarını sallaya sallaya aramızda dolaşmaya devam ediyor. Bi gerizekalı dediğiniz için size hiçbir şey olmaz. Doğrusunu söylemek gerekirse hak etmiş de. Korkutmak istemiş, takmayın. İstediği yere başvursun.

Bu arada size de küçük bir bilgi vereyim. Reddi miras yapmak 3 aylık bir süreye tabi. Bu süre ölümün öğrenildiği andan başlar. 3 aylık sürede reddi miras yapmadıysanız, artık böyle bir hakkınız yok. Ve evet murisinizin borçlarından sorumlusunuz. Babanızdan kalan taşınmaz falan varsa, alacaklı ortaklığın giderilmesi davası açarak bu taşınmazların satışını isteyebilir. Şahsi malvarlığınızla da sorumlusunuz. Ortada kesinleşmiş bir icra takibi var anladığım kadarıyla. Bence borç daha fazla artmadan ödemenizi tavsiye ederim. Dava da açarlarsa bir de o davanın yargılama gideri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalırsınız.
Evet ben sinirle söyledim o an ama kardeşim avukat. Bana kesinleşmiş bir belge ile gelmediler 3 yıldır sürekli aynı terane yani. Yollasınlar diye bekliyorum kardeşim ilgilenecek zaten durumla.
Tşkler;)

Muhtemelen sizi arayan hukuk bürosu ve avukat değil avukatlar böyle aramıyor ayrıca sizi bu şekilde taciz etmeye hakkı yok birdaha ararsa beni taciz ediyorsunuz ben sizi şikayet edicem diyin bu hukuk bürolarında çalışanlar niye hep böyle tehdit hakaret vs şekilde konuşuyor anlamıyorum. Hiç korkmayın bence. Gerçek bir avukata danışıp böyle bir durumda avukatlar nasıl davranır öğrenebilirsiniz. Bizim de başımıza çok geldi arayıp baya tehdit hakaret ediyorlar çok rahatsız edici bir uslüpla konuşuyorlar ve bazen günde 150 defa arayıp taciz ediyorlar.

Hahaha savcı bunun için dava dahi açtırmaz. Bunun için dava açılmayacağını Avukatsa o da bilir. Zaten açılsaydı size hakaret etmezdi bukadar. Kaldı ki, ne hakla sizin sesinizi kayıt ediyor, bunu konuşma öncesinde belirtti mi?

Bu durumda en en en fazla olacak şey ifade vermektir. İçiniz rahat olsun. Sizi arayan alacaklının yanında çalışan elemandır.

ahahahaha hayır ya hiç bişey çıkmaz merak etmeyin. arayan kişi de avukat vs değil. bu tip bi çağrı merkezinde çalışıyor arkadaşım. onlar da icralık borçlar için arayıp kendilerini avukat olarak tanıtıyolar.

Gidin sizde avukattan şikayetçi olun avukatlara da bir sürü dolandırıcı var benim arkadaşımı bir kadın avukat yıllarca sömürmüş başka avukata davasını verince dolandırıdığı anlamış kızın nafaka paralarını kadın avukat yemiş hem de bir kaç yıl

Senin yerinde olsam ben gidip savcıya ilgili numarayı ve avukat olduğunu iddia edeni şikayet ederdim. Özel kovuşturmadan şikayet et bak neler oluyor. Başkasının borcu için rahatsız edemezler.

Merhaba arkadaslar. Cuma günü basimdan bir olay gecti. Telefonum caldi. Arayan kisi avukat oldugunu bi bürodan aradigini söyledi. Babamin borcu varmis bi magazaya. Ve icralik olmus. Halbuki babamida ariyorlar biliyorum ama benide aradilar. Telefonu actim babanizin borcu icin ariyorum falan arayan bayan o kadar itici biri ki. Hic avukata benzemiyodu. Ben babamla ayni evde yasamadigimizi ve sadece benim numarami nerden buldunuz dedim kibar bi dille. Karsimdaki bayan gayet sert bir dille. Öff hanfendi simdi sana nerden buldugumumu anlatcam dedi ve ardindan 95lik veletlerle ugrasiyoruz yaaaaa diye bi üslup kullandi. Ve ben tabi cok sinirlendim dolandiricilar sandim ve gerizekali diyerek telefonu yuzune kapattim hic bisey demedim. Ardindan bidaha aradi ve senmi bana gerizekali dedin ses kaydini vericem savciliga genc yasinda hapislerde sürün falan dedi ve bende siz benmle bu sekilde konusamazsinz diyerek bagirmaya basladim. Ayni baban gibisin armut dibine duser cirkef cingene tarzinda sözler söyledi bana. Ve kapattik ardindan msj geldi bu numara savciliga verildi hakkinizda sikayetci oluncaktir vs tarzinda. Kizlar hakliyken haksiz durumuna dustum napicam ben. Resmen beni kötü soylemeye tesvik ettiler. Ve hala inanamiyorm o kadinin avukat olduguna. Sizce bu isten birsey cikarmi. Uzun oldu kusura bakmayin.
Avukatın büro nosu flaan yok mu msjda?
Bence siz de sikayet edebilirsiniz.
Avukat diye egosunu bizim üzerimizden tatmin edemz kimse!

Avukat değil. Bazı avukatlar bünyesinde icra takip elemanları çalıştırıyor. Bu elemanlar adliyede icra işlerini takip ediyor ne durumda diye veya ofis içerisinde insanları arayıp böyle taciz ediyor .
Ve bu bir suç . İstersen araştır .
Hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Yapilsa suçlu çıkarlar zaten .
Kork öde diye yapıyorlar.
İşin içindeydim net biliyorum .

İnsanlar baroya şikayet ettiklerinde şikayetlerinin incelenmesi için belirli bir meblağ yatırmak zorunda bu sebeple çoğu kişi korkuyor. Rica ederim hukuk bürosu şikayet yazar misiniz google'a. Yani avukat olduğunu söyleyen biri nasıl olurda bu durumdan haberdar olmaz inanin anlayamiyorum şu an. Stajyer avukatsiniz desem yaşınız 36 yazıyor. En son tüketici koruma Derneği Başkanı bile isyan etmişti ve düzenleme istemişti hukuk büroları tahsilat büroları gibi çalışıyor diye.
Avukat zaten kendi başı bireysel olarak agrimasin diye eleman çalıştırıyor yanında olası şikayet durumunda ki bu çok nadir oluyor arayan kişinin üstüne atabilmek için. Aklım almıyor nasıl olur da bu durumdan haberdar olmazsiniz veya istisna olarak görünen bir şey sanarsiniz.

Benimde, bu kadar kişi, arayan avukat olamaz, yanında çalışandır dediği halde ısrarla meslektaşlarını bu kadar kötüleyen bir avukatı aklım almıyor. Her ne kadar hukuki sorumluluk olsa da Borçlar Kanunundaki adam çalıştıranın sorumluluğu konusunu bir hatırlayın isterseniz.

Bakın mesleğin ilk yıllarında bir GSM operatörünün avukatlığını yapan bir ofiste çalıştım, yine stajımı bir banka avukatının olduğu ofiste yaptım. Siz kimlerle muhatap oldunuz, nasıl bir meslek çevreniz var bilmiyorum ama asla böyle bir zihniyete şahit olmadım. Benim çalıştığım ofiste de call center vardı. Bütün gün arama yapan çalışanlara hep söylediğimiz şey asla kendilerini ya da bizi zora sokacak bir duruma mahal vermemeleriydi. Hatta karşı taraftan işittikleri hakaretler yüzünden sinirlerinin laçka olduğuna ve ağladıklarına çok şahit oldum.

Sizde lütfen bir kaç çürük elma yüzünden genelleme yapıp, mesleği bu kadar ayaklar altına almayın. Bu size ya da mesleğe hiç bir şey kazandırmaz.

Merhaba arkadaslar. Cuma günü basimdan bir olay gecti. Telefonum caldi. Arayan kisi avukat oldugunu bi bürodan aradigini söyledi. Babamin borcu varmis bi magazaya. Ve icralik olmus. Halbuki babamida ariyorlar biliyorum ama benide aradilar. Telefonu actim babanizin borcu icin ariyorum falan arayan bayan o kadar itici biri ki. Hic avukata benzemiyodu. Ben babamla ayni evde yasamadigimizi ve sadece benim numarami nerden buldunuz dedim kibar bi dille. Karsimdaki bayan gayet sert bir dille. Öff hanfendi simdi sana nerden buldugumumu anlatcam dedi ve ardindan 95lik veletlerle ugrasiyoruz yaaaaa diye bi üslup kullandi. Ve ben tabi cok sinirlendim dolandiricilar sandim ve gerizekali diyerek telefonu yuzune kapattim hic bisey demedim. Ardindan bidaha aradi ve senmi bana gerizekali dedin ses kaydini vericem savciliga genc yasinda hapislerde sürün falan dedi ve bende siz benmle bu sekilde konusamazsinz diyerek bagirmaya basladim. Ayni baban gibisin armut dibine duser cirkef cingene tarzinda sözler söyledi bana. Ve kapattik ardindan msj geldi bu numara savciliga verildi hakkinizda sikayetci oluncaktir vs tarzinda. Kizlar hakliyken haksiz durumuna dustum napicam ben. Resmen beni kötü soylemeye tesvik ettiler. Ve hala inanamiyorm o kadinin avukat olduguna. Sizce bu isten birsey cikarmi. Uzun oldu kusura bakmayin.
Korkmayın birşey çıkacağını sanmıyorum çıksa bile okadar çok sahtekârlık varki onlardan biri olmalı diye aklınıza gelmiştir herhalde başka türlü esasen avukatı aramış olduğunu bileydiniz bu şekilde konuşma olmazdı kaldiki sizi rencide etmeye başlayan kendisi yaşınızla dalga geçmeler yok babasının kızı çingene vs.. asıl sizin elinizde çok koz var onun için endişeye mahal vermeyin saygılarımla.

Avukat değildir o. Call center elemanıdır arayıp çirkefçe konuşuyorlar genelde.

Back